Anxious Επειδή και εγώ έχω συνέχεια άγχος εμένα δεν με πιάνει και πολλές φορές το θα τρελαθώ αλλα το θα πεθανω
Printable View
Anxious Επειδή και εγώ έχω συνέχεια άγχος εμένα δεν με πιάνει και πολλές φορές το θα τρελαθώ αλλα το θα πεθανω
δυο πραγματα ειναι οι φοβιες των αγωτικων..μηπως τρελλαθουν ή μηπως πεθανουν...αλλοι τα εχουν κ τα δυο..αλλοι μονο το ενα απο τα δυο..διαλεγεις κ παιρνεις φοβια..
εγω μια ζωη απο μμικρη φοβηθηκα αυτο κ τελος μου μεινε κολλημα.
δεν φοβαμαι οτι θα πεθανω απο αυτο...πως να πεθανω απο αυτο?πως γινεται? να πεθανει καποιος απο το στρες?κ καρδιακη προσβολη να παθω..μια χαρα...και? τι εγινε? ισα ισα..μπαμ κ κατω κ τελος..λυτρωθηκες.
ο θανατος ο φυσικος ειναι πολυ πιο ανακουφιστικος απο τον ψυχικο θανατο.
Επειδη τραβολογιεμαι 10 και πλεον χρονια , δεν ειναι ηπια κτθλψη , μειζον ειναι , αυτη ειναι η διαγνωση , ειχα να βγω με ανθρωπο εστω για εναν καφε απο το 06 εως το τελος 2014 , που εκανα εναν δεσμο , μεσα απο το φορουμ , αφου δεν ειχα επαφημε τον εξω κοσμο , δυσκολευομουν να παω εστω και στο σμαρκετ , ειχα εμμονες ιδεες , δεν μπορουσα να παρω τηνπαραμικρη αποφαση , ειχα ακινητοποιηθει εντελως , καθολου λειτουργικος , για δουλεια , ουτε συζητηση , δεν μπορουσα καλα καλα να βγω για μια βολτα ..................εκανα να βγω εστω για μια βολτα με γυναικα απο το 04 , εως τον δεσμο του 14 , που με βοηθησε πολυ , καταλαβα οτι η κτθλψη δεν ειναι ανικητη με τον δεσμο αυτον , οσο κρατησε τσπαντων , και εκτοτε ειμαι σε καλυτερη κατασταση , αλλα εχω ακομη κοινωνικη αποσυρση , και ανηδονια σε οτιδηποτε , και αδυναμια συγκεντρωσης ...........ο λογος που φαινεται ηπια η κτθλψη μου , ειναι οτι την αντιμετωπιζω με σθενος , δεν εχω κλαφτει ποτε , σε κανενα αποτα 150 θρεντ πουχω ανοιξει , γενικα , εχω περασει μεγαλες μπορες στην ζωη μου ,και λογω δυσκολης δουλειας , και λογω ηλικιας , και αντιμετωπιζω τις αντιξοοτητες με πιο μεγαλη αντοχη ..................η καρδουλα μου ξερει μονον τι εχω τραβηξει !!!!
και παντα εκλογικευω τις καταστασεις ,δεν αφηνω τον εαυτο μου να σκεφτει αρνητικα .........
ναι εχεις δικιο........
Anxious οχι δεν μπορω να πω οτι εχω νιωσει ποτε να τρελαινομαι... τον Ιουνιο φετος ενιωσα τοσο εντονα για 1η φορα οτι βομβαρδιζεται το κεφαλι μου, λες και μαινεται αγριος πολεμος. Θυμαμαι ειχα βαλει μουσικη με κατι κυματα αλφα ή κατι τετοιο, με ακουστικα, ξαπλωμενη, και να μην μπορω να ηρεμησω με την καμια. Δεν εκανα τιποτα κι ομως ενιωθα διαλυμενη. Το γυμναστηριο χαλαρωνε το σωμα αλλα το κεφαλι μου το τσιτωνε πιο πολυ...
μπα μη το λες.... εγω φοβαμαι οτι δεν θα εχω αποτελεσμα σε ό,τι κανω...
το να αποτυχω σε μια προσπαθεια ειναι Η ΤΡΕΛΑ για μενα, το να κανω τον κοπο να ανεβω το βουνο, να ιδρωσω, να ματωσω, να φτασω στην κορυφη, να δω την πηγη με το νερό, και να μην πιω νερο!! ειναι η απολυτη κολαση για μενα!
... διαολιζομαι και μονο που το σκεφτομαι !
απιστευτο...αυτο ειναι εντελως ψυχαναγκαστικο..αρα καλη διαγνωση σου εβγαλε..
εμενα πχ η αποτυχια δεν με φοβιζει.την θεωρω κανονα της ζωης, ναι συμβαινει καποιες φορες, το αποδεχομαι οτι αποτυγχανω..δεν με φοβιζει η αποτυχια..
απλα την ξεχναω..κ τονιζω τα καλα μου σημεια.
δλδ μολις παει να με παρει κατω μια αποτυχια, αμεσως σκεφτομαι τις επιτυχιες μου κ τελος.
αν δεν με πιασει το 20αρι που ειναι η χαμηλοτερη δοση κ δεν εχω παρει κ στη ζωη μου κ τιποτα παραπανω, θα μου το κανει 30 λογικα...αλλα παλι θα υποστω παρενεργειες απο αυξηση...δεεεεεν θεεεεεελωωωωω....
μπουαααααααα
θεε μου κανε να με πιασει το λαντοζ...
Eννοειται πως πηγαινω σε ψυχιατρο , και αυτο που λεει , κι ειναι προς τιμην του, ειναι οτι τα αντικαταθλιπτικα δεν εχουν αποτελεσμα στην κτθλψη , παρα μονο σε βαρυτατες περπτωσεις , οποτε οτι καταφερεις ζοριζομενος να ξεκολλησεις /ξεβαλτωσεις , αλλα οσο περνανε τα χρονια , τοσο γινεται και πιο δυσκολο να ξεσυνηθισεις το μεσα , δλδ καπου ' ιδρυματοποιησαι ' ........εχω ξεφυγει απ αυτο το σταδιο , και πιστευω οτι η κτθλψη μου , ειναι καθαρα χημικη , δλδ τα πολλα ζαναξ , σε μακροχρονια χρηση , προκαλουν κτθλψη , μουχει πει φιλη ψυχολογος , οποτε εχω επικεντρωθει στην διακοπη των ζαναξ , πραμα χρονοβορο , μια και ξεκινησα να κοβω απο τα 9 mg/ μερα , τωρα στα 7mg ............παντα ακουω το ενστικτο μου , και οχι τον γιατρο , που λεει να ζοριστω να βγαινω εξω , ποσο να ζοριστεις , μια ,, δυο , τρεις , ε , δεν παει ετσι το πραμα , ας διακοψω τα παλιοζαναξ , και βλεπω .............
ουσιαστικα , δεν παιρνω πλεον αντικατθλιπτικα , παρα σε πολυ μικρες δοσεις , μια και δεν πιστευω πια σε αυτα ......
ΔΕΝ ξερω ρε μακ...τι ορι τραβας κ συ κ τι πακετο εχεις φαει κ δεν μπορεις να βγαινεις εξω.πλεον ναι σου εχει γινει κ τροπος ζωης ολο αυτο...αλλα ρε πουλακι μου! πως εφτασες να παιρνεις τοσα πολλα ζαναξ???εδω εγω παιρνω 0,5 κ με πιανει υπνηλια...δλδ εσυ πως εφτασες σε αυτο το σημειο?γιατι το αφησες τοσο πολυ να φτασεις εκει?δεν τρομαξες οταν το εκανες?δεν ειπες πουερ στον εαυτο σου..μη παρω αλλο ενα γιατι θα εθιστω ή θα χρειαζομαι πολλα περισσοτερα μετα?
Μacgyver το γυμναστηριο, η αθληση δεν σε βοηθησε??
Μα εμενα ολοι μου λενε πως τα αντικαταθληπτικα κανουν δουλεια και οχι τα ζαναξ ολοι οι ψυχιατροι ηταν καθετοι σε αυτο!!
Σε μενα εχει προσφερει πολλά αλλα ναι οχι σαν το αντικαταθληπτικο μολις το σταμάτησ κατάλαβα τις συνέπειες! Μαρα εχεις παχύνει;
εννοεις απο τα αντικαταθλιπτικα? οχι!
αλλα ειχα παχυνει πολυυυυυυ παλιοτερα, ειχα φτασει τα 75, και τα εχασα με πολυ κοπο και ιδρωτα στο γυμναστηριο, ειχα φτασει στα υπεροχα καταπληκτικα 54 φετος το καλοκαιρι. Πηγα διακοπες ομως, περασα καλα, εφαγα λιγα γλυκα παραπανω, και να τα 3 κιλακια που δεν μπορω να ξεφορτωθω. Οχι οτι εχω προσπαθησει κιολας...
Πηρα αλλο ενα κιλακι, κερασακι στην τουρτα, 58 ειμαι τωρα.
Οκ θα τα χασω! Στα 50 θελω να φτασω, αλλα δεν το βλεπω ως τον Ιουνιο.... αν φτασω τα 53-54 και σταθεροποιηθω ευχαριστημενη ειμαι!
Με τα αντικαταθλιπτικα εχω χαλαρωσει παρα παρα πολυ. Οι ρυθμοι μου εχουν γινει πιο αργοι. Δεν εχω την ενταση που ειχα περσυ, που πηγαινα γυμναστηριο, εκανα 2 προγραμματα και διαδρομο.
Ειναι τελεια φαση για ξεκουραση.
Ο ψυχ μου ειπε οτι θα μου αυξησει τη δοση στο αντικαταθλιπτικο που ανεβαζει τη νορεπινεφρινη αν το λεω σωστα...
Εγω πηρα κιλα 3-4 απο την καταθλιψη ημουν πολυ αδυνατη , εχω ορεξη και ο γιατρος μου λεει απο την κακη διαθεση και οχι απο το εφεξορ.
Αν εχεις χαλαρωσει, νιωθεις καλα, ειναι λογικο να ανοιγει η ορεξη.
Εγω τρωω λιγο, δεν μπορω πολυ. Προσπαθω να μην τρωω ζυμαρικα και ψωμια, ετσι κι αλλιως εγω μαγειρευω. Με ειχε πιασει ως προσφατα μια τρελα με την υγιεινη διατροφη, ετρωγα καθε μερα λαχανικα, φρουτα, και ολο το πακετο, αλλα τωρα δεν ξερω, χαλαρωσα και βαρεθηκα.... θελω να ξυπνησω το πρωι, να πιω εναν καφε και μετα να φαω πατατακια για μεσημεριανο. Το εκανα μια μερα και το καταευχαριστηθηκα!
Προσπάθησε να εκλογικεύσεις τις φοβίες σου. Βάλε αυτά που σκέφτεσαι στις πραγματικές τους διαστάσεις. Βρες τη διαφορά μεταξύ φανταστικού (δλδ του δημιουργήματος της σκέψης) και πραγματικού. Πέρα από τα φάρμακα, αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κάθε είδους διαστρεβλωμένων σκέψεων. Επίσης το να εκθέτεις τον εαυτό σου στις καταστάσεις που σου προκαλούν φόβο. Ετσι εξοικειώνεσαι με αυτες επειδη τις αντικριζεις πλεον στις πραγματικες τους διαστασεις και αντιλαμβανεσαι το λάθος στη σκέψη. Η αποφυγή τους τρέφει το φόβο και τις διαστρεβλωμένες σκέψεις.
εχεις δικιο, κανω γνωσιακη ψυχοθεραπεια για εκπαιδευση σκεψης...
απλα ακομα ειναι νωρις εχω παει μονο 3 φορες..κ θα συνεχισω εννοειται..
επισης ο ψυχιατρος μου που ειναι φιλος μου, με βλεπει στην ψυχιατρικη κλινικη του Ευαγγελισμου κ το γραφειο του ειναι μεσα στην κλινικη κ απεναντι απο τη καφετερια των νοσηλευομενων ανθρωπων που πασχουν απο σχιζο.
με αφηνει κ περιμενω εκει...κ γω κλανω πανω μου...αλλα ναι εκει καταλαβαινω τη διαφορα που εχω με αυτους τους ανθρωπους..
οταν ερχεται λοιπον να με παρει( γιατι γυρνοβολαει στα δωματια) με βρισκει σε κατασταση σοκ...
κ οταν μπαινουμε στο γραφειο του λεω "αχ γιατι μου το κανεις αυτο?" κ μου λεει "επιτηδες! για να δεις πως ειναι αυτο κ να σταματησεις να το φοβασαι"/
παιδια μιλαμε για τρομερη φοβια ετσι?οχι αστεια!!
μαλιστα της εχω βγαλει κ ονομα την εχω ονομασει "τρελλοφοβια"...
αχ..κ τωραπ ου το εγραψα αγχωθηκα.
μαρα το wellbutrin που παιρνεις προκαλει αδυνατισμα..............τυχερουλ α....χοχοχο
ladose κ wellbutrin σε κανουν στυλακι!
εγω παντως δεν εχω παρει ποτε κιλα απο το λαντοζ...μια φορα που πηρα ρεμερον για 1μιση μηνα πηρα 7 κιλα κ μου το σταματησε αμεσως!!!
ναι καλά...αν τρωω γλυκα, πατατακια, μακαρονια και σαλτσες να δεις πως παχαινω...
εχω και πολυ αργο μεταβολισμο...
συν το οτι βαρεθηκα το γυμναστηριο :(
εγω μαρα τρωω σαβουρες με το λαντοζ κ δεν παιρνω γραμμαριο...πιθανον ομως επειδη εχω κ graves...υπερθυρεοειδισμο κ χορευω πολυ..οσον αφορα το γυμναστηριο λογικο ειναι ρε να βαρεθεις...βαρετο ειναι...βρε καμια ωραια δραστηριοτητα πχ χορο ας πουμε, να γνωρισεις κ καμια κοπελα για παρεουλα, να κανεις κ φιλιες.
Ακριβως επειδη εχεις υπερ δεν παιρνεις, και εισαι μοντελακι!
Εγω με τον υπο, λιγη σαβουρα να φαω, να τα τα κιλακια....
Και τον χορο τον βαρεθηκα... περναω φαση που θελω να αρααααααζω....αλλα οκ πιεζομαι να κανω πραγματα! μην καταληξω αδρανης...
Το εφεξορ κανει πεινα παιδια, δυστυχως
το εφεξορ απ οτι ξερω παχαινει καπως..ανοιγει ορεξη..ενας φιλος που παιρνει, εκανε μια μπακα μεγαλη..τωρα δεν ξερω αν εχει να κανει με το τι τρωμε εμεις ή να τα φαρμακα αλλαζουν τον μεταβολισμο μας.
μαρα...πιστευω οτι ζορισες πολυ τον εαυτο σου να κανει πραγματα, να τρεχει απο δω κ απο κει..κ κουραστηκε καπως, δεν ειναι κακο να περναμε μια εποχη αδρανειας..χρειαζεται κ αυτο.
μη νιωθεις τυψεις που θες ν αραζεις..το περναω κ γω κατα καιρους κ πολλοι ανθρωποι, μονο που εγω δεν νιωθω τυψεις οταν το περναω..απλα το απολαμβανω.νιωθω οτι καπως σε ενοχλει που δεν θες να κανεις πραγματα..οκ ανθρωποι ειμαστε δεν ειμαστε κ μηχανες, επιπλεον να ξερεις τωρα εχουν πιασει κ τα κρυα κ το χουχουλιασμα ειναι κατι που χρειαζεται ο οργανισμος για να εξοικονομει ενεργεια..δεν ξερω αν το ξερεις αυτο με την ενεργεια του οργανισμου τον χειμωνα.
λογω κρυου ο οργανισμος ριχνει τα γκαζια του για να αποθηκευει λιπος για να μην κρυωνει το σωμα τον χειμωνα..το ηξερες αυτο? γι αυτο εμεις οι ανθρωποι, ακομα κ τα ζωα, οταν κανει κρυο θελουμε αραγμα κ χουχουλιασμα κ μας πιανει υπνηλια.
εχω δυο σκυλια κ τωρα που ξεκινησαν τα κρυα..κοιμουνται συνεχεια...
κ κατι αλλο. εφοσον νιωθεις καλα , εννοω δεν εχεις θλιψεις , αγχος κ θολωμα στον εγκεφαλο σημαινει οτι τα φαρμακα πανε μια χαρα κ εχουν καραπιασει..μη ζητας συνεχεια απο τον γιατρο σου να σου δινει κατι για να φτιαξεις τον εαυτο σου, πχ..επειδη δεν εχιες ορεξη να κανεις πραγματα, δε σημαινει οτι φταιει το φαρμακο ή η δοσολογια..
μη γινεσαι ψυχαναγκαστικη... τοσα περασες στην τελικη..ο οργανισμος σου θελει ξεκουραση τωρα που ηρεμησε..
Την ανοιγει την ορεξη αυτο ειναι αληθεια εκτος και αν ειμαι πολυ δυστυχισμενη και με το φαι το ξεπερνω
δεν ξερω..εγω οταν ειμαι πολυ δυστυχισμενη ή στρεσαρισμενη δεν μπορω να κατεβασω ουτε νερο...
Μαλλον εγω το αντιθετο μάλλον
Εγώ το αντίθετο τρώω οταν δεν είμαι καλά και αν κρίνω από τα κιλά μου είμαι συνεχώς χαλια χαχα
εχω κοψει πλεον το ζαναξ..εδω κ 3 μερες...το εκοψα σταδιακα..απο 0.75 που επαιρνα ημερησιως, το εκανα 0.5 για λιγες μερες, μετα 0,25 για αλλες λιγες μερες κ τωρα το εκοψα εντελως κ το παιρνω μονο αν χρειαστει πολυ.
44 μερες λαντοζ σημερα...ομως δεν νιωθω εντελως καλα...μεριεκες φορες νιωθω "οχι εγω"..σαν ηπια αποπραγματοποιηση κ καπως ελλειψη συγκεντρωσης κλπ κλπ..δεν πινω καφεδες κ πιστευω οτι παιζει πολυ το θεμα αυτο με την συγκεντρωση, οποτε ξεκινησα να πινω κακαο..νιωθω οτι θελει ο εγκεφαλος μου να ξυπνησει.
+ απο τοτε που εκοψα το ζαναξ εχω πονοκεφαλο...μπορει να ειναι απ αυτο? μπορει να ναι κ τυχαιο? δεν ξερω...
να ναι καλα τα πονσταν.
φαρμακαποθηκη ολε!
Μπορει και ναναι απο αυτο , αλλα αμφιβαλλω , οταν τα μειωνω , δεν εχω πονοκεφαλο , εκνευρισμο και αγχος εχω ........εδω να δεις φαρμακαποθηκη , εχω τοσα ζαναξ , οσα ξερωγω φαρμακεια εχουν μαζι ..............οσα δεν χρησιμοποιρεις , δινε τα σε φαρμακεια για κοινωνικη βοηθεια , και οσα εχουν ληξει , παλι σε φαρμακεια για να μην τα πετας και μολυνεται ο υδροφορος οριζοντας .....
σιγα μη πεταξω τα ζαναξ μου..ή μη τα δωσω σε φαρμακεια...σαν θησαυρο τα φυλαω...τους λεω καλημερα το πρωι κ καληνυχτα το βραδυ, δεν υπαρχει περιπτωση να τα δωσω πουθενα..:cool:
και τι να με πιανει πονοκεφαλος επειδη μου λειπει το 0.25 ζαναξ??ειναι δυνατον?? το 0.25 ειναι εντελως πλασιμπο..δεν νομιζω...μπορει να ναι τυχαιο, γιατι κοιμηθηκα σαν βοδι το σκ κ τωρα καθημερινες κοιμαμαι λιγοτερο κ οταν εγω κανω αλλαγη ωραριων υπνου, υποφερω απο πονοκεφαλους γενικα κ ημικρανια.