Originally Posted by
DragonHeart
Όχι. Τις περισσότερες φορές οι άλλοι έχουν θέμα απλά αυτοί με τη σειρά τους για να νιώσουν καλύτερα μας ρίχνουν το φταίξιμο σε μας δημιουργώντας έτσι αμφιβολίες και ενοχές για τον εαυτό μας. Δηλαδή να μας κάνουν να νιώσουμε ότι εμείς έχουμε θέμα. Υπάρχουν δυο λέξεις. Εμπάθεια και εμπαθής. Η εμπάθεια είναι όταν έχεις περάσει παρόμοια και κάπως καταλαβαίνεις τον άλλον αν πέρασε τα ίδια. Ο εμπαθής είναι αυτός ο οποίος μπαίνει στην ''ψυχή του άλλου'', λαμβάνει πληροφορίες οπότε μπορείς να τον καταλάβεις σε μεγαλύτερο βαθμό. Στην ουσία σαν να έχεις περάσει και εσύ το ίδιο με τα μάτια του ή να φανταστείς με αυτά που λέει.
Τώρα εγώ απλώς κάνω υπομονή αλλά έχει τύχει πολλές φορές να θέλω να γυρίσω σπίτι μου γιατί ένιωθα τόσο χάλια, κούραση, νεύρα κτλ. Παράδειγμα στη σχολή ήταν ένας που κοιτούσε περίεργα και εγώ αμέσως κατάλαβα τι σόι χαρακτήρας είναι και τι κακό άτομο είναι. Το κατάλαβα από την αρχή και όπως αποδείχτηκε μετά από καιρό μου έκανε bullying με τις λέξεις επειδή δεν τον έδινα σημασία. Πάντα μα πάντα όταν πήγαινα ένιωθα αρνητική ενέργεια και ότι κάτι δεν πάει καλά.
Μια φορά επειδή υπερφορτώθηκα, χρειάστηκε να λείψω 2 εβδομάδες από τη σχολή επειδή είχα πέσει κάτω και όταν έλεγα το πρόβλημά μου, μου λέγανε ότι είμαι δραματικός, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο κτλ κτλ και από κει δείξανε τι σόι άτομα είναι. Το αστείο είναι ότι ενώ το έδειχνε μπροστά, κανείς δεν τον είπε τίποτα απλά και μόνο να μην χαλάσουν τη σχέση τους μαζί του. Whatever.
Οπότε εγώ αν νιώσω κάτι άσχημο τα αποφεύγω τα άτομα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κάθε φορά που έβγαινα με κάποιον, πάντα ένιωθα άβολα και μετά αγχωνόμουν σε μεγάλο βαθμό ώσπου ανακάλυψα πολύ αργότερα ότι μου είπε ψέμματα. Και από τότε δεν θα ξανακάνω πίσω σε αυτά.. θα πιστέψω τον εαυτό μου για να είμαι καλύτερα και να είμαι μακριά από τους κακούς ανθρώπους.
Για τα συναισθήματα εγώ ας πούμε φαντάζομαι ότι βάζω ασπίδα και έτσι προστατεύομαι κάπως αλλά να ξέρεις ότι αυτό μετά σιγά σιγά κουράζεσαι. Με την ασπίδα μπλοκάρονται και τα θετικά και τα αρνητικά. Πρέπει κατά κάποιο τρόπο να βάλεις φίλτρο ώστε να αποφεύγεις τα αρνητικά.
Να σε ρωτήσω αν επιτρέπεται; Σε ποιο μήνα και ημερομηνία είσαι; Έχω κάποιο λόγο που ρωτάω για αυτό, γιατί θέλω να εξετάσω κάποια πράγματα.