Originally Posted by
Constantly curious
Ναι Ελις μου, ξερω. Πρωτα ξερω οτι η ιδια εχω το στοιχειο στον χαρακτηρα μου να μην βιαζομαι να κρινω απο το τι βλεπω αλλά να μοχθω για το τι υπαρχει. Μη κρινεις το εξωφυλλο ενος βιβλιου αλλα μπες στο "κοπο" να το διαβασεις και μετα πες μου.
Επισης, εχω φυσικα μειονεκτηματα και δεν τα καταφερνω σε καποια σκοταδια. Παιρνω τηλεφωνο κλεινω μια συναντηση και λεω στο ατομο οτι ειμαι αδυναμη να παρασταθω ή να βοηθησω. Αναγνωριζω δηλαδη οτι σαν ανθρωπος καποια "σκοταδια" φοβαμαι να τα διασχισω.
Να δειξω κατανοηση οταν ο αλλος εχει αγνοια,ναι. Να δειξω κατανοηση οτι εχει μαθει να μεταθετει στον αλλον το δικο του προβλημα, ως ενα σημειο Ναι.
Δεν γινεται ομως... οταν ξερω για παραδειγμα εναν ανθρωπο να αφιερωνει 5 ωρες στο φεις μπουκ δλδ εχει χρονο, εχει ιντερνετ, μαγκια του και χαρα του, να τον δικαιολογω που δεν εκατσε να διαβασει απο τα 100νταδες αρθρα που υπαρχουν για την ψυχικη ασθενεια εστω ενα.
Οταν ενα ατομο που με ενδιαφερει αντιμετωπιζει κατι, καλως ή κακως θα μπω στη διαδικασια να ενημερωθω για αυτο. Π.χ κληρονομικοτητα διαβητη, κληρονομικοτητα παχυσαρκιας, ζητημα γυναικολογικης φυσεως, ζητηματα καρδιακης ανεπαρκειας, πιεσης κτλ.
Θελω να βοηθησω αρα δεν παω στα τυφλα. Αν δεν αρκουν αυτα που δινω Ομολογω οτι δεν εχω παραπανω.
Δεν κοκορευομαι για το ποια ειμαι, εγινα πιο λεπτομερεις για να σου πω οτι δεν γραφω οτι γραφω επειδη με βολευει. Ισα ισα, το να εισαι σε μαχη Μονος απο τη μια σε βοηθαει να ξερεις που πατας και που βρισκεσαι αλλά απο την αλλη σε παιρνει και απο κατω και βλεπεις ποιους ανθρωπους επελεξες ο ιδιος στη ζωη σου.
Η κακια, η ζηλια, ο θυμος, το μισος ειναι ολα ανθρωπινα. Το ζητημα ειναι τον καθενα μας τι τον κινητοποιει να παλεψει και να παει παρακατω.
Εγω ανεκαθεν ηθελα να πιστευω πως οι ανθρωποι μπορουν να γινουν καλυτεροι και μπορουν να επιλεξουν το θετικο εναντι του αρνητικου.
Ιδεαλισμος αποκαλειται. Προσγειωθηκα αλλά αρνουμαι να μου κλεψουν αυτο που με κανει ανθρωπινη.