Γενικά το όλο θέμα παιδείας και νοοτροπίας σε αυτή τη χώρα,θέλει ....πολλά ...θελει.....!!!Μεγαλο θέμα....Το μονο σίγουρο είναι οτι ειμαστε σε λαθος δρόμο...Συμφωνώ σε όσα λες...
Printable View
Καλα λες αλλωστε δεν πρεπει να ειμαστε κουτσομποληδες εντοπιζοντας ελλατωματα στο σωμα των αλλων αυτο δηλωνει οτι ειμαστε καταβαθος εντελως ανασφαλεις κ για μας κιολας!
Συγγνωμη ρε σεις αλλα φτανει με το ρατσισμο (δν ξερω αν ταιριαζει η λεξη η ειναι αδοκιμος ο ορος), σχετικα με τους ''χοντρους/χοντρες''.. αν κ ειμαι κανονικη προς αδυνατη (απ ο,τι μου λενε), εχει τυχει φορες να μπω μεσα στο fainomenon (αλυσιδα εταιριων ρουχων για μεγαλα μεγεθη) νομιζοντας οτι εκει ανηκω κ οτι εκεινα τα ρουχα ειναι για μενα! αυτο μ ειπε η γιατρος οταν της το ειπα (αφου πρωτα γελασε) οτι ειναι μηχανισμος της διατροφικης! οτι δλδ εχεις τοσο διαστρεβλωμενη εικονα για τον εαυτο σου κ το σωμα σου, π μπορει να εισαι σε νορμαλ κιλα η αδυνατος, κ να ψαχνεις ρουχα plus size, η ακομα κ να ψαχνεις για λιποαναρροφησεις, επεμβασεις παχυσαρκιας, δαχτυλιδια κτλ! ετσι σε κανει το μυαλο σου να σε βλεπεις!
τεσπα αλλο ηθελα να πω κ παλι ξεφυγα.. δν μ αρεσαν αυτα π διαβασα για τις ''χοντρουλες'', για τον εξης απλουστατο λογο : Oτι ακομα κ αν ενας υπερβαρος/παχυσαρκος δυσκολευεται να περπατησει η εχει χιλια δυο καριαγγειακα κ χοληστερινες κ παρολα αυτα λεει ''σε οποιον αρεσω'', στην τελικη δικα του ειναι κ τα ζαχαρα κ τα ζορια, δν μας τα φορτωσε! απ την στιγμη π εμεις ειμαστε υγιεις, γιατι να μας νοιαζει αν ο αλλος εχει χοληστερινη η ζαχαρο κ δν μπορει να κουνησει τα ποδια του? δν μας τα δωσε τα ποδια του να περπατησουμε με αυτα! οποτε? ουτε μας εδωσε τη χοληστερινη του να τη διαχειριζομαστε εμεις! κ επισης, οσο κ αν φαινεται περιεργο, υπαρχουν κ ατομα με καποια κιλα παραπανω π οντως νιωθουν μια χαρα με τον εαυτο τους (αυτο δν ξερω αν σχετιζεται με τη ντοπαμινη π λενε οτι εκκρινεται οταν τρωμε), κ δν το θεωρουν κατι τοσο σπουδαιο να το αλλαξουν! οπως πχ εγω δν θα κατσω να σκασω αν θα ισιωσω τα μαλλια μου η θα τα αφησω σπαστα, ετσι κ αυτα τα ατομα σ λεει σιγα τι 50, τι 60, τι 70! (μεχρι εκει!) :p
επισης μν ειμαστε προκατειλλημενοι οτι κ καλα λενε ψεματα ''επαιρνα το ταδε φαρμακο''... στις περισσοτερες περιπτωσεις ισχυει κ παιζει μεγαλο ρολο! δλδ το να παιρνεις καποια φαρμακευτικη αγωγη η να εχεις καποια ασθενεια πχ υποθυρεοειδισμο! δλδ τι πρεπει ο αλλος να κανει, να σου φερει το χαρτι του γιατρου κ το κουτι το φαρμακο για να πιστεψει ο καθενας? ο καθενας τραβαει τον δικο του προσωπικο γολγοθα κ μονο εκεινος ξερει, κ πολλες φορες σιχαινεται το φαρμακο η την ασθενεια π εχει ως αποτελεσμα το σωμα του να αλλαζει, αλλα δυστυχως δν γινεται αλλιως! ανθρωποι πχ π απο τα ξαφνικα εμφανισαν κατι κ αρχισαν θεραπεια με κορτιζονη.. ας μν αναλυουμε τι εστι κορτιζονη κ πως σε κανει.. λιγο ενσυναισθηση.. μπορει κ σε μας να τυχει.. αν σ πει δλδ ο γιατρος, η θα κανεις τις κορτιζονες η θα πεθανεις η θα εχεις τις ταδε επιπλοκες, δν θα κανεις την αγωγη? θα σε νοιαξει τοτε αν βαλεις κιλα? οπως κ στον υποθυρεοειδισμο! εχω φιλη π εβαλε 30 κιλα απο αυτο! τι πρεπει δλδ να κανει? να κλειστει σπιτι για να μν ακουει τα αρνητικα σχολια? λες κ δν της φτανει το προβλημα της που θα το χει μια ζωη? επισης μιας κ ειμαστε σε φορουμ ψυχολογιας κ υποστηριξης, ας μην ξεχναμε κ τα ψυχοφαρμακα (περισσοτερο τα αντιψυχωσικα κ λιγοτερο τα αντικαταθλιπτικα) τα οποια ενιοτε προκαλουν αυξηση βαρους! εγω πχ περσυ πηρα ρισπερνταλ γτ ειχα ξεφυγει κ ειχα περιεργες ιδεες, τι επρεπε να κανω, να μν παρω? αφου δν γινοταν αλλιως! με αποτελεσμα να βαλω καμια 15 κιλα, τα οποια στη συνεχεια οταν επεστρεψα στην παλια αγωγη μ τα εχασα με προσπαθεια φυσικα! επισης μην ξεχναμε οτι δν εχουν ολη την ιδια μεταβολικη λειτουργια, π σημαινει οτι αλλοι χανουν πιο ευκολα κ αλλοι πιο δυσκολα! εχω φιλη π οταν κανει διαιτα κ πεφτει κατω απο 70 κιλα (ειναι ψηλη), ζαλιζεται! γι αυτην ειναι αλλιως ο οργανισμος της, τι να κανουμε! ας μην κρινουμε απο τη στιγμη π δν ξερουμε κ στην τελικη δν ειναι αναγκασμενος ο αλλος να μας πει τα παθολογικα κ ψυχολογικα του!! :)