Originally Posted by
menia88
Χαίρομαι που έπεσαν οι τόνοι Γιώργο. Πραγματικά δεν είχα διάθεση για παρεξηγήσεις. Καταλαβαίνω αυτό που πέρασες, τώρα που το ανέλυσες αρκετά διεξοδικά, αλλά η δική μου περίπτωση είναι διαφορετική.
Ο φίλος μου δεν έχει στοιχεία μεταιχμιακής προσωπικότητας. Πιο πολύ μου φαίνεται να το πω έτσι απλά άβγαλτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σαν να βρίσκεται στην ουρά της εφηβείας στο θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων, ενώ στους άλλους τομείς είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος.
Δεν τον ταυτίζω με κάποιο δικό μου γονέα σε καμια περίπτωση. Άλλο αν βλέπεις κοινά στοιχεία. Ναι έχει κοινά στοιχεία με τον πατέρα μου κυρίως στη θετική και λιγότερο στην αρνητική διάσταση (πχ τάση για έλεγχο). Κοινά στοιχεία έχει όμως και με τη μητέρα μου. Δεν ταυτίζεται με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Επίσης και προβληματικές συμπεριφορές γονέων μπορούν να συγχωρεθούν αν δεις την δική τους διαδρομή. Γι αυτό και δε νιώθω κακία γι αυτούς. Απλά εχει περάσει η σχέση μας σε μια πιο ισότιμη βάση, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.
Με το σύντροφο, επειδή έχουμε πολλάκις συζητήσει αυτα τα θέματα, το παραδέχεται και ο ίδιος ότι νιώθει ανασφάλεια και ότι φοβάται ότι θα με πάρει κάποιος από εκείνον και μου θυμίζει τύπου "άγχους αποχωρισμού". Και το ανάγω σε άγχος αποχωρισμού και όχι καθαρά ερωτική ζήλεια, γιατί πχ πες ότι πάω στο μαρκετ μονη... παντα θα μου πει "προσεχε στο δρομο, στα φαναρια κλπ". Και τον έχω ρωτήσει και μου λέει ότι όποτε λείπω έχει την έννοια μην πάθω κάτι, λες και είμαι μωρό παιδί. Και μου είπε ότι το ίδιο έκανε και ο δικός του πατέρας στη μητέρα του και εκείνη εκνευριζόταν.
Επίσης εχω γνωρίσει τους γονείς και τα αδέλφια του, ακριβώς για να δω σε τι περιβάλλον μεγάλωσε. Γενικά είναι μετριοπαθείς όλοι τους σαν οικογένεια. Έτσι θα τους χαρακτήριζα, απλοί άνθρωποι.
Πιστεύω δλδ για να μη σας κουράζω ότι ίσως εάν κάνει βήματα παραδοχής κάποιων δυσλειτουργικών συμπεριφορών ότι μπορεί να έχει μέλλον η σχέση μας, γιατί υπάρχει πλέον ουσιαστική αγάπη εκατέρωθεν. Δεν είμαι υπέρμαχος αυτών που ερωτεύονται μπαμ και κάτω. Τουλάχιστον εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Εμένα μου βγαίνει όταν γνωρίσω έναν άνθρωπο σε βάθος στην πορεία, σαν κάτι που εξελίσσεται σιγά σιγά. Το θετικό είναι ότι αποδέχεται τις λάθος συμπεριφορές και έχει διάθεση να κάνει βήματα αλλαγής.