Results 31 to 45 of 47
Thread: Πρωϊνή φρίκη...
-
29-09-2011, 20:26 #31
Χαχαχαχα μη μασας φιλαρακι. Ειναι οντως ΙΨΔ. Εΐναι το τυπος που στην Αγγλικη βιβλιογραφια ονομαζεται pure-o (pure obsesive) και εμπειρικα γνωριζω οτι ειναι μεγαλο μανικι, μην παρεξηγεις το γελιο μου. Λοιπον ακου πως εχει το πραγμα, περασα και εγω απο την ιδια κατασταση πριν χρονια, φοβομουν οτι ειμαι ενας πολυ κακος η πολυ τρελος ανθρωπος, εκανα και αρκετες κρισεις πανικου και καταθληπτικα επεισοδια, απομακρυνομουν απο αιχμηρα αντικειμενα, ακομα και απο εν δυναμει αιχμηρα αντικειμενα οπως γυαλινα ποτηρια κτλ, η φαντασια σου σε κανει πολεμο σε αυτο το θεμα οποτε ειναι πιθανο να προσθετεις συνεχως στον νοητο καταλογο πραγματα που πρεπει να αποφευγεις. Παλιοκατασταση γενικα. Ενημερωθηκα για το θεμα, πηγα σε γιατρο, ακολουθησα αγωγη με Ladose για περιπου ενα χρονο, τα SSRIs κανουν πολυ καλη δουλεια, οι σκεψεις σχεδον φευγουν αλλα ακομα και οταν σου επιτιθεντε τετοιες σκεψεις, χανουν την σφοδροτητα τους, δεν μπορουν να σε οδηγησουν στον πανικο. Τα φαρμακα ειναι ενας πολυ δυνατος βοηθος αλλα απο κει και περα πρεπει να κανεις και λιγη δουλιτσα με τον εαυτο σου γιατι τα φαρμακα μπορει να σε βοηθαν πολυ αλλα δε σε θεραπευουν.
Δε θα θεραπευτεις βεβαια, εγω παντως δε θεραπευτηκα ουτε και ακουσα καποιον που θεραπευτηκε αλλα: Θα καταφερεις να μικρυνεις τοσο πολυ αυτον τον διαολο που πραγματικα θα σου φαινεται σαν ενα ενοχλητικο μυρμηγκι και τιποτα περισοτερο.
Ακου τι πρεπει να κανεις
Οι σκεψεις αυτες ειναι αποτελεσμα μιας δυσλειτουργιας του εγκεφαλου σου. Δεν εχουν πραγματικη βαση ουτε αφορουν πραγματικα τον χαρακτηρα σου. Αρχισε να μην τις ταυτιζεις με εσενα και μη τις θεωρεις ικανες να σε οδηγησουν σε ασχημες πραξεις γιατι δεν μπορουν να το κανουν. Οταν θα σου επιτιθεντε αφηνε τες να ερχοντε, μην μπεις στη διαδικασια να τις πολεμισεις γιατι ειναι ματαιος κοπος, ετσι τις δυναμωνεις!!!!! Δεν μπορεις να νικησεις ευθεως τις σκεψεις σε καμια περιπτωση!!!! Μαλιστα το πραγμα ξεφευγει απο τον ελεγχο ακριβως οταν ο ανθρωπος προσπαθησει να τις αποβαλει οποτε και καταληγει πανικοβλητος επ αοριστου.
Οταν θα σκεφτεσαι κατι ασχημο θα λες, οκ ειναι μια ανοησια ακομα λογο τις παθησης μου, ειναι καλο να το βλεπεις σαν παθηση, διαχωριζει στο μυαλο σου τον πραγματικο χαρακτηρα σου απο αυτες τις ανοησιες. Πρεπει να μαθεις να τις περιφρονεις και να τις εξευτελιζεις. Στην αρχη θα ερχοντε με την ιδια συχνοτητα αλλα με την παροδο του χρονου θα ερχοντε αρκετα πιο αραια αλλα κυριως εντελως αποδυναμωμενες. Θα τις αντιμετωπιζεις απλα σαν ανοησιες. Με τον καιρο ειναι πολυ σημαντικο να αρχισεις να εκθετεις τον εαυτο σου σε καταστασεις που σου δημιουργουν φοβο, αν φοβασαι να οδηγησεις λογο των σκεψεων, αρχισε να αδηγας, αν φοβασε να συναναστρεφεσε με ανθρωπους, αρχισε να το κανεις κοκ.
Ενα επισης σημαντικο πραγμα με την ΙΨΔ ειναι και το εξης και ισως να ακουστει λιγο παρανοικο στην προκειμενη περιπτωση αλλα οντως ειναι σημαντικο και οφελημο. Ο καθε φοβος νικιεται μονο εαν αποδεχτεις την απειλη του. Οι φοβοι γινοντε θηρια εαν δεν αποδεχτεις την απειλη τους.Εαν φοβασε τα υψη, πρεπει να αποδεχτεις και την περιπτωση που θα πεσεις απο υψος, ενα φοβασε τα αυτοκινητα πρεπει να δουλεψεις μεσα σου την ιδεα οτι μπορει να παθεις αυτοκινητιστικο. Πρεπει να πεις εαν πεσω, επεσα, τι να κανουμε; Εαν χτυπησω, χτυπησα κοκ. Ο φοβος σου ειναι να μην βλαψεις κανεναν ανθρωπο, να μη γινεις εγκληματιας. Δωσε προσοχη. Δεν εννοω οτι πρεπει να αρχισεις να αποδεχεσαι την ιδεα του να γινεις εγκληματιας με επιπολαια και ανευθυνο τροπο αλλα πρεπει να πεις οτι ακομα και εαν φτασεις σε αυτο το σημειο θα το αντιμετωπισεις. Ειναι ενα νοητικο παιχνιδι, ενα φαρμακο για την παθηση σου. Στην προκειμενη περιπτωση ειναι σιγουρο οτι δε θα φτασεις σε αυτο το σημειο αλλα αυτο πρεπει να το κανεις γιατι μονο κατ αυτο τον τροπο νικας του φοβους και με κανεναν αλλο. Οπως υπαρχουν οι φυσικοι φοβοι που μας τρομαζουν, υπαρχουν και οι ενδοπροσωπικοι βοφοι για τον χαρακτηρα μας, δεν μπορουμε να ανεχτουμε την ιδεα οτι θα ποναμε ας πουμε στον καρκινο γι αυτο και φοβομαστε τον καρκινο, δεν μπορουμε αντιστοιχα να ανεχτουμε την ιδεα οτι θα καταληξουμε καθαρματα και εγκληματιες γι αυτο φοβομαστε την ΙΨΔ. Δυστυχως εχεις εναν καλο αγωνα μπροστα σου αλλα εισαι σιγουρος πως αν παλεψεις με τον εαυτο σου (πρεπει να παλεψεις καλα με τον εαυτο σου) ετσι οπως σου λεω θα εχεις εκπληκτικα αποτελεσματα, θα γινει σκια η ΙΨΔ και θα γινεις πολυ δυνατος ανθρωπος (αυτο ειναι ενα εξτρα δωρο που θα αποκομισεις απο τον προσωπικο αγωνα). Να εισαι καλα και καλη αρχη.
Εγω ειμαι πολυ καλα, δεν νιωθω πλεον ασθενης ουτε με εμποδιζει πουθενα αυτη η δυσλειτουργια γιατι την εβαλα στη θεση της. Ακομα και αν στο απωτερο μελλον μου βαλει καμια τρικλοποδια, υπαρχει πιθανοτητα γιατι ειναι μια πονηρη κατασταση, ξερω πολυ καλα πλεον τους τροπους για να την ξαναβαλω μια χαρα στη θεση της. Εχω 6 χρονια που ειμαι πολυ καλα. Αλλα θελει δουλεια σε αυτο επιμενω, πρεπει να ζορισεις πολυ τον εαυτο σου στην αρχη αλλιως θα υποφερεις συνεχεια και ειναι κριμα.
*Παρε φαρμακα για αρχη, θα σε βοηθησουν να παρεις μια καλη ανασα και να ξεκουραστεις γιατι τωρα εισαι πολυ κουρασμενος.Last edited by thebilly; 29-09-2011 at 20:42.
- 17-10-2011, 12:21 #32
Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και έγραψες όλα αυτα, προσπαθώ να μη τις δίνω σημασία αλλα είναι τόσο έντονες που με κοκκαλώνουν.. τις τελευταίες μέρες ούτε τα φάρμακα νοιώθω να με βοηθάνε, σαν να χειροτερεύω δλδ απο το να είμαι καλύτερα. Το παλεύω, τι να κάνω
18-10-2011, 03:46 #33
thebilly, πολύ εύστοχες και βοηθητικές οι παρατηρήσεις σου, αν και δεν πάσχω από ΙΔΨ. Konstantinoss, δε γνωρίζω πολλά για την πάθησή σου γι'αυτό το μόνο που έχω να πω είναι υπομονή.. Ο καθένας κουβαλάει το σταυρό του..
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
18-10-2011, 11:41 #34
thebilly πως τα καταφερες?εγω το ανακαλυψα πριν 2 χρονια αλλα δεν εκανα δουλεια με τον εαυτο μου...εκανα πειραματα αλλα στην ουσια τιποτα...το μονο ειναι που δεν εχω καταθλιψη τωρα.παιρνω αντικαταθλιπτικα αλλα δε βοηθανε κ πολυ τωρα αμεσα τουλαχιστον.πηγες σε ψυχολογο?σε βοηθησε καθολου?
18-10-2011, 11:46 #35
Δυστυχως εχεις εναν καλο αγωνα μπροστα σου αλλα εισαι σιγουρος πως αν παλεψεις με τον εαυτο σου (πρεπει να παλεψεις καλα με τον εαυτο σου) ετσι οπως σου λεω θα εχεις εκπληκτικα αποτελεσματα, θα γινει σκια η ΙΨΔ και θα γινεις πολυ δυνατος ανθρωπος
τι ειδους παλη εννοεις?να αναγνωρισεις το πραγματικο δηλαδη?και τι αλλο αγωνα να κανω με τον εαυτο μου?μπορεις να δωσεις παραδειγματα?
18-10-2011, 19:57 #36
Φίλε Κωνσταντίνε με αυτό που θα σου πω ίσως γελάσεις αλλά για προσπάθησε να κόψεις τον καφέ λίγο λίγο εγώ από τότε που τον έκοψα έχω ηρεμίσει αρκετά...Και το τσιγάρο θα έλεγα αλλά για να μη σου έρθει απότομα και πάθεις χειρότερη ζημιά.Κάπου είχα διαβάσει ότι ο καφές συνεισφέρει στην αυξηση της νευρικότητας στα άτομα με ιδψ.
18-10-2011, 22:08 #37
18-10-2011, 23:10 #38
Λόγω ομοιοπαθητικής αναγκαστικά τον έκοψα, το τσιγάρο δύσκολα..
19-10-2011, 02:16 #39
Κάνει όντως τόσο κακό ο καφές? Εγώ να σας πω την αλήθεια, πίνω έναν καφέ την ημέρα, το απόγευμα.. Ο νες με ταράζει πια, το έχω γυρίσει στον φίλτρου. Όμως σε περιόδους άγχους,που πρέπει να μείνω ξύπνια και να είμαι σε κάποια εγρήγορση, από τη μία με ξυπνάει, από την άλλη με ταράζει. Λέτε να το γυρίσω στον decaf?
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
09-02-2012, 12:32 #40
Εκοψα μαχαίρι τα χάπια εδώ κ 4 ημέρες, ξέρω θα μου πείτε δεν έπρεπε αλλα ήθελα να δώ πως θα είμαι, το αποτέλεσμα χάλι μαύρο, ξυπνάω το πρωί κ το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό ειναι να σηκωθώ κ να σκοτώσω τη μάνα μου, το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν πάρω ηρεμιστικό, δεν αντέχω άλλο, νομίζω πως θα πάθω κανα αμόκ και θα σκοτώσω κανέναν, έτσι νοιώθω, οτι όσο κ αν δεν το θέλω το μυαλό μου με αναγκάζει, με αναγκάζει να το κάνω, παλεύω καθε ώρα κ λεπτό και αυτές οι μπάσταρδες σκέψεις ειναι πάντα εκεί κ με περιμένουν
09-02-2012, 16:12 #41
10-02-2012, 00:35 #42
Φίλε, δεν τα κόβουμε έτσι. Ο εγκέφαλος σου τώρα αντιδράει αντίθετα από ότι έπρεπε στην απότομη αλλαγή. Ξανα-άρχισε τα και πήγαινε στον γιατρό σου. Για πιο ουσιαστική θεραπεία βοηθάει μια "συμπεριφορικού τύπου' θεραπεία που ονομάζεται "έκθεση και παρεμπόδιση αντίδρασης"
από ένα σάιτ
Όταν υπάρχουν φανεροί καταναγκασμοί η εφαρμογή συμπεριφοριστικών μεθόδων
είναι πιο αποτελεσματικές και κυρίως οι τεχνικές επιλογής είναι η "έκθεση και ο
εμποδισμός αντίδρασης".
Κατά την έκθεση, ο πελάτης εκτίθεται στα ερεθίσματα που
μέσα από την αυτοπαρατήρηση έχει βρεθεί πως του προκαλούν άγχος και εκλύουν
την παρόρμηση προς καταναγκασμό. Μετά, ο θεραπευτής, παρεμποδίζει τον πελάτη
να πραγματοποιήσει την καταναγκαστική συμπεριφορά (παρεμπόδιση αντίδρασης).
Όταν ο πελάτης παρεμποδίζεται να πραγματοποιήσει τους καταναγκασμούς
επαναλαμβανόμενα, μειώνεται σταδιακά η παρόρμησή του για τους καταναγκασμούς.
• Όταν δεν είναι δυνατό να εκθέσουμε τον πελάτη στα ερεθίσματα που του
προκαλούν άγχος, τότε εφαρμόζουμε την τεχνική της έκθεσης στη φαντασία, όπου
ο πελάτης φαντάζεται τα ερεθίσματα που του προκαλούν άγχος και
παρεμποδίζεται να κάνει τον καταναγκασμό.
• Στις περιπτώσεις που ο πελάτης κάνει παθητικού τύπου αποφυγή, μπορεί να
χρησιμοποιηθεί η τεχνική της παράδοξης επιδίωξης, όπου ο θεραπευτής, μην
επεμβαίνοντας καθόλου γνωσιακά, προσπαθώντας να αλλάξει τις ιδεοληψίες του
πελάτη, τον παροτρύνει να αποφύγει να κάνει αποφυγή, παρόλο πως θα γίνει αυτό
που φοβάται! Για παράδειγμα, εάν κάποιος πελάτης φοβάται πως αν κοιτάξει π.χ.
προς τον βορρά κάτι θα πάθει κάποιος από την οικογένειά του, ο θεραπευτής, δεν
προσπαθεί να βοηθήσει τον πελάτη να κάνει έλεγχο πραγματικότητας για την
συγκεκριμένη του σκέψη, αντίθετα, τον παροτρύνει να κοιτάξει προς τον βορρά,
παρόλο που κάποιος δικός του άνθρωπος θα πάθει κακό (παράδοξη επιδίωξη)
Άλλες συμπεριφοριστικές τεχνικές είναι χειρισμός των επακόλουθων (contigency
management), μυϊκή χαλάρωση (muscle relaxation) και φυσικά ενίσχυση από τον
θεραπευτή για κάθε επιτυχή παρεμπόδιση καταναγκασμού."
Αυτή η θεραπεία έχει και την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό όμως είναι να χαλαρώσεις λίγο με το φάρμακο γι αρχή ώστε να την αρχίσεις πιο "δυνατός" και να αντέξεις τις εκθέσεις (που στην αρχή θα είναι αρκετά στρεσογόνες)
'Άλλες ψυχοθεραπείες όπως η καθαρή γνωσιακή η η ψυχοδυναμική/διαπροσωπική μπορεί να βοηθήσουνε, αλλά σε αυτή την περίπτωση (ΙΨΔ) κυρίως συμπληρωματικά.
11-02-2012, 14:52 #43
Το χω σκεφτεί πολλές φορές αυτο για την έκθεση στον ψυχαναγκασμό, αλλα τί θα μπορούσα να κάνω? Να πάρω το μαχαίρι κ να κατευθύνομαι συνεχώς προς την μητέρα μου?
11-02-2012, 15:05 #44
θα μπορούσες να μην λες τόσο σοβαρά πράγματα εδώ μέσα??? στο forum υπάρχουνε και παιδιά και διαβάζουνε αυτά... την επομενη φορα να σκέφτεσαι λίγο καλύτερα τι λες...
ξεκινα τα φάρμακα οπωσδήποτε... και μην κανεις ξανά βλακεία και τα κόψεις...
επικοινώνησες καθόλου με τον γιατρό σου?
16-02-2012, 14:08 #45
Αχ συγνώμη που απαντάω τώρα ελπίζω μετά από τόσο καιρό να είσαι ήδη απελευθερωμένος από αυτές τις σκέψεις.. Δεν ξέρω απλά θέλησα να σου αππαντήσω για να σου πω ότι εκτός από το γιατρό χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη από μία ψυχολόγο. Πρέπει να αγωνιστείς και να έχεις πολλή υπομονή για να διαλέξεις τον ψυχολόγο που εσύ θεωρείς ότι θα σου κάνει καλό. Ετσι θα βρεθούν άπειροι τρόποι να αντιμετωπίσεις τα θέματά σου και το κυριότερο ¨: θα νιώσεις ότι τα κατέφερες ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, με την αξία σου. Αυτό το συναίσθημα πιστεψε με αρκετές φορές είναι πιο ισχυρό από το φόβο των ιδεοληψιών <3
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....