Θέλω να ρωτήσω κάτι... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 36 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 31 to 45 of 537
    Senior Member
    Quote Originally Posted by GirlyGirl View Post
    Κύκνε καλησπέρα,

Δεν ξέρω αν έχεις ξαναποστάρει πριν από το συγκεκριμένο θέμα, αλλά θα μπορούσα να σε ρωτήσω για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η φοβία? Εννοώ, σου συνέβη κάτι στο παρελθόν που σε καταδιώκει πλέον και δε μπορείς να ηρεμήσεις? Για να σε καθησυχάσω, θα σου πω πως η αδερφή μου είχε για καιρό πρόβλημα να μένει μόνη της χωρίς εμένα στο σπίτι. Επιπλέον έχει κ πρόβλημα με το σκοτάδι. Οπότε όταν το καλοκαίρι έλειπα για περίπου 2 μήνες από το σπίτι εκείνη αντιμετώπισε τους φόβους της θέλοντας και μη. Σκέψου πως το σπίτι σου το ξέρεις εσύ καλύτερα από τον καθένα. Το φως και η τηλεόραση είναι πολύ καλοί τρόποι να νιώσεις καλύτερα στη διάρκεια της νύχτας (δε σου κρύβω πως το κάνω και εγώ για να νιώθω μια παρέα όταν είμαι μόνη μου). Μπορείς να κάνεις ωστόσο και άλλα πράγματα για να νιώσεις πιο ασφαλής. Εγώ για παράδειγμα όταν κοιμάμαι στο δωμάτιό μου μόνη μου, εκτός από την εξώπορτα, κλειδώνω και τις εσωτερικές πόρτες οπότε και να μπει κάποιος, θα έχω χρόνο αρκετό να ειδοποιήσω την αστυνομία ή κάποιον δικό μου. Κλειδώνω σαφώς και τη πόρτα του δωματίου μου. Αυτό βέβαια σε περίπτωση σεισμού δεν είναι καλό...αλλά η ασφάλεια που σου δίνει όσον αφορά τους ληστές είναι μεγαλύτερη :) Επίσης μπορείς να βάλεις κάποιο καμπανάκι στην πόρτα σου όταν ανοίγει...να ξέρεις πως ο ληστής που μπαίνει να κλέψει φοβάται περισσότερο από εσένα γιατί παίζει "κορώνα-γράμματα" το κεφάλι του αν τον πιάσουν. Οπότε αν ακούσει κάτι που πιθανόν να ξυπνήσει τον ένοικο, "θα την κάνει με ελαφρά" :P Το σπίτι σου είναι σπίτι ΣΟΥ και το ξέρεις καλύτερα από τον οποιοδήποτε ληστή...εκμεταλλεύσου το!
    Καλησπέρα...

Ναι, είχε συμβεί κάτι κακό παλιά κι αυτός είναι ο λόγος που έχω αυτή τη φοβία...για να μην το ξαναλέω, γιατί δεν μου είναι κι εύκολο, διάβασε λίγο και τις προηγούμενες σελίδες και θα καταλάβεις...
    Αυτό με την κλειδωμένη πόρτα του δωματίου το έχω κάνει κι εγώ ένα βράδυ που φοβόμουν πολύ κι ας ήταν όλοι εδώ...επίσης κι εγώ φοβάμαι το σκοτάδι και κοιμάμαι με αναμμένο φως...καμπανάκι δεν μπορώ να βάλω, θα πρέπει να πω στους γονείς μου γιατί το θέλω και δεν θέλω...τέλος, δεν φοβάμαι να μην με κλέψουν αλλά κάτι άλλο...είναι στις προηγούμενες σελίδες, θα το διαβάσεις εκεί και θα καταλάβεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by IRENEMARINA View Post
    ....προτείνω επίσης να ξεκινήσετε μαθήματα αυτοάμυνας!!....
    Oh! That's cool!
    Γενικα οι πολεμικες τεχνες σου ανεβαζουν το ηθικο και την αυτοπεπειθηση! Και θα ηταν καλο να ασχολουνταν ολες οι γυναικες που ειναι σχετικα μικροσωμες και μυϊκα ασθενεις καθως μαθαινουν με ποιο τροπο μπορουν να χρησιμοποιησουν την δυναμη του αντιπαλου και να την στρεψουν εναντιον του.

Κυκνε, ενα διαστημα ειχα διαβασει ενα θεμα που ειχες ανοιξει (με καπως μακαβρια να το πω posts περι αυτοκτονικων τασεων). Ολες οι αρνητικες σου σκεψεις και φοβιες προερχονται απο εκεινο το δυσαρεστο συμβαν?
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Oh! That's cool!
    Κυκνε, ενα διαστημα ειχα διαβασει ενα θεμα που ειχες ανοιξει (με καπως μακαβρια να το πω posts περι αυτοκτονικων τασεων). Ολες οι αρνητικες σου σκεψεις και φοβιες προερχονται απο εκεινο το δυσαρεστο συμβαν?
    Ναι Άλια, από αυτό κι από τις συνέπειες που είχε στη ζωή μου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Ναι Άλια, από αυτό κι από τις συνέπειες που είχε στη ζωή μου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα...
    Καταλαβαινω... Η ζωη σου πριν το συμβαν κυλουσε ωραια?
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Καταλαβαινω... Η ζωη σου πριν το συμβαν κυλουσε ωραια?
    Υπήρχαν κάποια προβλήματα, δεν ήμουν και πολύ ευτυχισμένη αλλά καμία σχέση το πριν και το μετά...μετά απ' αυτό άλλαξα δραματικά...συνηθίζω να λέω ότι πριν ήμουν ένα ευτυχισμένο κοριτσάκι και ξαφνικά άλλαξαν όλα κι εγώ μαζί...ίσως αυτό να φαίνεται αντιφατικό αφού πριν λίγο είπα ότι δεν ήμουν πολύ ευτυχισμένη αλλά πραγματικά το πως έγινα μετά δεν έχει καμία σχέση με το πως ήμουνα...τα προβλήματα που είχα τότε είναι μηδαμινά μπροστά στα τωρινά...

Senior Member
    Υπήρχαν κάποια προβλήματα, δεν ήμουν και πολύ ευτυχισμένη αλλά καμία σχέση το πριν και το μετά...μετά απ' αυτό άλλαξα δραματικά...συνηθίζω να λέω ότι πριν ήμουν ένα ευτυχισμένο κοριτσάκι και ξαφνικά άλλαξαν όλα κι εγώ μαζί...ίσως αυτό να φαίνεται αντιφατικό αφού πριν λίγο είπα ότι δεν ήμουν πολύ ευτυχισμένη αλλά πραγματικά το πως έγινα μετά δεν έχει καμία σχέση με το πως ήμουνα...τα προβλήματα που είχα τότε είναι μηδαμινά μπροστά στα τωρινά...
    Οχι, δε μου φαινεται καθολου αντιφατικο, αντιθετως ειναι απολυτα κατανοητο. Δεν υπαρχουν ζωες στρωμενες με ροδοπεταλα, σαφεστατα υπαρχουν και προβληματα (αλλοτε μεγαλυτερα κι αλλοτε μικροτερα αναλογως πως το βλεπει κανεις).
    Αυτα αναφορικα με το "πριν"... Με το "μετα" τωρα τι γινεται? Αυτο που αισθανεσαι ειναι εντονοι φοβοι μηπως και σου ξανασυμβει?
    Επισης, αυτο το περιστατικο πριν ποσο καιρο συνεβει?

Senior Member
    Οχι, δε μου φαινεται καθολου αντιφατικο, αντιθετως ειναι απολυτα κατανοητο. Δεν υπαρχουν ζωες στρωμενες με ροδοπεταλα, σαφεστατα υπαρχουν και προβληματα (αλλοτε μεγαλυτερα κι αλλοτε μικροτερα αναλογως πως το βλεπει κανεις).
    Αυτα αναφορικα με το "πριν"... Με το "μετα" τωρα τι γινεται? Αυτο που αισθανεσαι ειναι εντονοι φοβοι μηπως και σου ξανασυμβει?
    Επισης, αυτο το περιστατικο πριν ποσο καιρο συνεβει?
    Ναι, αυτό φοβάμαι...μήπως ξανασυμβεί είτε τυχαία, εκτός σχέσης είτε μέσα σ' αυτήν...έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε αλλά τελικά δεν κατάφερα να το ξεχάσω απλά να το θάψω μέσα μου για ένα μεγάλο διάστημα σαν να μην έγινε ποτέ μέχρι που κάτι το έφερε στην επιφάνεια :( Μακάρι να συνέχιζε να "κοιμάται"...τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί κι εγώ δεν θα βασανιζόμουν έτσι τώρα...

Senior Member
    Ναι, αυτό φοβάμαι...μήπως ξανασυμβεί είτε τυχαία, εκτός σχέσης είτε μέσα σ' αυτήν...έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε αλλά τελικά δεν κατάφερα να το ξεχάσω απλά να το θάψω μέσα μου για ένα μεγάλο διάστημα σαν να μην έγινε ποτέ μέχρι που κάτι το έφερε στην επιφάνεια :( Μακάρι να συνέχιζε να "κοιμάται"...τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί κι εγώ δεν θα βασανιζόμουν έτσι τώρα...
    Εχω παρατηρησει οτι μιλας με "γριφους" και με μια ας πουμε μυστικοπαθεια για ολο αυτο. Σα να φοβασαι ακομα και την ιδια την αναφορα σου πανω στο συμβαν. Με την εννοια οτι δεν εχεις τη δυναμη ουτε να εκφραστεις ελευθερα σ'αυτο. Για παραδειγμα λες: "Δε με πειραζει ουτε να με κλεψουν ουτε να με σκοτωσουν, αυτο το ΑΛΛΟ ειναι που φοβαμαι" (δεν μπορεις ουτε να το κατονομασεις) ή "ΚΑΤΙ συνεβει και το εφερε στην επιφανεια" (χωρις να αναφερεις αυτο το ΚΑΤΙ)...
    Κατανοω οτι ειναι για σενα πολυ δυσκολο και γι'αυτο δε θα σε "πιεσω" να μου πεις περισσοτερα. Θα σου συνιστουσα ομως, αντι να σκεφτεσαι τις αυτοκτονιες, να μιλησεις με καποιον ψυχολογο (αν δεν το εχεις ηδη κανει). Ειναι κριμα κι αδικο να ταλαιπωρεισαι για τοσα πολλα χρονια οπως λες...
    Οπως και να 'χει, σου ευχομαι καλη δυναμη και καλο κουραγιο!

Banned
    mou exei tyxh mia periptosh san tin dikia sou.. ena vrady pou les imouna me to laptop mou, ksafnika akousa na anigei h porta tis isodou alla den dino pote simasia gt menw se polikatikia kai olo kai kapios paei kai erxete.. lipon ksafnika akousa kati 8orivous ekso apo tin porta mou... siko8ika apotoma me paniko ekinei ton wra ta exasa telios... lew twra ti kanw? arxisa lipon na xtipao me dunamh tin porta.. mexri pou auth siko8ikane trexontas kai fygane.. opos katevikan lipon vgika ekso sto balkoni na tous parakolou8iso.. opos eida itane 2 atoma pou forousane koukoula.. den mporesa na vgalw akrh.. pantos entelos xalarh proxoragane sto dromo.. sa na min trexei tpt... an einai dunaton.. apo tote pou sunevei auto.. ka8e vrady den mporousa na kimi8o kai skeftomouna oti tha mpei kapios mesa sto spiti.. twra pleon omos meta apo 3 mhnes o fovos autos mou perase.. kai pleon mporw na sou po den to skeftome ka8olou.. :)

prospa8ise lipon oso mporis na ksekolishs apo auth tin skepsi pou se vasanizei.. eimai sigouros oti tha ta katafereis

sou euxome na pane ola kala :)

info: sxetika me ta greeklish pou grafw tha ithela na sas enimeroso oti duskoleuome na grapsw ellhnika, osa topic exw kanei sta ellhnika einai apo Greeklish Converter thank you :)

Senior Member
    Εχω παρατηρησει οτι μιλας με "γριφους" και με μια ας πουμε μυστικοπαθεια για ολο αυτο. Σα να φοβασαι ακομα και την ιδια την αναφορα σου πανω στο συμβαν. Με την εννοια οτι δεν εχεις τη δυναμη ουτε να εκφραστεις ελευθερα σ'αυτο. Για παραδειγμα λες: "Δε με πειραζει ουτε να με κλεψουν ουτε να με σκοτωσουν, αυτο το ΑΛΛΟ ειναι που φοβαμαι" (δεν μπορεις ουτε να το κατονομασεις) ή "ΚΑΤΙ συνεβει και το εφερε στην επιφανεια" (χωρις να αναφερεις αυτο το ΚΑΤΙ)... Κατανοω οτι ειναι για σενα πολυ δυσκολο και γι'αυτο δε θα σε "πιεσω" να μου πεις περισσοτερα. Θα σου συνιστουσα ομως, αντι να σκεφτεσαι τις αυτοκτονιες, να μιλησεις με καποιον ψυχολογο (αν δεν το εχεις ηδη κανει). Ειναι κριμα κι αδικο να ταλαιπωρεισαι για τοσα πολλα χρονια οπως λες... Οπως και να 'χει, σου ευχομαι καλη δυναμη και καλο κουραγιο!
    Ναι, όντως μου είναι πολύ δύσκολο να αναφερθώ ξεκάθαρα σ' αυτό, δεν το κατονομάζω γιατί δεν τολμάω, φοβάμαι...υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβες; Όσο για ψυχολόγο, δεν έχω κανέναν αυτή τη στιγμή...
    Last edited by Κύκνος; 09-12-2011 at 07:06.

Senior Member
    Όσο για ψυχολόγο, δεν έχω κανέναν αυτή τη στιγμή...
    Απο επιλογη? Για οικονομικους λογους? Αμηχανια? ......
    Γι'αυτα που αισθανεσαι δεν εχεις μιλησει σε κανεναν? (ειδικο και μη)

Senior Member
    Ναι, όντως μου είναι πολύ δύσκολο να αναφερθώ ξεκάθαρα σ' αυτό, δεν το κατονομάζω γιατί δεν τολμάω, φοβάμαι...υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβες; Όσο για ψυχολόγο, δεν έχω κανέναν αυτή τη στιγμή...
    οποτε;
    εσυ δε θελεις να ξεπερασεις αυτο που σε βασανιζει;
    θες να ζεις με αυτο μια ζωη;
    πιστευεις οτι με τον καιρο θα φυγει μονο του;
    θελω να πω, αφου εχεις ενα τοσο εντονο προβλημα να σε βασανιζει χρονια, πώς κ δεν πας σε εναν ειδικο για να το δουλεψεις;
    μου κανει εντυπωση!

Senior Member
    Απο επιλογη? Για οικονομικους λογους? Αμηχανια? ......
    Γι'αυτα που αισθανεσαι δεν εχεις μιλησει σε κανεναν? (ειδικο και μη)
    Όχι, ούτε από επιλογή ούτε για οικονομικούς λόγους. Αν και ότι είμαι λίγο στριμωγμένη είμαι αλλά τα ψιλοκαταφέρνω...Αλλά γιατί από τότε που άφησα την παλιά μου γιατρό μετά την μαλακία που έκανε, δεν έχω βρει κάποιον με τον οποίο να νιώθω ασφαλής, κάποιον που να πάω συστημένη...πήγα έτσι σε κάποια αλλά δεν μου άρεσε ο τρόπος αντιμετώπισης της και διστάζω να πάω πάλι, δεν θέλω να γίνω πειραματόζωο ούτε όσα νιώθω είναι για πούλημα στον κάθε άχρηστο γιατρό...άλλο εδώ μέσα που υπάρχει η ανωνυμία, δεν είναι το ίδιο. Αλλά ναι, ένας λόγος είναι κι η αμηχανία γιατί ντρέπομαι και φοβάμαι να μιλήσω γι' αυτά τα πράγματα :o :(

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    οποτε;
    εσυ δε θελεις να ξεπερασεις αυτο που σε βασανιζει;
    θες να ζεις με αυτο μια ζωη;
    πιστευεις οτι με τον καιρο θα φυγει μονο του;
    θελω να πω, αφου εχεις ενα τοσο εντονο προβλημα να σε βασανιζει χρονια, πώς κ δεν πας σε εναν ειδικο για να το δουλεψεις;
    μου κανει εντυπωση!
    Λου, ισχύει η ίδια απάντηση που έδωσα στην Άλια. Αφού έδιωξα την παλιά μου γιατρό δεν έχω κάποιον εκτός από εκείνον που σας έλεγα που έχει κάποιες γνώσεις ψυχολογίας με τις σπουδές του αλλά δεν είναι ψυχολόγος. Απλά τον συγκεκριμένο για κάποιους λόγους τον εμπιστεύομαι αρκετά και γι' αυτό πηγαίνω εκεί...

Senior Member
    Όχι, ούτε από επιλογή ούτε για οικονομικούς λόγους. Αν και ότι είμαι λίγο στριμωγμένη είμαι αλλά τα ψιλοκαταφέρνω...Αλλά γιατί από τότε που άφησα την παλιά μου γιατρό μετά την μαλακία που έκανε, δεν έχω βρει κάποιον με τον οποίο να νιώθω ασφαλής, κάποιον που να πάω συστημένη...πήγα έτσι σε κάποια αλλά δεν μου άρεσε ο τρόπος αντιμετώπισης της και διστάζω να πάω πάλι, δεν θέλω να γίνω πειραματόζωο ούτε όσα νιώθω είναι για πούλημα στον κάθε άχρηστο γιατρό...άλλο εδώ μέσα που υπάρχει η ανωνυμία, δεν είναι το ίδιο. Αλλά ναι, ένας λόγος είναι κι η αμηχανία γιατί ντρέπομαι και φοβάμαι να μιλήσω γι' αυτά τα πράγματα :o :(
    εδω μεσα ομως, τηρωντας την ανωνυμια σου, μπορεις μονο να εκφραστεις.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΔΩ , ΟΜΩΣ.
    γιατι δεν συνεχιζεις την προσπαθεια να βρεις θεραπευτη που θα εμπιστευεσαι?
    κριμα δεν ειναι να περναει η ζωη σου σε τετοιο τρομο?

Page 3 of 36 FirstFirst 1234513 ... LastLast