Originally Posted by
marouli66
αννα μου εισαι σε παρα πολυ καλο δρομο αν πιστευεις σε αυτα τα βιβλια σοφων που τα εχουν βρει με τον εαυτο τους, και οταν εννοω εαυτο δεν εννοω τον κατωτερο εαυτο αλλα τον Αληθινο Εαυτο (αυτος ειναι το πνευμα που εχεις μεσα σου, ειναι η λεγομενη συνειδητοτητα σου, και δεν εχει μεσα του αισθησεις οπως πονο, δυσφορια, αγχος, ενοχες κλπ)......ο Ανωτερος Εαυτος ειναι το υπολοιπο μερος της ψυχης σου και βρισκεται σε ενωτερα πεδια διοτι αν ολη η ψυχη μας ηταν μεσα μας τοτε θα ειχαμε καει απο την ενεργεια......
για να μην σε μπερδευω λοιπον εσυ για να θεραπευτεις θα πρεπει να κατανοησεις οτι ο κατωτερος εαυτος σου με ολα τις αισθησεις, το αγχος την δυσφορια ειναι μια ψευδαισθηση διοτι μας τον διαμορφωνει η κοινωνια.......ο αληθινος σου εαυτος ειναι η συνειδητοτητα σου δλδ το πνευμα που απλα παρατηρει τη ζωη να ρεει, να ερχεται και να φευγει χωρις να συμπαρασυρεται στην οδυνη των γεγονοτων και των συναισθηματων του εξωτερικου κοσμου.....με αυτον ερχεσαι σε επαφη οταν συνειδητα ερχεσαι στο κεντρο σου με αναπνοες οπως κανεις μπραβο,σε στιγμες που εισαι αφηρημενη, αλλα και στο κενο διαστημα που μεσολαβει μεταξυ μη σκεψης και σκεψης...δλδ λιγο πριν αισθανθεις την σκεψη.....
αυτο που νιωθεις τωρα η δυσφορια αυτη θα συνεχισει αν εκδηλωνεται με διαφορους τροπους.....δλδ τωρα ετσι μετα αλλιως και παλι φαυλος κυκλος.......το ιδιο με σενα φαντασου εχω περασει φυσικα και εγω μαζι με πολλα αλλα.... ειναι σαν ενα ποταμι που ρεει προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση, αν του κοψεις τη ροη θα βρει απεγνωσμενα αλλη εξοδο και αν δεν βρει θα εκραγει καταλαβες??
πρεπει ομως ολοι μας εδω να κατανοησουμε οτι εμεις ΔΕΝ ειμαστε αυτο.......αυτο που βιωνουμε εκεινη τη στιγμη ειναι ενα καθαρο ΨΕΜΑ διοτι εχει να κανει με τις αισθησεις που παντα μας τις διαμορφωνει ο νους.....ο νους ομως ειναι πλανη, ειναι διαμορφωμα της κοινωνιας.....
αρα αλλο νους αισθησεις, αλλο αληθινος εαυτος - κεντρο - πνευμα - συνειδητοτητα.......
ο νους-κατωτερος εαυτος περιφερεται στην περιφερεια το κυκλου και αναλογα με την ερμηνεια καθε γεγονοτος μετακινειται αναλογα συμπαρασυρομενος απο τη δυνη των καταστασεων και των σκεψεων....
ο αληθινος εαυτος ειναι το κεντρο του κυκλου, οπου δεν μετακινειται ποτε, μενει παντα εκει διοτι πολυ απλα δεν παρασυρεται απο τα συναισθηματα και τις σκεψεις...μενει εκει ακλονητος ως παρατηρητης χωρις να κρινει.......
η θεραπεια μου εστιαστηκε στο γεγονος οτι αποφασισα οτι θα ερχομαι στο κεντρο μου οσες περισσοτερες φορες μπορουσα μεσα στη μερα......(αφησα τον εαυτο μου ελευθερο χωρις να τον πιεζω και να σκεφτομαι ωχ και αμα δεν τα καταφερω και αμα ειμαι συνεχεια για παντα ετσι????) ειπα θα το δοκιμασω και θα δω.........
επισης το δευτερο πολυ σημαντικο γεγονος ηταν οτι επαναλαμβανα συνεχως μεσα στη μερα σε στιγμες κρισης οτι ειμαι ενα πνευμα και οχι ο νους....λειτουργω με βαση το κεντρο μου τον αληθινο μου εαυτο....οτιδηποτε εξωτερικο, οποιαδηποτε αισθηση ειναι ψευδαισθηση........
ετσι, η μια φορα επιτυχιας εφερνε την αλλη οποτε ακολουθησε και ο νους, οι συναψεις στον εγκεφαλο αλλαξαν σταδιακα με εναν νεο τροπο σκεψης, το υποσυνειδητο αρχισε να κανει νεες καταγραφες οποτε ετσι ο νους δεν εγινε αφεντης αλλα Εγω........
αρα εσυ οταν σε πιανει κατι τετοιο να επαναλαμβανεις μεσα σου ''δεν ειναι αληθινο, ειναι απλα μια πλανη του νου'' και αμεσως να νιωθεις την εμπιστοσυνη εστιαζομενη στο κεντρο σου......σιγα σιγα φορα με τη φορα αυτη η αισθηση δεν θα εχει απο που να σταθει οποτε θα υποχωρησει......αυτο θα κανεις και με αλλες αισθησεις εχοντας ακλονητη εμπιστοσυνη στον Αληθινο σου Εαυτο.......μεχρι που θα θεραπευτεις χωρις να το καταλαβεις.......
και να θυμασαι.....ολα μπορει να τα καταφερει ο ανθρωπος αρκει να γινει αφεντης του νου.....διοτι δεν ειναι ο νους.,..ο νους ειναι απλα ενα οργανο......
ομως επειδη ειμαστε ανθρωποι και η ανθρωπινες δυνατοτητες ειναι λιγες, χρειαζομαστε και μια ανωτερη θεικη βοηθεια
η πιστη στον Χριστο ειναι κατι πολυ δυνατο που αν το ακολουθησεις θα δεις μεγαλες αλλαγες στη ζωη σου.......μονος του ο κατωτερος εαυτος δεν μπορει να τα καταφερει και αρρωσταινει αφου στηριζεται σε ψευδεις δυναμεις.........
η δυναμη του Χριστου ειναι το κεντρο της καρδιας μας, ο αληθινος μας εαυτος και εκει μπορουμε να καταφευγουμε σε καθε κριση......
ο Χριστος στην ουσια γιαυτο το λογο ενσαρκωθηκε στη γη για να βγαλει τον ανθρωπο απο την πλανη των αισθησεων και του νου, και να ακολουθησουν το πνευμα.......και οπως ειπε '' το πνευμα ειναι εκεινο που ζωοποιει, η σαρξ δεν οφελει ουδεν(σαρξ εννοει και τα αισθητηρια οργανα) '', ''εισηλθα στο μεσον της φυλακης τους που ειναι η φυλακη του σωματος και τους βρηκα ολους κοιμισμένους, και εθλιβει πολυ διοτι τους βρηκα τυφλους μεσα στην καρδια τους '', '' γνωριστε την αληθεια και η αληθεια θα σας ελευθερωσει ''(η αληθεια οτι ειμαστε πνευμα τα κατα Ουσια)
δεν διαβασα καποιο βιβλιο διοτι δεν λενε οτι οι σκεψεις ειναι ψευδαισθηση και ο δρομος του Χριστου αληθεια,.........το λενε αλλα με αλλο τροπο.....δλδ οτι ολα τα καλα που σκεφτεσαι ειναι απο το Θεο και ολα τα κακα απο τον πονηρο.....στην ουσια τα ιδια λενε αλλα δεν σε αφυπνιζουν αλλα σου λενε οι παπαδες ακολουθα το δρομο του Χριστου...πως ομως θα κουμανταρεις αυτες τις σκεψεις......
βεβαιως και ειναι πολυ σημαντικο να πηγαινεις που και που σε μυστηρια και να μεταλαμβανει τη Θεια Κοινωνια.....αλλα εμενα προσωπικα δεν μου αρκουσε η εξηγηση των παπαδων οτι '' ασε τα αυτα μην τα σκεφτεσαι ειναι του πονηρου '' καταλαβες?
αρα κανε τα δυο βηματα που σου ειπα, επικαλεσου τον Κυριο Ιησου Χριστο (οχι εναν γενικευμενο Θεο) και πες Του οτι τον βαζεις στην καρδια σου, παρακαλεσε συχνα μεσα στη μερα για θεραπεια... ακολουθα καποια μυστηρια και συμβουλες παπαδων αλλα μην ξεχνας αυτα που σου ειπα......