Εχεις κατι σιγουρο εκει στην Γερμανια?Εχεις καποια χρηματα καβατζα?Γιατι σαν φτερο στον ανεμο δεν πας ουτε μεχρι την Ηγουμενιτσα..Δεν ειναι κατι ευκολο η μεταναστευση.
Printable View
Εχεις κατι σιγουρο εκει στην Γερμανια?Εχεις καποια χρηματα καβατζα?Γιατι σαν φτερο στον ανεμο δεν πας ουτε μεχρι την Ηγουμενιτσα..Δεν ειναι κατι ευκολο η μεταναστευση.
Πανω σε τι?Τι εταιρεια ειναι αυτη?Ακομα και αν δεν ζηταει λεφτα προσεχε Ολγακι.
Ολγα , νταξει με τους Γερμανους ! επειδη εχω τον κολλητο μου στην Φρανκφουρτη , εχε υπ οψη οτι τα κοινοχρηστα για ενα σπιτι πχ 75 τμ. ειναι 400-500 ευρω , ακομη κ το ενοικιο που αναφερεις μου φαινεται λιγο , εχουν ανεβει τα ενοικια λογω της προσελευσης πολλων μεταναστων ( αρα κ ζητησης ) κ αναγαστηκε ναγορασει σπιτι , διοτι σε μια περιοχη γκεττο που εμενε , πληρωνε για ενα σπιτι της συμφορας 80τμ , 450 ευρω + 400 κοινοχρηστα . Η γυναικα του , που δουλευει στο αεροδρομιο , 4 χρονια , full time , μεταμεσονυκτιες ωρες για περισσοτερα χρηματα , παιρνει 1000 ευρω . Δεν ειναι πλεον κ τοσο ροδινα τα πραματα εκει , σε συγκριση με το 08 που μεταναστευσε , λογω της μεγαλης προσφορας εργασιας . Σε απογοητευω , αλλα πρεπει να σου μεταφερω αυτα που μου λεει ο ιδιος .
Kαι οπως λενε οι προλαλησαντες , προσεχε , εμεις , πιστευω ολοι σε εχουμε συμπαθησει , κ προσπαθουμε να βοηθησουμε .
Ολγακι ρωτα αυτον που εχει το γραφειο αν εχει στειλει και αλλους νοσηλευτες στη Γερμανια. Το πιο πιθανο ειναι να σου πει ναι... Τοτε πες του θα ηθελα να μιλησω με καποιον απο εκει μεσω skype για να δω πως ειναι τα πραγματα στο χωρο εργασιας της νοσηλευτικης και καλα... Και τοτε αν σου δωσει στοιχεια θα μαθεις και την αληθεια... Αν δεν σου δωσει τοτε ευχομαι να μην χρειαζεται να μοιραστεις ενα δωματιο με 4 γυναικες και μια τουαλετα...
Εγω εχω ξεκινησει ηδη την γλωσσα εδω και 6 μηνες ειναι πολλα επιπεδα πιο δυσκολη σε σχεση με τα αγγλικα μιλαω καθε μερα σχεδον με γερμανια μεσω νετ δουλεια σαν νοσηλευτρια θα βρεις σιγουρα αλλα αν δεν ξερεις την γλωσσα θα σε στειλουν σιγουρα σε γηροκομειο μην φανταστεις οτι χωρις την γλωσσα θα βγαζεις νοσηλειες η κατι τετοιο.Για μενα ειναι μονοδρομος η γερμανια περιμενω να παρω το πτυχιο των γερμανικων να μειωσω τα ψυχοχαπα και να χασω και κανα κιλο και εχω φυγει ανεπιστρεπτι.Να προσεξεις πολυ με τογραφειο γιατι πατανε στην απογοητευση των ανεργων ελληνων καποια λαμογια.Viel Glück(καλη τυχη).