Originally Posted by
GirlyGirl
Κύκνε καλησπέρα,
Δεν ξέρω αν έχεις ξαναποστάρει πριν από το συγκεκριμένο θέμα, αλλά θα μπορούσα να σε ρωτήσω για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η φοβία? Εννοώ, σου συνέβη κάτι στο παρελθόν που σε καταδιώκει πλέον και δε μπορείς να ηρεμήσεις? Για να σε καθησυχάσω, θα σου πω πως η αδερφή μου είχε για καιρό πρόβλημα να μένει μόνη της χωρίς εμένα στο σπίτι. Επιπλέον έχει κ πρόβλημα με το σκοτάδι. Οπότε όταν το καλοκαίρι έλειπα για περίπου 2 μήνες από το σπίτι εκείνη αντιμετώπισε τους φόβους της θέλοντας και μη. Σκέψου πως το σπίτι σου το ξέρεις εσύ καλύτερα από τον καθένα. Το φως και η τηλεόραση είναι πολύ καλοί τρόποι να νιώσεις καλύτερα στη διάρκεια της νύχτας (δε σου κρύβω πως το κάνω και εγώ για να νιώθω μια παρέα όταν είμαι μόνη μου). Μπορείς να κάνεις ωστόσο και άλλα πράγματα για να νιώσεις πιο ασφαλής. Εγώ για παράδειγμα όταν κοιμάμαι στο δωμάτιό μου μόνη μου, εκτός από την εξώπορτα, κλειδώνω και τις εσωτερικές πόρτες οπότε και να μπει κάποιος, θα έχω χρόνο αρκετό να ειδοποιήσω την αστυνομία ή κάποιον δικό μου. Κλειδώνω σαφώς και τη πόρτα του δωματίου μου. Αυτό βέβαια σε περίπτωση σεισμού δεν είναι καλό...αλλά η ασφάλεια που σου δίνει όσον αφορά τους ληστές είναι μεγαλύτερη :) Επίσης μπορείς να βάλεις κάποιο καμπανάκι στην πόρτα σου όταν ανοίγει...να ξέρεις πως ο ληστής που μπαίνει να κλέψει φοβάται περισσότερο από εσένα γιατί παίζει "κορώνα-γράμματα" το κεφάλι του αν τον πιάσουν. Οπότε αν ακούσει κάτι που πιθανόν να ξυπνήσει τον ένοικο, "θα την κάνει με ελαφρά" :P Το σπίτι σου είναι σπίτι ΣΟΥ και το ξέρεις καλύτερα από τον οποιοδήποτε ληστή...εκμεταλλεύσου το!