Originally Posted by
-moonlight-
Δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα καλά γι' αυτό δεν θα γράψω συμπεράσματα, απλά θα εξηγήσω την πλευρά μου.
Πολλές φορές ανά διαστήματα με πιάνει ένας ψυχαναγκασμός με την γυμναστική και την διατροφή και πολλές φορές είμαι κολλημένη στα νούμερα της ζυγαριάς. Επιφανειακό δεν είναι αυτό; Απόλυτα. Κάπου εκεί αρχίζω να το καταλαβαίνω και όταν κοιτάω εγώ αλλά και οι γύρω πως το σώμα μου έχει αλλάξει με την καλή έννοια, τότε συνεχίζω γυμναστική και διατροφή γιατί βλέπω βελτίωση στην διάθεση και στο σώμα, με λίγα λόγια ΥΓΕΙΑ και χεσμένα τα έχω τα νούμερα. Τώρα έχω φτάσει στο σημείο που δεν ανεβαίνω καν στην ζυγαριά γιατί το αποτέλεσμα το βλέπω στο σώμα μου (με την κακή έννοια αυτή την φορά), και κυρίως το βλέπουν οι άλλοι και έχουν αηδιάσει μαζί μου κι' εγώ ακόμα περισσότερο με τον ίδιο μου τον εαυτό. Δεν ξέρω πως γίνεται να παίζω με τα 2 άκρα, την συναισθηματική υπερφαγία την προκαλώ επίτηδες για να αντέξω την καθημερινότητα, όμως η μείωση της όρεξης έρχεται χωρίς να το επιδιώξω, χωρίς καν να το καταλαβαίνω. Τελοσπάντων, ίσως όντως μπορεί να εξηγηθεί, δεν θα το ψάξω περισσότερο. Εγώ απλά θέλω να με βλέπω να νικάω τα συναιασθήματά μου και να λειτουργώ με έναν τρόπο που με βοηθάει, όχι το αντίθετο. Και ναι, αυτό είναι το πιο δύσκολο. Και πες ότι το κάνω, που πολλές φορές προσπαθώ και τα καταφέρνω, χρειάζεται πολλύ κουράγιο και υπομονή. Χεσμένη την έχω την παραλία μωρέ, δεν είμαι τόσο κομπλεξική όσο ακούγομαι. Θέλω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να νιώσω ΕΓΩ καλά με τις προσπάθειές μου, να με εκτιμήσω, να σταματήσω να με αμφισβητώ και να μου βάζω τρικλοποδιές, να μου επιτρέπω να πέφτω αλλά μην μένω για πάντα στο σκοτάδι.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς με το αμέσως επόμενο ποστ σου, εγώ το μεταφράζω σαν να μην αντέχεις πια το φορτίο γιατί περνάνε τα χρόνια και εσύ είσαι στα ίδια, άρα πιστεύεις πως εκεί θα μείνεις. Ή μάλλον εννοείς το αντίθετο; Ότι με τον χρόνο τα πράγματα θα καλυτερέψουν; Και εκεί αυτός που το ζει και γνωρίζει τον εαυτό του, γελάει. Εγώ ξέρω πως θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να βγω και αν περάσει το καλοκαίρι και έχω την ίδια γαμημένη ψυχολογία με τόσο έντονο καθημερινό άγχος, θα πάρω φάρμακα ακόμα κι' αν δεν τους έχω εμπιστοσύνη, δεν αντέχεται άλλο η καθημερινότητα. Το έχω ξεκαθαρίσει πριν λίγο και στην μητέρα μου.