Originally Posted by
Remedy
καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου , ρεα!
να σου πω εκ πειρας, οτι ολη η δυσκολια ειναι μονο στην αρχη. στην προσαρμογη δηλαδη.
οταν ισορροπησεις στο προγραμμα σου, τα κιλα θα φευγουν νερακι. επομενως δεν σκεφτεσαι τον εναν χρονο που ισως χρειαστεις, σκεφτεσαι 1-2 βδομαδες δυσκολιας, τις αρχικες και εισαι οκ...
θα πρεπει να το ξερεις εφοσον ξαναπροσπαθησες . αλλα ισως εχεις ξεχασει ποσο ευκολο ειναι (στην δυσκολια του).
το δυσκολο , με την εννοια του "σπανιου" και οχι του επιπονου, ειναι να διατηρησεις την νεα κατασταση. εκει ειναι η προσπαθεια.
αυτο που εχω καταλαβει εκ πειρας, ειναι οτι ειτε με προβληματα υγειας (ζαχαρο, θυρεοειδη κλπ) ειτε χωρις, ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ. οποτε πρεπει να κανει κανεις κατι να σπασει τον φαυλο κυκλο: ορεξη-φαι-κιλα-φαι-μεγαλυτερη ορεξη- περισσοτερο φαι- περισσοτερα κιλα- ΔΥΣΤΥΧΙΑ.
για την αρχη εγω θα σου πω ενα προσωπικο τρικ. ξερω οτι οι ειδικοι θα τραβανε τα μαλλια τους και θα σκιζουν τα πτυχια τους, αλλα σε μενα δουλευει σαν ονειρο και δεν το αλλαζω οτι κι αν λενε. επισης μπορει να μην σου ταιριαζει σαν προσωπικοτητα. εμενα μου ταιριαζει.
για να ξεκινησω διατροφη μετα απο καιρο ασυδοσιας, (πχ γιορτες), ξεκιναω με μια μερα αφαγιας.... δλδ με υγρα ολων των ειδων, χωρις ζαχαρη ομως, αντε 1 -2 φρουτα και ενα παραδοσιακο μικρο γιαουρτι ειτε σκετο ειτε με 1 φρυγανια. τιποτε αλλο.
αυτη η μερα, κανει για μενα οτι δεν κανει μια ολοκληρη εβδομαδα προσαρμογης και πεινας....
πειναω, δεν λεω, αλλα την δευτερη μερα τρωω κανονικα οτι εχω προγραμματισει (συνηθως 1200 θερμιδες ισορροπημενων γευματων) και λεω και ευχαριστω, γιατι χορταινω πληρως και δεν χρειαζομαι τπτ αλλο, ουτε μπαινω σε σκεψεις και πειρασμους.
τα βασικα στα ειπαν ηδη. καθε μερα σαλατες αλαδωτες (με μετρημενο λαδι)- φρουτα, πολλα υγρα χωρις ζαχαρη.
για την βιταμινη d ειναι κριμα να την παρεις με χαπια σε μια χωρα σαν την ελλαδα. δεν ισχυει οτι πρεπει να εχει 30 βαθμους. αλλο η ζεστη , αλλο η ηλιοφανεια. αρκει να εχει ηλιο εστω και χλωμο και σε 10 λεπτα εκθεσης εισαι γεματος, στην ελλαδα. ακομα και να μην θελεις να βγεις, κατσε στο μπαλκονι σου να πιεις ενα τσαγακι και εισαι φουλ.