Επίσης ελπίζω να μη δημιουργώ πρόβλημα που δεν γράφω όσα είπατε για να διευκρινίζω σε τι και σε ποιον ακριβώς απαντάω, απλά δεν ξέρω πως γίνεται ακόμα, θα το βρω :)
Επίσης ελπίζω να μη δημιουργώ πρόβλημα που δεν γράφω όσα είπατε για να διευκρινίζω σε τι και σε ποιον ακριβώς απαντάω, απλά δεν ξέρω πως γίνεται ακόμα, θα το βρω :)
γιατί ποιος σου είπε ότι οι καθολικοί μπορούν να παντρευτούν με ορθόδοξο γάμο, αν δεν κάνουν πρώτα ορθόδοξη βάφτιση?Quote:
Originally posted by Adzik
και οι καθολικοι χριστιανοι ειναι ...και αυτοι ειναι στο κλαμπ..θεωριτικα ημουν καθολικη μα τελικα ειμαι αβαπτιστη:)Quote:
Originally posted by claire
θεωρητικά δεν είσαι ορθόδοξη χριστιανή και άρα δεν μπορείς να συμμετέχεις στα επίσημα μυστήρια. δεν ανήκεις στο κλαμπ, πως το λένε.
ε, ακυρώστε το γάμο, σιγά το πράγμα...
άλλο κλαμπ των ορθόδοξων, άλλο των καθολικών.
αγνοείς μάλλον ότι η εκκλησία δεν αφορά μόνο την πίστη του καθενός, είναι ένας όργανισμός με κανόνες και υποχρεώσεις για τα μέλη.
Λογικα δεν ξερει ο παπας την αντζικ. Παει λοιπον μια πρωϊα και λεει θελω να γινω χριστιανη ορθοδοξη. Η εκκλησια προφανως εχει μια γραμμη και λεει οποιος θελει να γινει χριστιανος ορθοδοξος πρεπει να μαθει το τι θελει να γινει μετα απο καποια...σεμιναρια και οχι παταμε μια σφραγιδα....υποθετω δλδ γιατι δεν με εχουν απασχολησει τα τα της εκκλησιας.Quote:
Όχι βέβαια, δεν ισχύει ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο... Αλλά ένας ενήλικας που επιλέγει να βαφτιστεί, ακόμα και για να κάνει θρησκευτικό γάμο, γιατί σέβεται την πίστη του συντρόφου του, θα έπρεπε να το λαμβάνουν υπόψην τους, και όχι να δημιουργούν εμπόδια... Τι διαφορά έχει ο ένας μήνας από τους 2? Αυτό εννοω.... Δηλαδή σε 2 μήνες θα είναι οκ όλα? Γιατί να πρέπει να αναβάλλουν τον γάμο? (και είναι γνωστόν ότι στη σήμερον ημέρα μπορεί να χρειαστεί και να παρακαλάς τον παπά για ημερομηνια... )
Απο κει και περα θα μου πεις ... ε τοτε γιατι βαφτιζουν βρεφη και οχι ενηλικες που ξερουν τι τους γινεται?
Χμμμμ...και εγω ειμαι της αποψης να βαφτιζονται ολοι ενηλικες , αλλα προπατορικα αμαρτηματα θανατοι πριν την βαφτιση και τι παιζει με αυτο...δεν ξερω....οπου σταματα η λογικη αρχιζουν αλλα πραγματα λολ...τεσπα αποψη μου.
Νομίζω ότι γίνεται μεικτός γάμος ορθόδοξων και καθολικών χωρίς να πρέπει να βαφτιστεί κάποιος από τους 2 το δόγμα του άλλου... Είναι ο μόνος μεικτός γάμος αποδεκτός από τις 2 εκκλησίες... Απλά δεν διαβάζονται όλα τα λόγια νομίζω...Με πάσα επιφύλαξη το λέω, κρατάω και μια πισινή για λάθος :Ρ
καλά κάνεις και την κρατάς :)
Keep_walking ναι έχεις δίκιο ούτε εγώ τα πολυξέρω αυτά τα θρησκευτικά, και ίσως κάνω λάθος που το βλέπω με τη λογική το θέμα, εξάλλου οι παπάδες δεν φημίζονται για τη δική τους.. (λογική) :Ρ
ναι, μονο που για να ειναι κανεις καθολικος, πρεπει να ειναι επισης βαπτισμενος.....Quote:
Originally posted by mesmerize
Νομίζω ότι γίνεται μεικτός γάμος ορθόδοξων και καθολικών χωρίς να πρέπει να βαφτιστεί κάποιος από τους 2 το δόγμα του άλλου... Είναι ο μόνος μεικτός γάμος αποδεκτός από τις 2 εκκλησίες... Απλά δεν διαβάζονται όλα τα λόγια νομίζω...Με πάσα επιφύλαξη το λέω, κρατάω και μια πισινή για λάθος :Ρ
οποτε μαλλον δεν θεωρειται ουτε τετοιου ειδους γαμος..
α, αυτο δεν το ειχα προσεξει.Quote:
το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί η ίδια να παντρευτεί επειδή δεν είναι επισήμως χριστιανή ορθόδοξη. το βαφτίσι δεν χρειάζεται να το ακυρώσουν.Quote:
Originally posted by Remedy
μα δεν τους καιει ο γαμος, αλλα η βαφτιση του παιδιου που θελουν να γινει χριστιανικη και η αντα συμφωνει για να μην μαλωσουν με το σοι του γαμπρου.τον γαμο θα τον κανουν απο σποντα. παντρεμενοι ειναι.Quote:
θεωρητικά δεν είσαι ορθόδοξη χριστιανή και άρα δεν μπορείς να συμμετέχεις στα επίσημα μυστήρια. δεν ανήκεις στο κλαμπ, πως το λένε.
δεν ειμαι αντιθετη σε αυτο, γιατι να γινει φασαρια για κατι που δεν την ενοχλει?
το θεμα ειναι, οτι αν το σοι εχει προβλημα με την βαφτιση θα επρεπε να ειχε και με τον πολιτικο, αλλιως δεν ειναι θεμα χριστιανισμου, αλλα υποκρισιας...
ειχα καταλαβει οτι για την βαφτιση υπαρχει το προβλημα λογω της μη βαφτισης της μητερας...
ε αν ειναι ετσι , οντως!
αφου τον γαμο τον κανετε για τον χαβαλε σας και για την πλακα του πραγματος, μπορειτε να τον παραλειψετε και να κανετε μονο την βαφτιση!!!
ακομα καλυτερα που δεν εχετε ειδοποιησει κιολας και τον αφησατε για εκπληξη, ετσι δεν χρειαζεται να ενημερωσετε και κανεναν για οτι προεκυψε...
[quote]Originally posted by mesmerize
Ναι μωρέ, απλά φαντάζεσαι αντί για φορμίτσες και παιχνιδάκια να του πάνε πιατέλες και μίξερ? :P
Χωρίς παρεξήγηση για το θέμα δεν το διακωμωδώ, προς θεού :)
αφου ειναι αστειο απο μονο του..χεχεχεχε....
:P χεχεχε..Μεσμεριζε σε ευχαριστω πολυ...Quote:
Πωπω... και για να μη νομίζεις Adzik με όσα είπα ότι είμαι από αυτούς που λένε στους γάμους και του χρόνου...
Να ζήσετε εσύ και ο άντρας σου και το παιδάκι σας να είναι καλότυχο, υγιές και ευτυχισμένο :)
Και εύχομαι να ξεμπερδέψετε σύντομα από όλα τα διαδικαστικά :)
ειμαι κι εγω περιεργη να δω τι θα γινει.. βρηκα μια κοπελα που λεει ειναι 3 αβαπτιστεσ αδελφεσ(?) και λεει η μια παντρευεται σε ενα μηνα χωρισ βαφτιση και τιποτα..θα μου πει πωσ τα καταφερε..και θα σασ πω κι εγω... να μασ φυγει η περιεργεια...χεχεχε..
ομολογο πωσ ψιλομπερφευτικα με το μην σου Κιπακο μου..Quote:
Originally posted by keep_walking
Θελετε να βαπτιστειτε και να παντρευτειτε δηλαδη για ποιο λογο?....για τα ματια του κοσμου?
Και ο παπας δε ειναι ανοιχτομυαλος επειδη δε σας κανει την ...τυπικη διαδικασια...ελα μωρε τωρα σιγα τα ωα...παντρεψε μας ...βαπτισε μας και ενταξει.
Ουτε εγω ειμαι της θρησκειας αλλα δεν νομιζω να εχει να κανει αυτο με το κατα ποσο ειναι ανοιχτομυαλος ο παπας αλλα...κατα ποσο ειναι παπας και οχι αρπα κολα.
παντωσ κι εμεισ αυτο λεμε.. παντρεψε μασ..βαπτισε τον και τελοσ..
το ανοιχτονυαλοσ πηγαινε στο να δεχτει πχ να μασ δωσει το χαρτι και την διαδικασια την κανουμε και μετα βρε παιδι μου αφου ειναι απαραιτητο...
πολυ σωστα τα λεσ:):):)Quote:
Εγώ πιστεύω ότι έχει να κάνει με το κατά πόσο ο παπάς είναι ανοιχτόμυαλος... Η κοινωνία έχει αλλάξει και η εκκλησία αν θέλει να κρατήσει τον κόσμο κοντά της θα πρέπει να μην κολλά σε αναχρονιστικά πλαίσια... Το να βαφτιστεί ένας ενήλικας, και μόνο που το ζητάει θα έπρεπε να είναι αρκετός λόγος για να γίνεται χωρίς σουξουμου και κορδελίτσες.... Αλλιώς να μην βαφτίζονταν ούτα τα μωρά όταν η κάθε Κυρία Μαμά το κάνει για να κάνει το παρτάκι της και το τραπέζι μετά και να επιδεικνύει το βρέφος σαν το μεγάλο της κατόρθωμα....... Και ο γάμος και η βάφτιση είναι χαρά για το ζευγάρι. Γιατί να τους το χαλάνε?
Υ.Γ. : Ούτε εγώ είμαι της θρησκείας, απλά σέβομαι όποιον είναι και θέλει να είναι και ενεργό μέλος της εκκλησίας... Απλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να το σέβονται και οι παπάδες και να μη δημιουργούν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν...
και για να μην παρεξυγηθω χεεεχε...επειδη εγω ντρεπομαι τισ επειδηξεισ κλπ ..ο Αντωνακησ(ο μπεμπησ) θα ειναι αμωλημενωσ κατω να χαιρεταει οποιον θελει...... τισ ευχαριστιεσ τισ εχει αναλαβει ο Μιχαλησ που του αρεσουν κι ολασ αυτα..κι εγω θα μοιραζω χρυσοψαρα..οσο κουλο κι αν ειναι αυτο..χεχεχεχε
δεν εννοει αυτο Κιπακο μου..απλωσ οτι οι ρυθμοι και ο χρονοσ εχουν αλλαξει πια...και πωσ η διαθεση , η προθεση θα επρεπε να ειναι αρκετη για να συμφωνησουν να \'\'δουλεψουν\'\' οι παπαδεσ με τον κοσμακη.... να μην εινια αρνητικοι και κληστομυαλοι λεγοντασ..δεν ξερεισ τι ειναι Θεοσ...δεν εχεισ ιδεα τι ειναι Χριστιανοσυνη.. δεν εχεισ ελπιδα..επειδη πιστευεισ πωσ ο Θεοσ ειναι το υπερτατο καλο του κοσμου..Quote:
Originally posted by keep_walking
Quote:
Η κοινωνία έχει αλλάξει και η εκκλησία αν θέλει να κρατήσει τον κόσμο κοντά της θα πρέπει να μην κολλά σε αναχρονιστικά πλαίσια... Το να βαφτιστεί ένας ενήλικας, και μόνο που το ζητάει θα έπρεπε να είναι αρκετός λόγος για να γίνεται χωρίς σουξουμου και κορδελίτσες
??????????????? Τι ειναι επιχειρηση για να μη χασει τους πελατες...ο πελατης εχει παντα δικιο και τα σχετικα....ή μηπως ειναι τελικα?
Πολλα τα λουζομαστε αλλα τα αξιζουμε κιολας...
πλεον δεν υπαρχει κολλημα οταν ο ενασ ειναι καθολικοσ και ο αλλοσ ορθοδοξοσ..Quote:
γιατί ποιος σου είπε ότι οι καθολικοί μπορούν να παντρευτούν με ορθόδοξο γάμο, αν δεν κάνουν πρώτα ορθόδοξη βάφτιση?Quote:
Originally posted by Adzik
και οι καθολικοι χριστιανοι ειναι ...και αυτοι ειναι στο κλαμπ..θεωριτικα ημουν καθολικη μα τελικα ειμαι αβαπτιστη:)Quote:
άλλο κλαμπ των ορθόδοξων, άλλο των καθολικών.
αγνοείς μάλλον ότι η εκκλησία δεν αφορά μόνο την πίστη του καθενός, είναι ένας όργανισμός με κανόνες και υποχρεώσεις για τα μέλη.
Λοιπόν, με πήρε η αδερφή μου κι έχω να σου πω τα εξής:
Πήγε ο γαμπρός που είναι ορθόδοξος στη μητρόπολη για να βγάλει την άδεια.
Η αδερφή μου όπως σου είπα δεν έχει βαφτιστεί και είχαν μόνο το χαρτί του ληξιαρχείου. Εκεί είδε ο παπάς ότι είμαστε προτεστάντες και άρα δεν ήταν βαφτισμένη και δημιούργησε πρόβλημα. Τότε ο γαμπρός νευρίασε και του είπε \'\'τι θέλεις; να πάμε να κάνουμε πολιτικό γάμο;;;\'. Δίστασε ο παπάς, αλλά στο τέλος του είπε επειδή είσαι καλό παιδί θα σας δώσω την άδεια...
Βασικά όπως βλέπεις, απλά στάθηκαν τυχεροί, δεν έκαναν τίποτα σπουδαίο. Μήπως δεν πρέπει να πας εσύ και να πάει μόνο ο άντρας σου ώστε να τους φέρει στο φιλότιμο; Από ό,τι καταλαβαίνω πάντως, το θέμα είναι στη μητρόπολη που σου δίνουν το χαρτί, αν το πάρεις αυτό, οι παπάδες στις εκκλησίες δεν έχουν πρόβλημα, δεν τους ενδιαφέρει...
Καλή επιτυχία σου εύχομαι και ενημέρωσέ με...
αυτη ηταν η απαντηση τησ κοπελασ...
..θα στειλω τον ΜΙχαλη να δουμε τι θα κανουμε...