Results 16 to 30 of 59
Thread: Ταπεινοτητα
-
10-01-2019, 18:10 #16
Γι'αυτό σου φάνηκε αδυνατον και απελπιστηκες....ας μπούμε στον παράδεισο του Θεού...και ας αφήσουμε την αγιοσύνη που όντως θέλει υπεράνθρωπες προσπάθειες..
Ας μπούμε στο παράδεισο και ευχάριστο να πούμε..(που εγώ προσωπικά με τόσες αμαρτίες που έχω κάνει σιγά μην μπω στο παράδεισο) έχω κλησει στην κόλαση VIP θεση
- 10-01-2019, 18:14 #17
Αρκετά σε κούρασα και να με συγχωρείς.
Άντε σε αφήνω να μιλήσεις και με κανέναν άλλο ...μονοτερμα σε πήρα..
10-01-2019, 18:50 #18
Γιωργο κι εγω δε νομιζω να μπω στον Παραδεισο, δυστυχως. Δεν με κουρασες, απεναντιας, με βοηθας. Νομιζα τοσο καιρο οτι απαραιτητο για να πας στον Παραδεισο ειναι να εισαι τελειος, να μην κανεις αμαρτιες δλδ να μην εισαι κακος, ενω η πορτα για τον Παραδεισο ειναι ακριβως το αντιθετο, να συγχωρεις τους κακους και να βαζεις τον εαυτο σου ιδιο με αυτους. Οποτε σιγουρα στην κολαση θα παω κι εγω. Αν υπαρχει Θεος τελικα.
10-01-2019, 19:20 #19
ενοει την αναπηρια στο μυαλο οτι ειναι ευλογια γιατι ο χριστος δεν ειχε μυαλο αλλα ενστικτο
10-01-2019, 19:31 #20
ο ταπεινοτητα ειναι ψευτικη για μενα γιατι οταν καποιος εχει το κοσμο ολο το παιζει ταπεινος για να γινει συμπαθης πχ ο παισιος ελεγε οχι δε σε εσωσα εγω ο θεος το εκανε για να κανει πλακα μαζι μου δε θυμαμαι πως το ελεγε ακριβως αν ψαξει καποιος θα το βρει.
10-01-2019, 20:32 #21
Με μπερδέψες τώρα με αυτό...Καταρχήν ο Χριστός ήρθε για τους αμαρτωλούς το λέει και ο ίδιος...
Αν είσαι τέλειος γίνεσαι άγιος αν είσαι αμαρτωλούς και μετανιώσεις πράγματικα και κανείς έστω τα μισά από αυτά που λέει ο Θεός Τότες ο Θεός μπορεί και να σε βάλει στο παράδεισο που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα σε βάλει..
10-01-2019, 20:34 #22
10-01-2019, 20:54 #23
Γιωργο εννοουσα οτι δεν μετραει η καλοσυνη, μονο η ταπεινωση, δηλαδη μπορει εγω να μη βριζω να ειμαι ηθικη μεχρι και να μην καπνιζω αλλα αν πιστευω οτι ειμαι καποια θα παω στην κολαση. Ενω αν βαζω τον εαυτο μου ιδιο με τους αμαρτωλους ακομα και αν εγω δεν πειραζω κανεναν θα παω στον Παραδεισο αυτο δεν ειναι καπως οξυμωρο;
10-01-2019, 21:13 #24
Η αμαρτίες που αναφερεις στο πρώτα παράδειγμα είναι δεύτερου βαθμού και τρίτου μην σου πω. για αυτό θα πας στο παράδεισο..εκτος απτό ένα παράδειγμα που λες ότι πιστεύεις πως είσαι κάποια εκεί τα ανατρέπεις όλα...
Πχ δεν καπνίζεις αλλά συνέχεια το λες με περηφάνεια κοιτάξτε παιδιά δεν καπνίζω...πχ δίνεις ελεημοσύνη σε κάτι ζητιάνους αλλά το κάνεις για να τραβήξεις την προσοχή των άλλων για να σε πούνε μπραβο και μετά να λες να εγώ είμαι...και άλλα τέτοια παραδείγματα..Τότες αναιρεις όλες της καλές πράξεις που έχεις κάνει και εκεί είναι που κολλάει η λέξη ταπείνωση..να μην ξέρει κανένας τι κανεις...εκτός απτό θεό φυσικά που και να θέλεις να κρυφτείς δεν μπορείς...
Έπειτα το να μην βρίζεις δεν είναι καλή πράξη είναι ευγένεια...το να μην καπνίζεις δεν είναι καλή πράξει είναι υποχρέωση προς τον εαυτό σου...
Πάμε στο δεύτερο παράδειγμα..όπως είπα και πιο πάνω δεν είναι μόνο η ταπείνωση υπάρχουν και άλλα κριτήρια για το παράδεισο στα αναλυσα πιο πριν..καλές πραξεις...
Άρα αν μόνο λες είμαι αμαρτωλή και δεν κάνεις καλές πράξεις δεν θα είναι εύκολο να μπεις στο παράδεισο..
Μόνο το να λες αυτό είμαι αμαρτωλή σαν ατάκα δεν φτάνει..θέλεις και πράξεις...το να μην πειράξεις κανέναν φυσικά παίζει ρόλο..αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζει το να βοηθάς τον άλλον...
10-01-2019, 21:46 #25
Καταλαβα. Οχι οταν λεω ειμαι καλη εννοω δεν πληγωνω τους αλλους, δεν τους βλαπτω, αλλα δεν βοηθαω κιολας. Δεν θα υπερηφανευτω φυσικα για το τσιγαρο παρα μονο πολυ σπανια η για το αν θα εδινα 1 ευρω σε 1 ζητιανο, πιστευω ομως οτι ειμαι καλη και το λεω για να υπερηφανευτω αλλα και ως αμυνα για να αλλαξουν οι αλλοι προς εμενα, δυστυχως η ευτυχως αυτα πρεπει να τα αλλαξω.
10-01-2019, 21:48 #26
Δυστυχως η υπερηφανεια ειναι μητηρ πασης κακιας και δεν ξερω πως τα ισορροπουσα τοσον καιρο, προφανως με εναν αρρωστο τροπο. Το θεμα ειναι να ερθει μονιμα η ταπεινωση και για να παω στον Παραδεισο και για να'μαι ευτυχισμενη και για να μη φρικαρουν οι αλλοι μαζι μου.
10-01-2019, 21:51 #27
Δεν λέω ότι τα κάνεις βρε λουλούδι παράδειγμα έφερα.
Άλλωστε όλους θα μας κρίνει ο θεός...
Κανένας δεν φρικαρει μαζί σου εάν εσύ πρώτα δεν φρικαρει με τον εαυτό σου...σκέψου το αυτό..σου δίνω τροφή για σκέψη.χαχαχ
Αν εσύ αγαπάς τον εαυτό σου Τότες θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι...βρες τα με τον εαυτό σου και δεν θα βγεις χαμένοι..δεύτερη τροφή χαχα
10-01-2019, 21:54 #28
Σ ευχαριστω γιωργο αν και μ εβαλες σε σκεψεις χαχα αλλα τα λες ωραια
10-01-2019, 21:57 #29
Το πρωτο μου το αναλυεις λιγο; Δηλαδη πως δεν θα φρικαρουν οι αλλοι; Αν εγω αγαπαω τον εαυτο μου δλδ; Ουσιαστικα τοτε ειναι το ιδιο με το δευτερο
10-01-2019, 22:03 #30
Λουλούδι έχω την εντύπωση πως βάζεις τα θέλω των άλλων, παραπάνω από τα θέλω τα δικά σου. Διάβασα σε ένα θέμα, που είπες πως δεν υπάρχει επικοινωνία με τον σύντροφό σου. Εκείνος όπως είπες βλέπει τηλεόραση ή είναι στο κινητό, από την άλλη εσύ "καλύπτεις" αυτήν την συμπεριφορά, για να μην τον χάσεις.
Παίρνεις όμως έτσι πραγματική σημασία; Εγώ πιστεύω πως όχι. Γιατί μιλάει όλη την ώρα στο κινητό και δεν μιλάει σε εσένα; Δεν ξέρω, απλά παραθέτω κάποιες σκέψεις.
Όλα αυτά, έχουν να κάνουν και πως βλέπεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου.
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία