ωραια ωραια χαιρομαι που σε βοηθησαν οι φακοι επαφης!τωρα εχεις ξεκοψει απο την ηρωινη?γιατι οι ουσιες οδηγουν σε ψυχωτικα..τι σκεφτοσουν ας πουμε? ελπιζω τωρα να εχεις παρει κανα κιλο ε?
Printable View
Την ηρωινη την εκοψα απο το 2003 εκανα κανα χρονο μονο. Απο τοτε ημουν καθαρος για κανα 7 χρονια μονο αλκοολ επινα. Αλλα πριν 2 χρονια με στριμωξαν τοσο πολυ οι αρνητικες σκεψεις στη κοινωνια μου, πιστευα πως με θεωρουσαν ολοι τρελλο απο κοτσωμπολια και δεν αντεξα εκανα χορτο για κανα 2 χρονια για να χαλαρωνω. Ωσπου μου εβγαλε ψηλοαγοραφοβια και αγχος. Μαλιστα πανω στη μαστουρα μου επιχειρησα να επιβεβαιωσω παλι οτι με βλεπουν απο τη τιβι και το πιστευα. Ολα αυτα ομως τα εκανα λογω καθημερινης μιζεριας οπως αφραγκιες να μην εχεις το ταιρι που αγαπας να εχεις κτλ. Οι σκεψεις που ρωτας οτι ειχα δεν θυμαμαι να σου πω με ακριβεια για τοτε αλλα ενιωθα τον εγκεφαλο μου να εχει γινει μοτερ που δεν σταματουσε και παρακαλουσα το θεο να σταματησει. Τωρα πια που ζω στη φλωρινα και δεν κανω με κανενα παρεα και δεν εχω ουτε ενα απλα κοιταω γυρω μου και κοροιδευω απο μεσα μου του στυλ πως ειναι αυτος ετσι και τι κοιταει προς τα δω πραγμα που συμβαινει καθημερινα. Και δω επειδη ειναι μικρη πολη κοιτανε πολυ ειμαι και εμφανισημος.. Και ισως αυτος ειναι ο λογος που με κοιτανε αλλα σε μενα μου βγαινει σε μανια καταδιωξης και δεν μπορω να ανταπεξελθω.. Κιλα εχω παρει πολλα ειμαι 105 τωρα και φταινε τα φαρμακα γιαυτο. Πριν αρχισω θεραπεια ημουν γυρω στα 72 παντα και ειχα καλο μεταβολισμο. Αλλα αμα παω γυμναστηριο σιγουρα θα χασω γρηγορα το χω κανει και παλιοτερα αλλα τεμπελιαζω
μπραβο σου που εχεις κοψει τις ουσιες ειναι τοσο δυσκολο αυτο που εκανες!!!
ο κοσμος γυρω σου δε σε καταδιωκει ειναι το μονο σιγουρο.σε κοιταει τυχαια.αν και σε καταλαβαινω γιατι περναω και εγω μανιες καταδιωξης ή συνομωσιες οπως θες πες το λιγο αλλης μορφης αλλα κι εγω περναω.και πολλοι αλλοι.αλλα μαλλον ειναι ολα ψεματα.μαλλον.να κοιταξεις οταν θα εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να πας γυμναστηριο μην το αμελεις αλλο.
οχι δε θελω να ανακατευονται αλλο στη ζωη μου δε θελω να φαω εισαγγελικη
ναι γιατι ο γιατρος με το που του λεω κατι μου λεει να νοσηλευτω οποτε εχω σταματησει να λεω
μηπως πρεπει να αλλαξεις γιατρο?κι εγω λεω τα τρελα μου στη γιατρο μου αλλα δε με στελνει για νοσηλεια απλα ανεβοκατεβαζει τις δοσολογιες των φαρμακων
@μπου αυτος ο γιατρος με βλεπει απο το '12 δεν αντεχω να παω σε αλλον και να αρχισω να λεω παλι.. επισης ειναι νοσοκομειου οποτε δεν πληρωνω αλλα πληρωνω το τιμημα των νοσηλειων και τις ολο και αυξανομενες δοσεις γενικα ολοι με εχουν γ*****ι με τις αποψαρες τους
ναι σε καταλαβαινω οτι δε θες να αλλαξεις γιατρο αλλα αμα εβρισκες καποιον αλλον παλι σε νοσοκομειο?σε καταλαβαινω για τις διαγνωσεις..και μενα στις νσηλειες μου εβγαινε με συλλογη απο τις διαγνωσεις τους.το να κατσεις και να συζητησεις σοβαρα με τους δικους σου για τους λογους που σου συμπεριφερονται ετσι δε παιζει? κανεις τρελες ή λες οτι ναναι και σε παρεξηγουν?
@μπου οτι και να κανω το ερμηνευουν ως αρρωστια... εντωμεταξυ και γω εχω προβληματα με αυτοτραυματισμους.. ποσες φορες νοσηλευτηκες?
μου φαινεται οτι εχουν πληρη αγνοια οι δικοι σου για οτι γινεται και για το πως να ερμηνευσουν τις συμπεριφορες τους.ισως πρεπει εσυ να τους μιλησεις και να τους εξηγησεις.μια σοβαρη κουβεντα δηλαδη.
κι εγω κοβομουν και τωρα εχω τασεις πολλες.
νοσηλευτηκα 2 φορες.1 φορα για 2 μηνες κι αλλη μια φορα για 1 μηνα.εσυ?
@μπου δεν γινεται να καταλαβουν μονο οτι πει ο γιατρος ειχα πει στη μανα μου οτι θελω να κοψω τα φαρμακα και μου ειπε κλεισε απο τωρα δωματιο στο ψυχιατρειο...
5 φορες εχω μπει και μου το εχουν προτεινει αλλες τοσες...
ναι κοβομουν για χρονια τωρα εχω περιπου ενα χρονο να το κανω
@εσωτερική τα φάρμακα γιατί θέλεις να τα κόψεις;;Είναι ανυπόφορες οι παρενέργειες;;δεν βελτιώνεσαι;;
Τώρα παίρνεις clozapine,μη κάνεις χαζομάρες. Είναι επικίνδυνο φάρμακο και αν το σταματούσες απότομα σίγουρα θα είχε επιπτώσεις.
Πάντως τι επιλέγεις;;Τα νοσοκομεία,την τρέλα και τις τρομακτικές ψευδαισθήσεις ή μια ευκαιρία να βελτιωθείς παρά τις δυσκολίες;;
Τα ψυχωσικά επεισόδια που έχω βιώσει εγώ περιλαμβάνουν αρκετά και ποικίλα πράγματα:
Να βλέπω άσπρες φωτεινές ανθρωπόμορφες σκιές, να βλέπω έναν άντρα με αλλοιωμένα από τον πόνο χαρακτηριστικά προσώπου ξαπλωμένο στο κρεβάτι μου, να βλέπω φλας να αντανακλώνται πάνω σε έπιπλα... Να ακούω θορύβους ή μελωδίες που δεν τις ακούει κάποιος άλλος εκείνη τη στιγμή.
Να πιστεύω ότι ο θεός (ο οποίος κανονικά δεν πιστεύω καν ότι υπάρχει) μου στέλνει σημάδια και να παίρνω σβάρνα εκκλησίες..
Να πιστεύω ότι έχει εγκαταστήσει συγκεκριμένο άτομο πρόγραμμα εντοπισμού και παρακολούθησης στο κινητό μου...
Όλα αυτά μου παρουσιάστηκαν μετά από πολύ αγχωτικές, δυσάρεστες και πιεστικές συνθήκες και η μεγαλύτερη διάρκεια ψυχωσικού επεισοδίου μου ήταν 3-4 μήνες. Η 2η μεγαλύτερη σε διάρκεια ήταν 1,5 μήνα και άλλα κρατούσαν 1-2 μέρες ή κάποιες ώρες ή λεπτά μόνο.
Το πρώτο που μου παρουσιάστηκε ήταν στην παιδική μου ηλικία, όπου είχα δει στην παιδική χαρά όπου βρισκόμουν και ήταν δίπλα σε παραλία και υπήρχε συρμάτινο πλέγμα για περίφραξη, μια μεγάλη σε ύψος φωτιά να ανάβει ξαφνικά στην άμμο και έναν άντρα κολλημένο στα σύρματα από τη μέσα πλευρά της παιδικής χαράς να φωνάζει με κραυγές "φωτιά, φωτιά". Και έτσι όπως εμφανίστηκαν άντρας και φωτιά, έτσι απότομα εξαφανίστηκαν. Κανένας άλλος δεν κοίταζε σε κείνο το σημείο, από γονείς και παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο εκείνη την ώρα. Έτρεξα στη μαμά μου και τη φίλη της που έπιναν καφέ στην καφετέρια που ήταν ακριβώς μπροστά στην παιδική χαρά και καμία δεν είχε δει /ακούσει κάτι.
Ξέρω πλέον μετά από συζήτηση με τον ψυχίατρό μου ότι όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού μου που προκαλούνται από τις καταστάσεις που με φτάνουν στα όριά μου, καθώς και ένας τρόπος για να ξεφεύγει το μυαλό μου κάποιες φορές από το πραγματικό πρόβλημα. Μου έχουν συμβεί μέσα σε εξεταστικές όταν ακόμα ήμουν φοιτήτρια, όπου το άγχος μου χτυπούσε κόκκινο, αυτό με τις μελωδίες συνέβη όταν ταξιδεύαμε στην άλλη άκρη της Ελλάδας για την κηδεία της γιαγιάς μου που είχε πεθάνει εκείνο το μεσημέρι, μετά από επώδυνο χωρισμό που επήλθε ύστερα από πολύ δύσκολες για μένα αλλαγές και συνθήκες, καθώς και σε βαρύ επεισόδιο κατάθλιψης, αλλά και μετά από υπομανία.
Την τελευταία φορά που ένιωσα ότι ξεκινούσε πάλι κάτι ανάλογο, κατάφερα να το πνίξω και να το ελέγξω, με τη βοήθεια του γιατρού και του συντρόφου μου.
@σειριε ναι νιωθω οτι μου αλλοιωνουν την προσωπικοτητα και οτι βαρεθηκα να τα παιρνω και να παιρνω επισης σταθεροποιητη, για στομαχι, για καρδια και ακινετον λογω του κωλολεπονεξ γενικα δεν τα θελω αλλο....
@εσωτερική έχεις κ τα δίκια σου.Παίρνεις πολλά και βαριά φάρμακα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σου.Είναι όμως μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα.
Τα φάρμακα δεν γνωρίζω αν επηρεάζουν την προσωπικότητα.Πιστεύω η πάθηση από μόνη της επιδρά στην προσωπικότητα αρνητικά.Σίγουρα σε μεγάλες δόσεις προκαλούν καταστολή και μαγκώματα.
Πως φαντάζεσαι την ζωή σου χωρίς φάρμακα;;θα είναι καλύτερη;;θα είσαι λειτουργική χωρίς να σε πάνε μέσα με εισαγγελική και χωρίς όλα τα δυσβάσταχτα συμπτώματα της ψύχωσης;;Νομίζω πρέπει να καταλάβεις πως είναι η τελευταία σου ελπίδα για κάτι καλύτερο.Ειδικά τώρα που έχεις πάει στην κλοζαπίνη.Ζύγισε τα και υπολόγισε τις συνέπειες.
Έχεις αυτοκτονικές τάσεις και αν έκανες υποτροπή ίσως είχε μοιραία κατάληξη.
Γνώμη μου είναι να είσαι πιστή με την αγωγή κ να προσπαθείς να βελτιώνεσαι ώστε να δεις κ μείωση στην δοσολογία που θα σε κάνει να είσαι πιο ξαλαφρωμένη.Κάνε υπομονή εσωτερική.Μη κάνεις τα ίδια λάθη ξανά κ ξανά.
εσωτερικη το οτι παιρνουμε φαρμακα δεν αλλαζει τον πυρηνα της υπαρξης μας.αλλα το βαθος που σου δινει ο πονος δεν στο δινει κανενα συναισθημα.αυτοι που χαιρονται συνεχως ειναι επιφανειακοι.και εγω δεν τα θελω αλλο αλλα ειναι η πρωτη φορα που παιρνω τετοια αγωγη και θα την κανω κανονικα εαν υποτροπιασω δεν θα ειμαι συνεπης και ας ξανακανω αποπειρα καλυτερα να πεθανω ορθιος παρα να ζω γονατιστος.
@παιδια σος θελουν να με βαλουν ψυχιατρειο τι κανω????
@εσωτερική για ποιον λόγο θέλουν να σε βάλουν στο ψυχιατρείο;;Δεν είσαι συνεπής με την αγωγή;;πρέπει να ρυθμίσουν την δόση σου με το Leponex κ χρειάζεται επιτήρηση;;
Τι σου έχουν πει;;
@σειριε ευχαριστω για την αμεση απαντηση!
ναι θελουν να δουν και οργανικα θεματα γιατι ειπα η ηλιθια οτι εχω οπτικα και οτι θελω να κανω κακο στον εαυτο μου και με ειχαν βρει με επιληπτικες κρισεις θελουν να με βαλουν μεσα (και καλα για λιγο) για να με παρακολουθησουν και να δουν τι γινεται με την αγωγη! δε θελω..
εγω παντωσ θα σασ πω οτι με προσπαθεια γινεται να γινεισ καλα
αλλα εσεισ εχετε αλλη νοοτροπια τα παρατατε δηλαδη κι εγω σε καποια φαση δε μπορουσα να κανω και πολλα
και ειξα βαροσ στην ποιοτητα και η προσπαθεια ειναι για παντα δεν ειναι μονο για τα φαρμακα κι αμα δν το ξερετε αυτο εχετε
μια πολυ κακη νοοτροπια ζωησ
Νομίζω το να κρύβει κάποιος στοιχεία για την κατάσταση του δεν είναι κ το καλύτερο που μπορεί να κάνει.Δεν είσαι ηλίθια που είπες την αλήθεια για τα συμπτώματα σου.Γι'αυτό πηγαίνεις στον γιατρό και αυτά προσπαθείς να καταπολεμήσεις και να νιώσεις καλύτερα.
Δεν έχω εμπειρία από ψυχιατρείο γιατί ο γιατρός μου αποφάσισε να μη με βάλει μέσα αν κ στην κατάσταση μου έπρεπε.Προφανώς έχεις περάσει πολλά σε αυτούς τους χώρους και δικαιολογημένα να μη θες να ξαναβιώσεις κάτι αντίστοιχο.
Νομίζω πως οι γιατροί σου λένε την αλήθεια στην προκειμένη περίπτωση.Εϊσαι με ένα φάρμακο που χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και το ότι ακόμα έχεις θετικά συμπτώματα ίσως δείχνει πως πρέπει να γίνει προσαρμογή της δόσης.Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να γίνει η αλλαγή μιας δοσολογίας όταν παίρνεις κλοζαπίνη χωρίς στενή παρακολούθηση.Έχω συνηθίσει να μου κάνουν την αλλαγή κ να είμαι σπίτι μου,οπότε δεν είμαι κ ειδικός να σε συμβουλέψω.
Πιστεύω πως είναι για το καλό σου όμως.Συζήτησε το με τον γιατρό σου για το αν υπάρχει δυνατότητα να σε παρακολουθεί ενώ είσαι σπίτι σου.
εσωτερικη εμενα μου φαινεται πωσ πρεπει να πασ για να κοιταξουν τη συνολικη σου υγεια κι οχι το προβλημα το ψυχολογικο
γιατι απο αυτα που λεσ νομιζω οτι και η συνολικη σου υγεια πιθανον να μην ειναι καλη και ισωσ κατι πρεπει να κανεισ γι αυτο
@σειριε μακαρι να γινοταν να με βλεπαν και να εκανα την αυξηση στο σπιτι αλλα λενε οτι αποκλειεται! και μου κανουν ψυχολογικη βια ωστε να μπω...
@ελις ναι μαλλον ισχυει αυτο που λες για τη συνολικη εικονα...
αλλα γενικα νομιζω πως οσα περισσοτερα λες στους γιατρους τοσο σε γ****ε
ρε συ εσωτερικη πρεπει καπωσ να καταλαβεισ οτι εσενα σου πεφτουν βαρια τα φαρμακα εμενα ασ πουμε μου πεφτουν ελαφρια
στον καθενα ειναι διαφορετικο εσυ πρεπει να κανεισ μετρημενη ζωη σιγουρα για καποιο διαστημα δηλαδη καλο φαγητο καλο υπνο
μεχρι να παρεισ λιγο τα πανω σου λιγο δραστηριοτητα κλπ αλλα εγω νομιζω πρεπει να δωσεισ βαροσ στον καλο υπνο να κοιμασαι πολυ εγω ετσι σωθηκα παντωσ να ξερεισ κοιμαμαι με τισ κοτεσ
και μπορεισ να κοιμασαι ασ πουμε στισ εντεκα και μετα να ξυπνασ το πρωι και να αρχιζεισ τη μερα σου τελοσ παντων πρεπει να ζεισ τη μερα οχι τη νυχτα αλλιωσ εγω δε βλεπω να γινεται κατι
@μπου σορυ που καταχραστηκα το θεμα σου...
Serios βίωσα ακριβώς την ίδια κατάσταση 2 φορές μάλιστα. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που μπορεί να συμβαίνει στον εγκέφαλο ώστε τα βιώματα να είναι τόσο όμοια. Το 2ο επεισόδιο το έπαθα επίσης το 2012 ενόψει ημερολογίου των μάγιας κλπ... Οι δε "συμπτώσεις" είναι απίστευτα τρομακτικές... Δεν είναι βεβαίως της φαντασίας μας απλά ίσως κάτω από άλλες συνθήκες να μην παρατηρούσαμε τα σημάδια αυτά... Το πιο τραγικό της υπόθεσης ήταν η αϋπνία... Θέλω να πω πως αν δεν υπήρχε αυτή η συνθήκη που με εξόντωνε ίσως θα μπορούσα να ζήσω μ' αυτόν τον "ιδιαίτερο τρόπο" αντίληψης της πραγματικότητας.