παράθεση από το τοπικ οι δικές μας σκέψεις στην κατηγορία Διάφορα στις 05/05/2009
---> Εδώ
Quote:
Originally posted by Nefeli-
ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε τις σκέψεις σας! :) χάρηκα πολύ που υπάρχουν άτομα που θεωρούν ότι αυτό το τόπικ θα ήταν όμορφο να υπάρχει στο φόρουμ. δεν είμαι σε θέση όμως να συνεχίσω να γράφω εδώ ακόμα... λόγω του ότι κατ'εμένα είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει κάποιος έλεγχος, προς αποφυγήν τόπικς τύπου "Χάστε 10 κιλά σε 20 μέρες" ενώ κάνω εδώ και 20 χρόνια τόσες προσπάθειες και τόσο αγώνα για να ισορροπήσω την διατροφή μου και την σχέση μου με το φαγητό, όπως και οι περισσότεροι από εμάς κι απ'οσα έχω διαβάσει. θεωρώ ότι ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίζουμε το φόρουμ είναι με σοβαρότητα και πίστη στις ικανότητες στα "θέλω" και στα "μπορώ" μας χωρίς την άκρατη και άκριτη ελαφρότητα. τέτοια τοπικς θεωρώ ότι υποτιμούν τον αγώνα και την νοημοσύνη μας. Επίσης θεωρώ πολύ επικίνδυνο το να μπαίνουν νέα παιδιά στο φόρουμ και να βρίσκουν εύκολες λύσεις καταστρέφοντας την υγεία τους με στέρηση και αφαγία. Όλα τα μέλη του φόρουμ πρέπει να γνωρίζουν ότι έμμεσα ή άμεσα επηρεάζουν και επηρεάζονται. Δεν θα ήθελα να συναινέσω σε κάτι τέτοιο που θεωρώ έγκλημα. Περισσότερο απ'ολους αυτά που είπα αφορούν στην διεύθυνση και τους υπεύθυνους του φόρουμ.
Quote:
Originally posted by 2sweet2b4go10
νεφελη
για να αλλαξεις τα μυαλα καποιου επηρρεασμενου απο ημιμαθεια η απλα απο την λαχταρα που ολοι ειχαμε καποτε για να απαλλαγουμε οσο πιο αμεσα γινεται απο την καταδικη αυτη που λεγεται παραπανω κιλα, δεν ωφελει σε τπτ η απαγορευση...
το να πεις, εγω δε συμμετεχω στο να βλεπω να ανταλλασσονται αποψεις για λιμοκτονια , ειναι σα να λες "φυγε κακο απο πανω μου" η αλλιως,ας βγαλει κανενας αλλος το φιδι απ την τρυπα...
οποιο παιδακι φυγει απο εδω με μπαν γιατι απαγορευεται να μιλαμε για λιμοκτονιες,θα παει να λιμοκτονησει αλλου με την ησυχια του....ως γνωστον η παραπληροφορηση και οι επιτηδειοι ποτε δεν θα λειψουν...
ειναι απειρως χρησιμοτερο, το παιδακι αυτο να μεινει εδω, να δει κι αλλους προβληματισμους για το θεμα κι αν δεν πειστει,να φαει τα μουτρα του, οπως τα φαγαμε κι εμεις δεκαδες φορες,και τοτε θα επιστρεψει να ρωτησει ποιος μπορει να ειναι ο σωστος τροπος.....
αν ομως εχεις την αποψη που μας λες επι του θεματος, θα εισαι απειρως χρησιμοτερη στην κοινωνια και στα μελλοντικα θυματα της βιομηχανιας του αδυνατισματος, αν ενωσεις την φωνη σου με τους ....σωφρονες παθοντες και μαθοντες και να επηρρεασεις εστω κι ενα παιδακι απ την κατρακυλα στον φαυλο κυκλο του γιο-γιο, παρα να νιψεις τα χερακια σου για να μη συμμετεχεις στο χωρις προθεση εγκλημα....
Quote:
Originally posted by sabe
Έχετε και οι δυο σας δίκιο εν μέρει και όμορφες απόψεις,άξιες αναφοράς!Προσωπικά,κάνω και τα δύο που αναφέρατε.Δηλαδή,γράφω τη σαφή μου αντίθεση σε διαίτες αστραπή,προσπαθώντας να δώσω να καταλάβει το άτομο που την επέλεξε,πως δεν στυλιτεύω το ίδιο,αλλά τον προσηλυτισμό σε επιλογές που αποδεδειγμένα,οδηγούν σε λάθη το σώμα και την ψυχολογία μας.Από την άλλη πλευρά,προσπαθώ,όσο γίνεται φυσικά,να βοηθάω παραμένοντας σε έναν χώρο διαδικτυακό που για μένα έχει σημαντικό λόγο ύπαρξης,καθώς γνωστοποιεί,πληροφορεί,ενη μερώνει,βοηθάει,άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές,άτομα που ίσως έχουν στο κοντινό τους περιβάλλον άτομα πάσχοντα καθώς και προσφέρει περισσότερη γνώση,με άρθρα και με την προσωπική επίσης επαφή...Αυτά.:)Τέλος,Νεφέλη,ε πιθυμώ να παραμείνεις,χωρίς να το απαιτώ φυσικά,καθώς είναι στην τελική δική σου απόφαση.Θέλω να συνεχίσεις το ημερολόγιό σου και θα ήθελα επίσης να συμμετέχω στο μοίρασμα των σκέψεών μας και αλλού...Είσαι γλυκύτατη.
Quote:
Originally posted by Nefeli-
κορίτσια καταλαβαίνω την λογική που μπορεί να αναπτύξει κάποιος όσο αφορά στο φαγητό και στις μεθόδους απώλειας κιλών, στο μέτρο που εγώ την έζησα. θεωρώ απαράδεκτο να μην υπάρχει έστω μία ενδειξη στα επικίνδυνα τόπικς σύμφωνα με την επιστημονική τεκμηρίωση του τομέα. Αυτό πιστεύω είναι το χρέος των υπευθύνων του φόρουμ κι όχι να μένουν αμέτοχοι και να διατηρούν το φόρουμ έχοντας τοποθετήσει 2 μπάρες διαφημίσεων στην αρχη και στο τέλος κάθε εμφανιζόμενης σελίδας! δεν είμαι φυγόπονη ούτε φυγόμαχη, είμαι έντονα αντιδραστική κι αυτό είναι κατ'εμένα η πιο έντονη έκφραση αυτής της δυσφορίας που νιώθω στο φόρουμ. Δεν είναι θέμα πειθούς ή προσηλυτισμού... η άποψή μας θα πρέπει να είναι συνειδητή. Δεν απαιτώ να φιμώσουν τον κόσμο ούτε να φορέσουμε παρωπίδες, δεν απαιτώ να γίνουμε το δίχτυ ασφαλείας για ολους, ετσιθελικά... απαιτώ να μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας.