Results 91 to 105 of 148
Thread: Κατάθλιψη και Φιλία
-
04-02-2016, 23:54 #91
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Εγω παιδια μπορει πλεον να μην εχω φιλουσ αλλα εγινα φαν των ωραιων συζητησεων
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
- 04-02-2016, 23:58 #92
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
05-02-2016, 00:29 #93
- Join Date
- Nov 2015
- Posts
- 174
συμφωνω !!
και γω έχω προσέξει ότι ο καθένας σκέφτεται το συμφέρον του στο θέμα της φιλίας και αυτό ΄με έχει απογοητευσει..
μπορεί να έχεις δώσει τα πάντα για τον άλλο που τον θεωρείς φίλο σου, να τον έχεις ακούσει στις δύσκολες στιγμές τυ, να του χεις συμπαρασταθεί όσο κανένας ακόμη και στις χαρές του να χαίρεσαι λες και ΄βίωσες εσύ την χαρά, και όταν έχεις ανάγκη εσύ από μια συμβουλή ή απλά από έναν άνθρωπο να σε ακούσει, να σε "ξεπετάει" με ένα "όλα καλά θα πανε " και μετά να εξαφανίζεται .. ή και στις καλές σου μέρες , να μην χαίρεται καν για εσένα.
και όταν σε αυτόν πηγαίνουν όλα όπως τα θέλει, να εξαφανίζεται, λες και απλά σε χρησιμοποίησε όταν σε είχε ανάγκη .
γενικά πολύ εκμετάλλευση, συμφέρον και κομπλεξισμό έχω βιώσει παρά οτιδήποτε άλλο.
05-02-2016, 00:35 #94
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- νησια bora bora
- Posts
- 4,715
05-02-2016, 03:27 #95
- Join Date
- Jul 2013
- Location
- αθηνα
- Posts
- 16,720
05-02-2016, 12:25 #96
- Join Date
- May 2011
- Location
- Γαλαξίας Ανδρομέδα
- Posts
- 4,434
το ερωτημα για μένα δεν είναι αν αν ενας καταθλιπτικος μπορει να εχει φίλους, εγω πιστευω πως μπορει. Το ερωτημα για μένα είναι μήπως οι ''φίλοι'' προκαλεσαν την καταθλιψη;
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
05-02-2016, 13:52 #97
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- νησια bora bora
- Posts
- 4,715
δεν ξερω αν την "προκάλεσαν" σιγουρα όμως συνβάλλουν στην επιδείνωση της. οι φιλοι σου ειναι ο κύκλος σου, η βιτρινα του κόσμου σου... η εγκαταληψη η αχαριστεία η προδωσία η βλακεια η κακία ... όταν παιρνεις αυτα απο τον κόσμο σου..τοτε αυτοματα πιστευεις οτι ετσι ειναι ο κόσμος..και κλεινεσαι στην μοναξια σου για να νιωσεις ασφαλής και να προστατευσεις τον εαυτο σου απο όλα αυτα!
05-02-2016, 16:20 #98
05-02-2016, 16:21 #99
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- νησια bora bora
- Posts
- 4,715
05-02-2016, 21:00 #100
- Join Date
- May 2011
- Location
- Γαλαξίας Ανδρομέδα
- Posts
- 4,434
05-02-2016, 21:05 #101
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- νησια bora bora
- Posts
- 4,715
06-02-2016, 05:08 #102
- Join Date
- Jun 2013
- Posts
- 85
Ωραίο θέμα αυτό. Νομίζω ότι αν υπάρχει κατάθλιψη, τότε μάλλον δεν υπήρχε υγιής φιλία από πριν. Εγώ νιώθω ότι ήμουν ήδη σε φιλίες με πολλά προβλήματα, τα οποία δεν έβλεπα γιατί δεν ήθελα και γιατί ήμουν αρκετά σκληρή για να τα ανεχτώ. Απλά όταν έπεσα ψυχολογικά, ήμουν ευάλωτη και εκεί άρχισαν να με ενοχλούν τα πάντα και να τα βλέπω ξεκάθαρα. Και είδα πόσο λάθος ήμουν και εγώ στις φιλίες, γιατί δεν έβαζα όρια. Το θεωρούσα δεδομένο ότι ο άλλος σέβεται την προσωπικότητά σου, αλλά τελικά αυτό θέλει πολλή δουλειά και από τις 2 πλευρές. Είναι τόσο δύσκολο να είναι υγιής μία φιλία όσο και ο έρωτας. Απλά στο δεύτερο μπαίνει και το πάθος στη μέση και ξεσκαρτάρει το τοπίο και διαλύεται η σχέση μόνη της, ή φτιάχνει. Ενώ στη φιλία που τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, έχεις την ψευδαίσθηση ότι το πράγμα ρολάρει μόνο του και δεν κάνεις ιδιαίτερη προσπάθεια να το φτιάξεις. Π.χ. μπορεί να διαφωνείς με τις επιλογές και τη στάση του φίλου, αλλά εσύ να συνεχίζεις "δίνεις" ψυχαναγκαστικά ή να προσποιείσαι ότι συμφωνείς για να μην τον στενοχωρήσεις. Σε οποιαδήποτε μακροχρόνια σχέση δε γίνεται να είναι λάθος μόνο η μία πλευρά.
06-02-2016, 14:48 #103
- Join Date
- Aug 2015
- Posts
- 176
και εγώ πίστευα ότι υπήρχε σεβασμός. Αλλά παρατηρώ γενικά στις σχέσεις των ατόμων ότι δεν υπάρχει αμοιβαιότητα, κυλάνε επειδή κάποιος υποχωρεί-ανέχεται για διάφορους λόγους κάθε φορά. Υγιέστατες σχέσεις.... Σχετικά με τα όρια τώρα ήθελα να γράψω πώς μου φαίνεται αντιφατικό να πρέπει κανείς να προσέχει στις φιλίες του ,ώστε να μην τον εκμεταλλευτούν. Υποτίθεται ότι στις φιλικές σχέσεις δεν υπάρχει διάθεση κακομεταχείρισης. Αλλά έτσι είναι,χρειάζονται όρια. και από δική μου εμπειρία θα πω ότι δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε "τι θέλει να πει ο ποιητής". Υπήρχαν συμπεριφορές προσβλητικές που λόγω "φιλίας" δεν γίνονταν αμέσως αντιληπτές. Σκεφτόμουν "μπα, δεν μπορεί". Άρα στα όρια, όχι εκπτώσεις.
06-02-2016, 14:56 #104
- Join Date
- Aug 2015
- Posts
- 4,692
06-02-2016, 16:52 #105
- Join Date
- Jun 2013
- Posts
- 85
Μιλάω για προσωπική ευθύνη γιατί άμα δεν το δω και έτσι θα φρικάρω. Θα γεμίσω χολή :P Πέρασα φάση που μου φαίνονταν όλοι άκαρδα τέρατα και εγώ να νιώθω απολύτως σωστή. Και όταν τα έβαλα κάτω είδα πως τελικά ίσως αυτό ήταν το λάθος μου. Ότι ήμουν καλή εκεί που θα έπρεπε να θυμώσω, ότι άκουγα μλκς (όχι για μένα απαραίτητα, αλλά για τρίτους) και δεν εναντιωνόμουν σε αυτές, ότι ακολουθούσα με το ζόρι το δρόμο των άλλων χάριν της «φιλίας» και τελικά έχανα τον δικό μου, ότι ήμουν εκεί για άλλους ενώ είχα πολύ πιο σημαντικά δικά μου θέματα που παραμελούσα, ότι καταπιεζόμουν και δε μίλαγα για να μην προσβάλλω τον φίλο, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να δεχόμουν προσβολές και άσχημες συμπεριφορές τις οποίες δικαιολογούσα χάριν κατανόησης της δύσκολης φάσης του άλλου. Γενικά απέφευγα τις γκρίνιες, τις εντάσεις, τις ρίξεις, με αποτέλεσμα να παρουσιάζω κάτι άλλο στον φίλο και όχι τον εαυτό μου. Ναι μεν ήμουν καλή και καλοπροαίρετη, αλλά εξίσου πολύ ψεύτικη.
Και δυστυχώς σπάνια θα βρεις άνθρωπο που να σε ψάξει όπως θέλεις εσύ. Που να σε νιώθει και να σε αγαπάει για αυτό που είσαι, όταν εσύ ο ίδιος δεν εκφράζεις τον εαυτό σου όπως είναι. Είναι σαν να ψάχνεις για μεσσία. Και ναι συμφωνώ με τα όρια. Κάποτε μου φαίνονταν και έμενα μικροπρεπές να μπω σε αυτήν τη «διαδικασία», αλλά τελικά δε μπαίνεις σε καμία διαδικασία. Αν μάθεις να υπερασπίζεσαι τα πιστεύω σου και να εκφράζεις τα θέλω σου, αν δηλαδή νιώθεις ο εαυτός σου σε ό, τι λες και κάνεις, τα όρια μπαίνουν αυτομάτως.. αβάδιστα και αβίαστα :P . Αλλά αυτό δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Ειδικά αν δεν έχεις μάθει από μικρός να το κάνεις. Και όταν έρθουν και τα ψυχολογικά γίνεται πιο περίπλοκο. Αμφιβάλλεις και για τον ίδιο σου τον εαυτό, άρα και για αυτά που χρειάζεται να εκφράσεις.
Τι να πω ρε παιδιά, θέλει πολλή δουλειά το πράγμα. Γι’ αυτό οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από προσωπεία, λένε καμιά μλκ, πίνουν καμιά μπύρα να περάσει η ώρα και μετά ο καθένας απορροφάται στο μικρόκοσμό του. Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Στην τελική ανάλυση ο θύτης και το θύμα είναι εξίσου τραγικά πρόσωπα. Είναι οι δύο πλευρές του κάλπικου νομίσματος που λέγεται φιλία. Πως μπορώ να ζητήσω αληθινή φιλία όταν δεν έχω μάθει πρώτα να είμαι η ίδια αληθινή (->έδωσα πόνο ε)
Similar Threads
-
φιλία...
By manosthess in forum Σχέσεις και ΕπικοινωνίαReplies: 2Last Post: 09-11-2015, 15:31 -
Φιλία..
By th93 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 8Last Post: 09-09-2012, 21:00 -
ΦΙΛΙΑ
By biskotaki in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 6Last Post: 20-06-2010, 15:42 -
Φιλία
By Μελίνα in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 27Last Post: 04-07-2009, 17:18 -
Φιλία
By Kleiw in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 19Last Post: 12-09-2007, 12:46
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή