καλη τυχη κοριτσια
εγω ενω ειχα κλεισει το 1ο μου ραντεβου, μου το ακυρωσαν γιατι θα ειναι κλειστα λόγω εορτων (δεν το ηξεραν;). θα πάω τωρα μεσα Γεναρη αλλα απογοητευτηκα γιατι το περιμενα ενα μηνα πως και πως.
οπως λέει και η dolphin...Υπομονη...
Printable View
καλη τυχη κοριτσια
εγω ενω ειχα κλεισει το 1ο μου ραντεβου, μου το ακυρωσαν γιατι θα ειναι κλειστα λόγω εορτων (δεν το ηξεραν;). θα πάω τωρα μεσα Γεναρη αλλα απογοητευτηκα γιατι το περιμενα ενα μηνα πως και πως.
οπως λέει και η dolphin...Υπομονη...
Μην απογοητεύεσαι LSD. Θα περάσουν γρήγορα οι μέρες, ειδικά αν περάσεις καλά στις γιορτές. Φτιάξε μια λίστα με όλα αυτά που θέλεις να συζητήσεις εκεί στο ΑΝΑΣΑ. Αν θέλεις ξεκίνα να κρατάς και ημερολόγιο διατροφής, το οποίο ούτως ή άλλως θα σου ζητήσουν κάποια στιγμή να το κάνεις. Κι αν θέλεις κάτι να μοιραστείς...εδώ είμαστε κι εμείς.
δικιο εχεις αλλα ειναι ψυχολογικο...
ηθελα να μπω σε μια σειρα πριν ξεκινησω δουλεια και περιριστει πολύ ο ελευθερος μου χρόνος
τι λιστα να φτιαξω; δεν ξερω τι απο οσα εχω στο μυαλο μου ειναι σχετικά με το πρόβλημα μου και θα τους ενδιαφερουν: η οικογενεια μου; οι φιλοι μου; πως γεμιζω το χρόνο μου; η γνωμη μου για τον εαυτο μου; τα ονειρά μου; οι απογοητευσεις μου; και σιγουρα τα πιο πρακτικά που αφορουν την βουλιμια αυτη καθεαυτη.
και απο την αλλη ξερω οτι (όπως και σε παλιοτερη προσπαθεια) θα αισθανθω τρομερα αβολα οταν θα ερθει η ωρα να μιλησω. ακομα και με τους ειδικους αισθανομαι οτι θα με κρινουν αρνητικά, οτι με θεωρουν αδυναμη και υποδεεστερη ως χαρακτηρα (που ειμαι) ισως και αξια της τυχης μου...
ακομα και απο αυτη τη μινι τηλεφωνικη επικοινωνια αισθανθηκα πολύ χαλια, ποσομαλλον οταν θα τους εχω απεναντι μου...
οσο για τις γιορτες ειναι ο χειροτερος εφιαλτης μου: ολο τραπεζια (γιορταζει το μισο σοι) με χιλιαδες λιχουδιες που ειτε τρως ειτε δεν τρως αισθανεσαι φοβερα ασχημα
τελος πάντων,ελπίζω εσυ να περασεις καλυτερα
Επέτρεψε μου μια μικρή συμβουλή.Quote:
Originally posted by LSD
ακομα και με τους ειδικους αισθανομαι οτι θα με κρινουν αρνητικά, οτι με θεωρουν αδυναμη και υποδεεστερη ως χαρακτηρα (που ειμαι) ισως και αξια της τυχης μου...
ακομα και απο αυτη τη μινι τηλεφωνικη επικοινωνια αισθανθηκα πολύ χαλια, ποσομαλλον οταν θα τους εχω απεναντι μου...
Εάν στη συνάντηση με έναν ψυχολόγο, αισθανθείς από μέρους του κριτική, ότι σε θεωρεί αδύναμη και υποδεέστερη, άλλαξε ειδικό.
Η κριτική απέχει πολύ απ το να είναι μέρος της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.
Στην ψυχοθεραπεία χρειάζεται να νιώσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια έτσι ώστε να μην έχεις ανάγκη μηχανισμούς άμυνας του εγώ και μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς, προκειμένου τελικά να μπορέσεις να εξερευνήσεις τα εσώτερα κομμάτια του εαυτού σου.
LSD,
Θα καταηράψεις οτιδήποτε θεωρείς ότι σχετίζεται με τα βουλιμικά σου. Ακόμα και εικόνες-βιώματα της παιδικής και εφηβικής σου ηλικίας αν θυμάσαι. Όλα τους ενδιαφέρουν. Το πρόβλημα μπορεί να έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν, κάπου που δεν έχεις ψάξει, που δεν έχεις ούτε καν φανταστεί.
Στον ψυχολόγο πάμε για να μιλήσουμε ανοιχτά, να τα πούμε όλα, να τα βγάλουμε από μέσα μας. Μόνο έτσι θα μπορέσει να μας βοηθήσει. Όσες περισσότερες πληροφορίες της δώσεις τόσο καλύτερη θα είναι η κατανόηση της διαταραχής σου. Κάθε λεπτομέρεια που θα της περιγράψεις (όσο ασήμαντη κι αν είναι για΄σένα) θα σας οδηγήσει πιο κοντά στην αποτελεσματικότερη θεραπεία.
Παρεπιπτόντως, η ψυχολόγος του ΑΝΑΣΑ είναι μια πολύ γλυκιά και χαμογελαστή κοπέλα. Σίγουρα θα νιώσεις άνετα μαζί της. Εξάλλου, αυτά που θα της πεις εσύ τα έχει ξανακούσει εκατοντάδες φορές. Μη διστάσεις να της ανοιχτείς.
Νικο και dolphin,
σας ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές και την ενθαρρυνση,
και εγω ελπίζω οτι ολα θα πάνε καλα γιατι εχω κουραστει πολύ απο αυτη την ιστορια.
Γεια και πάλι!
Τη Δευτέρα ξαναπήγα στο κέντρο ΑΝΑΣΑ. Μίλησα με την ψυχολόγο. Της είχα πάει και ημερήσια καταγραφή διατροφής. Είχα κάνει και τα βουλιμικά μου κι έτσι είχαμε αρκετό υλικό για συζήτηση. Με συμβούλεψε να μη βάζω τόσο αυστηρούς στόχους στον εαυτό μου και να μην είμαι τόσο τελειομανής. Επίσης, να μη στερούμαι συνεχώς. Η αλήθεια είναι ότι μου έχει κολλήσει σαν ιδανικό βάρος το μαγικό νούμερο 53. Το έχω φτάσει, έχω φτάσει και στα 52,3 αλλά με δυσκολία το συντηρώ...μέχρι το επόμενο βουλιμικό. Δεν έφυγα ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την τελευταία μας συνάντηση. Η επόμενη θα είναι 21/1/09 οπότε θα δω και τη διατροφολόγο επιτέλους. Θα της ζητήσω να μου ετοιμάσει ένα πρόγραμμα διατροφής για να έχω κι εγώ ένα μπούσουλα.
Μέχρι τότε......ΥΠΟΜΟΝΗ....
Μην αποθαρρύνεσαι,δελφινάκι μου!Ακόμα και μια φαινομενικά μη ικανοποιητική συνάντηση είναι μακροπρόθεσμα αποδοτική...
Δώσε χρόνο στο εγχείρημα σου και αφοσιώσου στο κομμάτι που εσύ μπορείς συνειδητά να δουλέψεις!
Όσο δεν εγκαταλείπεις,τα αποτελέσματα θα έρθουν!Εξάλλου οι σχετικές ζυμώσεις ήδη συντελούνται...
Μέχρι τότε...ΕΠΙΜΟΝΗ! :)
Nadine μου,
σε ευχαριστώ για την ενθαρρυντική σου απάντηση. Κολυμπάω μόνο μου (καθότι δελφίνι) στο βυθό της απελπισίας ώρες-ώρες. Ειδικά κάτι τέτοιες μέρες σαν τη σημερινή. Και ψάχνω να βρω τη δύναμη να ξαναβγώ στην επιφάνεια.
Hey, κι εγώ ψαράκι είμαι!Και δεν κολυμπάω σε ήρεμα νερά.Καλή δύναμη σε όλους. <:Ο)
Στο ανάσα μπορούν να κάνουν διάγνωση? Είμαι 18, πρέπει να το ξέρουν οι γονείς μου?
οχι ειρηνακι
δεν χρειαζεται να το ξερουν
πηγαινε εσυ και μια και εισαι και μικρη εχεις σοβαρες ελπιδες θεραπειας
8a mporesoun na me diagnwsoun?an dn exw ED?
μαλλον ναι
αλλοστε δεν χρειαζεται και μεγαλη ειδικευση
για τη διαγνωση
vasika egw dn exw boulimia giati ta sumptwmata dn exoun diarkesei gia sunexomenous 3 mines. tous emetous tous arxisa prin ena xrono, alla sunexeia stamatousa k ksanarxiza. twra, tis teleutaies 2 vdomades einai pou kanw 2-3 fores tn imera.