Originally Posted by
jock77
Καλημέρα, και ενοείται δεν με κουράζεις. Είμαστε εδώ για να τα λέμε και να συζητάμε..να τα βγάζουμε απο μέσα μας και ίσως μας πει καποιος και κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει. Αυτό που περνάς το έχω ζήσει με πολλούς φίλους και μάλιστα η ίδια έχω γίνει και δύο φορές δότρια ωαρίων. Αυτό που μπορώ να σου πώ είναι οτι δεν χρειάζεται να ανυσηχείς καθόλου γιατί η επιστήμη πλέον έχει προχωρήσει τόσο μα τόσο πολύ και αν χρειαστεί είναι πάντα εκεί για να κάνει κάποια πράγματα πιο εύκολα όταν χρειάζεται. Εγω θα σου πω τι παρατήρησα με τους περισσότερους φίλους μου (ακόμη και εκείνους που είχαν πρόβλημα με το σπέρμα τους ή που είχε η κοπέλα κάποιο θεματάκι) ..οτι η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν σου λέω κάτι που δεν ξέρεις αλλά θα σου πω τι παρατήρησα εγώ ουτος ή άλλος.
Υπήρξαν λοιπόν ζευγάρια που ήταν παντρεμένα καιρό και έκαναν ασφαλή έρωτα μέχρι να είναι έτοιμοι να αποφασίσουν για ένα παιδάκι. Αυτά λοιπόν τα ζευγάρια αντιμετόπισαν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο προγραμματισμός δηλαδή δημιουργεί εμπόδια και προβλήματα. Αυτό το "ξεκινάμε την προσπάθεια για παιδάκι".. αυτή η "προσπάθεια" είναι στην ουσία και το εμπόδιο. Η προσπάθεια φέρνει και απογοήτευση και στεναχώρια και άγχος όταν δεν πετύχει με την πρώτη δεύτερη, πέμπτη, δέκατη φορά.. και τότε χειροτερεύει η κατάσταση. Είναι απαραίτητο να βγείτε απο αυτή την "ζώνη" της προπάθειας.. Ιδιαίτερα αν έχεις μοιραστεί αυτό το νέο με άλλους ανθρώπους ..τους συγγενείς σας.. οτι δηλαδή να ξεκινήσαμε να βάλουμε μπροστά για παιδάκι και μετά ολο αυτο γυρνά πάνω σας σαν "ευθύνη", σαν να πρέπει να αποδείξετε κάτι, σαν να μην πρέπει να απογοητεύεσετε, σαν να μην θέλετε να φανείτε προβληματικοί .. σαν να πρέπει να "καταφέρετε" κάτι!! Είναι οτι χειρότερο να το μοιράζεσαι αυτό με τους άλλους. Αν ένα ζευγάρι αποφασήσει να φέρει παιδάκι θα πρέπει να είναι αποκλειστικά προσωπική τους υπόθεση και να μην την μοιράζεται με κανένα ακόμη και όταν υπάρχει πρόβλημα. Η πίεση που μπορεί να ασκήσει το περιβάλλον άθελά του έχει τρομερές επιπτώσεις. Η δικοί μου φίλοι που πέτυχαν σε μερικούς μήνες να αυτό ήταν εκείνοι που δεν είπαν σε κανένα τι αποφάσησαν να κάνουν, δεν είπαν σε κανένα τι πρόβλημα είχαν και το μοιράστηκαν μόνο όταν τελικά έμεινε έγκυος. Που ξέφυγαν απο την νοοτροπία του "προσπαθούμε" και του "να καταφέρουμε" και το πείραν όλο το πράγμα αλλιώς. Βγάλαν την "γονιμοποίηση" αποτ ο μυαλό τους και κάναν έρωτα σαν την πρώτη φορά, εκπλήρωσαν κάποιες φαντασιώσεις και γενικά το ρίξαν έξω.. Κάνανε ότι κάνανε πάντα, δεν σταμάτησαν όταν βγαίνουν να πίνουν το ποτάκι τους, να καπνίσουν το τσιγάρο τους και γενικά την νοοτροπία του προσέχω για να έχω που την ξεκίνησαν απο την στιγμή που είπαν οτι θα ξεκινήσουν να κάνουν ελεύθερο έρωτα.Πόσες γυναίκες όταν κάνουν ελεύθερο σέξ μετράνε ποιά μέρα είναι η καλύτερη για να μην πιάσουν ή να πιάσουν για να κάνουν? Ποιός άνθρωπος δηλαδή όταν κάνει έρωτα με έναν άλλον αλλάζει πράγματα στην ζωή του? γιατί πρέπει να γίνεται το ίδιο όταν απόφασίζουν να γίνουν γονείς? οι πιο πετυχημένες συλλήψεις είναι αυτές που δεν υπάρχει σχέδιο απο πίσω. Ακόμη και όταν υπάρχει θεματάκι στην γονιμότητα των συντρόφων αυτό το θεματάκι δεν πρέπεινα γίνεται το θέμα της εβδομάδας ή του μήνα.. Ο έρωτας χρειάζεται απελευθέρωση, χρειάζεται να είναι κάτι προσωπικό και χρειάζεται συμφιλίωση. Οπότε γνώμη μου είναι να σταματήσεις να το σκέφτεσαι αυτό ώς ένα "αγώνα".. βγές απο το "σχέδιο".. βγές απο την ''προσπάθεια".. ξέρω, εύκολο στα λόγια και δύσκολο στην πράξη όταν μάλιστα αισθάνεσαι οτι εσύ είσαι το εμπόδιο αλλά όταν κάνεις έρωτα και σκέφτεσαι τον θεό και αν θα γίνει ένα θαύμα δεν είναι οτι καλύτερο. Απόλαυσε τον ελεύθερο έρωτα με την γυναίκα σου σαν να γνωριστήκατε χθές..πάρτε τον χρόνο με το μέρος σας..δεν σας κυνηγάει κανένας και δεν έχετε να δώσετε λογαριασμό σε κανένα! απολαύστε τον έρωτά σας και την ζωή! διασκεδάστε, ξενυχτήστε, ταξίδέψτε.. και ζείστε έντονα! τουλάχιστον θα έχετε απολάυσει την "προσπάθεια" ;)