http://www.sinaisthisi.gr/arthra/pro...opoi-prolipsis
Printable View
συμφωνώ απολύτως! και εγώ έχω κάνει απόπειρες, και ξέρω πώς νιώθει ο αυτοκτονικός άνθρωπος. και είναι πολύ λυπηρό να γράφονται πράγματα εδώ μέσα, όπως ότι κάποιοι απειλούν ότι θα κάνουν απόπειρα επειδή είναι ανώριμα 5 χρονα και θέλουν να τραβήξουν την προσοχή!
συμφωνώ με την ιδέα κλήσης της δίωξης ή του 1018, διότι εκεί λογικά θα είναι ειδικοί επαγγελματίες, οι οποίοι θα ξέρουν πώς να προσεγγίσουν ένα αυτοκτονικό άτομο, χωρίς να του πυροδοτήσουν περαιτέρω την αυτοκτονικότητα!
Συμφωνώ απολύτως!
Διαφωνώ κάθετα με την ιδέα της δίωξης
στα παιδιά που γράφουν ότι θ' αυτοκτονήσουν!
Όσοι γράφουμε εδώ καιρό τα ξέρουμε αυτά τα παιδιά
και ξέρουμε ότι κάθε άλλο παρά κακόβουλα είναι.
Σιγά να μη συμφωνούσα με φασιστικές τακτικές
τύπου να "σκουπίσουμε" όποιον μας ενοχλούν τα όσα γράφει.
Την επιχείρηση "σκούπα" που επικαλούνται όσοι είναι θαυμαστές και θιασώτες τέτοιων τακτικών
να την εφαρμόσουν στο σπίτι τους!
Δηλαδή ίσως το κάνουν ήδη.
Τα forum δεν είναι τ' αμπελοχώραφα του παππού τους!
Έχω δει post που παραδέχεται ότι έχει αναρτηθεί στο forum
φωτογραφία και ονοματεπώνυμο μέλους
και δεν ίδρωσε τ' αφτάκι κανενός!
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...E%B1-%CF%80%CE
%B1%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9%C2%BB&p=420869#post420 869
(«Τὰ παιδία παίζει» Σελίδα 1676, post #25129)
Προφανώς η ευαισθησία για την κατάφορη διαρροή προσωπικών δεδομένων
και τον κανιβαλισμό τότε είχε πάει περίπατο.
Άλλα post με επιθετικότατο και ξεκάθαρο περιεχόμενο bullying σε μέλη
από άλλα μέλη
(που δεν τα γράφουν βέβαια τα παιδιά που δηλώνουν αυτόχειρες)
περνάνε και ναι, ομολογουμένως τα πρασινίζει η διαχείριση,
αλλά η πλειοψηφία των μελών το κάνουν γαργάρα.
Έλεος λοιπόν με την υποκρισία και το δήθεν εδώ μέσα και παντού
προκειμένου ο καθένας να προβάλλει το εγώ του
μη έχοντας συναίσθηση πως αυτά που γράφει και στον ίδιο φαίνονται πεφωτισμένη ανάλυση
στους υπόλοιπους μπορεί να φαίνονται απλά ασυναρτησίες ή ανιστόρητες παπαριές!
Αλλά η προπαγάνδα που γίνεται τελευταία στο forum
τόσο υπέρ του ρόλου της αστυνομίας
και η πλύση εγκεφάλου για την προσφυγή σε εθελοντικές ΜΚΟ, στο 1018 και τα συναφή
και ψυχαναγκαστικά καραγκιοζιλίκια τύπου
"να φέρουμε τους ειδικούς να συμμαζέψουν όσους απειλούν ότι θ' αυτοκτονήσουν"
γιατί είμαστε και σε forum ψυχολογίας
κι αυτή η πρεμούρα να λέτε σε κάποιον διαρκώς "πήγαινε στον ειδικό"
μας βάζει και σε σκέψεις και γεννά ερωτηματικά.
Αυτά τα ολίγα,
πάμε για μεροκάματο μπας και βγάλουμε και κανα φράγκο
όσο μπορούμε δηλαδή ακόμα
γιατί στη Ελλάδα οι άνεργοι είναι περίπου 1500000!
Να μη μιλήσω για τους ανασφάλιστους και τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήηηηηνες!
Κατά τ' άλλα, υγιαίνετε! Πολλά φιλιά
και καλή διασκέδαση!
Οποιος δεν συμφωνει με την δικη σου τακτικη ειναι φασιστας?Και στο φιναλε βλεπω να γραφεις με τονους χολης την διαφωνια σου και οχι το τι πιστευεις οτι πρεπει να γινει..
Για εσας τους ευαισθητους πρεπει καποιος που απειλει να αυτοκτονησει να συνεχισει να το κανει και εμεις οσο μπορουμε μεσω του πληκτρολογιου μας να προσπαθησουμε να τον αποτρεψουμε?Γινονται αυτα?Αυτο ειναι ευαισθησια η βλακεια?Και αν κατηγορηθω παλι οτι δεν καταλαβα την ουσια των δικων σας πεφωτισμενων αναλυσεων,εξηγηστε περαιτερω!
Απο ποτε ενας ειδικος εγινε προπαγανδα βρε?Ξερεις ποσοι ανθρωποι εχουν σωθει στο τσακ πριν το απονενοημενο διαβημα επειδη καποιος/οι ειδοποιησαν τις αρμοδιες αρχες?
εγω δεν εχω καταλαβει ακομα, τι προτεινουν τα ατομα που αποστρεφονται μετα βδελυγμιας την αποψη να ειδοποιηθει καποιος ειδικος σε περιπτωση αυτοκτονιας. προσοχη, δεν μιλαμε για ολες τις περιπτωσεις,αλλα για ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.
μπορει καποιος να γινει πιο σαφης? να κανει καποια προταση?
γιατι ειναι πολυ ευκολο να μοιραζουμε δημοκρατικοτητα και φασιστικοτητα στον λαο, αλλα στο μεταξυ μερικοι μπορει να αυτοκτονουν...
αν εχω καταλαβει, το μπλικι προτεινει να γνωριζουμε και να κανουμε παρεα αυτα τα ατομα και να προσπαθουμε να βοηθησουμε απο κοντα? αυτη ειναι η προταση?
η τζοαν που συμφωνει μεχρι κεραιας ,προτεινει το ιδιο?
Ανεβάζω ξανά προηγούμενη απάντηση μου στην αρχή του θέματος...........
με το που μπήκα στο φόρουμ σοκαρίστηκα με τις συνεχόμενες απειλές αυτοκτονίας απο ένα άτομο αλλά και απο την ένταση και το θυμό του. Επικοινώνησα έτσι με τους διαχειριστές και έλαβα αυτην την απάντηση:
Καλησπέρα σας,
Σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά όταν οι αναφορές περί αυτοκτονίας γίνονται
συγκεκριμένες και έντονες, απαιτείται να ενημερώσουμε τη δίωξη ηλεκτρονικού
εγκλήματος, ώστε με τη συνδρομή ψυχολόγων, να προσεγγίσουν τον άνθρωπο που
απειλεί να θέσει τέλος στη ζωή του.
Από κει και πέρα, τα μέλη του φόρουμ χρειάζεται να αντιμετωπίσουν με
ενσυναίσθηση το συγκεκριμένο μέλος, χωρίς κριτική, μιας και πολλές φορές,
τέτοιες απειλές αυτοκτονίας, κρύβουν πολύ μοναξιά και χρειάζονται όλη την
καλή μας "ενέργεια" προκειμένου να είμαστε υποστηρικτικοί.
Οι διαχειριστές πετάν εμμέσως πλην σαφώς σε εμάς το μπαλάκι να καλέσουμε την αστυνομία... και ρωτάω να το κάνουμε? θα βοηθήσει? ή αντίθετα θα στιγματίσουμε άτομα που ήθελαν με λάθος τρόπο να τραβήξουν προσοχή ... Αν καλέσουμε την αστυνομία θα ενημερωθούν και οι οικογένειες των ατόμων και αυτό ίσως βοηθήσει να απευθυνθούν αυτά τα άτομα σε κάποιον ειδικό. Παρακαλώ όσους έχουν κάποια γνώμη να την εκφράσουν και να δούμε όλοι μαζί με πιο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα...
Οι διαχειριστές προτείνουν ως λύση την αστυνομία και μόνο! Εμείς σκεφτήκαμε και κάτι πιο ήρεμο τύπου 1018 ... Αλλά μάλλον και αυτό για κάποιους είναι λάθος. Να ξαναπώ πως προσπάθησα με προσωπικά μηνύματα για 10 μέρες περίπου να στηρίξω άτομο από εδω μέσα που απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει...αλλά δεν κατάφερα τίποτα.
Δεν είναι η εύκολη λύση το πήγαινε σε ειδικό ....η δύσκολη είναι. Η εύκολη και αυτη που γίνεται περισσότερο στις μέρες μας είναι το σκάσε και κολύμπα ή πήγαινε να σου δώσουν φάρμακα για να μοιάζεις οκ (δεν μιλάω για περιπτώσεις που η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη)
ΠΡΕΠΕΙ να μπει στο μυαλό όλων πως αν αντιμετωπίζουμε ψυχολογικά προβλήματα πάμε σε ψυχολόγο κτλ τόσο απλά !!!! Δηλαδή αυτοί που σπάνε το πόδι τους πάνε στον φίλο ή στον συγγενή ή όπου αλλου και βάζουν γύψο κτλ δεν πάνε σε γιατρό? Δεν θέλουμε ούτε την δίωξη εδω μέσα αλλά ούτε και θέλουμε να αυτοκτονήσει κανείς. Το να νίβουμε τα χέρια μας και να μην προτείνουμε λύση αλλά να είμαστε αρνητικοί με όλα ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ. Για πέστε μου τι θα κάνατε αν το τελευταίο μήνυμα που θα πέρνατε από άτομο ήταν ''σε αφήνω. Σωστά αυτά που λες αλλά δεν θα βοηθήσουν εμένα. Εγώ πήρα τα χάπια μου και το ξυράφι μου και ετοιμάζομαι να συναντήσω τους αγγέλους'' και μετά αποσύνδεση. Για πες πως βοηθάς τι λες και σε ποιόν ? αρνείται να σε συναντήσει απο κοντά, αρνείται να δει ειδικό, έχει αποσυνδεθεί ... πείτε τι κάνετε ??? την προσευχή σας και του στέλνετε τις θετικές σας σκέψεις....?
Αυτά από εμένα ας κάνει ο καθένας για τον άλλον ότι θα έκανε και για τον εαυτό του σε παρόμοια θέση..... Καλή σας μέρα
Δε σε είπα φασίστα, κύριε,
αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.
"Σιγά να μη συμφωνούσα με φασιστικές τακτικές" έχω γράψει κατά λέξη.
Μη διαστρεβλώνεις ό,τι γράφω λοιπόν!
Και δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε κανέναν,
αντίθετα με σένα που άρχισες να μου καταλογίζεις σε προσωπικό επίπεδο
πινελιές χολής, όξους και νεφτιού!
Άντε και καλά κρασά!
Και τους χαρακτηρισμούς σου περί χολής να τους κρατήσεις για πάρτη σου.
Κατά τ' άλλα είστε εδώ για να βοηθήσετε τα μέλη του forum με αυτοκτονικές τάσεις
και να προστατέψετε τα φιλήσυχα μέλη αυτού του forum
που ταράζεται ο ψυχισμός τους με τέτοιου είδους αναγγελίες! :-ΡΡΡ
Το πολύ πολύ ν' αυτοκτονήσει κανένας που διαβάζει αυτά που γράφετε!
Για την ανάρτηση φωτογραφιών και ονοματεπώνυμου μελών από άλλα μέλη
και χυδαία posts με περιεχόμενο bullying από μέλη σε άλλα μέλη,
άκρα του τάφου σιωπή!
Remedy, δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πλάκα;
ΥΓ: Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις καινούριων μελών
απέναντι στα παιδιά που γράφουν απελπισμένα,
αλλά τα παλαιότερα μέλη γνωρίζουν
ότι δεν υπάρχουν μόνο fake posts περί αυτοκτονίας,
αλλά και fake thread που διατείνονται ότι θέλουν να προστατέψουν τους ...επίδοξους αυτόχειρες!
Το διάλειμμα στο φροντιστήριο τέλειωσε, το βράδυ πάλι!
οχι Τζοαν, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν καταλαβαινω.φαινομαι να κανω πλακα?
κι αν επανερχομαι παρα το επιθετικο σου υφος, ειναι γιατι το θεωρω εξαιρετικα σοβαρο και επικινδυνο.
το κλειδι παραπανω εφερε ενα πολυ αληθινο παραδειγμα που μπορει να εχει συμβει ηδη η και να συμβει στο αμεσο μελλον.
εμφανιζεται μελος με το θεμα "αυτοκτονια" και επιμενει. αλλοι αδιαφορουν, αλλοι προσπαθουν να πλησιασουν και αποτυγχανουν, αλλοι δεν πειθονται καν, καποιος βρισκει επαφη αλλα δεν τον πειθει και εξακολουθει τις αναγγελιες θανατου η ακομα χειροτερα, εξαφανιζεται.
εσυ τι προτεινεις να γινει? να τον κοιταμε και να πιουμε εναν καφε στην υγεια του?
οσο για τα φεικ ποστ ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα αλλα δεν βλεπω τον λογο να το μπλεκουμε σε αυτο που ειναι το πλεον σοβαρο κατα την γνωμη μου.
ναι, και φεικ ποστ υπαρχουν και στημμενα φεικ ποστ υπαρχουν, και μελη που ζητουν απο αλλα μελη να στησουν ποστ με σκευωριες εναντιον αλλων μελων υπαρχουν , και φεικ λογαριασμοι ΠΟΛΛΟΙ υπαρχουν, που αλλοι γινονται για λογους κακοηθειας και αλλοι λογω αδυναμιας.
αυτο σε τι βοηθαει το θεμα που συζηταμε?
1) Καταρχην δεν καταλαβαινω που κολλανε τα περι "φασισμου" και "επιχειρηση σκουπα" και "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι" και "προπαναγδα" με το θεμα της απειλης αυτοκτονιας.. Προφανως μπερδεψες τα θρεντ, δεν συζηταμε εδω για πολιτικη, αλλα για τελειως αλλο θεμα.. Ολα τα πραγματα ξερεις καλη μου εχουν πολλες οψεις, το να υποστηριξει κανεις οτι σ αυτες τις περιπτωσεις καλο ειναι να επεμβαινει η διωξη δεν τον κανει ουτε φασιστα ουτε "υποκριτη" και αλλες παπαριες σαν αυτες που ειπωθηκαν παραπανω! Προσπαθησε λοιπον σε παρακαλω να βγαλεις τις παρωπιδες και τις εμπαθειες που ισως να εχεις εναντιον προσωπων και οργανισμων, γιατι δεν σε βοηθανε καθολου πιστεψε με, και καταφερνεις το αντιθετο απ το να φανεις "δημοκρατικη".. Επισης για να φοβαται καποιος παει να πει εχει τη φωλια του λερωμενη.. Και συνηθως αυτα που κατηγορει στους αλλους ειναι αυτα που ο ιδιος κανει κ θελει να απαλαγγει φορτωνοντας τα αλλου..
2) Που κολλαει το οτι καποιος ανεφερε ενα ονοματεπωνυμο αλλου μελους (το οποιο εγω προσωπικα δεν ειδα), η το bullying και καλα που λες.. Πραγματικα δεν συζηταμε ουτε για πολιτικη ουτε για βια, εγκληματικοτητα και μπλα μπλα μπλα.. Οταν ειμαστε σε ενα φορουμ με τοσες πολλες διαφορετικες προσωπικοτητες και οπτικες λογικο ειναι να υπαρξουν και εντασεις και διαφωνιες κτλ.. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να κολλαμε εκει? Και να διυλιζουμε τον κωνωπα και να σταζουμε χολη και εμπαθεια? Το να τα βρουμε και να παμε παρακατω δλδ δεν παιζει, ετσι? Διοτι αν το κανουμε αυτο παει να πει οτι υποκυπτουμε στου αλλου τη σκοπιμοτητα και την υποκρισια,ε? Μαλιστα!
3) Επειδη ειδα αναφορα και σε καλα "fake threads" εχω να σου πω το εξης, με καθε καλη διαθεση.. Μαθε να κοιτας τι γραφεται και οχι ποιος το γραφει... Το αμα δεν συμπαθουμε καποιον δεν σημαινει οτι πρεπει να τον ακυρωνουμε ως ατομο, η το εαν εχει κανει καποιος πραγματα καταπτυστα (για τα δικα μας δεδομενα παντα), δεν σημαινει οτι πρεπει να τυφλωνομαστε απο οργη και να ειμαστε προκατειλλημενοι απεναντι στα παντα.. Διαβαζε τις γραμμες σε παρακαλω, οχι τον ανθρωπο.. Και για να σου λυθει η απορια, ασχετο με το θεμα αλλα παλι δεν θα πειστεις και το ξερω, γιατι αν εχουμε παρωπιδες βλεπουμε παντου εχθρους και αντιπαλους, εγω προτεινα στον χρηστη Κλειδι να ανοιξει ενα τετοιο θεμα, και οταν μου ειπε οτι δεν ξερει πως να ανοιγει θρεντ και δεν μπαινει συχνα, προθυμοποιηθηκα να ανοιξω αυτο το θρεντ. Τιποτα αλλο. Το αν σου φαινεται υποκριτικο το οτι εξεφρασα την αποψη μου και δεν πειθεσαι, λυπαμαι, αλλα προβλημα σου. Δεν μπορω να κανω κατι επ αυτου.
4) Και το βασικοτερο και ουσιαστικοτερο : Οκ, να μην ενημερωνουμε τη διωξη, να μην καλουμε γραμμες βοηθειας, να μην πηγαινουμε σε ειδικους, αλλα ΤΙ? πες ευθεως, προτεινε, να γινει το και το. Διοτι ξες ειναι πολυ ευκολο να διαφωνουμε και να βρισκουμε απο ενα αντεπειχιρημα για τις καλες προθεσεις του αλλου, αλλα πρεπει να ειμαστε σε θεση να προτεινουμε την δικη μας αποψη και να την στηριζουμε με επιχειρηματα, εξηγωντας επαρκως γιατι ειναι καλυτερη απο καποια αλλη αποψη (ΠΡΟΣΕΞΕ : λεω απο καποια αλλη, οχι απο καποιου αλλου.. if u get me..) Προτεινε λοιπον, την διαφορετικη εκδοχη σου τι πρεπει να γινεται σ αυτες τις περιπτωσεις, και στηριξε το με επιχειρηματα.. Μπορει να εχεις κατα νου κατι π δεν ειχαμε σκεφτει, ποιος ξερει.. Μπορεις να το κανεις?? Καν το!! Αλλα σε παρακαλω τις εμπαθειες και τα οφτοπικ, αστα εκτος, και βαλε λιγο καλη διαθεση, αν εχεις, οσο εχεις :)
Αυτα! Παω να φαω :p
Επισης να πω το προφανες, οτι οσο και να σκοτωνομαστε και να προσπαθει κανεις να αποδειξει οτι εχει δικιο (για τα δικα του δεδομενα παντα), το φορουμ ειναι ΑΝΟΙΧΤΟ σε ολους και ετσι οτιδηποτε υποπεσει στην αντιληψη του καθενος μπορει να κανει τις αναλογες ενεργειες που θεωρει σωστες κατα τα δικα του δεδομενα.. Δλδ πχ για να ενημερωσω εγω τις αρμοδιες υπηρεσιες δεν χρειαζεται να ειμαι καν μελος.. Μπορει να το κανει ο οποιοσδηποτε.. Απο κει κ περα καλο ειναι επαναλαμβανω να προσεχουμε με την αυτοκτονικοτητα και το τι γραφουμε.. Διοτι δεν μπορουμε να παιζουμε με τις ψυχες των αλλων.. Σε ενα οποιοδηποτε φορουμ πχ βλεπω οτι ο αλλος γραφει κατι ακραιο και επικινδυνο, ε σορρυ αλλα δεν θα κατσω να διαβασω οοοολα τα θεματα του και να εξετασω αν ειναι καλο παιδι η οχι (τι σημαινει αραγε "καλο παιδι"?), και αμα τον ξερουν οι αλλοι οτι ειναι οντως δυστυχισμενος και δεν τρολαρει... σορρυ κιολας αλλα αμα θες να τρολαρεις γραψε για το πουλι σου, γραψε για οτιδηποτε αλλο, αλλα οχι τετοιο χιουμορ.. ελεος..
Ο Θωμας σταματησε να χρονομετραει....
Και δεν νομιζω οτι τον τρομαξατε...
Νομιζω πως απλα αλλαξε γνωμη....
Εεεε σε παρακαλω μην μου το χαλας!!! Τι ανοιξα τοτε αυτο το fake thread για να γραψω τις ανιστορητες παπαριες μου, και να διατεινομαι οτι θελω να προστατεψω τους επιδοξους αυτοχειρες, εγω η χυδαια και καταπτυστη υποκριτρια?? Φακ, αποκαλυφθηκα τωρα η ρουφιανα, παω να κρυφτω παναθεμα με :p