Originally Posted by
crazy_diamond
Συζήτηση κάνουμε, ο καθένας ξετυλίγει την οπτική του, το πώς βιώνει μια κατάσταση αλλά και το πώς έχει ''μάθει'' να το κάνει.
Ξέρεις, αυτό το ''έχω μάθει έτσι κι έτσι θα πεθάνω'' είναι μεγάλο στοίχημα.
Τζογάρεις όχι μόνο με τον εαυτό σου αλλά και με τόσα άλλα που απλά, καλώς ή κακώς, αδυνατείς να ελέγξεις. Εσύ, εγώ, όλοι μας. Π.χ., τα συναισθήματα του άλλου ανθρώπου με τον οποίο μοιραζόμαστε μια κοινή πορεία. Ακόμα κι αν κάποιος είναι βράχος ορκισμένος συμπαγής, όσα νύχια και να βγάλει, όσες αλυσίδες και δεσμά, δεν μπορεί να κρατήσει κάτι αναλλοίωτο μόνος του, ιδίως όταν αυτό το κάτι είναι ένας γάμος, μια συμβίωση.. μια σχέση δηλαδή που αφορά και σε κάποιον άλλον!
Από την άλλη, απορρίπτεις το ότι μπορείς να αλλάξεις γνώμη, οπτική, στάση ζωής, συναισθήματα, όνειρα, ανάγκες μόνο και μόνο επειδή έβαλες στεφάνι;;;
Μπορείς να εγγυηθείς ότι δε θα αλλάξεις ποτέ; Και δεν αναφέρομαι μόνο σε εγγυήσεις προς τρίτους, αλλά το πιο βασικό, στον εαυτό σου.
Σε καμία περίπτωση δεν αρνούμαι να δουλεύεις τη σχέση σου, να προσπαθείς και στα δύσκολα. Το θέμα είναι αλλού.
Η ευθύνη υπάρχει, σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας επιλογή, ακόμα και στην πιο απλή. Το θέμα είναι πώς έχεις ''μάθει'' να τη φέρεις επάνω σου.
Την κουβαλάς ενοχικά, αρνούμενη στον εαυτό σου να αλλάξει σε κάποια φάση στο (άγνωστο σε όλους) μέλλον, ή μη επιτρέποντάς του να κάνει λάθος;
Υπάρχει ένα τέτοιο ηθικώς κατασκευασμένο καλούπι στο οποίο και υπάρχει τάση να μας χυτεύουν. Οι πιο παλιές γενιές το έχουν φάει με το κουτάλι.
Ναι, για κάποιους ανθρώπους αν είναι να χωρίσουν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να παντρευτούν εξαρχής. Οκ, εγώ απλά διαφωνώ.
Για μένα κατάντια θα ήταν να παραμένεις σε ένα ''γάμο'' στον οποίο τα δεσμά έχουν καταρρεύσει πανηγυρικά από καιρό, μόνο και μόνο για να μη χρεωθείς ένα λάθος, μια αποτυχία.