Αυτό ακριβώς, λένε ψέμματα στον εαυτό τους. Όμως τα ψέμματα αυτά τα λένε όταν πρόκειται να ενδώσουν σε κούκλους. Αυτό αποτελεί για μένα παρεμποδιστικό παράγοντα, αφού κούκλος δεν είμαι και άρα θα πρέπει να κερδίσω την όποια κοπέλα -που όχι, δεν έψαχνα ποτέ κουκλάρα- πρέπει να την κερδίσω αλλιώς.
Εδώ λοιπόν είναι το πρόβλημα. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι φλερτάρετε κάποια όμορφη αλλά δύσκολη κοπέλα. Αν αρνηθεί θα το ξαναπροσπαθήσετε επειδή είναι όμορφη. Με μία άσχημη και δύσκολη κοπέλα όμως δε θα κάνετε το ίδιο, γιατί είναι άσχημη. Η εμφάνιση λοιπόν είναι το μαξιλαράκι ασφαλείας που θα δώσει την 2η και 3η ευκαιρία. Μιλώντας για άντρες, ένας όμορφος αλλά μη ενδιαφέρων άντρας θα έχει και δεύτερη (και τρίτη και ... ) ευκαιρία. ένας άσχημος και μη ενδιαφέρων άντρας δε θα έχει καμμία ευκαιρία. Ένας άσχημος και ενδιφέρων άντρας θα έχει μία ευκαιρία!!
Δείτε τώρα πως αντιλαμβάνομαι το όλο "παιχνίδι". Σε μία παρέα, μπορώ να κάνω τη διαφορά και με συμπαθούν και ίσως αν προτείνω να βγούμε έξω με κάποια κοπέλα. Όμως βγαίνουμε σε πλαίσιο φιλικό γιατί (όπως το αντιλαμβάνομαι πάντα) δεν είμαι ερκετά ελκυστικός για να με θέλει η άλλη για γκόμενο και να βγει με τέτοιο σκοπό. Εγώ λοιπόν μη έχοντας αυτό το μαξιλαράκι της εμφάνισης, έχω (αν έχω) μία και μοναδική ευκαιρία.
Εκδοχές
- Από τον φόβο μου ότι θα αποτύχω, η γλώσσα κομπλάρει. Γίνομαι ένας βαρετός τύπος, δεν έχω το μαξιλαράκι της εμφάνισης, πάει η ευκαιρία.
- Είμαι σε φάση "ντὀπας" (υπάρχουν μέρες που ξεσηκώνω το σύμπαν, με την καλή έννοια), δεν γίνομαι βαρετός, παιρνάμε γαμώ και πρέπει να κάνω κίνηση (όχι απαραίτητα στην πρώτη κοινή βόλτα). Όμως επειδή δε νιώθω ελκυστικός πιστέυω ότι η κοπέλα απλά δεν με θέλει για σύντροφο και απο το να κάνω κίνηση, να φάω χυλόπιτα και (1) να γίνει η ψυχολογία μου ακόμα πιο σκατά και (2) να χάσω την ελπίδα ότι υπάρχει παιχνίδι με μία κοπέλα (δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην έχει κάποιος ελπίδα), προτίμώ αυτή την ενδιάμεση κατάσταση που αν είμαι τυχερός θα κάνει κίνηση ή θα δώσει ένα καραμπινάτο σημάδι η κοπέλα (εδώ γελάτε!).
Αυτό λοιπόν με εμποδίζει. Ότι θα γίνει η ψυχολογία μου πιο σκατά και ότι θα χάσω κάθε ελπίδα με τη συγκεκριμμένη κοπέλα