Τα ψυχοσωματικά οι ψυχίατροι!
Printable View
Τα ψυχοσωματικά οι ψυχίατροι!
....βρε πειτε ολοι ’’απεταξαμην το Σατανα’’ και αφηστε τις αμφισβητησεις!οριστε μας!Με εναν εξορκισμο εξαφανιζονται επιληπτικες κρισεις,ψυχωσικα επεισοδια,παραληρηματα και απαντα τα νοσηματα εν γενει!Α και για να μην ξεχνιομαστε!’’Ρι� �νετε τον οβολον σας ,ρεστα μην ζητειτε!’’
Αχ η ειρωνία είναι λίγη για να ξεπλύνει τα των παππάδων και την ελπίδα που πουλάνε σε αρρώστους.....Τα είχα πει ότι η μάνα μου με έτρεχε στα μοναστήρια άλλωστε...Μόνο για εξορκισμό δεν με είχε πάει...Και η μάνα ενός άλλου παιδιού του είχε φέρει στην καταθλιπτική την κρίση τον παππά να του διαβάζει ευχές και να του κουνάει τον δυόσμο...Με έκανες και γέλασα....Μέχρι και στο κατηχητικό είχε φτάσει η χάρη μου για να\'ρθει η θεία χάρη στο αμαρτωλό μου σώμα και την μολυσμένη από πάθη ψυχή και το τι άκουγα δεν λεγόταν...Ότι μου έλεγε ο ψυχίατρος το αντίθετο εκεί...Ήθελαν να σε κάνουν παθητικό και άβουλα όν.Και ενώ ήμασταν παιδιά του ίδιου Θεού και δεν χωρούσαν μίση η συγκατηχήτριά μου με έθαβε γιατί μιλούσα με αυτόν που της είχε γυαλίσει αγνά......
Quote:
Originally posted by Alkmeon
....βρε πειτε ολοι ’’απεταξαμην το Σατανα’’ και αφηστε τις αμφισβητησεις!οριστε μας!Με εναν εξορκισμο εξαφανιζονται επιληπτικες κρισεις,ψυχωσικα επεισοδια,παραληρηματα και απαντα τα νοσηματα εν γενει!Α και για να μην ξεχνιομαστε!’’Ρι� �νετε τον οβολον σας ,ρεστα μην ζητειτε!’’
Δεν ξέρω αν έχετε (γενικώς μιλαώ )διαβάσει ποτέ την Καινή Διαθήκη,αλλά δεν θυμάμαι να αναφέρει πουθενά ότι είσαι υποχρεωμένος να ρίχνεις τον οβολό σου...
Δίνεις ό,τι μπορείς και εάν μπορείς.Τουλάχιστον έτσι λέει στην παραβολή της χήρας και του φαρισαίου.
Το τί κάνει η εκκλησία είναι άλλο θέμα.Εξάλου στην εποχή μας,ο Θεός και η εκκλησία είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Εάν πιστεύεις στο Θεό τότε θα πιστέυεις ότι υπάρχει ο διάβολος.Και εάν πιστεύεις ότι υπαρχει ο διάβολος ΄τοτε θα πρέπει να υπάρχουν και διαμόνια.Quote:
Originally posted by keep_walking
Το να πιστευεις στο Θεο δεν σημαινει οτι πρεπει να πιστευεις στον εξορκισμο...και ισως να μιλησε η θρησκεια για εξορκισμο...αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οι ανθρωποι με τα δικα τους μετρα και σταθμα να κρινουν ποιος χρειαζεται εξορκισμο και ποιος οχι.
Εχω διαβασει περιπτωση σχιζοφρενους που πεθανε απο κατι τετοιο...αν βρω την ειδηση θα δωσω link.
Βέβαια ο ταραγμένος ψυχησμός, ή όπως αλλιώς ονομάζεται,δεν είναι πάντα δεδομένο ότι συνδέετε με ένα δαιμόνιο και ένα εξορκισμό.Δεν πρέπει όμως να εξετάζουμε και τις 2 εκδοχές;......Τα πάντα δύναται.............................
Εγω θα ελεγα να μην εξεταζουμε καθολου την εκδοχη του εξορκισμου...στο ονομα της θρησκειας η ανθρωποτητα εχει κανει πολλα λαθη...δεν ειναι και πολυς καιρος στην ανθρωπινη ιστορια που καιγανε τις \"μαγισσες\" σαν υπηρετες του διαβολου ή κατι τετοιο.
Νίκο, κάποτε και η επιστήμη έκανε το δικό της κυνήγι μαγισσών για να μην πούμε ότι σε μερικές περιπτώσεις ακόμα το κάνει. Μην αφορίζουμε τα πάντα επειδή δεν τα κατανοούμε. Στο όνομα της θρησκείας αλλά και της επιστήμης πράγματι έχουν γίνει , όχι τα μεγαλύτερα λάθη, αλλα α μεγαλύτερα εγκλήματα. Δεν υπάρχει ηθική ούτε στη θρησκεία αλλά ούτε και στην επιστήμη. Οι μεν μας θέλουν ποίμνιο οι δε πειραματόζωα.
Χμμμ..Εγώ μένω με ένα ερώτημα...Υπάρχει Θεός;;;
Υπάρχει κάτι που να αποδεικνείει το αντίθετο;....
Δεν υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει ούτε το μεν ούτε το δε....
Η ύπαρξή μας δεν είναι από μόνη της αρκετή για να αποδείξει την ύπαρξη και του θεού ; Από πού ξεφύτρωσε το \'Ολον, το \'Απαν, το Σύμπαν όπως θες πες το ; Θεός υπάρχει και σίγουρα αυτοί που το πιστεύουν αντιμετωπίζουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα (με εξαιρέσεις του ψυχωτικούς θρησκόληπτους που νομίζουν ότι τους μιλάει ο θεός στο λεοφωρείο. ;) Υπάρχει ένα νόημα και ένας σκοπός σε αυτή τη ζωή. Βρες το βιβλίο \'\'Ψυχολογία και Απόκρυφο\'\' του Γιουνγκ. Μου αρέσει πολύ το κεφάλαιο που μιλάει για όλα αυτά.Quote:
Originally posted by kassi_21
Δεν υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει ούτε το μεν ούτε το δε....
εγω παλι πιστευω οτι δεν υπαρχει αλλα αυτη η κουβεντα ειναι ατελειωτη οσες οι μαργαριτες του πλανητη....Quote:
Originally posted by kassi_21
.Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει Θεός
Παντως χαρην της κουβεντας, αν και εφοσον υπαρχει, ειναι για πολλα υπευθυνος....
Πολλη φασαρια για ενα παλιομηλο, στις χωματερες πετανε τοσα και τοσα....
Μοναξια,
σου αντιπροτεινω τον αντιχριστο του Νιτσε.
Η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει στο ανύπαρκτο υπάρχει απο τα παλιά τα χρόνια. Παρόλα αυτά εχω την ανάγκη να πιστεύω και εγώ στο θεό........σε έναν θεό που μας αγαπάει ακομα κι αν οι περισσότεροι απο μας τον βρίζουν όταν περνάνε δυσκολίες.........
Δυστυχώς όμως....πολλοί δήθεν πιστοί χρησιμοποιούν την ιδέα του θεού για να ανέβουν τα κοινωνικά στρώματα και να ικανοποιήσουν την βλακώδης ανάγκη τους για προσωπική αυτοπροβολή. Στο όνομα του θεού ο άνθρωπος έχει κάνει άπειρα εγκλήματα και θα συνεχίζει να κάνει. Πιο πιθανό το έχω να εκραγεί το πυρώδες κέντρο της γής εξαιτίας της κακίας πόυ εκπέμπουμε παρα να κατέβει κάποιος θεός εδω κάτω και να διορθώσει αυτη τη κατάσταση.
Ps τα λέω και με μια δόση χιούμορ μην μου τα πάρετε στη κράνα :)
χμμ μην γενικευουμε,Quote:
Originally posted by vince
Η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει στο ανύπαρκτο υπάρχει απο τα παλιά τα χρόνια.
πιστευω οτι ειναι μια πλαστη αναγκη.
Προσωπικα ειτε υπαρχει θεος ειτε δεν υπαρχει ποσως και με απασχολει, δεν ειναι δικο μου προβλημα.
Η ζωη μου εχει βελτιωθει γιατι υπαρχω εγω και ο εαυτος μου που συζητανε και πραττουν. Σε αυτες τις συζητησεις οι θεοι περισευουν οπως και οι υπολοιπες παραφυαδες οπως πχ οι εξορκισμοι που συζηταμε εδω.
Κατα τα αλλα με τον θεο δεν τραβαω και χοντρο ζορι, με τους επιγειους εκπροσωπους του μεγαλο.
Αυτό το τελευταίο που είπες μου άρεσε :)