Γεια σου mister big, Αρχικά μπράβο που συζητάς για το τι σε βαραίνει είναι ένα καλό βήμα, πολλά μπράβο που παλεψες με έναν εθισμό κ τα κατάφερες ,πες πολλά μπράβο στον εαυτο σου ,αν μπόρεσες αυτό μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.!!
Το να εστιάζουμε στην λύση και όχι στο πρόβλημα πάντα βοηθάει.
Αν μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω αν έχεις σκεφτεί πως όντας τόσο ανευθυνος οικονομικά κ εφόσον δημιουργηθηκαν χρέη τα οποια σε βοήθησε η μητέρα σου να τα καλύψεις της δίνουν δυστυχώς και δικαιωματικά χώρο να έχει άποψη για τα οικονομικά σου και την οικονομική διαχείριση?
Την αδικείς που θέλει έναν έλεγχο η έστω μια γνώση και σιγουριά πως δεν θα εκμετάλλευτεις την πρόθεση της να σε στηρίξει οικονομικά ξανα??
Η πως σε στιγμή αδυναμίας ανησυχεί μήπως πάλι γίνει το ίδιο και γι αυτό κάνει ελέγχους κ ζητάει επιβεβαίωση πως όλα βαίνουν καλώς??
Αντιστρεψε τους ρόλους.. αν ήταν το ενηλικο παιδί σου κ εσύ το καλύπτες μετά ποια θα ήταν η συμπεριφορά σου??
Όταν λες εκβιασμός εννοείς πχ θα σου δώσω 50 ευρώ αλλά να δω την απόδειξη πως τα έδωσες στο σούπερ μάρκετ?
Λογικό κάπως, όχι??
Ναι άβολο και άχαρο και όχι άνετο αλλά είναι η συναιπεια της πράξης, οι πράξεις έχουν συναιπειες δεν θα είναι για πάντα, είναι μέχρι να δημιουργήθει εμπιστοσύνη και μπεις σε μια σειρά φαντάζομαι.
Αν μου επιτρέπεις να σχολιάσω πως το ποσό που έχασες...η αν χρωστούσες είναι μεν προσωπική υπόθεση αλλά δεν είναι αθώο ψέμμα.. επηρεάζει ζωες και την καθημερινότητα..
Αν η μητέρα σου δεν τα είχε αυτά τα χρήματα τι θα γινόταν έχεις σκεφτεί? Η αν δεν ηθελε να τα δωσει για να σε ξελασπώσει..
Εννοείτε πως όλοι θέλουμε όταν νιώθουμε στριμωγμενοι να το βάλουμε στα πόδια κ να ξεκινήσουμε κάπου από την αρχή κάπου που δεν χρωστάμε, κανείς δεν περιμένει κάτι από εμάς, κανείς δεν περιμένει να αναλάβουμε τις ευθύνες για τον εαυτό μας και τις πράξεις μας ,αλλά αυτό είναι ανεύθυνο ως προς τα άτομα που επιλέξανε να σε στηρίξουν και να ειναι αξιοι εμπιστοσύνης όταν εσύ επέλεξες λόγο εθισμού να πάρεις μια ανευθυνη απόφαση
Για λίγη ντοπαμινη.
Ενώ ξέρεις πως ο τζόγος είναι μελετημένος εχουν γινει ερευνες ..στατιστικες ερευνες είναι μια ψευδαίσθηση η πιθανοτητα της νίκης,the house is always winning
(κι εγώ εθιστικο άτομο είμαι ,ξέρω πόσο δύσκολο είναι και πάνω από τις δυνάμεις μας κάποιες φορες)
Αλλά κάποια στιγμή έρχεται η στιγμή που χρειαζεται να ωριμάσουμε λίγο, να αρχίσουμε να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις, να μην θεωρούμε δεδομένο το ότι ο άλλος θα ειναι εκεί για εσένα, η ότι θα σε στηρίξει..η θα σε συγχωρέσει η θα το αντέξει κι άλλο.
Κάποια στιγμή όταν βρισκόμαστε σε μια ομαδα ,ένα σύνολο πρέπει να αντιληφθούμε πως δεν είμαστε μόνοι μασ και να φερομαστε σαν να υπάρχουν και οι άλλοι και όπως υπολογίζουμε το δικό μας "θέλω" και το " γουστάρω"... Να υπολογίζουμε στο ίδιο βάρος το θέλω και των άλλων μελών της ομάδας *οικογένειας μας.
Εύκολο κ άνετο το εγωιστικό, αλλά κ ανώριμο κ ανεύθυνο κ καταστροφικό τελικά.. κ για τους άλλους και για εμάς..
Μπράβο πάντως που το έκοψες έκανες μια καταπληκτικα δύσκολη δουλειά, συναιχισε να παίρνεις σωστές αποφάσεις μια μια μέρα μέρα.. το να αποφεύγουμε δεν μας δυναμώνει θα πω..
Το να αντιμετωπίζουμε τα σκ@@@ που εμείς επιλέξαμε μας μαθαίνουν κάτι τελικά.. για εμάς..
Κ ναι εννοείτε η θεραπεία σε εμάς τους εθιστικόυς είναι σαν χάρτης ενω ειμαστε μέσα σε ένα απέραντο δάσος..
Και θα αγαπήσεις και τον εαυτό σου περισσότερο, θα τον φροντίζεις περισσότερο και μαζί με εσένα και αυτούς που σε αγαπούν. <3 ❤️
Υπάρχει και δωρεάν βραχυχρόνη θεραπεια στο τηλ.10306