Quote:
Originally posted by alexandros3
Παιδιά στην Ολλανδία έχουν πάρει τη κάτω βόλτα τα coffee shops δεν τα υποστηρίζει πια το κράτος. Παρατηρήθηκε, μακροπρόθεσμα, αύξηση των χρηστών ηρωϊνης νομίζω, μετά τη θέσπιση τους και κάνουνε τώρα πίσω. (σιγά σιγά βέβαια, φανταστείτε εδώ αύριο να απαγορεύσουνε τα τσιγάρα..! Επανάσταση και λεηλασίες ;) )
που το στηριζεις αυτο?
Εγω αντιθετως διαβαζω οτι απλα ορθολογικοποιουν την χρηση των coffee shops. Ειναι σαφες οτι τους ενοχλει ο ναρκωτουρισμος που υπαρχει εδω και δεκαετιες οχι τα ιδια τα coffe shops.
Διαβασε το παρακατω αρθρο:
http://www.dutchamsterdam.nl/750-amsterdam-coffeeshops-drugs-tourists
Τωρ για το αλλο που λες,
οτι παρατηρηθηκε αυξηση των χρηστων ηρωινης,
παλι δεν γνωριζω απο που το διαβασες.
Ωστοσο το New Scientist, υποστηριζει το αντιθετο απο αυτα που λες,
Last year, Robert MacCoun of the University of California at Berkeley and Peter Reuter of the University of Maryland, compared trends in cannabis use in the US, Norway (which bans it) and the Netherlands. They also concluded that \"reductions in criminal penalties have little effect on drug use, at least for marijuana\".
While the 1976 legislation may have had little effect on cannabis use, how effective has it been in its main goal of keeping people off harder drugs? The Netherlands has fewer addicts per capita than Italy, Spain, Switzerland, France or Britain, and far fewer than the US. Frits Knaak of the Trimbos Institute in Utrecht, the Dutch national institute for mental health and addiction, says the number of hard drug addicts in the country has been the same for a decade because fewer young people are joining their ranks. The average Dutch junkie is now 44 years old and only 0.3 per cent of Dutch teenagers had tried cocaine in 1994, compared with 1.7 per cent in the US. In the Netherlands, virtually everyone who uses drugs tries cannabis first, and many seem content to go no further.
http://www.newscientist.com/article/mg15721224.800-the-dutch-experiment--vraag-een-politieagent-----go-ahead-ask-a-cop-for-dope-the-dutch-dont-mind.html?full=true
Για το θέμα της αποποινικοποίησης, μπορεί να με βαρέσετε αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι η δυτική σκέψη παραμένει ορθολογιστική και για να είναι απαγορευμένο αυτό αλλά όχι το αλκοόλ κάτι, κάπου βασίζονται.
κανεις δεν σε βαραει,
αλλα μπορεις να ξεκαθαριζεις την σκεψη σου?
Οταν λες καπου βασιζονται, μπορεις να αναφερεις που?
Με ενδιαφερει κυριως η επιοστημονικη ερευνα και η στατιστικη η οποια μπορει να μας βοηθησει σε συμπερασματα και οχι οι φοβιες μας, αν υποθεσουμε οτι στηριζομαστε σε αυτες.
Φοβιες αλλωστε εχουμε ολοι μας, η γνωση ειναι αυτη που μας λειπει.
Έχω ακόυσε ότι μέρος του σκεπτικού τους είναι η εποχή του οπίου που ήταν ελεύθερο στην Κίνα/Ιαπωνία αν θυμάμαι καλά. Δημιουργήθηκε μια στρατιά από \"ζόμπι\".
ενδιαφερον ακουγεται,
μηπως μπορεις να ψαξεις καποια πηγη για να δουμε τι ακριβως σημαινει αυτο?
Ένα συχνό επιχείρημα που έχω ακούσει από εκείνους που κάνουν χρήση χασίς (τους ελάχιστους που ξέρω γιατί μετά φεύγω :P ) είναι ότι αντί να πίνει κάποιος αλκοόλ τόσο πολύ, είναι καλύτερο να ξεκινήσει το χασίς.
αν το βαζεις σε μια ζυγαρια, πιστευω οτι ισχυει.
Απο την αλλη ομως δεν παυει να ειναι εξαρτησιογονα ουσια με οτι και αν σημαινει αυτο, εκτος το ποινικο του θεματος βεβαια.
Από επιστημονικής πλευράς όμως, το χασίς έχει φανεί ότι προκαλεί πράγματα που το αλκοόλ πολύ πιο δύσκολα θα προκαλέσει. Δεν ξέρω στην υγεία τι γίνεται, την φυσική. Ένας μπάφος είναι σαν δέκα τσιγάρα μάζί. Οπότε ΧΑΠ, φαρρυγγίτιδες κτλ πρέπει να είναι συχνές.
Το αλκοόλ από την άλλη ρημάζει συκώτι.
Στο ψυχικό τώρα, νομίζω ότι εκεί είναι η ειδοποιός διαφορά. Το χασίς, επιστημονικά, έχει κριθεί ότι θα βγάλει και ψυχώσεις, και κρίσεις πανικού και κατάθλιψη. Το αλκοόλ όχι ή όχι τόσο πολύ ή τουλάχιστον σε κρατάει από παρανοϊκές σκέψεις κτλ που μπορεί να πυροδοτηθούν με τη χρήση χασίς.
το ζητουμενο ειναι οτι με υπερβολικη χρηση αλκοολ πεθαινεις, με την κανναβις οχι.
Αυτο νομιζω πρεπει να ειναι η αφετηρια σου.
Τωρα λες οτι εχει κριθει επιστημονικα (????) οτι η κανναβις βγαζει ψυχωσεις, κρισεις πανικου και καταθλιψη.
Εχω γνωστους που κανουν χρηση τουλαχιστον 20 χρονια και δεν εχω παρατηρησει κατι απο αυτα που λες.
Αλλα εδω εσυ φαινεται οτι εχεις καταγεγραμμενες επιστημονικες αποψεις οτι ετσι ειναι.
Ποιες ειναι αυτες?
Αυτά τα ολίγα.
αρκετα για να μην μπορουν να με πεισουν ομως....
Θα περιμενω τις απαντησεις σου και θα κρινω αναλογα.