Results 16 to 30 of 119
-
03-04-2013, 19:57 #16
Ναι συμφωνώ ότι μπορεί να είναι και ασυνείδητο, αλλά το να γράφει κάποιος επαναλαμβανόμενα ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει μπορεί να φτάσει σε σημείο να κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός για το τίποτα, ουσιαστικά να μην έχει ο γράφων ψυχολογικό πρόβλημα απλά να θέλει να σπάσει πλάκα.. αλλά και πάλι πρέπει με κάποιο τρόπο να σταματήσει και να αποθαρρυνθούν και άλλοι που ενδεχομένως έχουν σκοπό να κάνουν το ίδιο..
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 03-04-2013, 20:12 #17
Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/
04-04-2013, 01:17 #18
καλησπέρες... βλέπω με μεγάλη μου λύπη πως η μόνη λύση που τείνουμε να βρίσκουμε είναι η δίωξη, οι μοντερειτορς, οι ειδικοί..σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως οι περισσότεροι που απειλούν με αυτοκτονία (είναι και κάποιοι που δεν απειλούν, αλλά ζήτουν απο εμάς να τους υποδείξουμε τρόπους αυτοκτονίας), είναι παιδιά νεαρά, που δεν έχουν με ποιόν να συζητήσουν τη μοναξιά τους η το κάθε προβλημα, που μπορει για εμας εδω να φανταζει μηδαμινο,ενω για κάποιον άλλο είναι ένας εφάλτης. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, είναι μια κοπέλα που έμπαινε τακτικά στο φόρουμ, πριν μια βδομάδα έγραφε απελπισμένα πως δεν αντέχει άλλο, δεν έμπαινε σε συζητήσεις, δεν την ένοιαζαν λύσεις και το μπλα μπλα, παρα μόνο κάποιος ανώδυνος θάνατος για να λυτρωθεί.. απο κείνη τη μέρα νομίζω δεν έχει ξαναμπεί στο φόρουμ,κι η αλήθεια είναι πως έχω ανησυχήσει, είτε έχει πετύχει την απόπειρα είτε όχι. Λυπάμαι που είμαστε μια τέτοια κοινωνία που μένουμε μόνο στα λόγια και στα τσατ, απορώ δηλαδή, μιας και όλοι μας έχουμε μπει για κάποιο λόγο εδώ, κάποιο έχουμε κοινούς λόγους, γιατί δεν επιδιώκουμε να συναντάμε κόσμο που μας χρειάζεται και έξω απο δω...αλλα να μου πεις, με τέτοια καχυποψια και αδιαφορία ταυτόχρονα κάτι τέτοιο δε θα είναι ποτέ εφικτό.
04-04-2013, 01:33 #19
Τρομερο πρεπει να ειδοποιηθει η διωξη κ μακαρι να εντοπισετε ποιοι ειναι αυτοι που το λενε κ να μην παραμελουμε κανενα προβλημα,ολα τα προβληματα που δημοσιευονται εδωπερα πρεπει να προσπαθουμε να λαμβανουνε απαντησεις ουσιωδεις η εστω κουραγιο κ απαγορευεται να γελοιοποιησουμε το εκαστοτε προβλημα,Πιστευω οσοι το κανουνε πρεπει να διαγραφουνε απο το φορουμ κατευθειαν
04-04-2013, 02:01 #20
Λυπαμαι πολυ αν νομιζεις πως μπορεις να κανεις τον γιατρο ή τον λυτρωτη ενος φορουμ..Λυπαμαι πολυ αν νομιζεις πως μπορεις να αποτρεψεις καποιον απο την επιθυμια του να αυτοκτονησει μεσω του πληκτρολογιου σου,ειναι λυπηρο και αστειο..Φυσικα και πρεπει να παρεμβει μια διωξη και μετα καποιος ειδικος..!Και τελος κανεις δεν πρεπει να παιζει με αυτα τα θεματα.
04-04-2013, 15:57 #21
Συμφωνώ μαζί σου σε όλα, έχω όμως να κάνω ένα σχόλιο όσον αφορά την δίωξη...σίγουρα πρέπει να φροντίζουμε άτομα που μιλάνε για αυτοκτονία να λαμβάνουν βοήθεια ειδικού όμως πιστεύω ότι δεν είναι ότι καλύτερο να σε κλείνουν σε ψυχιατρείο δίχως τη θέληση σου...μην σου πω ότι θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα...καλό είναι να μην φτάνουμε τα πράγματα στα άκρα, άλλο η παροχή βοήθειας κι άλλο ο εγκλεισμός...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-04-2013, 16:09 #22
04-04-2013, 16:21 #23
Συνειδησιακά είμαι κ εγώ κατά της Δίωξης αλλά και του εγκλεισμού. Θα ξαναπώ πως μια λύση είναι το 1018 της ομάδας κλίμακας που είναι γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
Μετά το μόνο που υπάρχει είναι το 11012 της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Δεν είμαι ειδικός για να κάνω διάγνωση, ούτε για να καταλάβω αν κάτι λέγεται σοβαρά η όχι. Δεν θα μπω στην διαδικασία αυτήν. Για μένα αν κάποιο άτομο λέει πως θα αυτοκτονήσει (ασχέτως του λόγου που το κάνει) χρειάζεται βοήθεια από ειδικό. Δεν θα μιλήσω για άλλους αλλά εγώ προσωπικά επιδίωξα να συναντήσω άτομο με τέτοιες τάσεις από κοντά και να πάμε μαζί σε ψυχολόγο αλλά δέχθηκα ύβρεις κτλ. Πολλά άτομα εδώ μέσα προσπαθούν να βοηθήσουν και να βοηθηθούν με τον τρόπο τους. Θα παρακαλούσα όποιον πέσει στην αντίληψη του κάποια αυτοκτονική τάση ή απειλή από κάποιο άτομο να καλέσει σε όποιο από τα παραπάνω νούμερα επιθυμεί.Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/
04-04-2013, 16:46 #24
Αρχικά να προσπαθήσουμε να το πείσουμε να καλέσει κάποια γραμμή βοήθειας για την αυτοκτονία...έχω δει ένα νούμερο σε διαφήμιση στην τηλεόραση αλλά δεν το συγκράτησα, ίσως να είναι αυτό που λέει το Κλειδί σκέψης...αν αρνηθεί, τότε να επικοινωνήσουμε εμείς μ' αυτή τη γραμμή μήπως μπορούν να μας συμβουλέψουν πως να χειριστούμε την κατάσταση...κι αν τίποτα από τα δύο δεν πετύχει, τότε ν' απευθυνθούμε στη δίωξη...
Πάντως πιστεύω πως θα μπορούσαμε ν' απευθυνόμασταν απευθείας σ' αυτούς αν ο νόμος δεν έλεγε ότι πρέπει η δίωξη να σε κλείσει μέσα...όπως είπα δεν χρειάζεται να φτάνουμε αμέσως στα άκρα και τελικά ίσως να κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό...εδώ μιλάω με επιφύλαξη γιατί μπορεί να κάνω και λάθος για το νόμο αλλά αυτό ξέρω, αν κάποιος ξέρει καλύτερα ας με διορθώσει...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-04-2013, 16:56 #25
04-04-2013, 17:04 #26
Ναι, απλά θέλω να τονίσω ότι δεν είναι καλός ο αναγκαστικός εγκλεισμός του ατόμου...ξέρω ότι ίσως είναι ουτοπικό να αλλάξει αυτό αλλά το καλύτερο θα ήταν η δίωξη να επέβαλλε σ' αυτό το άτομο συναντήσεις με ψυχολόγο ή ψυχίατρο (ανάλογα την περίπτωση) δίνοντας παράλληλα στον ασθενή την δυνατότητα να παραμείνει "ελεύθερος"...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-04-2013, 17:11 #27
ουτε εγω πιστευω οτι ειναι καλος ο αναγκαστικος εγκλεισμος, ουτε κανεις αλλος νομιζω.
ο εγκλεισμος δεν συγκρινεται με την ησυχια του ατομου, αλλα με την προοπτικη να πεθανει τελειως....
δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να εξαναγκαστει κανεις σε συνεδριες, ισως γι αυτο εχει εφαρμογη ο εγκλεισμος..
04-04-2013, 18:43 #28
Βασικα να πω κατι αν κ μπορει να πεφτω εξω..
Απο που κ ως που ξερετε οτι η διωξη σε τετοιες περιπτωσεις εφαρμοζει εγκλεισμο στο ατομο π προτιθεται να αυτοκτονησει??
Κ επισης μην τρομοκρατουμαστε οταν ακουμε "διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος", διοτι εχει πολλες μορφες και πρακτικες για την καθε περιπτωση, δεν εφαρμοζεται σε ολους το ιδιο..
Πχ αλλα μετρα θα λαβει η διωξη σε περιπτωση ηλεκτρονικης διακινησης πορνογραφικου υλικου, αλλη σε τρομοκρατικη επιθεση, αλλη σε απατη μεσω τραπεζων, αλλη σε απειλη αφαιρεσης ζωης, αλλη σε αναφορα σε αυτοκτονια κτλ..
Εγω προσωπικα πρωτη φορα ακουω (διαβαζω μαλλον) οτι σε τετοιες περιπτωσεις η διωξη τους κλεινει μεσα..
Τι ειναι η διωξη να αποφασιζει αυτεπαγγελτα?? Καμια διωξη δν σε κλεινει μεσα.. Αλλο η εισαγγελικη την οποια κανουν πολλοι συγγενεις ασθενων για να νοσηλευτει ο πασχων, κ αλλο αυτο.. Η εισαγγελικη εντολη λεει εξεταση απο ψυχιατρο.. κ μετα αποφασιζει αυτος κατα την κριση του αν πρεπει να νοσηλευτεις...
Ας πουμε οτι καποιος προειδοποιει ηλεκτρονικα οτι θα αυτοκτονησει, επεμβαινει η διωξη τον εντοπιζει, τον στελνει στο γιατρο, κ ο γιατρος τον στελνει στο ψυχιατρειο.. η διωξη σε εκλεισε? ε μην τρελαθουμε!
Επισης για να τελειωνει αυτη η παραφιλολογια δεν εχω ακουσει ποτε εγκλεισμο επειτα απο προειδοποιηση αυτοκτονιας.. ξερω περιπτωση παιδιου π το ανακοινωσε μεσω fb κ επενεβη η διωξη, του φεραν στο σπιτι ψυχολογο μιλησε μαζι του, ενημερωσαν κ τους γονεις κ το θεμα εληξε εκει! συνηθως ετσι γινεται, αλλα μηπως δν επρεπε να το πω για να μν παρουν καποιοι αερα? δεν ξερω, απ την αλλη επειδη καποιοι μπορει να τρομοκρατουνται ακουγοντας "διωξη".. τεσπα αυτα.." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
04-04-2013, 19:30 #29
μνημόνιο..κατάλαβε πρώτα τί γράφω και μετά κάτσε να κρίνεις και να σχολιάζεις..ποτέ δεν φαντασιώθηκα πως είμαι ψυχίατρος η ψυχαναλυτής. Λέω πολύ απλά πως τα απλά λογάκια παρηγοριάς δεν αρκούν για έναν άνθρωπο που είναι στο παρα 5 να τελειώσει,πρέπει ν'ασχοληθείς με τον άλλο, να καταλάβεις γιατι δεν αντέχει άλλο και μετα να τον πείσεις να ζήσει, ο κάθε άνθρωπος θέλει διαφορετική προσέγγιση. Έχω δει εδώ να γράφονται κάτι μπαναλ τυπικούρες τύπου "η ζωη ειναι ωραια", "αυριο θα ξημερωσει καινουρια μερα" κλπ, που δεν ξέρω αν πρέπει να βρίσω η να προσπεράσω αυτά τα λόγια. Έχω υπάρξει αυτοκτονική, έχω κάνει απόπειρα, και πίστεψέ με αυτές οι φρασούλες είναι τόσο τυπικές που νιώθεις πως μιλάς σε τοίχο.
04-04-2013, 22:56 #30
Ρε συ λακρύ πολύ τους υποστηρίζεις τους μπάτσουσ έχουν κ κακή πλευρά μη λες μόνο την καλή
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))