Ναι ακριβώς έτσι όπως το λες αλλά με το caprilon, δεν το θεωρώ κ πολυ κακό!
Printable View
τι να σου πω μαρκελα. εγω το βλεπω αλλιως. ο εγκεφαλος ειναι ενα οργανο οπως ολα τα αλλα.
ερευνες λενε οτι υπαρχουν προδρομα σημαδια και επισης οργανικα σημαδια (οπως εξετασεις αιματος) τοσο στον εγκεφαλο οσο και στο σωμα των ασθενων.
π.χ. η ψυχωση απο αλτσχαϊμερ ή εγκεφαλικο δεν εξηγειται ως μορφη αμυνας αφου ειναι κατι οργανικο.
κατι εχει χαλασει στον εγκεφαλος και παιζει περιεργα. οπως μια τηλεοραση που εχει χαλασει.
εγω διαφωνω με τη λογικη οτι αμα ερθει ο ασθενης πρεπει να του δωσουμε οπωσδηποτε φαρμακα οπως γινεται εδω και τα δινουν αβερτα.
απο αυτο την εχω παθει και εγω. ισως να μη τα χρειαζομουνα μετα, ποιος ξερει.
αλλα τα ιδια τα φαρμακα προκαλουν μαλλον και ψυχωση αφου παιζουν με τους νευροδιαβιβαστες.
οπως και οι αλλες ψυχοδρασικες ουσιες.
οποτε αμα παιζεις με φαρμακα οπως κανουν οι γιατροι , σιγουρα κατι παθαινεις.
αλλα η ψυχωση ειναι απλως μια μορφη ψυχικης ασθενειας. υπαρχει και η επιληψια κ.λ.π. που και αυτη δε λυνεται με ψυχοθεραπεια.
εσυ ξερεις κανεναν να εχει θεραπευθει με ψυχοθεραπεια απο παραισθησεις ; εγω δε ξερω κανεναν.
μη μπερδευεις την ψυχωση με καταθλιψη και αγχος.
Φίλε maus,η ψύχωση δεν λύνεται μόνο με ψυχοθεραπεία αλλά κ με την ψυχοθεραπεία.
Εννοώ, παίρνεις φαρμακευτική αγωγή φτάνεις σε ένα επίπεδο που δεν έχεις τα συμπτώματα πλέον κ τότε πας σε ψυχολόγο για συνεδρίες.
Δεν έχεις παραλήρημα κ πας σε ψυχολόγο κ θα σε κάνει καλά.
Δηλ φαρμακευτική αγωγή παράλληλα με ψυχολόγο.
K μετά από καιρό μόνο ψυχολόγος εφόσον όμως το κρίνει ο ψυχίατρος.
Τι να κάνουμε που χρειάζονται τα ρημάδια τα φάρμακα.
ρε παιδια αν η ψυχωση ειναι οντως(οπως φαινεται μεχρι στιγμης επιστημονικα) θεμα χημικης ανισσοροπιας μονο τα φαρμακα κανουν καλο.μας δουλευουναι ψυχιατροι και ψυχολογοι(ειδικα οι ψυχολογοι) που δεν μας γραφουν μια συνταγη εφαπαξ ζωης και μας εξεταζουν και συνεδριες και δεν συμμαζευεται και ομαδεςε αυτοβοηθειας η χημικη ανισσοροπια μονο απο τα φαρμακα καλμαρει.και αυτα τα ρημαδια μονο καταστολη προσφερουν καλα θα ηταν εστω και 1/100 να το γιατρευαν.σιγα σιγα κατι θα γινονταν τωρα στον αερα αφηνεις τα φαρμακα και γεια σου
Φιλε δημητρη με ολο τον σεβασμο κανεις μεγαλο λαθος...Η χημικη ανισσοροπια μπορει να αλλαξει,οχι μονο με τα φαρμακα,αλλα και με τα συναισθηματα και τις εμπειριες...Καποιο ατομο που δεχεται και δινει αγαπη ειναι ποιο υγιες και ειναι λιγοτερο να παθει μια ασθενεια γενικα...η χημικη υποσταση του εγκεφαλου εχει αποδειχθει οτι επηρεαζεται απο την διαθεση...Αν καποιος ειναι θυμωμενος πχ αυτο επηρεαζει ολη την λειτουργια του οργανισμου του και το φερνει σε ανισορροπια...Αντιθετα αν νοιωθει ευφορια αυτο παραλληλα εκρινει καποιες ουσιες που ειναι ωφελιμες για τον οργανισμο οπως οι ενδορφινες...
Γυμναζομαι τακτικα, κανω και διαλογισμο περιπου μιση ωρα την μερα και εχω μαθει καποιες ασκησεις αναπνοης που βοηθανε πολυ στο να οξυγωνονεται ολος ο οργανισμος και κυριως ο εγκεφαλος...Αυτο με εχει βοηθησει να ειμαι ποιο ηρεμος και συγκεντρωμενος και ειναι κατι που συστηνουν ολοι οι γιατροι ανεξαρτητα αν εχεις ψυχωση ή καποια αλλη παθηση.
ελπιζω να εχεις δικιο(δλδ οι διαφορες προσπαθειες να εχουν αποτελεσμα).εγω δυστυχως φανταζομαι την χημικη ανισσοροπια σαν μια τρυπα στον εγκεφαλο που δεν λεει να κλεισει.τελοσπαντον.λορδε φιλε λες δλδ οτι ο διαλογισμος κανει καλο μαλλον θα το δοκιμασω.και γενικα οσο αφορα τα συναισθηματα εππιρεαζουν σιγουρα περα και απο τα φαρμακα
Υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις για να βοηθηθεις...ο διαλογισμος και οι αναπνοες ειναι καποια απο αυτα...ειδικα η αναπνοη ειναι το παν αλλα θελει προσοχη γιατι φερνει στην επιφανεια συναισθηματα που ειναι καταπιεσμενα ....βρες καποιο βιβλιο ή καποιον που να ξερει για να σε συμβουλεψει για αρχη...Καταλαβαινω πως σκεφτεσαι και τα βλεπεις ολα 'μαυρα',το εχω περασει αρκετες φορες στην ζωη μου και ας ειμαι 31 ετων....Αλλα υπαρχει και η αλλη οψη στο νομισμα...Και να ξερεις πως με την θεληση μας ελκουμε τα πραγματα στην ζωη μας...Αν καποιος θελει πολυ να γινει καλα και να ειναι υγιης θα γινει...Η αρνητικοτητα και η απογοητευση δεν φερνουν ευτυχια...
παντως θα ηταν φοβερο να γινομασταν καλα.θα ομορφυνε η κοινωνια.θα υπηρχε περισσοτερο εργατικο δυναμικο(εμεις).θα περνουσαμε καλα και δημιουργικα.και θα ηταν πιο καλη η κοινωνια γιατι εμεις ειμαστε τα πιο ευαισθητα ατομα και θα νοιαζομασταν και για τους αλλους.καλο θα ηταν (ισως μεσω καποιου χαπιου κτλ) ο θεος να ελυνε το προβλημα.γιατι να υπαρχει αυτη η σκληροτητα αλλωστε.
Την βοηθεια του Θεου την έχουμε,αρκει να το καταλαβουμε συννηδειτα και δεν χρειαζεται τπτ αλλο να κάνουμε απο το να την ζητησουμε...Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτό του και ολοι μαζι συλλογικά μπορουμε να φερουμε την αλλαγή που επιθυμούμε...Οτι δυσκολίες περναμε πιστευω ειναι μαθηματα για να μας κανουν καλυτερους και σιγουρα υπαρχει θεση για ολους εμας σε αυτον τον κοσμο....
αν ομως απο τις φωνες που ακους μια ειναι θετικη και ολες οι αλλες σκατα και αυτη φυγει τοτε τι αισιοδοξια να εχω ρε παιδια;! :S
ναι εσωτερικη σηψη φιλη μου ειναι φοβερο αυτο που λες τραγικο.ξερω και γω ομως υπαρχει περιθωριο για αισιοδοξια μεσω της επιστημης
ΔΕΝ ειναι απαραιτητα κακο αυτο , ανεξαρτητα πως νοιωθεις κ τι συναισθηματα εχεις εσυ τωρα .
Σημασια εχει πως θα 'διεξαχθει' η εκβαση αυτων των φωνων, σε ενα μηνα , σενα εξαμηνο ,, η σε ενα χρονο ...
κ ως προς αυτο νομιζω ειναι θετικος οιωνος το οτι δε ακους αυτη που εσυ θεωρουσες θετικη φωνη.
________σκεφτηκες οτι δεν την ακους ,,γιατι ισως , δεν την 'χρειαζεσαι' πια ????????
οι ιδεες ειναι εξαντλητικες οντως , αλλα οι φωνες ειναι το πιο επωδυνο στην ψυχωση ,,
δεν εχω διαβασει τα σχολια παρα μονο το αρχικο μηνυμα!!! αναφερεστε και στα αντικαταθληπτικα?
path και δημητρη σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας η αληθεια ειναι οτι μου χαρισαν ενα χαμογελο! :)
αλλα οι αλλες φωνες μου λενε να αυτοκτονησω να χαρακωθω και η θετικη με καθησυχαζε!
να πανε να γαμηθουνε οι αλλες φωνες.δεν υπαρχουν...θα τις νικησεις ειμαι σιγουρος
οι φωνες δεν ξερω τι ειναι ειναι αυτο που λεν οι ψυχιατροι χημικη ανισσοροπια αυτο που λεν οι παπαδες καταραμενες ψυχες δεν ξερω ειλικρινα αλλα ειναι καταδικασμενες ειναι το ευκολο μερος της ψυχωσης επαναλαμβανω και εγω ειχα φυγανε σιγα σιγα .και οι λεξεις τους ειναι τοσο μα τοσο αδυναμες που μια μερα θα γελαμε με αυτες.ολοι θα θεραπευτουν και αν οχι ολοι εσυ!
σας ευχαριστω πολυ παιδια για τα αισιοδοξα μηνυματα σας..
ειμαι χαλια δεν εχω διαθεση για τπτ το σπιτι μου ειναι χαλια δεν κανω μπανιο ακουω μονο φωνες..
συγγνωμη αυτο κατινιζει..
τι βοηθεια του Θεου κ.λ.π.
αμα χαλασει μια τηλεοραση δε φτιαχνει ..με βοηθεια του Θεου.
Το θεμα ειναι να το δεις λογικα, να παρεις τα σωστα φαρμακα που να φτιαξουν το προβλημα.
Αμα περιμενεις βοηθεια απο το Θεο να σωθεις την εβαψες οικτρα..
Μας εχει χαλασει το μυαλο και χρειαζονται τα καταλληλα φαρμακα για να φτιαξει καπως. Τοσο απλο ειναι.
Τωρα αμα σε κανει να νοιωθεις καλυτερα να περιμενεις βοηθεια απο το υπερπεραν, με γεια και χαρα σου, οσο σε βοηθαει αυτο ψυχολογικα.
Αλλα μη περιμενεις αυτο να σε βοηθησει και ρεαλιστικα, στην πραγματικοτητα και ειναι μεγαλη παγιδα.
Το μηνυμα δεν απευθυνεται σε εσενα κυριως , αλλα γενικα σε αλλους που λενε τα ιδια.
Η τηλεοραση δεν εχει ψυχη,ομως εσυ εχεις...η τηλεοραση δεν μπορει να προσευχηθει,ενω εσυ μπορεις...
Το να μην πιστευει κανεις στο Θεο ή το να πιστεύει σε εναν εκδικιτικο Θεο ειναι απολυτα φυσιολογικο και καθολου κατακριτεο...Αλλωστε και αυτη η πιστη,πνευματικο ον σε κανει..
Και δεν υπαρχει μονο η λογικη,γιατι με την λογικη δεν μπορεις να καταλαβεις το Θεο...Ειναι σαν εχεις ενα ποτηρι νερο και να προσπαθεις να χωρεσεις ολο τον ωκεανο μεσα σε αυτο..δεν ειναι λογικό.
Αντιθετα με το συναισθημα μπορεις να νοιωσεις πολυ ή λιγο,αναλογα τον καθενα, αγαπη και οταν το κανεις μπορει ολα να αλλαξουν σε μια στιγμη...
Αλλωστε σκοπο έχουμε στη ζωη να καταφερουμε να την ζησουμε με οση περισσοτερη ευτυχια γινεται...ολοι εχουμε το δικαιωμα αυτο και κανεις δεν μπορει να μας το στερησει.Αλλοι αναζητουν χρηματα,αλλοι υγεια,αλλοι δοξα κτλ
Ευχομαι το καλυτερο για σενα maus και ας διαφωνουμε ριζικα...
ωραια, προτεινω στους καρκινοπαθεις ή αυτους που εχουν aids να αρχισουν
τις προσευχες και τα ευχελαια.. να δουμε ποσοι θα επιζησουν.. κανενας..
εδω ουτε ..ο χριστοδουλος δε γλιτωσε απο τον καρκινο και ας ηταν και αρχιεπισκοπος..
Και εγω πιστευω στον Θεο, αλλα νομιζω οτι ειναι μονο για μετα θανατον.
Για τα τωρινα επιβεβαιωνεται μονο ο ορθος λογος, δηλαδη η λογικη. Μονο η επιστημη
επιβεβαιωνεται ολα τα αλλα δε τα πιστευουν ουτε καλα καλα οι παπαδες.. Τα αλλα υπαρχουν μονο για παρηγορια και ειναι εντελως ανορθολογικα και αυτοκαταστροφικα.
Η λογικη δεν αποκλειει το θειο αλλα οδηγει σε αυτο με το σωστο συλλογισμο και φιλοσοφια.
Εξαλλου σε Θεο που πιστευεις εσυ πιστευει και ενας κινεζος ή πιστευεις οτι ο Θεος δημιουργησε το συμπαν μονο για να σωθουν λιγοι απο τα 10 εκατομυρια αυτης της χωρας ;
Αλλο Θεο λενε οι ορθοδοξοι και αλλο π.χ. οι αρχαιοι ελληνες και αλλο ενας βουδιστης.
Ειναι απλως μια ιδεα.. Το θειο βεβαια υπαρχει αλλα πρεπει να χρησιμοποιουμε και το μυαλο μας για να μην καταντησουμε ιθαγενεις.
Καταρχας κανεις δεν λεει οτι μονο να προσευχεται κανεις δεν θα απαλλαγει απο τα φαρμακα...Σαφως αυτο ειναι παραλογο...Ο διαβητικός π.χ πρεπει να παρει ινσουλινη για να μπορεσει να ειναι υγιεις...Αλλα οταν αποδεχθεί την ασθένεια και κοιταξει να ζησει την ζωή του με θετικη σταση τοτε δεν θα τον απασχολεί μονο το προβλημα που έχει...
Και εσυ πιστευεις οτι επειδη ο Χριστοδουλος ηταν Αρχιεπισκοπος ή οποιοσδηποτε αλλος ιερέας δεν μπορει να αρρωστησει??...Τις περισσοτερες φορες εμεις δημιουργουμε τα προβληματα μας και αυτα δεν ειναι Θεοσταλτα...Εχουμε ελευθερη βουληση και αυτο μας εχει φερει εδω που ειμαστε...
Και για να μιλαμε βαση των δικων μας δεδομενων,της ορθοδοξιας και του χριστιανισμου,σκοπος μας ειναι σε αυτην την ζωη να φθασουμε στην Θεωση...οποτε εμπρακτα πρεπει να κανουμε πραγματα εν ζωη για να 'γνωρισουμε' τον Θεο.Μετα θανατον δεν ξερουμε τι γινεται...
Τωρα το τι πιστευουν οι παπαδες λιγο θα πρεπει να σε απασχολει σε σχεση με το τι πιστευεις εσυ...Ειναι καθαρα βιωματικη η σχεση με την θρησκεια...Οτι και να σου πουνε παντα το συγκρινεις με δικα σου βιωματα και αναλογα το πιστευεις ή οχι..
Δηλαδη το να αισθανεσαι αγαπη,συμπονια,στοργη,θυμο, πικρα και οποιοδηποτε αλλο συναισθημα ειναι αυτοκαταστροφικό εφοσον δεν εμπιπτει στην λογική και δεν αποδεικνυεται?...
Ο Θεος ειναι Ενας για ολους...Απλα καθε θρησκεία τον προσεγγιζει με διαφορετικό τρόπο...και σε πληροφορω πως μερικοι ιθαγενείς ζουνε ποιο ευτυχισμένοι απο τους περισσοτερους 'πολιτισμένους' σαν εμας...
Τα προβληματα λυνονται μονο με δραση και με επιστημονικη γνωση και λογικη.
Ολα τα αλλα ειναι επιπεδου ιθαγενων ή ζώων ή παιδιων καλυτερα.
Το συναισθημα ειναι παντα καλο, και εγω συναισθηματικος ειμαι για να ειμαι ψυχωτικος.
Ωστοσο, πανω απο ολα πρεπει να εχουμε μετρο. Ουτε υπερβολη, ουτε ελλειψη.
Την πραγματικοτητα την ελεγχουμε με τον ορθο λογο, υπαρχουν τροποι σωστου συλλογισμου. Η επιστημη βασιζεται στον ορθο λογο. Μονο αμα σκεφτουμε εξυπνα μπορουμε να ξεφυγουμε απο τις παγιδες που μας θετει ο εαυτος μας μεσω των συναισθηματων.
Βασικα η θρησκεια ηταν το απολυτο οπλο ελεγχου του νου. Ο αυτοκρατορας Κωνσταντινος ηθελε να ελεγχει και το σωμα αλλα και τις ψυχες και το νου των υποτελων του. Για αυτο εφευρεσε το χριστιανισμο για να γινουμε ολοι δουλοι του (του Θεου-αυτοκρατορα), ταπεινοι και να μη σηκωνουμε κεφαλι. Να μη σκεφτομαστε και απο τοτε καταργηθηκε η αρχαια ελληνικη φιλοσοφια και παει ολος ο κοσμος κατα διαολου..
Και εγω πιστευω στο Θεο και στο Χριστο, και στα καλα του Χριστιανισμου, αλλα πρεπει να βαλουμε το μυαλο μας να δουλευει. Επισης, ο ταπεινος και δουλος επιβιωνει μονο σαν μοναχος σε μοναστηρι οπου θα ειναι ευνουχισμενος και ομοφυλοφιλος και ειναι ανικανος να επιβιωσει σε μια κοινωνια και να μεγαλωσει οικογενεια.
Τα προβληματα υπαρχουν, γιατι η ζωη ειναι γεματη προβληματα επιβιωσης.
Τωρα για την ελευθερη βουληση, οι συγχρονη επιστημη λεει οτι δεν εχουμε ακριβως
ελευθερη βουληση αλλα πολλα ειναι προκαθορισμενα.
Δηλαδη η ευτυχια σε αυτη τη ζωη δεν εχει σημασια ; Μονο η επομενη ζωη μετραει ;
Αμα εισαι απο εδω ευτυχισμενος θα εισαι και στην επομενη ζωη. Αμα ειναι να πεθανουμε απο τωρα για να περιμενουμε εαν εχουν δικιο οι παπαδες, ζητω που καηκαμε..
Αυτοκαταστροφικο ειναι να εχεις τη νοοτροπια του ταπεινου, του δουλου και να μη βαζεις τη λογικη σου να ελεγχει αυτα που λεει η εκαστοτε αυθεντια.
Το θειο ειναι ενα, ωστοσο ο τροπος με τον οποιο το προσεγγιζουμε αλλαζει πολλα.
Τωρα οι ιθαγενεις δε νομιζω να ειναι ευτυχισμενοι. Συνηθως ειναι πεινασμενοι, αρρωστοι και πεθαινουν στα 25 τους αμα ειναι τυχεροι.
Παντως ειναι ωραια αυτη η φιλοσοφικη συζητηση :-)
Ο εαυτος μας δεν ειναι αυτονομος για να μπορει να μας ελεχξει,εμεις ειμαστε οι κυριαρχοι των συναισθημάτων και της σκέψης μας και αυτα προέρχονται απο 'προγραμματισμους' που εχουμε υιοθετήσει στην διαρκεια τις ζωής μας...
Φαντασου το νου σου σαν ένα κουτι Η/Υ,οτι λογισμικό έχει συμφωνα με αυτο λειτουργει και εμεις αντιδρουμε αναλογα συμφωνα με το τι κουβαλάμε στο κεφάλι μας...Αλλα οπως μαθαινεις κατι,μπορεις και να το αλλάξεις μεταβάλλοντας το λογισμικό του νου σου,για να στο πω απλα...
Συμφωνώ στο ότι η Θρησκεία θελει να ελέγχει τις μάζες των ανθρώπων και πολλά γραπτά έχουν αφαιρεθεί απο τις διδασκαλίες για να μπορέσουν να κατευθύνουν τον κόσμο εκεί που θελουν...Quote:
Βασικα η θρησκεια ηταν το απολυτο οπλο ελεγχου του νου. Ο αυτοκρατορας Κωνσταντινος ηθελε να ελεγχει και το σωμα αλλα και τις ψυχες και το νου των υποτελων του. Για αυτο εφευρεσε το χριστιανισμο για να γινουμε ολοι δουλοι του (του Θεου-αυτοκρατορα), ταπεινοι και να μη σηκωνουμε κεφαλι. Να μη σκεφτομαστε και απο τοτε καταργηθηκε η αρχαια ελληνικη φιλοσοφια και παει ολος ο κοσμος κατα διαολου..
Και εγω πιστευω στο Θεο και στο Χριστο, και στα καλα του Χριστιανισμου, αλλα πρεπει να βαλουμε το μυαλο μας να δουλευει. Επισης, ο ταπεινος και δουλος επιβιωνει μονο σαν μοναχος σε μοναστηρι οπου θα ειναι ευνουχισμενος και ομοφυλοφιλος και ειναι ανικανος να επιβιωσει σε μια κοινωνια και να μεγαλωσει οικογενεια.
Αλλα οπως λες έχουμε ατομικα την δική μας κρίση και πρεπει να την χρησιμοποιουμε για να μην καταντησουμε πρόβατα στο κοπάδι τους...
Η ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση που αναζητάμε όλοι σε αυτην την ζωη...και οταν λεω Θέωση ουσιαστικά είναι να φθασουμε σε ενα επιπεδο να ειμαστε ευτυχισμενοι και σε αρμονία με τον κοσμο γύρω μας...Να ειμαστε υγιείς και να έχουμε αρμονικές σχέσεις...Ο καθένας το πετυχαίνει αυτό με τον τρόπο του και με το τι νοιώθει αυτος καλα...Αν καποιος θελει να ειναι μοναχος και αποκλείσμένος απο την κοινωνία εχει καθε δικαίωμα αρκεί να μην καταπιέζει τον εαυτό του και να έχει εσωτερική πληρότητα και γαλήνη...Quote:
Δηλαδη η ευτυχια σε αυτη τη ζωη δεν εχει σημασια ; Μονο η επομενη ζωη μετραει ;
Αμα εισαι απο εδω ευτυχισμενος θα εισαι και στην επομενη ζωη. Αμα ειναι να πεθανουμε απο τωρα για να περιμενουμε εαν εχουν δικιο οι παπαδες, ζητω που καηκαμε..
Αυτο ειναι αληθεια.. Δεν ειμαι ειδικος, αλλα ισως οι ψυχωσεις να δημιουργουνται και απο τις συνηθειες και τον τροπο που σκεφτομαστε. Ή τουλαχιστον το περιεχομενο τους
να επηρεαζεται απο αυτο.
Για αυτο λενε οτι και το στρες επιδρα αρνητικα. Ενα περιβαλλον με στρες στην παιδικη ηλικια δρα αρνητικα.
Τωρα το θεμα ειναι εαν ειναι θεμα υλικου hardware και δε φτιαχνει ή ειναι θεμα λογισμικου οποτε φτιαχνει.. Νομιζω στις ελαφριες περιπτωσεις ειναι θεμα λογισμικου
και στις βαριες παιζει και θεμα υλικου. Χωρις να ειμαι ειδικος..
Κυριως ειναι θεμα πως αντιδρα ο ανθρωπος στα στρεσογονα γεγονοτα του περιβαλλοντος. Ποσο μη στρεσογονο ειναι το περιβαλλον ευρυτερο που ζει..
Π.χ. τωρα με την κριση εχουν αυξηθει 1600% οι ψυχιατρικες επισκεψεις στα νοσοκομεια.
Οπως ολες οι ασθενειες, ετσι και οι ψυχικες προερχονται απο τις τοξινες, στη συγκεκριμενη περιπτωση τις τοξινες του μυαλου. Ετσι το βλεπω..
Βεβαια το θεμα δεν ειναι τοσο απλο και τα απλα ισχυουν μονο για τις ελαφριες περιπτωσεις..
Παντως οι γιατροι λενε οτι ειναι θεμα υλικου, για αυτο και δινουν φαρμακα για ολη τη ζωη συνηθως.. Μπορει ενας με ανοια να γινει καλα μονο με ψυχοθεραπεια ; Αυτο ειναι το ερωτημα.
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι υπαρχουν ΠΑΓΙΔΕΣ στις οποιες αμα πεσεις, κινδυνευεις να παθεις ψυχωση.
Αυτες π.χ. ειναι ενασχοληση εντατιτικη με θρησκειες,φιλοσοφιες, να κουραζεσαι χωρις σταματημο, να παιζεις παιχνιδια υπολογιστων, να εχεις κακες παρεες, να διαβαζεις βλακειες στο ιντερνετ, οι συνωμοσιολογιες κ.λ.π. , η ταπεινωση χωρις μετρο, ο υπερβολικος συναισθηματισμος.
Η ψυχολογια καλο θα ηταν να μας προειδοποιει για αυτες τις παγιδες και να τις
εντοπισει.
Δε νομιζω οτι αρχικα ολοι χρειαζονται να παιρνουν ψυχοφαρμακα αρκει να απαλλαγουν απο αυτες τις παγιδες..
Θα έλεγα να το συζητήσεις αυτό που φοβάσαι με το γιατρό σου
εγω ρε παιδια δουλευω πολυ το μυαλο μου ωστε να μην το σκεφτομαι και το καταφερνω σε μεγαλο βαθμο.αλλα αναρωτιεμαι μηπως δεν θα επρεπε γιατι το μυαλο μου γινεται σαν μηχανη(παραβιασμενο θα ελεγα).ξερω γω καλυτερα ειναι να το σκεφτεσαι(την ψυχωση) και να εχεις ομως ελευθερο εγκεφαλο να σκεφτεται οτι θελει ή να το σταματας να εχεις τηλεκατευθυνομενο εγκεφαλο χωρις ομως μεγαλη ψυχωση?πολυ θα ηθελα την γνωμη σας πανω σε αυτο.
Φαρμακα για παντα!!!! εγω 10 μερες τα σταματησα και φρικαρα και τα αρχισα ξανα. για παντα........
ζητω τα φαρμακα!!!!!!!!!!!!!!!!! τι θα γινοτανε αν δεν τα ειχαν ανακαλυψει???
εγω αχινε τα παιρνω τα φαρμακα.αλλα και αυτα δεν φταινε για την οψιμη ψυχωση?δλδ για την ψυχωση που προκαλουν τα φαρμακα τα ιδια.τι να κανουμε θα τα παιρνουμε αλλα πραγματικα δεν πιστευω οτι υπαρχει ενας απο εμας που δεν ευχεται να τα σταματησει καποια στιγμη.εσυ τα ειχες κοψει αποτομα?αυτα κοβονται σταδιακα και καλο ειναι οταν τα κοβεις και μετα να εχεις ενα καλο συντροφο
εγω δεν εχω συντροφο και δεν τα εκοψα ξαφνικα, ρωτησα τον γιατρο μου ειπε οκ, ταυτοχρονα επαιρνα αντικαταθλιπτικα και σταθεροποιητες διαθεσης αλλα χωρις τα αντιψυχωσικα φρικαρα μεσα σε 10 μερες και τα ξαναρχισα, η βλακεια ειναι οτι τα σταματησα για να χασω βαρος και πραγματικα απο οταν τα εκοψα μου κοπηκε η ορεξη εντελως εχασα 2 κιλα, αλλα δεν αντεχω ετσι, τι εννοεις οψιμη? εννοεις ενεργη? απο οτι θυμαμαι τα εχεις μειωσει ομως μονος σου πολυ δραστικα
ο συντροφος τι θα κανει? ενα καλο υπεριψωμενο πατωμα να εχεις, να μην πεφτεις αποτομα και σα να εισαι παιδι να εχουν τα μαχαιρια πλαστικο καλυμμα, ο συντροφος μονο υποφερει μαλλον, φανταστικους φιλους φιλους θα ηθελα να εχω που να μην ειναι κουρασμενοι, να μην εχουν δουλειες, να μην εχουν γκομενους και να πιστευω με ολη μου την ψυχη και την παρανοια σε αυτους
οψιμη ειναι το μερος της ψυχωσης που προκαλουν τα ιδια τα αντιψυχωσικα.δλδ για παραδειγμα και σε καποιον ΄'υγειη' να δωσεις αντιψυχωσικο θα εχει μια μικρη ψυχωση.τα φαρμακα ειναι για καταστολη δεν θεραπευουν αλλα διατηρουν την ψυχωση σε μικρο επιπεδο δεν το μηδενιζουν αυτο λεγεται οψιμη ψυχωση αν το εξηγησα καλα.εγω παιρνω ξερω γω μονο αντιψυχωσικο μεσης ποσοτητας αντι για το μεγιστο που μου εδινε ο γιατρος παιρνω το μισο και αντικαταθλιπτικο δεν παιρνω καθολου παρολου που με εδινε ο γιατρος.βλεπω ομως με αυτες τις δοσεις οτι ειμαι οπως οταν τα επαιρνα του γιατρου ουτε πολυ καλα ουτε ασχημα και νομιζω οτι δεν ειναι καταστροφικο μια και θα παιρνω μια ζωη να παιρνω λιγα.δεν ξερω βεβαια αν βγαλουνε χαπι που να τα κανει ολα καλα και ξεμπερδεψουμε.ομως δεν πιστευω οτι θα βρεθει χαπι που να θεραπευει την parallhrhmatikh IΔΕΑ!