η υπερηφανεια στην ουσια ειναι αμαρτια.... και οπως ολες οι ααμρτιες ετσι και αυτην πρεπει να τις εξομολογουμαστε.. καλυτερα να μιλησεις με εναν πμευματικο γιατι βλεπω οτι απο το πρωτο θεμα το εχεις χασει λιγο...
Printable View
η υπερηφανεια στην ουσια ειναι αμαρτια.... και οπως ολες οι ααμρτιες ετσι και αυτην πρεπει να τις εξομολογουμαστε.. καλυτερα να μιλησεις με εναν πμευματικο γιατι βλεπω οτι απο το πρωτο θεμα το εχεις χασει λιγο...
Κωστα οταν λεω οτι ειναι με ενα κινητο πχ παιζει παιχνιδια, η χαζευει φεισμπουκ, διπλα μου ειναι, βλεπω τι κανει δεν μιλαει στο τηλεφωνο. Αλλα οτι βαζω τα θελω των αλλων πανω απο τα δικα μου τα βαζω, γι' αυτο θιχτηκα οταν μου ειπε ο γιωργος πανου οτι ειμαι εγωιστρια.
Και ποιος σου πε οτι πιστευω στο Θεο και στους παπαδες; Και αντε να πιστεψω στο Θεο γιατι αυτο προσπαθω μπας και αντλησω απο καπου δυναμη αν και νομιζω ειναι ψευδαισθηση και το γραψα και στο πρωτο ποστ οτι πιστευω πλεον στο Θεο ομως μου περασε, στην εξομολογηση δεν πιστευω με τιποτα. Και τι εννοεις το εχω χασει;
Δεν θα φρικαρουν οι αλλοι μαζί σου εάν εσύ πρώτα δεν φρικαρεις με τον εαυτό σου...
Δηλαδή σεξουαλικά τον εαυτό σου όπως είσαι και δες τα καλά του εαυτού σου ...δεν σε ξέρω και για αυτό θα φερω παραδείγματα..πχ ας υποθέσουμε ότι είσαι 100 κιλά λέμε τώρα..και εσύ νοιώθει άσχημα με αυτό.έκανες πολλές προσπάθειες αλλά δεν κατάφερες να αδυνατίσεις .και κάθεσε και κατηγορείς τον εαυτό σου και κατά κάποιο τρόπο τον τιμωρεις...αυτό και κανένας άνθρωπος έξω να μην το ξέρει έχει αντίκτυπο πάνω στους αλλους που το σώστε όταν βγενει έξω το καταλάβει την και κάποιοι κομπλεξικοι αρχίζουν και χλευάζουν..και μετά εσύ νοιώθει ακόμα πιο άσχημα..
Τώρα ένα τυχαίο παράδειγμα έφερα..αλλά έχω καταλάβει και από άλλες φορές που μιλούσαμε ότι μάλλον κάτι υπάρχει πάνω σου που σε πειράζει και δεν το δεχεσε στον εαυτό σου..
Θα φέρω παράδειγμα με εμένα..εγώ είμαι λίγο μαυριδερός..και όταν ειμουν πιο μικρός ειμουν ακόμα πιο μαυριδερός..μιλάμε για χρόνια δημοτικού και γυμνασίου...το ότι ειμουν λίγο μελαχρινός με πείραζε..όταν πηγενε σχολείο τα παιδιά δεν με κάνανε παρέα η ακόμα και αν με κάνανε παρέα μετά μου το βγάζανε απτή μύτη άρχιζαν πάλι να κοροϊδεύουν...με πείραζε πολύ που είχα τέτοιο χρώμα..
Και αυτοί όσο το καταλάβαιναν τόσο κορόιδευαν..
Όταν έφτασα σε ηλικία γυμνασίου 15-16 χρόνων και πήγαν πάλι να μου το κάνουν ...τους απάντησα..και εσύ που είσαι λευκός τι παραπάνω έχεις δηλαδή???εμένα μου αρέσω όπως είμαι..αν εσύ έχεις πρόβλημα βρες τα με τον εαυτό σου ..και τι σε κάνει ρε μεγάλε να νομίζεις ότι είσαι ανώτερος μου???τους απάντησα κάνα δυο φορές έτσι και μετά το κόψανε μαχαίρι...δεν το κόψανε γιατί τους απάντησα.το κόψανε επειδή είδαν ότι πλέον δεν με πείραζε..μην σου πω ότι αργότερα άρχισα να μου αρέσω κι όλας...άσε που μετά όλα μου πήγε αν πολύ καλύτερα φιλίες σχέσεις όλα είχαν βελτιωθεί σιγά σιγά..
Μπορεί να κάνω λάθος και να πέφτω έξω αν σε περίπτωση κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη αλλά νομίζω ότι δεν δεχεσε τον εαυτό σου για κάποιο λόγο..ότι έχεις κάτι το οποίο δεν σου αρέσει..μιλάω για εξωτερική εμφάνιση.
μην τα μπερδευεις... αλλο ο Θεος αλλο οι παπαδες... οι παπαδες ειναι εκτελεστικα οργανα, που σημαινει οτι και αυτοι κανουν λαθη και πως αυτοι κανουν και αμαρτηματα.. αρα στην ουσια οι χρησιμοτητας τους ειναι για την τελεση των ιερων μυστηριων...
απο εκει και περα δεν μου ηταν σαφες να καταλαβω αν τελικα πιστευεις στο ορθοδοξο χριστιανισμο ή καπου αλλου, απλα επειδη διαβασα δυο χωρία, τα οποια μιλουν για πιστη.. εκει στο κομματι του Αγιου Παισιου και στο αλλο κομματι που μιλας για κολαση...
απο εκει και περα η θεση σου δεν ειναι σαφης... πιστευεις αλλα οχι σε ολα? πχ δεν πιστευεις στην τεληση του μυστηριου της εξομολογησεως? τοτε γιατι σε ενδιαφερει απο περηφανη να γινεις ταπεινη αν στην ουσια δεν εχεις ολοκληρωτικο σκοπο να αλλαξεις μεσα σου?
Δεν ξερω πραγματικα, το θεμα Θεος ειναι πολυ ασαφες. Δεν ξερουμε αν υπαρχει, και αν υπηρξε ο Χριστος οντως ειπε για την εξομολογηση η αν ειναι ανθρωπινα κατασκευασματα αυτα, δεν ξερω τι να πιστεψω. Τα ειχε πει ο Χριστος αυτα; Πιστεψα στο Θεο σημερα, απο τοτε που καταλαβα οτι με την ταπεινωση νιωθουμε πιο ομορφα, και λεω, δεν ειναι τυχαιο αυτο, θα υπαρχει Θεος αφου και ο Θεος για ταπεινωση μιλαει και θελει το καλο μας. Ειμαι ομως τωρα πολυ μπερδεμενη. Δεν ξερω τι να πιστεψω. Οπως παντα
ο τριαδικος Θεος εχει κανει την εμφανιση του.. και ως Υιος, και ως πατερας να κοιταζει απο τον ουρανο αλλα και ως Αγιο Πνευμα..... αρα εχει αποδειξει στους ανθρωπους οτι υπαρχει... ναι μα θα μου πεις δεν τον ειδα με τα ματια μου, ναι αλλα υπαρχουν χιλιαδες αναφορες και δεν μπορουν ολα αυτα να ειναι ψεμματα.... καθημερινα και σημερα εξακολουθουν να γινονται θαυματα... στον καθενα ατομικα... αλλα ειναι σχεδον αβεβαιο αν θα τα πιστεψουμε οτι ηταν παρουσια θεου....
απο εκει και περα, καταλαβαινω οτι εισαι μπερδεμενη και σιγουρα εχεις αμφιβολιες μεσα σου... οτιδηποτε μπορω να σου λυσω ρωτα ,με
Σ' ευχαριστω..μακαρι να υπαρχει Θεος..δεν εχω αλλη απορια θα προσπαθω για το καλυτερο, οτι με κανει και νιωθω καλα, πιστευω αν υπαρχει Θεος αυτο θα θελει και ελπιζω για το καλυτερο, ο γιωργος μου ανοιξε πορτες, τα κιλα μου ειναι το θεμα που φρικαρω και ψαχνω να βρω λυσεις σε αλυτα θεματα..
Αν δεν υπήρχε Θεός δεν θα υπήρχαμε ούτε και εμείς...τι νομίζεις ότι μόνο οι γονείς σου σε κάνανε???οι γονείς μας είναι μόνο το μεταφορικό μέσο..το θέμα είναι ο δημιουργός....κοίτα για παράδειγμα εμένα..προσπαθώ να κάνω παιδί εδώ και δύο χρόνια και όσο και να προσπαθώ ο θεός δεν μου το δίνει...
Δεν λέω ότι σίγουρα είναι τα κιλά σου λέω μήπως είναι αυτό...το τι ακριβώς είναι εσύ το ξέρεις μέσα σου..μπορεί να είναι και τα κιλά σου..δεν το ξέρω εσύ ξέρεις..βρες τι σε χαλάει...
Α ναι; Δεν το ξερα αυτο. Δηλαδη πχ αν θεωρω οτι εχω ωραιο σωμα θα αισθανομαι και ωραια και θα γραφω ωραια; Ειναι θεμα υγειας ε; Εχω πολλες τοξινες και φρικαρω και γραφω οχι και τελεια. Το ξερεις οτι η ομορφια σημαινει οτι καποιος βιολογικα ειναι πιο υγιης αρα και πιο καρπερος; Γι' αυτο κι εγω υποφερω γιατι δε νιωθω ομορφη, μαλιστα, ηταν κατι που δεν το 'χα σκεφτει και με προβληματισε αρκετα!! Ελπιζω απο αυριο να το συνειδητοποιησω αυτο και να αρχισω διαιτα!! Και για την υγεια μου, και για να μη φρικαρω με τοσες τοξινες!! Ολα βιολογια ειναι λοιπον!! Καλα και κομπλεξ δεν λεω και απο τα κομπλεξ των αλλων οπως ειπες
Το επεκτεινα λιγο και σε θεματα υγειας, χιχιχι
αν συνεχισεις να αναρωτιεσαι αν υπαρχει η οχι θεος το μονο σιγουρο ειναι οτι θα δεις ετσι το θεο τη δευτερα παρουσια.