Για το όσο περισσότερο απέχεις απτον αυνανισμό, τόσο περισσότερο δεν το ζητάς....μου φαίνεται λογικό. Και με το σεξ το ίδιο ισχύει. Αν ένας άνθρωπος μείνει για μεγάλο διάστημα χωρίς να κάνει σεξ παύει να το νιώθει τόσο μεγάλη ανάγκη, μαθαίνει κάπως τον οργανισμό του να ζει χωρίς αυτό. Αυτό δεν σημαίνει πως η ανάγκη εξαφανίζεται πάντως. Είναι φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και τίποτα που γίνεται αναγκαστικά δεν είναι σωστό να γίνεται. Δεν έχω καταλάβει γιατί θες να απέχεις κι από τον αυνανισμό;
Όσο για τα λόγια της κοπέλας που λες, τείνω να συμφωνήσω. Δεν πιστεύω , από το λίγο που σε "ξέρω" εδώ μέσα, ότι το πρόβλημα σου ήταν ποτέ το σεξ. Θεωρώ όμως πως ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Θεωρώ ότι σαν προσωπικότητα είχες θέματα να λύσεις, που δεν λυνόταν και μια απο τις εκφάνσεις του προβλήματος ήταν η απουσία...όχι σεξ, συντροφικότητας θα πω. Οφείλεις στον εαυτό σου να ψάξεις και να βρεις τους λόγους που δεν θες να έρθεις κοντά με άλλους ανθρώπους και να νιώσεις συντροφικότητα, εγγύτητα, τρυφερότητα. Το να μην θες να κάνεις σεξ, να είσαι δηλαδή ασέξουαλ., δεν είναι πρόβλημα από μόνο του, ούτε σε κάνει άρρωστο.
Στην προσωπική σου ερώτηση...αν μου λεγε κάποιος πως δεν θα ξαναερωτευτώ ποτέ, δεν θα ξανανιώσω ποτέ κοντά με έναν άντρα και δεν θα ξανακάνω σεξ...δεν ξέρω αν θα ήθελα να συνεχίσω να ζω. Θα μου φαινόταν χωρίς νόημα η ζωή μου. Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που μου δίνουν χαρά, οι κοντινοί μου άνθρωποι, οι φίλοι μου, η δουλειά μου, οι διάφορες ασχολίες μου αλλά θεωρώ τον έρωτα ένα από τα μεγαλύτερα δώρα του Θεού στον άνθρωπο, δεν θα ήθελα να ζήσω χωρίς αυτό. Μεγάλες κουβέντες θα μου πεις....μάλλον θα έβρισκα έναν τρόπο πάλι να ζήσω, αλλά δεν θα ήμουν ευτυχής, αυτό είναι σίγουρο.