κραταω αλλα εως ποτε!καποια στιγμη δν πρεπει να χαρω και εγω ξανα την ζωη?και ο αυγουστος θα ειναι δυσκολος γτ εφυγε κ ο ψυχιατρος μου...κ το επομενο ραντεβου ειναι αρχες Σεπτεμβριου.....κουραγιο
καλημερα γιωργο.πως εισαι σημερα?συνεχιζεις την αντιβιωση?εχεις δει καποια βελτιωση.?
καλα ειπε ο happydays.συμφωνω μαζι του.κανε ερωτησεις σου στον γιατρο σου.φαινεται οτι ξεριε καλα το θεμα ο happydays γιατι υποφερει απο το ιδιο σχεδον με σενα.
ειδες?τελικα μαλλον απο τα φλεμματα ηταν...συνεχισε την θεραπεια σου! μπραβο!
Μπραβοοοοο!!! ευγε παιδι μου!!! ειδες? ολα καποτε περνανε για να ερθει κατι καινουριο... (καλο ή κακο κολοδεχουμενο!)
Το ονομα μου ειναι hapy (απο το χαπι αλλα δν μου εκανε στο ματι ως hapi για να το κανω hapidays!!!) xaxaxaxa ! για μενα ειναι ενας συνδυασμος! τελος οι hapidays( σεροξατ κ τα διαφορα) k ξεκινουν οι happydays!!! μια κουλαμαρα δλδ!
μπραβο βρε george... !!!
τα εχεις κοψει ρε happy?νταξει καλα ειμαι δν μπορω να πω καμια σχεση αλλα πηγα οπως ειπα και πιο πανω gym και ειμουν κομμενος ας ελπισουμε οτι ειναι ααπο την αντιβιωση και απο το κρυωμα....αλλα αυτο το παθαινα παντα ομως οταν ειμουν αγχωμενος.....αρα νομιζω οτι ειναι απο το αγχος.....δεν σ αφηνει να χαρεις τα πραγματα οπως πρεπει ρε γμτο....
ναι!!! μετα κοπων κ βασανων τα καταφερα!!! σχεδον 3 χρονια τωρα καθαρη!!! δεν παιρνω τ ι π ο τ α!!!!
ειναι φορες που υποφερω βεβαια κ εχω γινει νοσοφοβικη, κουραζομαι πολυ! αλλα περναει παλι! κανει κυκλους βλεπεις, αλλα χαπι δν δεχομαι πλεον να παρω!
Η ψυχολογικη κουραση ειναι χειροτερη απο τη σωματικη... ε... εισαι κ λιγο αρρωστουλης....! μν το αφηνεις να σε καταβαλει! κ θα ξεκουραζεσαι κ θα παλευεις! ολα με μετρο ομως!
αιντε βρε!!! μν λες κουτα!!!!
Πως εισαι;;;; Ολα οκ με τη δυσπνοια;;; Εμενα με επιασε πολυ εντονα σημερα κ φοβηθηκα! Ακομα φοβαμαι δηλ!!! Δν μου αρεσει να ζω συνεχως με φοβο!!!
Τι εκανες εσυ;;;;
Πάλευα από τα 18 χωρίς χάπια. Με ότι άλλο έβρισκα. Βιβλία θετικής σκέψης, EFT, διαλογισμό, προσευχές (μη γελάτε ο απελπισμένος...), τάματα, έκθεση (το να εκτίθεσαι συνεχώς στον φόβο σου, μαγνήσια, rhodiola, ιχθυέλαια και ότι έβρισκα μπροστά μου.
Πήγα σε ψυχολόγο που ενώ είχαμε πάνω από 90% επιτυχία στην κοινωνική φοβία οι κρίσεις πανικού δεν έφυγαν ποτέ και η ίδια με παρέπεμψε σε ψυχίατρο.
Φοβάμαι μεν τις παρενέργειες που μπορεί να έχω μακροπρόθεσμα γιατί τώρα δεν έχω κάτι πέρα από εκνευρισμό που και που και εφιάλτες αλλά αν είσαι 6 χρόνια με κρίσεις πανικού και έχεις δοκιμάσει τα πάντα λες δε γαμ... ας πάρω ένα χάπι και καλό...
Ναι! Γνωστική θεραπεία λέγεται
πηγα χθες αλλεργιολογο, σημερα πνευμονολογο! διαφορετικες θεραπειες μου δωσανε! τι κανουμε τωρα????
:( :( :(
Δν κανω τιποτα απολυτως!!! Αν με πιασει δυσπνοια θα παρω κ γω αερολιν! Οτι ειπε ο πνευμονολογος δηλ! Με επιασε ασχημο κολλημα κ δν μου αρεσε καθολου! Ευτυχως με πηρε τηλ ο παθολογος μου να δει πως ειμαι κ εβαλε σε ταξη το μυαλο μου!!! Τωρα εσυ αν κανεις εισπνοη κ παραμενει η δυσπνοια τι να πω;;;; Μηπως ειναι
καθαρα ψυχοσωματικη;;;; Ρωτα το γιατρο σου!!!
Κουραστηκα πολυ! Οχι οτι εχω ηρεμησει τελειως!!! Αυτος ο βηχας με εκνευριζει αφορητα κ ειναι κατι
καινουριο ... Με το που σταματαω τη θεραπεια ξανααρχιζει!!! Ποσο δηλ;;; Ελεος!!! Ας κανει οτι θελει! Αμα πια!!! Αν δν σταματησει κ δω να χειροτερευει θα δω τι θα κανω! Το θεμα ειναι οτι η νεα θεραπεια μου προκαλεσε ταραχη κ ταχυκαρδια κ φοβαμαι να τη παρω!!!
Εσυ;;;
Παρε το γιατρο να του το πεις!!!
εμενα μου ειπαν οτι αυτη η δυσπνοια ισως να ειναι και απο αλεργικο ασθμα επειδη εχω και αλλεργικη ρινιτιδα!αλλα μου εδωσαν εισπνοεομενη κορτιζονη και αερολιν....οταν ρουφαω το αερολιν γινετε το ελα να δεις δυσπνοια ταχυπαλμια για 6 ωρες ουτε τα αταραξ δν με πιανουν που οταν πινω αταραξ κ εχω κριση με καλμαρει....αλλα πρεπει να φταιει οτι ειναι διεγερτικο το αερολιν γι αυτο....τωρα να ειναι αλλεργικο ασθμα τι να πω....δυσκολα θα το ξεχωρισω μου φαινεται....
Ακριβως μα ακριβως τα ιδια κ γω μονο που εκανα 3 φορες θεραπεια αλλα τιποτα!!!!! Τι θα γινει ετσι θα μεινουμε;;; Τι θα κανουμε;;; Τα βρογχοδιασταλτικα τυπου αερολιν κ μενα με στελνουν αδιαβαστη!!! Πολυ ταραχη!!!!! Ταχυπαλμια κ τρεμουλο!!! κ πλεον φοβαμαι να τα παρω!!! δν ξερω αν προτιμω τη δυσπνοια η τη ταραχη!
Χα χα χα!!! Εδω γελαμε!!! Τι κανουμε τωρα;;;; Νιωθεις χουρχουρητο εσυ;;;;
1.εγω νιωθω ενα βαρος στο στηθος....η σπιρομετρηση σου πως ηταν?εδειξε κατι?δηλαδη πως βγαλανε το συμπερασμα οτι εχεις αλεργικο ασθμα?
2.αν οντως ηταν αλλεργικο ασθμα αφου εκανες 3 θεραπειες δεν θα επρεπε να περασει?τι δωση αερολιν πηρες?εγω φαντασου πηρα μεχρι κ 4 μια φορα και η δυσπνοια δυσπνοια.....αρα μηπως δν ειναι αλεργικο ασθμα?
Ρε παιδια να σας ρωτησω κατι?Επειδη και εγω ειμαι πρωην πανικοπληγμενη (λεξη δικη μου-μην την ψαξετε) εχετε συριγμο κατα την αναπνοη?Ειμαι και ασθματικη επισης..Απλα λιγο να σας ξεμπλοκαρω θελω..Αν και εσεις θελετε!Οχι οτι ειμαι ξερολας..Αλλα ως πρωην πανικοπληγμενη και ασθματικη παντα ξεχωριζα την "δυσπνοια" απο την δυσπνοια!
Εν τω μεταξυ χειροτερο εισπνεομενο απο το αερολιν δεν υπαρχει!Το επαιρνα για χρονια και ετρεμα σαν 80χρονη με αρθριτιδα!Για την ταχυκαρδια δεν το συζητω..Χαρντ ροοοοκ αληλλουιαααα επαιζε η καρδια μου!
να σε καλα ρε μνημονιο πας καλα που θα στην πουμε κιολας!!!!μακαρι και θα θελαμε νομιζω την βοηθεια σου!επειδη ειμαι πολυ ''χαμενος'' και το ασθμα μου το εβγαλαν απο το πουθενα,.....λοιπον εμενα με πιανει δυσπνοια και ας εχω 60 παλμους και με πιανει δυσπνοια και σχεδον ολοι μερα.....μια δυσπνοια οχι να χανεσε αλλα να σε δυσκολευει....
οσες φορες πηγα επειγοντα μ εδειναν αταραξ και νομιζω καλμαρα κ επισης μια φορα μ εβαλε στον ορο κορτιζονη κ επισης καλμαρα.....βοηθα μας σε παρακαλω να δουμε που ειμαστε....
συριγμο δν εχω......ενα ξεροβηχα τον εχω.εκανα σπιρομετρηση και βγηκε στο 103% με βαση ηλικια και κιλα αλλα μετα μ εδωσε 4 εισπνοες με αερολιν και εδειξε οτι εκπνοη ηταν κατα 200ml καλυτερα απο αυτην χωρις να φυγει η δυσπνοια εκτος αν εφυγε κ με την ταραχη να μην το καταλαβα η να μ εφερε η ταραχη δυσπνοια....αλλα προσεξε παλι ειχα δυσπνοια!και στο νοσοκομειο μου βαλανε οξυγονο με αερολιν αλλα παλι ειχα δυσπνοαι και ταραχη και πανικο μετα!μου δωσανε αταραξ και καλμαρα....οταν παω gym και ζοριζομαι με πιανει μια δυσκολια στην αναπνοη....αλλα δν μπορω να καταλαβω ειναι δυσπνοια ασθματος ή δυσπνοια αγχους....βασικα εχω και αλεργικη ρινιτιδα και ειναι ενεργοι συνεχεια και εδειχε μια εξεταση οτι εχω αλλεργικη φλεγμονη αλλα δν ξερουμε αν ειναι μονο μυτη....δωσε μας σε παρακαλω οσα περισοτερα φωτα μπορεις.......πινω το αταραξ και το καλμαρει ολο αυτο αλλα ειναι και αγχολυτικο και αντισταμινικο.....
Η πρωτη σπιρομετρηση μετα τη θεραπεια ηταν αψογη! Η δευτερη με βρογχοδιασταλτικο ειχε 33% διαφορα αλλα εντος οριων κ πριν κ μετα! Εκει μου ειπε οτι ειτε ειναι βρογχιτιδα που δν εχει θεραπευτει σωστα η ασθμα.(αλλεργιολογος)
Επειτα ο πνευμονολογος βρηκε τη δικη του σπιρομετρηση καλη αλλα με "υποβαθρο ασθματος"
Οχι συριγμο εχω σπανια,αλλα εχω ξηρο βηχα κ χουρχουρητο καποιες στιγμες!!!! Κ σν να θελω να βγαλω φλεματα! Δυσπνοια κ μετα χασμουρητο ανελεητο αλλα οχι οπως οταν νυσταζεις!ρηχο!
Αυτα...
Τα βρογχοδιασταλτικα δε!!! Ωχ αμαν!!!!
εμενα ειχε 5% καλυτερευση η εκπνοη απλα....χουρχουριρο δν νομιζω να εχω παρατηρησει.....εκτος αν μ διεφυγε....αλλα με τοσο σκαναρισμα σου διαφευγει?ξερω γω ρε γμτο....αλλα αν ηταν δυσπνοια απο ασθμα για να ειναι τοσο εντονο δν θα επρεπε να εχει σιγουρα συριγμο?και δν θα βλεπαμε αμεσως βελτιωση με το αερολιν?
Δν εχεις ασθμα εσυ!!!! Εγω μαλλον το απεκτησα! Γιατι με τις εισπνοες αναπνεω!!!! κ με 5 %;;;; Μν το σκεφτεσαι!!! Καπνιζεις;;;
ουτε καπνιζω ουτε τρωω βλκιες!και γυμναζομαι κιολας!σοτ γυμναστηριο με πιανει η δυσπνοια αλλα εχει ζεστη και δν ξερω αν φταιει ο συνδιασμος αγχος και ζεστη....μετα με πιανει ενα πραγμα λες και ξεχναω να παρω ανασα ενα τετοιο πραγμα....και ενα σφυξιμο στο στηθος στο κεντρο....
Κ γω με τη ζεστη υποφερω κ εχω βαρος στο στερνο αλλα εχω κ τοσα ψυχοσωματικα που μπερδευομαι πλεον!
Οταν εκανες σπιρομετρηση επερνες τιποτα απο θεραπεια τις προηγουμενες μερες;;; Εισπνοες κτλ;;;;
ρε παιδια βοηθεια γτ θα με τρελανει ολο αυτο......εχθες σπιτι δυσπνοια ταχυπαλμια μια σπαστικη κατασταση τρωω το βραδυ ολα καλα....σημερα στη δουλεια επειδη δν εχει delivery και τρωω ενα τοστ κατα της 12:30 μια ζαλαδα ταση για λιποθυμιας μουδιασματα...αναγκαζομαι και φευγω απο την δουλεια μια ωρα πιο νωρις και παω και τρωω pizza οτι πιο γρηγορο βρηκα...και τσακ ολα καλα.....τι μπορει να παιζει γμτο εχουν σπασει τα νευρα μου ειμαι σε απογνωση μιλαμε.....βοηθεια παιδια γτ δν αντεχω αυτο το πραγμα!
Καλημερα κι απο μενα σαν νεα εδω!συμβουλη μου ειναι να φροντισεις τον εαυτο σου πιο ουσιαστικα,υπαρχει κατι ακομα μεσα σου που σε βασανιζει και σου βγαινουν ολα ως ψυχοσωματικα.εγω το 2005 δεκεμβρη επαθα νευρικο κλονισμο απο εναν εντονο καβγα με φιλη,σωριαστηκα,με ετρεχαν στα επειγοντα και ξεκινησε ο γολγοθας μου.κρισεις πανικου μπορει και 4 φορες ημερησιως,μετρουσα παλμους μην τυχον και παθω καμμια καρδια,μετα μου γυρισε σε αγοραφοβια με αποτελεσμα να μην βγαινω εξωποτε ολομοναχη μην τυχον και πεθανω....για ενα μηνα πιστευα οτι μονη θα τα καταφερνα αλλα ματαια....πηγα σε ψυχιατρο,του ειπα το προβλημα,μου εδωσε φαρμακευτικη αγωγη για δυο μηνες και για να βελτιωθω πηρα μεχρι και σκυλο.με βοηθησε παρα πολυ ο σκυλος και καποια στιγμη το πηρα αποφαση.δεν θα ξαναπλησιαζα ποτε ξανα φαρμακα,δεν ηθελα να εξαρτωμαι μια ζωη εφοσον μπορουσα να τα καταφερω,ολα ηταν στο μυαλο μου.πηρα κατι καραμελιτσες τις τικ τακ και επαιρνα αυτες σαν χαπια.placebo θεραπεια στον εαυτο μου.τα καταφερα.....ακομα κι οταν εχασα τον πατερα μου μετα απο χρονια,δρν ξανακυλησα σε αυτον τον εφιαλτη.ακομα και σημερα που μπορει λογω αγχους να ισοπεδωθω και μιας και επαθα πολλα που κοντεψα να παω στον αλλον κοσμο,δεν με επιασε ξανα τιποτα....εχε πιστη και ολα καλα θα πανε.οτιδηποτε αλλο θες ευχαριστως να σε βοηθησω.
σε ευχαριστω παρα πολυ για την ιστορια σου γτ για μενα ειναι ανοιγμα καρδιας ειναι ...βασικα δν περιγραφεται με λογια ολο αυτο εδω η βοηθεια του καθενα με το δικο του γολγοθα...ξερεις τι με προβληματιζει οτι οταν πηγαινα επειγοντα και μου εδιναν 1 αταραξ ειμουν κομπλε τωρα περνω εδω και λιγες μερες μισο το πρωι και μισο βραδυ και παθενω δυσπνοιες κ μλκιες ενω με το αταραξ επρεπε να με ειχε κομπλε!οταν τρωω ηρεμω.....εχει συμβει και σε εσενα αυτο?ισως και να ειναι αυτο μεσα μ βαθια νομιζω κατι εχω γτ μια περιοδο ειμουν καλα ουτε δυσπνοιες ουτε τπτ ολα καλα...
μεχρι να φτασεις τα 55 μυνηματα θα σ αφησει.
με πιο τροπο το πολεμισες ?Quote:
εγω το πολεμησα
συνηθως οταν με πιανει νιωθω και το δεξι μου απο την γαμπα και κατω να ειναι σαν αδυναμο....με 1 αταραξ μου φευγει η κριση πανικου...οταν χωρις να εχω περνω μισο γτ με πιανει μετα δν θα επρεπε να με χαλαρωνει??????kathy γραφε να μπορεις να στειλεις μνμ γτ εχω πολλες αποριες και με ενδιαφερει η ιστορια σου γτ το ξεπερασες χωρις φαρμακα!πες και αλλα για την ιστορια σου σιγουρα βοηθας πολυ κοσμο εδω πιστεψε με!