Ακριβως αυτα. :( :(
Printable View
Καλησπερα! Τα βιβλια ειναι ενας τροπος το εχω σκεφτει κι εγω, επισης εδω μεσα ειναι ενας αλλος τροπος, τα παιδια γραφουν πολυ ωραια, οπως η Ναταλια_σαπς, ο Μαγκαιβερ και ο σειριος, τους θαυμαζω. Εχουνε παντα ωραιες απαντησεις και αυτοι και πολλοι αλλοι που δεν παει το μυαλο μου και τα εκφραζουν και με ωραιο τροπο.
Η Ναταλία μιλάει κ σε βάζει σε τάξη ο μακ κι ο Σείριος απλά μιλάνε ωραία σόρρυ παιδιά αλλά προτιμώ το κορίτσι πάντως μη σε ανησυχεί αυτό λίγοι έχουν ταλέντο στο λόγο ο μακ το εξάσκησε ως επειχηρηματιασ πρέπει να ξέρεις να μιλάς ο Σείριος με τα βιβλία του εγώ ειμαι Καμμένος από τα χωράφια γενικά να ξέρεις ότι κανεισ αυτό γίνεσαι αν το κανεισ καλά για αυτό όλοι ρωτάνε την ιδιότητα σου δουλειά σπουδές κλπ δεν είναι τόσο απλό αλλά πάνω κάτω κάπως έτσι είναι
Χαχα α ρε Έλις
Εμείς σε πάμε γιατί ορισμένες φορες λες σε μια πρόταση οτι δεν μπορεί να πει ενα ολοκληρο κείμενο κ πραγματικα οι ατάκες σου σπάνε κόκκαλα.
Ο καθένας με τα προτερήματα κ τις αδυναμίες του @αππγοητευμενη. Η σύγκριση την οποία κάνω κ γω σε μεγαλο βαθμο κ η υποβάθμιση του εαυτού μας μονο κακό φέρνουν.
Για μένα ο γραπτός λογος είναι ένας τροπος να εκφράσω τον κοσμο μου. Εσύ ίσως μπορεί να εκφράζεσαι με αλλους τροπους οπως με μια αγκαλιά, με ζωγραφικη, μαγειρική κ.α
Όλοι θαυμάζουμε κ έχουμε κάποια πρότυπα αλλά στόχος είναι να εκφράσουμε τις πτυχές του δικού μας εαυτού κ όχι να γίνουμε σαν τα πρότυπα μας. Η θέση είναι κατειλημμένη ηδη.
Ναι αλλα δεν παυουμε να θελουμε να εξελιχθουμε σε κατι, οπως πχ εγω στο λογο, και το θεωρω απο τα πιο σημαντικα πραγματα στη γη, τη σκεψη και το λογο. Γιατι αν μη τι αλλο αυτο ειμαστε, και οχι απλα καλοι μαγειρες πχ. :P Τεσπα, θα προσπαθησω να διαβαζω βιβλια μπας και γινει το ονειρο μου πραγματικοτητα και αρχιζω και σκεφτομαι περιπλοκα και μπορω και εκφραζομαι σωστα!
Απογοητευμένη, δεν ξέρω αν σου αρέσει το διάβασμα, αλλά προσπάθησε να διαβάζεις. Λογοτεχνία, δοκίμια και άρθρα σε παραδοσιακές εφημερίδες (ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΣΤΙΑ, κλπ.)... Θα δεις διαφορά, όχι αμέσως, αλλά σε ένα χρόνο θα είσαι άλλος άνθρωπος.
Τη συμβουλή αυτή μου την είχε δώσει ένας καθηγητής στην Έκθεση και εκεί έγραψα και τον καλύτερο βαθμό μου.
Και δεν βοηθά να υποτιμάς τον εαυτό σου... Έδω έχουν φτωχότατο λεξιλόγιο άτομα με Διδακτορικό και δεν υπερβάλλω!
Θυμάμαι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο (νεαρή σε ηλικία) να θέλει να το παίξει λόγια και να λέει: Στη σελίς τριάντα δυο...
Και βέβαια το σωστό είτε στην καθαρεύουσα είτε στη δημοτική είναι: σελίδα (η σελίς είναι η ονομαστική).
Ή θα μπορούσε να πει: Εις τη σελίδα...
Σ'ευχαριστω για τη συμβουλη σου. Σιγουρα το θεμα δεν ειναι αν υποτιμαω τον εαυτο μου, μπορει να εχω κι εγω ενα μικρο ταλεντο μερικες φορες αλλα δεν μπορω σε τιποτα να φτασω μερικους αλλους. Ισως πολλοι να ειναι στη θεση μου δεν ξερω. Το θεμα ειναι ειναι απο την ψυχωση αυτο αραγε η απο τις γνωσεις η το μυαλο που εχει ο καθενας; Μαλλον το δευτερο ε;
Η ψύχωση (αλλά και η κατάθλιψη) σύμφωνα με έρευνες, εμποδίζει τη διαδικασία της μάθησης κάποιες φορές. Δεν σημαίνει ότι ο εγκέφάλος σου είναι σαν τον εγκέφαλο 90χρονου παππού με αλτσχάιμερ και 3 εγκεφαλικά. Σημαίνει ότι θα σου πάρει καιρό να επανέλθεις στο "φυσιολογικό". Για αρχή, χειροτεχνία, μαγειρική και ζωγραφική θα σου κάνουν καλό πριν περάσεις στο διάβασμα. Εγώ πιστεύω πως πρέπει να κάνεις μια προσπάθεια και μη πιστεύεις ότι όλοι εκεί έξω όλοι είναι διάνοιες και εσύ είσαι η χαζή... Αντίθετα, προβληματίζεσαι, έχεις θέληση να βελτιωθείς και το ψάχνεις το θέμα σου. Άρα είσαι μια χαρά σκεπτόμενη γυναίκα. Η Κιουρί δεν είσαι και δεν θα είσαι, αλλά με ΣΥΣΤΗΜΑ και ΘΕΛΗΣΗ θα είσαι σε άλλη μοίρα με τον καιρό. Απλά μην αφήνεις το χρόνο να κυλά εις βάρος σου και μη μπαίνεις στο φαύλο κύκλο της αυτολύπησης και της αυτο-υποτίμησης.
Μακάρι να το ξεπεράσεις και μακάρι με τον καιρό να συνέλθεις... Δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι, αλλά μια ψύχωση σε παραλύει μέσα σου και σε αφήνει πίσω. Όπως ξέρεις και ακούς συνέχεια, όλα είναι στο μυαλό. Και η χαρά και η λύπη... Και ο φόβος και η τόλμη... Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο!
Θέλει δουλειά και διαφορετική προσέγγιση από μέρους σου. Αυτό πιστεύω. Να το δεις αλλιώς και να μη το δεις σαν ένα χτύπημα της μοίρας σε εσένα... Σου συνέβη, σου συμβαίνει, σφίξε τα δόντια σου και αντιμετώπισέ το! Πρέπει να νικήσεις και όπως ξέρεις τους νικητές τους θαυμάζουν συνήθως...!
Σ'ευχαριστω, ειμαι μαχητρια πολλα χρονια τωρα, δεκαετιες.......Οποτε δεν τα παραταω αλλα σιγουρα με παιρνει απο κατω...λογικο ειναι! Οταν χανεις το μυαλο τα χανεις ολα!! Αν και πολλοι λενε οτι ειμαστε πιο "λογικοι" απο τους υπολοιπους!! Σε μερικα θεματα δηλαδη.
Σε μερικά επαγγέλματα, πρέπει να είσαι πάντα στην πρίζα, πάντα ψυλλιασμένος και αν είσαι ψυχωτικός βοηθάει, γιατί έχεις μια άλλη οπτική στα πράγματα, που κάποιος άλλος δεν μπορεί να δει. Π.χ. αν είσαι αστυνομικός στο Αεροδρόμιο που ψάχνει για λαθρέμπορους ή ντετέκτιβ... Ή σε τομείς που χρειάζεται προσήλωση στη λεπτομέρεια και απόλυτη αφοσίωση, όπως στην επιστήμη και στην έρευνα.
Αλλά και απογοητευμένη και μαχήτρια; Πως γίνεται;