Originally Posted by
GoldenM
Πουθενά δεν λέω στα μηνύματα μου ότι οι γυναίκες δεν έχουν αξιοπρέπεια.
Πες μου όμως Κασσάνδρα, σε παρακαλώ πολύ, πως μπορεί κάποιος να εγγυηθεί στην Σταυρούλα ότι δεν θα της γυρίσει μπούμερανγκ η προσπάθεια να ενημερώσει τη σύζυγο του θύματος; Ποιος μπορεί να της εξασφαλίσει την σωματική της ακεραιότητα και με ποιο τρόπο; Ποιος μπορεί να της αποκλείσει 100% ότι ο συγκεκριμένος τύπος δεν θα της κάνει μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, με ασφαλιστικά μέτρα και οτιδήποτε άλλο (γνωρίζω ότι ακούγεται τραβηγμένο αλλά ως ενδεχόμενο είναι πάντα υπαρκτό); Ποιος σου λέει ότι στο τέλος ο συγκεκριμένος άντρας ή και η γυναίκα του δεν θα επιχειρήσουν να βιαιοπραγήσουν εναντίων της Σταυρούλας (ειδικά ο άντρας θα έχει λόγους να το κάνει ως αντεκδίκηση);
Δεν μπορεί να υπάρξει κέρδος από μια χασούρα. Η Σταυρούλα δυστυχώς έμπλεξε με έναν μεγάλο Μ@λ@κ@. Τι να κάνουμε; Α ς προσέχει από εδώ και πέρα στη ζωή της και ας κοιτάξει να αποφύγει τα λάθη αυτά στο μέλλον.
Πως και σε τι θα την ωφελήσει η εκδίκηση; Τι θα κερδίσει σε αντιστάθμισμα του επιπλέον χαμένου χρόνου και της ψυχικής έντασης;
Αν διαβάσεις το μήνυμα μου Νο 22, στο παρόν θέμα θα δεις ότι λέω ακριβώς το ίδιο και για τους άντρες. Και μάλιστα και για μένα τον ίδιο.
Προσωπικά πιστεύω ότι όποιος έχει την λανθασμένη πεποίθηση ότι μπορεί να λειτουργεί ο ίδιος ως τιμωρός για τις πράξεις των άλλων, καθοδηγούμενος πρωτίστως από ένστικτα αντεκδίκησης, καταλήγει ο ίδιος μπλεγμένος. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα μέσα στην κοινωνία. Πάντα θα υπάρχουν σκάρτοι άνθρωποι. Είναι χρέος της Σταυρούλας να προχωρήσει στη ζωή της και να είναι προσεκτικότερη στις επιλογές της. Αυτό μόνο θα της ανοίξει το μονοπάτι στην ευτυχία και στην ολοκλήρωση.
Αν όμως υποθέσουμε ότι τον εκδικείται και τα λέει όλα στη γυναίκα του. Θα νοιώσει μια στιγμιαία ικανοποίηση για αυτό. Μετά όμως τι; Τι θα ακολουθήσει; Πως αυτή η πράξη θα βοηθήσει την Σταυρούλα να δει και η ίδια τα λάθη της και να κάνει προσεκτικότερες επιλογές στο μέλλον;
Και η μόνη τιμωρία στην οποία πιστεύω και αποδέχομαι, είναι η τιμωρία που επιβάλλεται ως ποινή από τα δικαστήρια για τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις.