Ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή η κτ αλλοο?? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 101
    Senior Member
    Quote Originally Posted by marouli66 View Post
    εγω εχω παρει τρεις φορες στη ζωη μου φαρμακα με διαστηματα αποχης......αλλα η αληθεια ειναι οτι αμα μπλεξεις μαυτα δυσκολα ξεμπλεκεις......αλλα ειναι καλα για να παρεις γτ εισαι σε δυσκολη κατασταση τωρα και το προβλημα σου εχει γινει ο εαυτο σου......ο αληθινος σου εαυτος δεν ειναι αυτο.....ολες αυτες οι σκεψεις ειναι τελειως ψεμα.......εδω εχει βγει και η γνωσιακη θεραπεια που καταρριπτει αυτες τις σκεψεις μεσω της εφαρμογης της.......οι σκεψεις αυτες ειναι αστοχες......οπως οταν σκεφτεις οτι εισαι στην παραλια και βλεπεις τη θαλασσα και σκεφτεις για πλακα λες να χει κανα καρχαρια μεσα, αλλα μετα γελας με αυτη τη σκεψη και τελικα μπαινεις.......ετσι ακριβως ειναι και με τις σκεψεις που κανεις......ειναι ψεματα απλα εσυ σκαλωσες με αυτες γιατι το αγχος το συσσωρευμενο που εχεις πρεπει καπου να ξεσπασει.....
    τωρα τα εχω κοψει και προσπαθω να λεω στον εαυτο μου οτι ειναι μια ψευδαισθηση ολες αυτες οι σκεψεις και εφαρμοζω και αυτα που λενε τα αρθρα που σου εστειλα........
    αλλα εσυ τωρα εισαι βυθισμενη στο προβλημα σου οποτε δεν μπορεις να καταλαβεις κατι.....οποτε το νευρικο συστημα πρεπει πρωτα να καλμαρει και μετα να δεις οτι αυτες οι σκεψεις ειναι σφαλμα........
    πχ ο συζηγος μου προχτες μου λεει λες να ειμαι γκει? αλλα γελουσε.......αν το πιστευε ομως θα σκαλωνε........
    οποτε μολις παρεις το φαρμακο, ηρεμισεις και μαθεις την τεχνικη των σκεψεων αυτων θα καταλαβεις τι παιζει και θα βαρεθεις να ασχολεισαι
    επισης με βοηθησε πολυ η γυμναστικη.......κανει τη μιση δουλεια των φαρμακων....και ψυχιατρος μου το εχει πει αυτο.......κανε αεροβια εντονη θα αισθανεσαι τετοια ευφορια που οι σκεψεις θα περνουν και θα φευγουν.......
    γραψε μας εδω την προοδο σου αυριο καλη σου νυχτα και περαστικα.......δεν ειναι τιποτα εσυ του επιτρεπεις να ειναι......
    Μαρούλι καλημέρα! Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις! Θέλω και εγώ μια βοήθεια...Πριν 4 χρόνια έχασα τη δουλειά μου και έμεινα στο σπίτι για 5 μήνες περίπου. Ταυτόχρονα είχα προβλήματα στο σπίτι με το σύζυγο,κ το παιδί κ τελικά χωρίσαμε. Εκείνο το διάστημα επρεπε να πάω μόνη μου με το κτελ στο νησί μου. Ηταν ένα οχταωρο ταξίδι κτελ κ πλοίο κ επαθα (οχι πρώτη φορά) μια κρίση πανικού μεσα στο κτελ. Ειχα όμως αγχολυτικό μαζί μου οκ το ξεπέρασα. Οι κρίσεις πανικού για μένα απο παλιά συνοδευόντουσαν απ τη φοβία μήπως λιποθυμήσω γιατί είχα τα ίδια συμπτώματα με λιποθυμίες απ τα νεανικά μου χρόνια που οφειλόντουσαν όμως σε δίαιτες κ ορθοστατικές υποτάσεις. Να μη στα πολυλογώ στο παρελθόν είχα πάρει αντικαταθλιπτικά και ας πούμε οτι θεραπευτικά απ τις κρίσεις πανικού, οπως λες λειτούργησαν τα φάρμακα και χαλάρωσα με το θέμα των λιποθυμιών, ειπα οκ και να λιποθυμήσω δε τρεχει τίποτα αφου μου έχει ξανασυμβεί καμια δεκαριά φορές δε πεθαίνω απ αυτό και έτσι μου έφυγε αυτή η φοβία...οταν αγχώνομαι εχω και το αγχολυτικάκι στην τσάντα και όλα καλά...
    Εκείνο το διάστημα λοιπόν ομως κόλλησα και μια ψυχαναγκαστική σκέψη που αυτή ακόμη δεν μπορώ να την εξαλείψω. Αφού εφτασα στο νησί λοιπόν πριν 4 χρόνια την άλλη μερα μάλλον υποσυνείδητα μάλλωνα τον εαυτό μου για την κρίση που επαθα στο κτελ. Την αλλη μέρα λοιπον που συνάντησα κάτι γνωστους κ επινα καφέ μαζί τους, αρχισα ξαφνικά κ χωρίς λόγο να νιώθω έντονο στρες κ ανησυχία. Δεν έφυγα απ την παρέα, δε φάνηκε τίποτα σ αυτούς, δεν το έκφρασα και απλώς το παρατηρούσα, ενώ ταυτόχρονα ήμουν ομιλητική κ γελαστή στην παρέα. Το ίδο πράγμα μου συνέβη και το επόμενο τριήμερο που εβγαινα με την ίδια παρέα στο νησί ...Πρέπει να σημειώσω ότι είμαι κοινωνικό άτομο, γελαστό και με χιουμορ στην παρέα κ αυτό ήταν πολύ κόντρα ρόλος σε μένα. Αυτό που είχα απο παιδί βέβαια ήταν μια φοβία για τη δημόσια έκθεση, αλλά εντάξει δε θα γινόμουν ποτέ ουτε ηθοποιός, ούτε παρουσιάστρια, οπότε δε μ ένοιαζε κ πολύ. Απο τότε παντρευτήκα αυτή τη σκέψη, δηλαδή πολλές φορές συγκεκριμένα όταν πάω να χαλαρώσω με φίλους και ιδίως όταν συζήτώ όρθια με γνωστούς μου ερχεται κάτι σαν υπερένταση πολλές φορές ή σα ζαλάδα άλλες.....το τελευταίο διάστημα ευτυχώς το συναίσθημα ειναι περισσοτερο ζαλάδα, αστάθεια, γιατί η υπερένταση ήταν πολύ ενοχλητική και στεναχωριόμουν πολυ μετα. Και εγώ λοιπόν αρχισα το διάβασμα απο τότε και το ψάξιμο του εαυτού και των σκέψεων, οπότε και Τολε έχω διαβάσει και Οσο και γυμναστική κάνω που ειναι απίστευτα βοηθητική και καμιά φορά και διαφραγματική αναπνοή. Η διαφραγματική αναπνοή με έχει βοηθήσει πολύ στο να ερθω στο κεντρο μου όπως λες και εσύ...
    Επίσης στους φίλους μου εχω εξομολογηθεί αυτή τη ψυχαναγκαστική σκέψη οπότε και να με πιάσει τους λέω χαριτολογώντας ...μ έπιασε η ζουρλαμάρα μου και δεν κορυφώνεται....οπότε κατάλαβα ότι, ότι εξωτερικεύεται μετριάζεται και χαλαρώνει.
    Στους γνωστούς όμως γενικά δε μπορώ στα καλά καθούμενα να πω....ξέρεις τώρα που μιλάμε και γελάμε, εγώ βιώνω ξαφνικά ζαλάδα ή υπερένταση γιατί θα με περάσουν για τρελή ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ....ή ν αρχίσω να κάνω διαφραγματικές αναπνοές για να έρθω στο κέντρο μου....έχεις εσύ καμιά ιδέα? Εχθές κάπου διάβασα κάτι λόγια σου σε ένα παιδί και μου έκαναν ένα κλικ...αυτό που έγραφες για τον Ανώτερο Εαυτό μάλιστα τα αποθηκευσα για να τα ξαναδιαβάζω...οπότε εμπιστεύομαι πολύ την αποψή σου.
    Επίσης θέλω πολύ να ξαναμπω στο δρόμο της ορθοδοξίας, να παίρνω δύναμη απο το Χριστό! Πρόσφατα άκουσα ένα σύμβουλο να λέει...ο άνθρωπος πρέπει να πιστεύει πολύ ή στο Θεό ή στον Εαυτό του. Αν δεν πιστεύει σε κανένα απ τους δύο, υπάρχει πρόβλημα!
    Εσύ ξεκίνησες να διαβάζεις κάποια συγκεκριμένα χριστιανικά βιβλία ή απλώς εκκλησιάζεσαι συχνα τωρα?

Senior Member
    αννα μου εισαι σε παρα πολυ καλο δρομο αν πιστευεις σε αυτα τα βιβλια σοφων που τα εχουν βρει με τον εαυτο τους, και οταν εννοω εαυτο δεν εννοω τον κατωτερο εαυτο αλλα τον Αληθινο Εαυτο (αυτος ειναι το πνευμα που εχεις μεσα σου, ειναι η λεγομενη συνειδητοτητα σου, και δεν εχει μεσα του αισθησεις οπως πονο, δυσφορια, αγχος, ενοχες κλπ)......ο Ανωτερος Εαυτος ειναι το υπολοιπο μερος της ψυχης σου και βρισκεται σε ενωτερα πεδια διοτι αν ολη η ψυχη μας ηταν μεσα μας τοτε θα ειχαμε καει απο την ενεργεια......
    για να μην σε μπερδευω λοιπον εσυ για να θεραπευτεις θα πρεπει να κατανοησεις οτι ο κατωτερος εαυτος σου με ολα τις αισθησεις, το αγχος την δυσφορια ειναι μια ψευδαισθηση διοτι μας τον διαμορφωνει η κοινωνια.......ο αληθινος σου εαυτος ειναι η συνειδητοτητα σου δλδ το πνευμα που απλα παρατηρει τη ζωη να ρεει, να ερχεται και να φευγει χωρις να συμπαρασυρεται στην οδυνη των γεγονοτων και των συναισθηματων του εξωτερικου κοσμου.....με αυτον ερχεσαι σε επαφη οταν συνειδητα ερχεσαι στο κεντρο σου με αναπνοες οπως κανεις μπραβο,σε στιγμες που εισαι αφηρημενη, αλλα και στο κενο διαστημα που μεσολαβει μεταξυ μη σκεψης και σκεψης...δλδ λιγο πριν αισθανθεις την σκεψη.....

αυτο που νιωθεις τωρα η δυσφορια αυτη θα συνεχισει αν εκδηλωνεται με διαφορους τροπους.....δλδ τωρα ετσι μετα αλλιως και παλι φαυλος κυκλος.......το ιδιο με σενα φαντασου εχω περασει φυσικα και εγω μαζι με πολλα αλλα.... ειναι σαν ενα ποταμι που ρεει προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση, αν του κοψεις τη ροη θα βρει απεγνωσμενα αλλη εξοδο και αν δεν βρει θα εκραγει καταλαβες??
    πρεπει ομως ολοι μας εδω να κατανοησουμε οτι εμεις ΔΕΝ ειμαστε αυτο.......αυτο που βιωνουμε εκεινη τη στιγμη ειναι ενα καθαρο ΨΕΜΑ διοτι εχει να κανει με τις αισθησεις που παντα μας τις διαμορφωνει ο νους.....ο νους ομως ειναι πλανη, ειναι διαμορφωμα της κοινωνιας.....

αρα αλλο νους αισθησεις, αλλο αληθινος εαυτος - κεντρο - πνευμα - συνειδητοτητα.......
    ο νους-κατωτερος εαυτος περιφερεται στην περιφερεια το κυκλου και αναλογα με την ερμηνεια καθε γεγονοτος μετακινειται αναλογα συμπαρασυρομενος απο τη δυνη των καταστασεων και των σκεψεων....
    ο αληθινος εαυτος ειναι το κεντρο του κυκλου, οπου δεν μετακινειται ποτε, μενει παντα εκει διοτι πολυ απλα δεν παρασυρεται απο τα συναισθηματα και τις σκεψεις...μενει εκει ακλονητος ως παρατηρητης χωρις να κρινει.......

η θεραπεια μου εστιαστηκε στο γεγονος οτι αποφασισα οτι θα ερχομαι στο κεντρο μου οσες περισσοτερες φορες μπορουσα μεσα στη μερα......(αφησα τον εαυτο μου ελευθερο χωρις να τον πιεζω και να σκεφτομαι ωχ και αμα δεν τα καταφερω και αμα ειμαι συνεχεια για παντα ετσι????) ειπα θα το δοκιμασω και θα δω.........
    επισης το δευτερο πολυ σημαντικο γεγονος ηταν οτι επαναλαμβανα συνεχως μεσα στη μερα σε στιγμες κρισης οτι ειμαι ενα πνευμα και οχι ο νους....λειτουργω με βαση το κεντρο μου τον αληθινο μου εαυτο....οτιδηποτε εξωτερικο, οποιαδηποτε αισθηση ειναι ψευδαισθηση........

ετσι, η μια φορα επιτυχιας εφερνε την αλλη οποτε ακολουθησε και ο νους, οι συναψεις στον εγκεφαλο αλλαξαν σταδιακα με εναν νεο τροπο σκεψης, το υποσυνειδητο αρχισε να κανει νεες καταγραφες οποτε ετσι ο νους δεν εγινε αφεντης αλλα Εγω........

αρα εσυ οταν σε πιανει κατι τετοιο να επαναλαμβανεις μεσα σου ''δεν ειναι αληθινο, ειναι απλα μια πλανη του νου'' και αμεσως να νιωθεις την εμπιστοσυνη εστιαζομενη στο κεντρο σου......σιγα σιγα φορα με τη φορα αυτη η αισθηση δεν θα εχει απο που να σταθει οποτε θα υποχωρησει......αυτο θα κανεις και με αλλες αισθησεις εχοντας ακλονητη εμπιστοσυνη στον Αληθινο σου Εαυτο.......μεχρι που θα θεραπευτεις χωρις να το καταλαβεις.......
    και να θυμασαι.....ολα μπορει να τα καταφερει ο ανθρωπος αρκει να γινει αφεντης του νου.....διοτι δεν ειναι ο νους.,..ο νους ειναι απλα ενα οργανο......

ομως επειδη ειμαστε ανθρωποι και η ανθρωπινες δυνατοτητες ειναι λιγες, χρειαζομαστε και μια ανωτερη θεικη βοηθεια
    η πιστη στον Χριστο ειναι κατι πολυ δυνατο που αν το ακολουθησεις θα δεις μεγαλες αλλαγες στη ζωη σου.......μονος του ο κατωτερος εαυτος δεν μπορει να τα καταφερει και αρρωσταινει αφου στηριζεται σε ψευδεις δυναμεις.........
    η δυναμη του Χριστου ειναι το κεντρο της καρδιας μας, ο αληθινος μας εαυτος και εκει μπορουμε να καταφευγουμε σε καθε κριση......
    ο Χριστος στην ουσια γιαυτο το λογο ενσαρκωθηκε στη γη για να βγαλει τον ανθρωπο απο την πλανη των αισθησεων και του νου, και να ακολουθησουν το πνευμα.......και οπως ειπε '' το πνευμα ειναι εκεινο που ζωοποιει, η σαρξ δεν οφελει ουδεν(σαρξ εννοει και τα αισθητηρια οργανα) '', ''εισηλθα στο μεσον της φυλακης τους που ειναι η φυλακη του σωματος και τους βρηκα ολους κοιμισμένους, και εθλιβει πολυ διοτι τους βρηκα τυφλους μεσα στην καρδια τους '', '' γνωριστε την αληθεια και η αληθεια θα σας ελευθερωσει ''(η αληθεια οτι ειμαστε πνευμα τα κατα Ουσια)
    δεν διαβασα καποιο βιβλιο διοτι δεν λενε οτι οι σκεψεις ειναι ψευδαισθηση και ο δρομος του Χριστου αληθεια,.........το λενε αλλα με αλλο τροπο.....δλδ οτι ολα τα καλα που σκεφτεσαι ειναι απο το Θεο και ολα τα κακα απο τον πονηρο.....στην ουσια τα ιδια λενε αλλα δεν σε αφυπνιζουν αλλα σου λενε οι παπαδες ακολουθα το δρομο του Χριστου...πως ομως θα κουμανταρεις αυτες τις σκεψεις......
    βεβαιως και ειναι πολυ σημαντικο να πηγαινεις που και που σε μυστηρια και να μεταλαμβανει τη Θεια Κοινωνια.....αλλα εμενα προσωπικα δεν μου αρκουσε η εξηγηση των παπαδων οτι '' ασε τα αυτα μην τα σκεφτεσαι ειναι του πονηρου '' καταλαβες?

αρα κανε τα δυο βηματα που σου ειπα, επικαλεσου τον Κυριο Ιησου Χριστο (οχι εναν γενικευμενο Θεο) και πες Του οτι τον βαζεις στην καρδια σου, παρακαλεσε συχνα μεσα στη μερα για θεραπεια... ακολουθα καποια μυστηρια και συμβουλες παπαδων αλλα μην ξεχνας αυτα που σου ειπα......

Junior Member
    αννα μου εισαι σε παρα πολυ καλο δρομο αν πιστευεις σε αυτα τα βιβλια σοφων που τα εχουν βρει με τον εαυτο τους, και οταν εννοω εαυτο δεν εννοω τον κατωτερο εαυτο αλλα τον Αληθινο Εαυτο (αυτος ειναι το πνευμα που εχεις μεσα σου, ειναι η λεγομενη συνειδητοτητα σου, και δεν εχει μεσα του αισθησεις οπως πονο, δυσφορια, αγχος, ενοχες κλπ)......ο Ανωτερος Εαυτος ειναι το υπολοιπο μερος της ψυχης σου και βρισκεται σε ενωτερα πεδια διοτι αν ολη η ψυχη μας ηταν μεσα μας τοτε θα ειχαμε καει απο την ενεργεια......
    για να μην σε μπερδευω λοιπον εσυ για να θεραπευτεις θα πρεπει να κατανοησεις οτι ο κατωτερος εαυτος σου με ολα τις αισθησεις, το αγχος την δυσφορια ειναι μια ψευδαισθηση διοτι μας τον διαμορφωνει η κοινωνια.......ο αληθινος σου εαυτος ειναι η συνειδητοτητα σου δλδ το πνευμα που απλα παρατηρει τη ζωη να ρεει, να ερχεται και να φευγει χωρις να συμπαρασυρεται στην οδυνη των γεγονοτων και των συναισθηματων του εξωτερικου κοσμου.....με αυτον ερχεσαι σε επαφη οταν συνειδητα ερχεσαι στο κεντρο σου με αναπνοες οπως κανεις μπραβο,σε στιγμες που εισαι αφηρημενη, αλλα και στο κενο διαστημα που μεσολαβει μεταξυ μη σκεψης και σκεψης...δλδ λιγο πριν αισθανθεις την σκεψη.....

αυτο που νιωθεις τωρα η δυσφορια αυτη θα συνεχισει αν εκδηλωνεται με διαφορους τροπους.....δλδ τωρα ετσι μετα αλλιως και παλι φαυλος κυκλος.......το ιδιο με σενα φαντασου εχω περασει φυσικα και εγω μαζι με πολλα αλλα.... ειναι σαν ενα ποταμι που ρεει προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση, αν του κοψεις τη ροη θα βρει απεγνωσμενα αλλη εξοδο και αν δεν βρει θα εκραγει καταλαβες??
    πρεπει ομως ολοι μας εδω να κατανοησουμε οτι εμεις ΔΕΝ ειμαστε αυτο.......αυτο που βιωνουμε εκεινη τη στιγμη ειναι ενα καθαρο ΨΕΜΑ διοτι εχει να κανει με τις αισθησεις που παντα μας τις διαμορφωνει ο νους.....ο νους ομως ειναι πλανη, ειναι διαμορφωμα της κοινωνιας.....

αρα αλλο νους αισθησεις, αλλο αληθινος εαυτος - κεντρο - πνευμα - συνειδητοτητα.......
    ο νους-κατωτερος εαυτος περιφερεται στην περιφερεια το κυκλου και αναλογα με την ερμηνεια καθε γεγονοτος μετακινειται αναλογα συμπαρασυρομενος απο τη δυνη των καταστασεων και των σκεψεων....
    ο αληθινος εαυτος ειναι το κεντρο του κυκλου, οπου δεν μετακινειται ποτε, μενει παντα εκει διοτι πολυ απλα δεν παρασυρεται απο τα συναισθηματα και τις σκεψεις...μενει εκει ακλονητος ως παρατηρητης χωρις να κρινει.......

η θεραπεια μου εστιαστηκε στο γεγονος οτι αποφασισα οτι θα ερχομαι στο κεντρο μου οσες περισσοτερες φορες μπορουσα μεσα στη μερα......(αφησα τον εαυτο μου ελευθερο χωρις να τον πιεζω και να σκεφτομαι ωχ και αμα δεν τα καταφερω και αμα ειμαι συνεχεια για παντα ετσι????) ειπα θα το δοκιμασω και θα δω.........
    επισης το δευτερο πολυ σημαντικο γεγονος ηταν οτι επαναλαμβανα συνεχως μεσα στη μερα σε στιγμες κρισης οτι ειμαι ενα πνευμα και οχι ο νους....λειτουργω με βαση το κεντρο μου τον αληθινο μου εαυτο....οτιδηποτε εξωτερικο, οποιαδηποτε αισθηση ειναι ψευδαισθηση........

ετσι, η μια φορα επιτυχιας εφερνε την αλλη οποτε ακολουθησε και ο νους, οι συναψεις στον εγκεφαλο αλλαξαν σταδιακα με εναν νεο τροπο σκεψης, το υποσυνειδητο αρχισε να κανει νεες καταγραφες οποτε ετσι ο νους δεν εγινε αφεντης αλλα Εγω........

αρα εσυ οταν σε πιανει κατι τετοιο να επαναλαμβανεις μεσα σου ''δεν ειναι αληθινο, ειναι απλα μια πλανη του νου'' και αμεσως να νιωθεις την εμπιστοσυνη εστιαζομενη στο κεντρο σου......σιγα σιγα φορα με τη φορα αυτη η αισθηση δεν θα εχει απο που να σταθει οποτε θα υποχωρησει......αυτο θα κανεις και με αλλες αισθησεις εχοντας ακλονητη εμπιστοσυνη στον Αληθινο σου Εαυτο.......μεχρι που θα θεραπευτεις χωρις να το καταλαβεις.......
    και να θυμασαι.....ολα μπορει να τα καταφερει ο ανθρωπος αρκει να γινει αφεντης του νου.....διοτι δεν ειναι ο νους.,..ο νους ειναι απλα ενα οργανο......

ομως επειδη ειμαστε ανθρωποι και η ανθρωπινες δυνατοτητες ειναι λιγες, χρειαζομαστε και μια ανωτερη θεικη βοηθεια
    η πιστη στον Χριστο ειναι κατι πολυ δυνατο που αν το ακολουθησεις θα δεις μεγαλες αλλαγες στη ζωη σου.......μονος του ο κατωτερος εαυτος δεν μπορει να τα καταφερει και αρρωσταινει αφου στηριζεται σε ψευδεις δυναμεις.........
    η δυναμη του Χριστου ειναι το κεντρο της καρδιας μας, ο αληθινος μας εαυτος και εκει μπορουμε να καταφευγουμε σε καθε κριση......
    ο Χριστος στην ουσια γιαυτο το λογο ενσαρκωθηκε στη γη για να βγαλει τον ανθρωπο απο την πλανη των αισθησεων και του νου, και να ακολουθησουν το πνευμα.......και οπως ειπε '' το πνευμα ειναι εκεινο που ζωοποιει, η σαρξ δεν οφελει ουδεν(σαρξ εννοει και τα αισθητηρια οργανα) '', ''εισηλθα στο μεσον της φυλακης τους που ειναι η φυλακη του σωματος και τους βρηκα ολους κοιμισμένους, και εθλιβει πολυ διοτι τους βρηκα τυφλους μεσα στην καρδια τους '', '' γνωριστε την αληθεια και η αληθεια θα σας ελευθερωσει ''(η αληθεια οτι ειμαστε πνευμα τα κατα Ουσια)
    δεν διαβασα καποιο βιβλιο διοτι δεν λενε οτι οι σκεψεις ειναι ψευδαισθηση και ο δρομος του Χριστου αληθεια,.........το λενε αλλα με αλλο τροπο.....δλδ οτι ολα τα καλα που σκεφτεσαι ειναι απο το Θεο και ολα τα κακα απο τον πονηρο.....στην ουσια τα ιδια λενε αλλα δεν σε αφυπνιζουν αλλα σου λενε οι παπαδες ακολουθα το δρομο του Χριστου...πως ομως θα κουμανταρεις αυτες τις σκεψεις......
    βεβαιως και ειναι πολυ σημαντικο να πηγαινεις που και που σε μυστηρια και να μεταλαμβανει τη Θεια Κοινωνια.....αλλα εμενα προσωπικα δεν μου αρκουσε η εξηγηση των παπαδων οτι '' ασε τα αυτα μην τα σκεφτεσαι ειναι του πονηρου '' καταλαβες?

αρα κανε τα δυο βηματα που σου ειπα, επικαλεσου τον Κυριο Ιησου Χριστο (οχι εναν γενικευμενο Θεο) και πες Του οτι τον βαζεις στην καρδια σου, παρακαλεσε συχνα μεσα στη μερα για θεραπεια... ακολουθα καποια μυστηρια και συμβουλες παπαδων αλλα μην ξεχνας αυτα που σου ειπα......
    Κάθε σκέψη είτε σεξουαλικού περιεχομένου η οποιαδήποτε άλλη σ αγχώνει τόσο πλ που τελικά ίσως η προσευχή κι η πίστη είναι η μοναδική μας διέξοδος!! Έχουν συμβεί πολλά στν ζωή μ το τελευταίο διάστημα παρά το νεαρό της ηλικίας μ και νμζ μ τν πίστη ίσως να έχουμε ελπιδαα!!

Senior Member
    εννοειται ευα μου να προσευχεσαι με ολη σου την ψυχη καθημερινα.....ειναι λογικο να ξεσπασει ο οργανισμος σου καπως.....μετα απο τοσα που περασες.......ειναι μια φαση ομως..........τουλαχιστον καταλαβαινεις οτι αυτες οι σκεψεις δεν ευσταθουν??? διοτι αν ευσταθουσαν δεν θα σε αγχωναν

Senior Member

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσι μου. Εχεις διαβάσει πολύ και αυτό φαίνεται αλλά έχεις και μια ωραία μεταδοτικότητα και ένα γλυκό λόγο και μπορείς να εμπνέεις τους γύρω σου. Το καταλαβαίνω και απ το γράψιμο σου. Μου εδωσες δύναμη!!
    Αυτά που μου έγραψες θα τα διαβάσω αρκετές φορές για να μου γίνουν συνείδηση. Γιατί ξέρεις τι εχω πάθει εγώ? Εχω διαβάσει τον Τολε και τον Οσο πχ. Εχω παρακολουθήσει βιντεάκια του Ρομπερτ Νατζέμυ, αλλά παράλληλα διάβασα Νανόπουλο και άλλους που είχαν αντίθετη γνώμη. Οτι ολά πχ ειναι νους και οτι δεν υπάρχει ψυχή, μόνο νους και εγκέφαλος υπάρχει. Κατάλαβες? Και κάπου μπερδευτηκα.
    Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω οτι εσύ με αυτές τις διδασκαλίες βρήκες εσωτερική γαλήνη απ ότι φαίνεται και μπορείς κ να την εμπνέεις. Μακάρι να με αξιώσει και εμένα ο Θεός να την βιώσω και να μην μου έρχεται αυτή η ανεπιθύμητη σκέψη.
    Γιατί ξερεις τώρα τι γίνεται (φαντάζομαι θα το ειχες βιώσει και εσύ)...Τωρα δεν ερχεται η σκέψη. Τώρα κατευθείαν ερχεται το συναίσθημα αυτομάτως....και αυτό ειναι το επίπονο. Σημερα πχ...εξυπηρέτησα καποιες πελάτισσες 2 ώρες. Ολα ωραία και καλά, γελάγαμε μιλάγαμε και πουλησα και καποια πράγματα. Μετά απο λίγο έρχεται ένας φίλος του συντρόφου μου, που τον συμπαθώ πάρα πολύ. Εεε λοιπόν μ αυτόν εκει που μιλάγαμε, αρχισα ν τσιτώνομαι κ να ζαλίζομαι λιγο...εχει λογική τώρα αυτό?? Και τι να κάνω εκεινη την ώρα? Μπορώ να κάνω αναπνοή διαφραγματική...και την κάνω...και κάπως μου φεύγει. Αλλά και πάλι δεν είμαι ο εαυτός μου. Ο πραγματικός ευατός μου αγαπάει να μιλάει με τους ανθρώπους, να κάνει πλάκα...μια ζωή έτσι ήμουν! Και μετά οταν φεύγει το παιδί απ το μαγαζί, προσπαθώ να χαλαρώσω την υπερένταση μου και στεναχωριέμαι
    Τέλος πάντων θα τα διαβάσω πάρα πολλες φορές αυτά που γράφεις και θ αγοράσω και κάποιο απ τα βιβλια που προτείνεις. Κάποια στιγμή εσύ ήσουν που ανέφερες για φυτικά αγχολυτικά ή κάνω λάθος?? Και κάτι νομίζω για υπνοθεραπεία? Εσύ σ αυτή τη φάση δε παίρνεις αντικαταθλιπτικό...Καλό σου απόγευμα και πάλι σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις,,,ναι είσαι πάντα καλα!!!

Senior Member
    Αννα ψυχη υπηρχε πριν εκατο χρονια τωρα δεν υπαρχει λογω εξελιξησ στην ελλαδα πιστευουμε οτι υπαρχει ψυχη γτ περνουσαν δυσκολα και φαινοταν αλλα λογω εξελιξησ αλλαξαν τα πραγματα η αληθεια αλλαζει υποτιθεται ανα εποχη αλλα στην ουσια ο ανθρωποσ δεν αλλαζει
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anna137 View Post
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσι μου. Εχεις διαβάσει πολύ και αυτό φαίνεται αλλά έχεις και μια ωραία μεταδοτικότητα και ένα γλυκό λόγο και μπορείς να εμπνέεις τους γύρω σου. Το καταλαβαίνω και απ το γράψιμο σου. Μου εδωσες δύναμη!!
    Αυτά που μου έγραψες θα τα διαβάσω αρκετές φορές για να μου γίνουν συνείδηση. Γιατί ξέρεις τι εχω πάθει εγώ? Εχω διαβάσει τον Τολε και τον Οσο πχ. Εχω παρακολουθήσει βιντεάκια του Ρομπερτ Νατζέμυ, αλλά παράλληλα διάβασα Νανόπουλο και άλλους που είχαν αντίθετη γνώμη. Οτι ολά πχ ειναι νους και οτι δεν υπάρχει ψυχή, μόνο νους και εγκέφαλος υπάρχει. Κατάλαβες? Και κάπου μπερδευτηκα.
    Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω οτι εσύ με αυτές τις διδασκαλίες βρήκες εσωτερική γαλήνη απ ότι φαίνεται και μπορείς κ να την εμπνέεις. Μακάρι να με αξιώσει και εμένα ο Θεός να την βιώσω και να μην μου έρχεται αυτή η ανεπιθύμητη σκέψη.
    Γιατί ξερεις τώρα τι γίνεται (φαντάζομαι θα το ειχες βιώσει και εσύ)...Τωρα δεν ερχεται η σκέψη. Τώρα κατευθείαν ερχεται το συναίσθημα αυτομάτως....και αυτό ειναι το επίπονο. Σημερα πχ...εξυπηρέτησα καποιες πελάτισσες 2 ώρες. Ολα ωραία και καλά, γελάγαμε μιλάγαμε και πουλησα και καποια πράγματα. Μετά απο λίγο έρχεται ένας φίλος του συντρόφου μου, που τον συμπαθώ πάρα πολύ. Εεε λοιπόν μ αυτόν εκει που μιλάγαμε, αρχισα ν τσιτώνομαι κ να ζαλίζομαι λιγο...εχει λογική τώρα αυτό?? Και τι να κάνω εκεινη την ώρα? Μπορώ να κάνω αναπνοή διαφραγματική...και την κάνω...και κάπως μου φεύγει. Αλλά και πάλι δεν είμαι ο εαυτός μου. Ο πραγματικός ευατός μου αγαπάει να μιλάει με τους ανθρώπους, να κάνει πλάκα...μια ζωή έτσι ήμουν! Και μετά οταν φεύγει το παιδί απ το μαγαζί, προσπαθώ να χαλαρώσω την υπερένταση μου και στεναχωριέμαι
    Τέλος πάντων θα τα διαβάσω πάρα πολλες φορές αυτά που γράφεις και θ αγοράσω και κάποιο απ τα βιβλια που προτείνεις. Κάποια στιγμή εσύ ήσουν που ανέφερες για φυτικά αγχολυτικά ή κάνω λάθος?? Και κάτι νομίζω για υπνοθεραπεία? Εσύ σ αυτή τη φάση δε παίρνεις αντικαταθλιπτικό...Καλό σου απόγευμα και πάλι σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις,,,ναι είσαι πάντα καλα!!!
    παντα θα υπαρχουν ατομα που λειτουργουν μονο με τη λογικη και επειδη η ψυχη ομως δεν ειναι κατι χειροπιαστο δεν μπορουν να το αποδειξουν........ομως η μεγαλυτερη αποδειξη ειναι το βιωμα......αν ημασταν μονο νους τοτε δεν θα μπορουσες να κανεις αυτα που λεω δλδ να ξεφυγεις απο το νου ουτε για μια στιγμη.......διοτι αυτος θα σε χειριζόταν......ομως ο νους ειναι ενα οργανο οπως το χερι που εσυ του λες που να παει δεν υπαρχει περιπτωση να παει μονο του αν δεν δωσει ο εγκεφαλος εντολη.........επισης οταν αλλαζεις τροπο σκεψης ποιος δινει την εντολη ο νους? αφου εσυ δινεις εντολη στο νου να εστιασει οπου θελεις αρα εσυ εισαι ξεχωρη απο το νου........οταν εισαι χαλαρη δεν σου εχει συμβει να σκεφτεσαι πραγματα και να μην σε νοιαζουν.......αρα εκεινη τη στιγμη λειτουργει η συνειδηση και οχι ο νους......

οπως λεει ο οσσο ο νους δεν ειναι παρα ενα οργανο που του εχεις παραχωρησει πολυ εξουσια.......ο νους οδηγει στην κολαση μπορει ομως να οδηγησει και στον παραδεισο...εξαρταται πως τον χρησιμοποιεις......http://enallaktikidrasi.com/2013/08/...taeis-tou-nou/

αυτο που λες με την αισθηση την αυτοματη ποσο ταυτιστηκα.....αυτο ειναι το δυσκολο κομματι διοτι εδω εχουμε να κανουμε με αισθηση αυτοματη......γιαυτο ξεκινησα υπνοθεραπεια γιατι τον αυτοματισμο αυτο τον κανει το υποσυνειδητο καταλαβες??? οπως το υποσυνειδητο καθε ανθρωπου δινει εντολη οταν βλεπουμε κατι νοστιμο να μας τρεχουν τα σαλια πχ ετσι και σεσενα και σεμενα δινει εντολη μετα απο ενα ιδιο συμβαν να εχουμε μια αντιστοιχη αντιδραση.....(δες το πειραμα του παυλοβ)
    δυστυχως εκει χρειαζεται μια ανωτερη βοηθεια και πολυ προσευχη και πιστη αλλα και συνεχη επαναληψη την ωρα που συμβαινει αυτο να λες οτι '' δεν ειμαι εγω αυτο, ειναι κατι ψευτικο, μια ψευτικη αντιδραση του σωματος μου, ειμαι καλα γιατι επιλεγω αυτο που ειμαι αληθινα''

γιαυτο και σας προτεινα κατι επιθεματα οταν αισθανθειτε ετοιμοι να κοψετε τα φαρμακα....μπορεις να τα δοκιμασεις οποτε θες.....δεν ξερω τι δουλεια θα κανουν εσενα....λειτουργουν εμενα σαν ζαναξ........πρεπει ομως να καθαρισεις τον νου.....διοτι αυτα καλυπτουν το προβλημα.......
    πιστευεις σε μεταφυσικο επιπεδο στη δυναμη του Ιησου <χριστου και στα ενεργειακα σωματα που εχει καθε ανθρωπος?
    αν ναι σου εχω μια πολυ δυνατη ευχη αλλα θελει και παραλληλο οραματισμο

Senior Member
    Αδερφε δουλευω εικοσι χρονια κι εχω δει τουσ χειροτερουσ που ηταν τοτε ο θεοσ για μενα ειναι προσωπικη υποθεση

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Αννα ψυχη υπηρχε πριν εκατο χρονια τωρα δεν υπαρχει λογω εξελιξησ στην ελλαδα πιστευουμε οτι υπαρχει ψυχη γτ περνουσαν δυσκολα και φαινοταν αλλα λογω εξελιξησ αλλαξαν τα πραγματα η αληθεια αλλαζει υποτιθεται ανα εποχη αλλα στην ουσια ο ανθρωποσ δεν αλλαζει
    η ψυχη παντα υπαρχει απλως σαν σημερινη κοινωνια την εχουμε παραμελήσει

Senior Member
    Μαρουλι πριν εικοσι χρονια ειχαμε μια επειχηρηση με οτι καλυτερο υπαρχει στον κοσμο σημερα ο τσιπρασ τρελαθηκε και με εβαλε να το αποδειξω και εβγαλα κατι σχεδια 20 δισ ο στρατηγοσ ο παλιοσ ηταν μαγκασ και τα εβλεπε τωρα οι καινουριοι δε ξερω τι κανουν τουσ το απεδειξα

Senior Member
    επισης αννα μου με βοηθησε πολυ το γεγονος οτι πλεον εχει αποδειχτει και επιστημονικα ολο αυτο.......δλδ οτι ο κοσμος μας ειναι μια ψευδαισθηση, ενα ματριξ........το καταλαβαινεις αυτο? οτι αντιλαμβανομαστε στον κοσμο ειναι απλως ηλεκτρομαγνητικα κυματα διαφορετικων συχνοτητων, αλλα αντιλαμβανομαστε τα ερεθισματα αυτα ως χρωματα.....δεχομαστε κυματα πίεσης αλλα τα αντιλαμβανομαστε ως λεξεις....προσλαμβανουμε χημικες ενωσεις απο τον αερα και το νερο αλλα αισθανομαστε οσμες και γευσεις.......
    ετσι ολα αυτα τα χρωματα, οι ηχοι και οι οσμες-γευσεις δεν υπαρχουν αυτουσια αφ'εαυτων στο χωρο αλλα δημιουργουνται νοητικα στον εγκεφαλο μεσα απο αισθητικη επεξεργασια....
    αρα οι αντιληψεις του ανθρωπου δεν ειναι αμεσες αισθητηριακες καταγραφες του φυσικου κοσμου που μας περιβαλλει αλλα δημιουργουνται εσωτερικα συμφωνα με εγγενεις κανονες και περιορισμους που επιβαλλονται απο τις ικανοτητες του νευρικου συστηματος
    αρα αν ειχες αλλο εγκεφαλο με αλλες λειτουργιες δεν θα εβλεπες αυτο τονν κοσμο αλλα εναν αλλο..καταλαβες? ο φυσικος κοσμος ειναι υποκειμενικος και οχι αντικειμενιοκος.....|(κανε ερευνα και γιαυτο...δες και βιντεακια)

πριν πολλες χιλιαδες χρονια το ειχαν ανακαλυψει πολλοι σοφοι...ενας απο αυτους ηταν και ο Πλατωνας.....απλα τωρα αποδειχθηκε και επιστημονικα.....
    << οπως λοιπον λεω, γνωριζουν οι φιλομαθεις, οτι η φιλοσοφια αφου παραλαβει την ψυχη τους, επιχειρει να την λυτρωσει καταδεικνύοντας οτι η ερευνα μεσω των ματιων ειναι γεματη απατη...επισης και μεσω των αυτιων και των αλλων αισθησεων, πειθοντας την να απομακρυνθει απο αυτες και οσο ειναι απολυτη αναγκη να τις χρησιμοποιει....η ιδια δε να αυτοσυγκεντρωνεται και να κοιταζει μεσα της και αν μην πιστευει σε τιποτε αλλο παρα στον εαυτο της, γιατι μονο η καθαρη νοηση(της ψυχης) θα μπορουσε να γνωρισει την πραγματικη ουσια των πραγματων.>>

αρα ειμαστε ηλεκτρομαγνητικα κυμματα και η μορφη μας λαμβανει χωρα μονο στο νου......

σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο '' υπαρχει παντα μια λυση'' και ΄''η γλωσσα των θεων'' πολυ ωραια βιβλια

Senior Member
    Γι αυτο λεμε κατι σασ καναν δε ζουσαμε ετσι τοτε κατι εγινε

Senior Member
    Ειχαμε μεταφορικη εταιρεια εσεισ δεν ξερετε τι ειναι μεταφορικη

Senior Member
    Ups tnt αυτεσ ηταν ιδιωτικεσ μεταφορικεσ

Senior Member
    Ειχε δεκα εταιριεσ

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast