τι μαθηματα εχετε παρει απ τη ζωη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 49
    Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Δλδ πιστευεις στη Θεια Δικη Μ.Δεσποινα . Διοτι δεν βλεπω τους ' κακους ' να περνανε χειροτερα απ τους ' καλους '. Και οπως το εθεσε ο Γ. Αλλεν , ' ειμαι σιγουρος οτι οι καλοι κοιμουνται καλυτερα , αλλα εχω την τρομερη υποψια οτι οι κακοι περνανε καλυτερα ξυπνιοι ' !!!!!!!!!!
    Εγω παντως πιστευω οτι καποια στιγμη περνεις αυτο που σου αξιζει..

Banned
    Quote Originally Posted by undetermined View Post
    εγω πιστευω οτι ο τροχος γυριζει κ οτι ευκαιριες εχεις σου θυμιζει

Senior Member
    Κai πως οριζεις τι σου αξιζει under ? θα μου πεις πιθανον με σκληρη εργασια ., ικανοτητα κτλ κτλ . Αλλα αυτο που θεωρεις σκληρη εργασια , καποιος αλλος , πιθανον με μεγαλυτερο σθενος , αντοχες , ευφυια κ ικανοτητα , να θεωρει αυτο που κανεις πολυ λιγο . Οποτε................

Senior Member
    Σχετικά με τα μαθήματα από τη ζωή, όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ ότι όλο και λιγότερο εμπιστεύομαι...

Senior Member
    οτι η πλειοψηφια των κατοικων αυτης της χωρας εχουν καταγωγη απο τα ανακτορα του Μπακιγχαμ!!! Θα ηθελαν πολυ βεβαια...Ευγενεις, αριστοκρατες, κιουριες, μορφωση επιπεδου MIT, savoir vivre... Ολοι μαλιστα δικαιουνται να αποκτησουν χωρις κοπο επιχειρηση για να γινουν αφεντικα, προικα για να γινουν εισοδηματιες, παντρευονται τις νυφες και τους γαμπρους απο τα "καλα" σπιτια, τα "βρισκουν τα συμπεθερια που λενε" και ο νοων νοειτω ...
    να σχολιασω μονο οτι τα μεταξωτα .... θελουν και επιδεξιους ....
    Α και οτι ο νηστικος καρβελια ονειρευεται!

Senior Member
    ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ,ΘΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.!

Banned
    Κai πως οριζεις τι σου αξιζει under ? θα μου πεις πιθανον με σκληρη εργασια ., ικανοτητα κτλ κτλ . Αλλα αυτο που θεωρεις σκληρη εργασια , καποιος αλλος , πιθανον με μεγαλυτερο σθενος , αντοχες , ευφυια κ ικανοτητα , να θεωρει αυτο που κανεις πολυ λιγο . Οποτε................
    Δεν εννοουσα αυτο... Ειναι πιο απλο, οτι εχεις κανει , περνεις και το αναλογο...

Senior Member
    Δεν εννοουσα αυτο... Ειναι πιο απλο, οτι εχεις κανει , περνεις και το αναλογο...
    Συμφωνω , under , δεν ηθελα να σε κοντραρω , πιο πολυ εξεφρασα εναν προσωπικο προβληματισμο .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ,ΘΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.!
    ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΦΑΡΣΕΡ , Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΝΟΗΜΑ .

Banned
    Συμφωνω , under , δεν ηθελα να σε κοντραρω , πιο πολυ εξεφρασα εναν προσωπικο προβληματισμο .
    Κάθε δουλειά έχει και τον αν'αλογο ανταγωνισμό... Πάντου υπάρχει αυτο. Όσο καλός και να είσαι πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος απο εσένα.

Member
    ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΦΑΡΣΕΡ , Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΝΟΗΜΑ .
    Γιατι να θεωρησεις τον θεο σαν ενα κακογουστο φαρσερ και να μην θεωρησεις τους ανθρώπους ετσι?? και μπορω να σου εξηγήσω το γιατι.Ο θεος μας εχει δωσει την ευκαιρια να γνωρίζουμε το αληθινο, οποιος θελει να το αγαπαει γιατι ειναι καλο και να το πραττει γιατι ειναι δικαιο.Σε πληροφορω οτι το μεγαλύτερο ποσοστο της ανθρωποτητας κανει το εντελως αντιθετο.Πχ ποσοι πανε στις εκκλησιες για τα μάτια του κόσμου ή πανε χωρις να ξερουν γιατι πανε? Ποσοι απ'αυτους εξασκουν τις αρετες στην ζωη τους?..Ελαχιστοι, και μιλαω για απλους πιστους, να μην αναφερω περιστατικα ιερεων που κλεψαν την εκκλησια τους και πολλα αλλα....Ποιος λοιπον ειναι αυτος που κοροϊδεύει ο θεος ή ανθρωπος? Γιατι εχουμε μαθει να τα ριχνουμε ολα στο θεο? μηπως γιατι μας βολεύει? ..Επισης ο θεος δεν επεμβαινει στην ελεύθερη βουληση κανενός. Αν για παράδειγμα ειναι καποιος που του αρεσει να βριζει και να μειωνει συνεχως τους υπαλλήλους του, ο θεος δεν θα του πει, σταματα να συμπεριφερεσαι ετσι..Χωρις να σημαινει αυτο οτι δεν θα το πληρωσει, ναι θα το πληρωσει οχι ομως παντα με το ιδιο νομισμα. Δηλαδή στο παραδειγμα που ανεφερα παραπανω, θα μπορούσε πχ να του φερει μια ασθένεια, ή μια δυσκολια που θα τον πονεσει. Γι'αυτο ο θεος λεει στον άνθρωπο "Κανε οτι θες, αλλα να θυμασαι οτι για ολες σου τις πραξεις θα λογοδοτήσεις".
    IGNE NATURA RENOVATUR INTEGRA !!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rebos999 View Post
    Γιατι να θεωρησεις τον θεο σαν ενα κακογουστο φαρσερ και να μην θεωρησεις τους ανθρώπους ετσι?? και μπορω να σου εξηγήσω το γιατι.Ο θεος μας εχει δωσει την ευκαιρια να γνωρίζουμε το αληθινο, οποιος θελει να το αγαπαει γιατι ειναι καλο και να το πραττει γιατι ειναι δικαιο.Σε πληροφορω οτι το μεγαλύτερο ποσοστο της ανθρωποτητας κανει το εντελως αντιθετο.Πχ ποσοι πανε στις εκκλησιες για τα μάτια του κόσμου ή πανε χωρις να ξερουν γιατι πανε? Ποσοι απ'αυτους εξασκουν τις αρετες στην ζωη τους?..Ελαχιστοι, και μιλαω για απλους πιστους, να μην αναφερω περιστατικα ιερεων που κλεψαν την εκκλησια τους και πολλα αλλα....Ποιος λοιπον ειναι αυτος που κοροϊδεύει ο θεος ή ανθρωπος? Γιατι εχουμε μαθει να τα ριχνουμε ολα στο θεο? μηπως γιατι μας βολεύει? ..Επισης ο θεος δεν επεμβαινει στην ελεύθερη βουληση κανενός. Αν για παράδειγμα ειναι καποιος που του αρεσει να βριζει και να μειωνει συνεχως τους υπαλλήλους του, ο θεος δεν θα του πει, σταματα να συμπεριφερεσαι ετσι..Χωρις να σημαινει αυτο οτι δεν θα το πληρωσει, ναι θα το πληρωσει οχι ομως παντα με το ιδιο νομισμα. Δηλαδή στο παραδειγμα που ανεφερα παραπανω, θα μπορούσε πχ να του φερει μια ασθένεια, ή μια δυσκολια που θα τον πονεσει. Γι'αυτο ο θεος λεει στον άνθρωπο "Κανε οτι θες, αλλα να θυμασαι οτι για ολες σου τις πραξεις θα λογοδοτήσεις".
    Rebos πολύ ωραία,είναι τα λόγια σου και μπορεί να συμφωνήσω καθαρά θεωρητικά όμως.
    Ποιός είπε ότι πάντα φταίμε οι άνθρωποι γι αυτά που μας συμβαίνουν; Αν για παράδειγμα κάποιος τρελός με σκοτώσει ή με αδικήσει φταίω εγώ;
    Αν βγάλω αθένεια σε μικρή ηλικία φταίω εγώ; Ποιανού λάθος πληρώνω;;
    Δύο περιπτώσεις υπάρχουν ή όντως δεν υπάρχει Θεός,ή απλώς μία πολύ καλή δικαιολογία θα έχει.!

Senior Member
    Θa συμφωνησω απολυτως με την Diana , φιλε Rebos , επειδη ο κοσμος ειναι τοσο αδικος , μα τοσο αδικος , που οι ανθρωποι θα επρεπε να μηνυσουν ( ! ) τον Θεο . Και δεν τα λεω αυτα απο παραπονο , διοτι ειμαι απο τους πλεον ευνοημενους απ τη ζωη . Αλλα στραβος δεν ειμαι . Απο την αλλη μην ξεχναμε ομως οτι ' ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΙΣΤΟΙ ' . Τα συμπερασματα δικα σας .

---------------------------------------------------------------------------------
    Last edited by Macgyver; 05-11-2013 at 16:06.

Senior Member
    Οσοι πιστεύουν πως ο Θεός ασχολείται μαζί τους, είτε για να τους ευνοήσει είτε για να τους προκαλέσει συμφορές, ας το ξανασκεφτούν.
    Τι είναι Θεός? Η δύναμη εκείνη που έφτιαξε τον κόσμο. Σωστά?
    Τι ιδιότητες έχει ο Θεός? Δεν ξέρουμε, αλλά πόσο πιθανόν είναι να διακατέχεται από ανθρώπινα πάθη και ελαττώματα? Δηλαδή, είναι δυνατόν ο Θεός να πει "ο Κώστας δε μου κάθεται καλά, ας του ρίξω έναν καρκίνο. Τη Μαρία τη γουστάρω, ας της αποκαλύψω τα νούμερα του λόττο"

Ας σοβαρευτούμε. Ο Θεός δεν αδικεί, γιατί τότε δεν θα ήταν θεός, αλλά άνθρωπος. Για τον ίδιο λόγο δεν μεροληπτεί, χειραγωγεί, ευνοεί, αναγκάζει, εκδικείται, παραξηγείται κ.λ.π. Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο ένα δώρο και "καθάρισε": Την ελευθερία να επιλέγει πώς θα δράσει απέναντι σε δεδομένες συνθήκες που του θέτει η ζωή. Απο εκεί και πέρα τον αφήνει να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Τώρα, το δώρο της ελευθερίας μπορεί να γίνει κατάρα, αν δεν ξέρεις πώς να το εκτιμήσεις και να το χρησιμοποιήσεις. Γιατί κουβαλάει μαζί του και την ευθύνη των επιλογών που θα κάνεις. Και ερχόμαστε στα μαθήματα της ζωής. Η ζωή προσπαθεί να μας πει: "Είσαι πολύ μικρός για να είσαι εγωιστής, μα πολύ μεγάλος ώστε να ξεπεράσεις τον εγωισμό σου". Μας λέει επίσης: "Παραδέξου την άγνοιά σου, γιατί μόνον τότε θα εξελιχθείς και θα απαντήσεις στο μόνο ερώτημα που αξίζει απάντηση: Ποιός είμαι?"

Senior Member
    Θa συμφωνησω απολυτως με την Diana , φιλε Rebos , επειδη ο κοσμος ειναι τοσο αδικος , μα τοσο αδικος , που οι ανθρωποι θα επρεπε να μηνυσουν ( ! ) τον Θεο . Και δεν τα λεω αυτα απο παραπονο , διοτι ειμαι απο τους πλεον ευνοημενους απ τη ζωη . Αλλα στραβος δεν ειμαι . Απο την αλλη μην ξεχναμε ομως οτι ' ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΙΣΤΟΙ ' . Τα συμπερασματα δικα σας .

Diana , αλλο ενα ' ο Θεος ειναι η πολυ βαναυσος η πολυ ανικανος ' .
    Χαίρομαι που παρ'ότι είσαι ένας ευνοημένος άνθρωπος και το παραδέχεσαι και συμφωνείς ότι υπάρχει στον κόσμο μεγάλη αδικία...προφανώς γιατί δεν είσαι τομάρι να σκέφτεσαι ''εγώ καλά την περνάω,εσείς κόφτε το λαιμό σας'' αλήθεια η Φιλοθέη είναι καλή περιοχή;

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast