τι ψυχωτικα βιωνετε; - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast
Results 91 to 105 of 109
    Senior Member
    μου φαινεται οτι εχουν πληρη αγνοια οι δικοι σου για οτι γινεται και για το πως να ερμηνευσουν τις συμπεριφορες τους.ισως πρεπει εσυ να τους μιλησεις και να τους εξηγησεις.μια σοβαρη κουβεντα δηλαδη.
    κι εγω κοβομουν και τωρα εχω τασεις πολλες.
    νοσηλευτηκα 2 φορες.1 φορα για 2 μηνες κι αλλη μια φορα για 1 μηνα.εσυ?

Senior Member
    @μπου δεν γινεται να καταλαβουν μονο οτι πει ο γιατρος ειχα πει στη μανα μου οτι θελω να κοψω τα φαρμακα και μου ειπε κλεισε απο τωρα δωματιο στο ψυχιατρειο...
    5 φορες εχω μπει και μου το εχουν προτεινει αλλες τοσες...
    ναι κοβομουν για χρονια τωρα εχω περιπου ενα χρονο να το κανω

Senior Member
    @εσωτερική τα φάρμακα γιατί θέλεις να τα κόψεις;;Είναι ανυπόφορες οι παρενέργειες;;δεν βελτιώνεσαι;;
    Τώρα παίρνεις clozapine,μη κάνεις χαζομάρες. Είναι επικίνδυνο φάρμακο και αν το σταματούσες απότομα σίγουρα θα είχε επιπτώσεις.
    Πάντως τι επιλέγεις;;Τα νοσοκομεία,την τρέλα και τις τρομακτικές ψευδαισθήσεις ή μια ευκαιρία να βελτιωθείς παρά τις δυσκολίες;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Τα ψυχωσικά επεισόδια που έχω βιώσει εγώ περιλαμβάνουν αρκετά και ποικίλα πράγματα:
    Να βλέπω άσπρες φωτεινές ανθρωπόμορφες σκιές, να βλέπω έναν άντρα με αλλοιωμένα από τον πόνο χαρακτηριστικά προσώπου ξαπλωμένο στο κρεβάτι μου, να βλέπω φλας να αντανακλώνται πάνω σε έπιπλα... Να ακούω θορύβους ή μελωδίες που δεν τις ακούει κάποιος άλλος εκείνη τη στιγμή.
    Να πιστεύω ότι ο θεός (ο οποίος κανονικά δεν πιστεύω καν ότι υπάρχει) μου στέλνει σημάδια και να παίρνω σβάρνα εκκλησίες..
    Να πιστεύω ότι έχει εγκαταστήσει συγκεκριμένο άτομο πρόγραμμα εντοπισμού και παρακολούθησης στο κινητό μου...

Όλα αυτά μου παρουσιάστηκαν μετά από πολύ αγχωτικές, δυσάρεστες και πιεστικές συνθήκες και η μεγαλύτερη διάρκεια ψυχωσικού επεισοδίου μου ήταν 3-4 μήνες. Η 2η μεγαλύτερη σε διάρκεια ήταν 1,5 μήνα και άλλα κρατούσαν 1-2 μέρες ή κάποιες ώρες ή λεπτά μόνο.

Το πρώτο που μου παρουσιάστηκε ήταν στην παιδική μου ηλικία, όπου είχα δει στην παιδική χαρά όπου βρισκόμουν και ήταν δίπλα σε παραλία και υπήρχε συρμάτινο πλέγμα για περίφραξη, μια μεγάλη σε ύψος φωτιά να ανάβει ξαφνικά στην άμμο και έναν άντρα κολλημένο στα σύρματα από τη μέσα πλευρά της παιδικής χαράς να φωνάζει με κραυγές "φωτιά, φωτιά". Και έτσι όπως εμφανίστηκαν άντρας και φωτιά, έτσι απότομα εξαφανίστηκαν. Κανένας άλλος δεν κοίταζε σε κείνο το σημείο, από γονείς και παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο εκείνη την ώρα. Έτρεξα στη μαμά μου και τη φίλη της που έπιναν καφέ στην καφετέρια που ήταν ακριβώς μπροστά στην παιδική χαρά και καμία δεν είχε δει /ακούσει κάτι.

Ξέρω πλέον μετά από συζήτηση με τον ψυχίατρό μου ότι όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού μου που προκαλούνται από τις καταστάσεις που με φτάνουν στα όριά μου, καθώς και ένας τρόπος για να ξεφεύγει το μυαλό μου κάποιες φορές από το πραγματικό πρόβλημα. Μου έχουν συμβεί μέσα σε εξεταστικές όταν ακόμα ήμουν φοιτήτρια, όπου το άγχος μου χτυπούσε κόκκινο, αυτό με τις μελωδίες συνέβη όταν ταξιδεύαμε στην άλλη άκρη της Ελλάδας για την κηδεία της γιαγιάς μου που είχε πεθάνει εκείνο το μεσημέρι, μετά από επώδυνο χωρισμό που επήλθε ύστερα από πολύ δύσκολες για μένα αλλαγές και συνθήκες, καθώς και σε βαρύ επεισόδιο κατάθλιψης, αλλά και μετά από υπομανία.

Την τελευταία φορά που ένιωσα ότι ξεκινούσε πάλι κάτι ανάλογο, κατάφερα να το πνίξω και να το ελέγξω, με τη βοήθεια του γιατρού και του συντρόφου μου.

Senior Member
    @σειριε ναι νιωθω οτι μου αλλοιωνουν την προσωπικοτητα και οτι βαρεθηκα να τα παιρνω και να παιρνω επισης σταθεροποιητη, για στομαχι, για καρδια και ακινετον λογω του κωλολεπονεξ γενικα δεν τα θελω αλλο....

Senior Member
    @εσωτερική έχεις κ τα δίκια σου.Παίρνεις πολλά και βαριά φάρμακα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σου.Είναι όμως μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα.
    Τα φάρμακα δεν γνωρίζω αν επηρεάζουν την προσωπικότητα.Πιστεύω η πάθηση από μόνη της επιδρά στην προσωπικότητα αρνητικά.Σίγουρα σε μεγάλες δόσεις προκαλούν καταστολή και μαγκώματα.
    Πως φαντάζεσαι την ζωή σου χωρίς φάρμακα;;θα είναι καλύτερη;;θα είσαι λειτουργική χωρίς να σε πάνε μέσα με εισαγγελική και χωρίς όλα τα δυσβάσταχτα συμπτώματα της ψύχωσης;;Νομίζω πρέπει να καταλάβεις πως είναι η τελευταία σου ελπίδα για κάτι καλύτερο.Ειδικά τώρα που έχεις πάει στην κλοζαπίνη.Ζύγισε τα και υπολόγισε τις συνέπειες.
    Έχεις αυτοκτονικές τάσεις και αν έκανες υποτροπή ίσως είχε μοιραία κατάληξη.
    Γνώμη μου είναι να είσαι πιστή με την αγωγή κ να προσπαθείς να βελτιώνεσαι ώστε να δεις κ μείωση στην δοσολογία που θα σε κάνει να είσαι πιο ξαλαφρωμένη.Κάνε υπομονή εσωτερική.Μη κάνεις τα ίδια λάθη ξανά κ ξανά.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    @σειριε ναι νιωθω οτι μου αλλοιωνουν την προσωπικοτητα και οτι βαρεθηκα να τα παιρνω και να παιρνω επισης σταθεροποιητη, για στομαχι, για καρδια και ακινετον λογω του κωλολεπονεξ γενικα δεν τα θελω αλλο....
    εσωτερικη το οτι παιρνουμε φαρμακα δεν αλλαζει τον πυρηνα της υπαρξης μας.αλλα το βαθος που σου δινει ο πονος δεν στο δινει κανενα συναισθημα.αυτοι που χαιρονται συνεχως ειναι επιφανειακοι.και εγω δεν τα θελω αλλο αλλα ειναι η πρωτη φορα που παιρνω τετοια αγωγη και θα την κανω κανονικα εαν υποτροπιασω δεν θα ειμαι συνεπης και ας ξανακανω αποπειρα καλυτερα να πεθανω ορθιος παρα να ζω γονατιστος.
    Wenn du träumen kannst,kannst du tun!

Senior Member
    @παιδια σος θελουν να με βαλουν ψυχιατρειο τι κανω????

Senior Member
    @εσωτερική για ποιον λόγο θέλουν να σε βάλουν στο ψυχιατρείο;;Δεν είσαι συνεπής με την αγωγή;;πρέπει να ρυθμίσουν την δόση σου με το Leponex κ χρειάζεται επιτήρηση;;
    Τι σου έχουν πει;;

Senior Member
    @σειριε ευχαριστω για την αμεση απαντηση!
    ναι θελουν να δουν και οργανικα θεματα γιατι ειπα η ηλιθια οτι εχω οπτικα και οτι θελω να κανω κακο στον εαυτο μου και με ειχαν βρει με επιληπτικες κρισεις θελουν να με βαλουν μεσα (και καλα για λιγο) για να με παρακολουθησουν και να δουν τι γινεται με την αγωγη! δε θελω..
    Last edited by εσωτερική_σήψη; 04-12-2015 at 19:43. Reason: ορθογραφικο

Senior Member
    εγω παντωσ θα σασ πω οτι με προσπαθεια γινεται να γινεισ καλα
    αλλα εσεισ εχετε αλλη νοοτροπια τα παρατατε δηλαδη κι εγω σε καποια φαση δε μπορουσα να κανω και πολλα
    και ειξα βαροσ στην ποιοτητα και η προσπαθεια ειναι για παντα δεν ειναι μονο για τα φαρμακα κι αμα δν το ξερετε αυτο εχετε
    μια πολυ κακη νοοτροπια ζωησ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    @σειριε ευχαριστω για την αμεση απαντηση!
    ναι θελουν να δουν και οργανικα θεματα γιατι ειπα η ηλιθια οτι εχω οπτικα και οτι θελω να κανω κακο στον εαυτο μου και με ειχαν βρει με επιληπτικες κρισεις θελουν να με βαλουν μεσα (και καλα για λιγο) για να με παρακολουθησουν και να δουν τι γινεται με την αγωγη! δε θελω..
    Νομίζω το να κρύβει κάποιος στοιχεία για την κατάσταση του δεν είναι κ το καλύτερο που μπορεί να κάνει.Δεν είσαι ηλίθια που είπες την αλήθεια για τα συμπτώματα σου.Γι'αυτό πηγαίνεις στον γιατρό και αυτά προσπαθείς να καταπολεμήσεις και να νιώσεις καλύτερα.
    Δεν έχω εμπειρία από ψυχιατρείο γιατί ο γιατρός μου αποφάσισε να μη με βάλει μέσα αν κ στην κατάσταση μου έπρεπε.Προφανώς έχεις περάσει πολλά σε αυτούς τους χώρους και δικαιολογημένα να μη θες να ξαναβιώσεις κάτι αντίστοιχο.
    Νομίζω πως οι γιατροί σου λένε την αλήθεια στην προκειμένη περίπτωση.Εϊσαι με ένα φάρμακο που χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και το ότι ακόμα έχεις θετικά συμπτώματα ίσως δείχνει πως πρέπει να γίνει προσαρμογή της δόσης.Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να γίνει η αλλαγή μιας δοσολογίας όταν παίρνεις κλοζαπίνη χωρίς στενή παρακολούθηση.Έχω συνηθίσει να μου κάνουν την αλλαγή κ να είμαι σπίτι μου,οπότε δεν είμαι κ ειδικός να σε συμβουλέψω.
    Πιστεύω πως είναι για το καλό σου όμως.Συζήτησε το με τον γιατρό σου για το αν υπάρχει δυνατότητα να σε παρακολουθεί ενώ είσαι σπίτι σου.

Senior Member
    εσωτερικη εμενα μου φαινεται πωσ πρεπει να πασ για να κοιταξουν τη συνολικη σου υγεια κι οχι το προβλημα το ψυχολογικο
    γιατι απο αυτα που λεσ νομιζω οτι και η συνολικη σου υγεια πιθανον να μην ειναι καλη και ισωσ κατι πρεπει να κανεισ γι αυτο

Senior Member
    @σειριε μακαρι να γινοταν να με βλεπαν και να εκανα την αυξηση στο σπιτι αλλα λενε οτι αποκλειεται! και μου κανουν ψυχολογικη βια ωστε να μπω...

@ελις ναι μαλλον ισχυει αυτο που λες για τη συνολικη εικονα...

αλλα γενικα νομιζω πως οσα περισσοτερα λες στους γιατρους τοσο σε γ****ε

Senior Member
    ρε συ εσωτερικη πρεπει καπωσ να καταλαβεισ οτι εσενα σου πεφτουν βαρια τα φαρμακα εμενα ασ πουμε μου πεφτουν ελαφρια
    στον καθενα ειναι διαφορετικο εσυ πρεπει να κανεισ μετρημενη ζωη σιγουρα για καποιο διαστημα δηλαδη καλο φαγητο καλο υπνο
    μεχρι να παρεισ λιγο τα πανω σου λιγο δραστηριοτητα κλπ αλλα εγω νομιζω πρεπει να δωσεισ βαροσ στον καλο υπνο να κοιμασαι πολυ εγω ετσι σωθηκα παντωσ να ξερεισ κοιμαμαι με τισ κοτεσ

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast