ποτε αλλαζει η ωρα? (ασχετο)
Printable View
Εξ όσων γνωρίζω, η ώρα αλλάζει την τελευταία κυριακή του οκτωβρίου και μετά, την τελευταία κυριακή του μαρτίου.
Με αλλαγη ωρας εννοουσα σε αυτη τη φαση το οτι νυχτωνει μια ωρα νωριτερα. Συγνωμη παιδια αν σας ζαλισα, απλά αναρωτηθηκα αν συμβαινει και σε άλλους η μεταφορα της δυσθυμιας απο πρωι(τα περισσοτερα αρθρα λενε καταθλιψη και πρωι πανε πακετο ή αυπνια = καταθλιψη). Με καλυψες Γατε πολυ με οτι ξεκινανε απο τη σκεψη.
Ρεα μου δεν σχολιασες τη "ταμπελα" μου.
Εσυ ποια ταμπελα εχεις ?:rolleyes:
https://www.youtube.com/watch?v=h43Ouom1VqA
Δως μου Φωτια...
Δυσκολο Σαββατο
c.c θα αναφερθω σενα πειραμα που ειχα διαβασει , οσον αφορα το βιολογικο ρολοι .
4η 5 εθελοντες , δεν θυμαμαι , κλειστηκαν σε ενα σπηλαιο για 3 μηνες , οπου δεν ειχαν υοτε ρολογια , ουτε επαφη με το ηλιακο φως , μονο δι ασυρματου .
Απλως διναν αναφορες για την ωρα υπνου και ξυπνηματος , μετα απο 2 βδομαδες , παρατηρηθηκε οτι κοιμοντουσαν καθε μερα και 1 ωρα αργοτερα ,αυτο συνεχιστηκε μεχρι το τελς του πειραματος . Συμπερασμα , ο κιρκαδιακος ρυθμος δεν ειναι 24 , αλλα 25 ωρος !!! οποτε σε κατασταση απραξιας , τεινεις να κοιμασαι καθε μερα , 1 ωρα αργοτερα . Δεν ξερω πως εξηγειται αυτο , αλλα ετσι ειναι .
Και η βαλεριάνα είναι καλή για τον ύπνο.Καλύτερο ακόμα είναι να ξαπλώνουμε όταν νυστάξουμε και όχι να ξαπλώνουμε και να περιμένουμε να νυστάξουμε.
Πως σου φάνηκε η ταινία Ρέα;