[QUOTE=nick cave;460412]Οσοι πιστεύουν πως ο Θεός ασχολείται μαζί τους, είτε για να τους ευνοήσει είτε για να τους προκαλέσει συμφορές, ας το ξανασκεφτούν.
Τι είναι Θεός? Η δύναμη εκείνη που έφτιαξε τον κόσμο. Σωστά?
Τι ιδιότητες έχει ο Θεός? Δεν ξέρουμε, αλλά πόσο πιθανόν είναι να διακατέχεται από ανθρώπινα πάθη και ελαττώματα? Δηλαδή, είναι δυνατόν ο Θεός να πει "ο Κώστας δε μου κάθεται καλά, ας του ρίξω έναν καρκίνο. Τη Μαρία τη γουστάρω, ας της αποκαλύψω τα νούμερα του λόττο"
Ας σοβαρευτούμε. Ο Θεός δεν αδικεί, γιατί τότε δεν θα ήταν θεός, αλλά άνθρωπος. Για τον ίδιο λόγο δεν μεροληπτεί, χειραγωγεί, ευνοεί, αναγκάζει, εκδικείται, παραξηγείται κ.λ.π. Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο ένα δώρο και "καθάρισε": Την ελευθερία να επιλέγει πώς θα δράσει απέναντι σε δεδομένες συνθήκες που του θέτει η ζωή. Απο εκεί και πέρα τον αφήνει να τα βγάλει πέρα μόνος του.
Nick , πολυ σωστα τα γραφεις . Αλλα η ρηση ' στα χαρακωματα δεν υπαρχουν απιστοι ' λεει πολλα , οχι για τον Θεο , αλλα για τον ανθρωπο . Ειναι στη φυση του ανθρωπου να στρεφεται στις δυσκολες στιγμες σε μια ανωτερη δυναμη . Προφανως ειναι λαθος ο ανθρωπομορφισμος του Θεου , λαθος κ τα ταμματα ( αυτο ειναι εμποριο , κανε μου για να σου φερω !!!!! ) , κ ο καθεις εχει τον δικο του Αγιο , ξερεις ,για τα ρουσφετια , λαθος ολη η βαση τηα Εκκλησιας . Αν ομως αρχισω ( παιρνω εμενα ) να σκεφτομαι σαν εσενα , δλδ να εκλογικευω τα παντα ( δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα καλα ), δεν θα μπορεσω να κινητοποιησω αυτη την φοβερη δυναμη που εχουμε μεσα μας , που κινητοποιειται μονο με την ακλονητη πιστη , οτι ' κατι ' υπαρχει . Αυτο εννοει ο Ιησους στην φραση -κλειδι ' κ ως θεοι εσεσθε ' δλδ ο καθενας μας κρυβει εναν μικρο Θεο μεσα του . Η γνωμη μου ειναι να μην προσπαθουμε να εκλογικευουμε πραμματα ασυληπτα για το πεπερασμενο μυαλουδακι μας . Πιθανον να λεμε τα ιδια ΝICK , διοτι λογικος εσυ , λογικος εγω , η λογικη σενα συμπερασμα παντα καταληγει ( νομιζω ) .