Και καλά κάνεις. Αυτό πρέπει, να είμαστε δίκαιοι με τους άλλους, όχι μεροληπτικοί και να βγάζουμε το κόμπλεξ, επάνω σε ξένο κόσμο, μέσα από το πληκτρολόγιο...
Printable View
Γιαυτο ειπα μολις πριν οτι μπορει να ειναι και στημενο η οικονομικη κριση..τοσες προτασεις γιατι ειπαν οχι??δεν θελουν να βγαλει η ελλαδα λεφτα??μιλησες πολυ σωστα για βιομηχανια.εδω ξερουμε εμεις τη λυση και εχουμε ιδεες λες να μην ξερουν αυτοι πως να λυσουν και πως να κερδισουν χρηματα??μηπως η οικονομικη κριση θα μας οδηγηση εκει που θελουν αυτοι??
Μου θυμισες ενα ανεκδοτο..
Ηταν καποτε ενας δικηγορος που ειχε εναν γιο και ο γιος του παλι δικηγορος σπουδαζε..
Καποια στιγμη ο πατερας γερασε και βγηκε στη συνταξη ετσι ανελαβε ο γιος το γραφειο και της υποθεσης.γυρναει μια μερα απτο γραφειο ο γιος χαρουμενος και να πανυγυριζει.και λεει στο πατερα του.πατερα θυμασε εκεινη την υποθεση που προσπαθουσες να τη λυσεις επι 20 χρονια και δεν μπορουσες??ε εγω την ελυσα και κερδισα...
Ο πατερας...τη λες ρε μαλακισμενο γιαυτο σε σπουδασα για να λυνεις υποθεσεις??νομιζεις εγω αν ηθελα δεν θα την ελυνα θα περιμενα εσενα να τη λυσεις??καλη μαλακια εκανες...
Οποιος καταλαβε καταλαβε
Μηπως εχει σχεση και με καποια αισθηματα κατωτεροτητας που αναπτυσσω κατα καιρους? Βασικα σαν ατομο δεν εχω και πολυ αυτοπεποιθηση και χρειαζομαι τη συχνη επιβεβαιωση των αλλων.συνηθως αυτο γινεται με καποια φιλη μου με την οποια εχω στενη σχεση με αποτελεσμα να γινει ολος μου ο κοσμος απο τον οποιο αντλω δυναμη.καπως ετσι ξεκιναει και μετα παει σε ερωτικο .συμβαινει συχνα και φοβαμαι οτι θα επαναλαμβανεται στη ζωη μου.βεβαια ειναι παντα μονοπλευρο.
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
Γιώργο μάλλον δεν κατάλαβες τι έλεγε ο δεν είδα και πού διαφωνούσαμε. Το αν ευθύνονται και οι πολίτες αυτής της χώρας εκτός από τους πολιτικούς της για την κατάσταση, είναι άλλη συζήτηση και δεν λέγαμε αυτό. Ο δεν είδα υποστήριζε όμως, βλακωδώς κατ εμέ, οτι έχουν ευθύνη οι σημερινοί 35αρηδες και μετά άρχισε να λέει για τα πακέτα ντελορ το 88 όπου με απλά μαθηματικά δημοτικού καταλαβαίνει κανείς οτι οι σημερινοί 35αρηδες- 40αρηδες ήταν 6-11 χρονών!!! Γιαυτό και κάναμε πλάκα με την savatage γιατί απλά ήταν γελοίο το θέμα!
Στην προσπάθεια του να βρει κάτι να πει για την γενιά μας που είμαστε ανώριμοι κτλ κτλ ενώ αυτός είναι ο σουπερ ώριμος και το δείχνει άλλωστε, μας χρέωσε και την κατάσταση της χώρας!!
Εδώ είναι το αρχικό του σχόλιο από το οποίο ξεκίνησε αυτή η κουβέντα
Το να κατηγορεί κάποιος τους σημερινούς 30αρηδες οτι φταίνε επειδή έτρωγαν από τους παχυλούς μισθούς των γονιών τους, είναι τουλάχιστον ηλίθιο και μόνο να τρολάρω αξίζει με αυτό!
Επίσης το να μπαινει κάποιος σε φόρουμ ψυχολογίας όπου υπάρχουν και άτομα με σοβαρά προβλήματα και να κατηγορεί και να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για τις κατηγορίες του το ότι κάποιος παίρνει χάπια ή πάει στον ψυχίατρο ή τον ψυχολόγο, ε αυτό είναι αλητεία!
Ιωάννα μου, καταρχάς σου ζητώ συγγνώμη που ξεχειλώσαμε το θέμα σου με άσχετα.
Αυτό που λες για την αυτοπεποίθηση είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξεις και να μην το αφήσεις έτσι γιατί εκτός από την σεξουαλικότητα σου, θα σου δημιουργήσει σίγουρα προβλήματα παρακάτω.
Το να προσκολλάσαι σε ένα άτομο και να μην ανοίγεσαι να κάνεις παρέες, να γνωρίσεις κι άλλο κόσμο κτλ το αντιλαμβάνεσαι και μόνη σου οτι δεν είναι θετικό.
Σκέψου το ενδεχόμενο να πάρεις βοήθεια από κάποιον ειδικό, να συζητήσεις μαζί του αυτά που σε προβληματίζουν.
Είσαι πολύ μικρή κι είναι κρίμα να ταλαιπωρείσαι.
Με το σεξουαλικό κομμάτι τι είναι αυτό που σε φοβίζει και σε αγχώνει τόσο πολύ; Αν είσαι γκευ τι θα σημαίνει αυτό για σένα;
Βασικα φοβαμαι την απορριψη απο το κοινωνικο συνολο και νοιωθω οτι δεν θα ειμαι τοσο αυτοτελης επειδη προσκολλωμαι αρκετα σε τετοιου ειδους σχεσεις.επισης ειμαι αρκετα ηθικο ατομο και για μεγαλο διαστημα το εβλεπα καπως ανηθικο , μη ' φυσιολογικο'.ακομα θεωρω πως θα βρω δυσκολα ανταποδωση .
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
Σου είπα Γιώργο, θα βγάλουν φλύκταινες αν ακούσουν να μου λέει κάποιος πως έχω δίκιο. Ήδη, δεν πέρασε πολύ ώρα και ήρθαν, για να ξαναβρίσουν.
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Επισης με εκνευριζει που για να νοιωθω καλα χρειαζομαι μια αλλη κοπελα να με στηριζει.σαν να μην ειναι αρκετος ο εαυτος μου και στην τελικη οι σχεσεις αυτες δεν αποβαινουν υγιεις γτ εγω εξαρτωμαι και στο τελος μισω το αλλο ατομο που μου εχει γινει απαραιτητο για να ειμαι καλα και φευγω.
σημαινει οτι με οτι και αν ασχοληθεις αν βγεις πρωτη σε αυτο θα σχολιαζουν 24 ωρες οτι και να κανεις ακομα και το πιο ασημαντο πραγμα θα σε κρινουν συνεχεια αφου αλλο θεμα κουτσομπολιου δε θα μπορουν να βρουν ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑQuote:
κομμάτι τι είναι αυτό που σε φοβίζει και σε αγχώνει τόσο πολύ; Αν είσαι γκευ τι θα σημαίνει αυτό για σένα
Άρα λοιπόν είναι οι δικές σου πεποιθήσεις αυτές που δημιουργούν το άγχος για το τι συμβαίνει. Έτσι γίνεται με όλους μας σε όλα τα θέματα. Αν εσύ πχ δεν θεωρούσες ανήθικο ή μη φυσιολογικό το να είναι κανείς γκευ, τώρα δεν θα είχες λόγο να αγχώνεσαι. Καταλαβαίνεις από πού ξεκινάει το πρόβλημα; Γιατί προφανώς τώρα φοβάσαι οτι μπορεί εσύ να είσαι ανήθικη ή μη φυσιολογική επειδή μπορεί να έκανες κάποιες σκέψεις για την φίλη σου ή οτιδήποτε. Όμως σε διαβεβαιώνω πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Δεν είναι ανήθικοι ή μη φυσιολογικοί οι άνθρωποι επειδή είναι γκευ. Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτές τις σκέψεις θα είναι να συσσωρεύεις άγχος και αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό σου. Πρέπει να αποδεχθείς οτι είσαι αυτή που είσαι, η σεξουαλικότητα σου δεν καθορίζει το ποια είσαι, δεν καθορίζει το αν είσαι καλός άνθρωπος ή όχι!
Εγώ θα σου πρότεινα να δεις κάποιον ειδικό πάντως γιατί φαίνεται πως αγχώνεσαι πολύ και είναι κρίμα.
Δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτό Αλέξανδρε δυστυχώς....
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι θα πρέπει κάποιος να ζει μονίμως καταπιεσμένος επειδή η κοινωνία μας ακόμα πάει μπουσουλώντας. Εξάλλου αυτοί που θέλουν πάντα θα βρίσκουν κάτι να σχολιάσουν και να πουν. ¨Ολοι μας ζούμε αναλαμβάνοντας το κόστος του να είμαστε αυτό που θέλουμε, άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
Μα κανείς δεν είναι καλά όταν είναι απολύτως μόνος του! Είμαστε κοινωνικά όντα από την φύση μας οι άνθρωποι, είναι πολύ φυσιολογικό να θες να έχεις μια κολλητή. Το λάθος είναι να μένεις μόνο εκεί. Αυτό το ότι υπάρχει μόνο μια φίλη είναι που δημιουργεί το πρόβλημα και μετά κολλάς πάνω της και νιώθεις να εξαρτάσαι. Αν έκανες κι άλλες παρέες νομίζω οτι δεν θα κολλούσες τόσο πολύ.
Συμφωνώ! Γιαυτό σου λέω να χαλαρώσεις και να προσπαθήσεις να δεις το θέμα πιο ψύχραιμα.
Οι ψυχολόγοι όχι σίγουρα δεν είναι πανάκεια άλλα μερικές φορές είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι όταν είμαστε μπερδεμένοι και θέλουμε μια πιο ψύχραιμη και αντικειμενική φωνή. Δεν είναι κακό να ζητάμε βοήθεια όταν νιώθουμε πως την χρειαζόμαστε, δεν είμαστε Θεοί!
Πάντως κανείς δεν μπορεί να σου πει αν είσαι γκευ ή όχι, αυτό είναι μια απάντηση που μόνο εσύ μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου. Αυτό που σου λέω είναι να μην τον αδικήσεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να δώσεις μια απάντηση που η κοινωνία, το περιβάλλον ή γενικά κάποιος άλλος θα ήθελε. Να του δώσεις τον χρόνο και την ελευθερία να εξερευνήσει τι πραγματικά θέλει μακριά από ενοχές και στίγματα.
Πολλοί έφαγαν, όχι όμως όλοι. Τι να κάνουμε τώρα.
Αμα γίνονται όλα ισιωμα, χαίρονται οι πονηροί. Και προφανώς αυτός είναι ο στόχος. Αυτό έκαναν, το πέτυχαν και για αυτό τίποτα δεν άλλαξε.
Οι Γότθοι μας θεωρουν μαύρους τεμπελχαναδες συλληβδην, και εμείς αντί να περάσουμε απο δικη τους υπεύθυνους, αλληλοκατηγορουμαστε και παίζουμε το παιχνιδακι τους. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος λαος με τόσο αυτοκαταστροφικες τάσεις.
Μπραβο ρε εν οιδα ειπεσ την αληθεια τα κανανε σπιτια κι αυτοκινητα ρωτα τωρα ενα λογιστη τι σημαινει αυτο μπραβο σου κ παλι ειπεσ την αληθεια δε φαγανε
Ιωαννα, το προβλημα που εχεις συμβαινει και σε ατομα ξεκαθαρισμενα ετεροφυλοφιλα. Εξαρτημενες σχεσεις προκυπτουν συνεχως, λογω χαμηλης αυτοεκτιμησης. Οποτε μιλαμε για κατι ασχετο σε σχεση με τη σεξουαλικη σου ταυτοτητα.
Στο θεμα το σεξουαλικο, ομως, πραγματι στη ζωη υπαρχουν και ανθρωποι τοξικοι, χαμηλης νοημοσυνης που για να κρυψουν τις ελλειψεις τους τα βαζουν με ολο τον κοσμο. Οποιος θελει να κρυφτει απο τα προβληματα του, ψαχνει τροπους να μειωνει τους αλλους, να κατακρινει και να δειχνει με το δαχτυλο. Αν ομως ορισεις ολοκληρη τη ζωη σου με βαση μερικα ατομα(που πλεον αποτελουν μειονοτητα) που κατακρινουν τους ομοφυλοφιλους, θα βουτυχτεις στη δυστυχια. Δεν εχεις λογο να αισθανεσαι τερας, εχεις πολλους λογους να ψαξεις βαθυτερα τον εαυτο σου, να τον καταλαβεις, να τον αποδεχτεις και να χαραξεις τη δικη σου πορεια.
αυτο το λες επειδη σου ειναι πολυ ευκολο τη μια μερα να μιλας με τον Α την αλλη με τον Β και επειδη δεν εισαι και τοσο βαρια περιπτωση δε καταλαβαινεις ποσο προβλεψιμα γινονται τα πραγματα οταν αντι να εκδηλωνεις ψυχολογικα προβληματα η αδιαφορεις η παιρνεις χαπια η πας σε ψυχολογους (λιγο πολυ στο ιδιο αποτελεσμα καταληγεις αυτο της αδιαφοριας) και νομιζεις οτι ετσι καπιος μπορει να κανει μια νεα αρχη σε ενα γνωστο σκηνικο που πανω κατω μιαζει.Quote:
ωαννα, το προβλημα που εχεις συμβαινει και σε ατομα ξεκαθαρισμενα ετεροφυλοφιλα. Εξαρτημενες σχεσεις προκυπτουν συνεχως, λογω χαμηλης αυτοεκτιμησης.
Επίσης εν οίδα πέρασες καλά από το 97 που γεννήθηκες μέχρι το 2010 οπότε μην έχεις παράπονο μόλις μπήκαμε στο ευρώ άρχισε το πρόβλημα το 2002 δηλαδή αλλιώς δε θα είχαμε πρόβλημα
Ο βασικός μισθός στην Ελλάδα το 2000 ήταν 120000 δραχμές πόσα ευρώ είναι αυτό ξέρεις θα σου πω τετρακόσια με το που μπήκαμε στην ΟΝΕ πήγε εφτακόσια ευρώ τα προϊόντα αυξήθηκαν σε λίγους μήνες κι έτσι δε φταναν τα εφτακόσια κ τώρα που η τηλεόραση σ λέει μνημόνιο απλά το γύρισαν στο πριν μπούμε κ τα προϊόντα είναι ακριβά για αυτό στράφηκαν στην Κίνα για προϊόντα
Όταν δεν έχεις επιχειρήματα, το γυρνάς σε υποθετικό λόγο. Ανέφερες χαρακτηριστικά, πως μπορώ επειδή δεν συμφωνώ μαζί σας (αυτό είναι φασιστικό) και δεν δέχομαι τον αντίλογο (ενώ ο αντίλογος, ήταν με μηνύματα του τύπου "χαχαχαχαχαχα, δεν ξέρει τίποτα χαχαχαχα", αν αυτό το λες αντίλογο συγχαρητήρια) και είπες χαρακτηριστικά, ότι μπορώ να γίνω αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος, για τους παραπάνω λόγους. Υποθετικός ή μη λόγος, με παρομοιάζεις με φασίστα και ακόμη χειρότερα με δολοφόνο, επειδή σύμφωνα με εσάς, δεν δέχομαι τον αντίλογο, που ο αντίλογος, είναι ο παραπάνω που έγραψα. Δεν θέλω να συνεχίσω άλλο. Είπαμε, ανέχομαι μερικά πράγματα, αλλά όχι να με εξισώνουν με δολοφόνο ή φασίστα. Είναι ντροπή και μόνο που το ανέφερες. Σου έκανα αναφορά και θα δούμε αν θα σου κάνουν κάτι. Αν δεν σου κάνουν τίποτα, αποχωρώ τελείως από το φόρουμ και δεν το λέω απλά έτσι. Με ενόχλησε πολύ, αυτή η εξίσωση που έκανες και θα σου ζητήσω, να μου πεις δημόσια συγνώμη γι'αυτό. Αν δεν το κάνεις, θα κρίνει ο κόσμος, από μόνος του. Κρίμα γιατί φαίνεσαι ένα παιδί με μυαλό που αποτυπώνεις μία καθαρή γραφή, σε σχέση με άλλους. Είναι κρίμα να κάνεις τέτοιες σκέψεις και να εξισώνεις ανθρώπους με τους δολοφόνους ναζί. Δεν ξέρω αν το έχεις ξανακάνει ή αν το έκανες μόνο σε εμένα. Πάντως ακόμη και να με βρίζουν κάποιοι από εδώ μέσα, εγώ ποτέ δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο σε κανέναν. Σου ζητώ λοιπόν πολύ ευγενικά, να μου πεις μια δημόσια συγνώμη, γι'αυτόν τον χαρακτηρισμό ή την εξίσωση...
Δεν χρειαζεται να επιχειρηματολογησω για κατι που εξελαβες λαθος.
Μπορω ομως να εξηγησω περαιτερω.
Ειναι υποθετικος λογος γιατι ξεκινα με το "Αν" κ καταληγει καπου. Δεν ειναι καταφαση ουτε παρομοιωση που θα ξεκινουσε με το "σαν".
Ετσι δεν σε χαρακτηρισα.
Αν δεις προσεκτικα ειπα αναγνωριζω οτι εθιξαν προσωπικα σου θεματα κ ξεσπασες. Μετα διατυπωσα μια αποψη γι'αυτο.
Οπτ καμια περιπτωση για συγνωμη.
Νομιζω πρεπει να ανταλλαξετε μεταξυ σας με @savatage μια συγγνωμη κ να ζητησεις συγνωμη για την αναφορα.
Μαλλον δεν ξερεις σωστη αναγνωση η εισαι φορτισμενος συναισθηματικα κ βγαζεις λαθος συμπερασμα.
Ειπα επι λεξη ''Αν θες ολοι να συμφωνουν μαζι σου μπορεις να γινεις αρχηγος ναζιστικου μορφωματος.''
Δεν ειπα πουθενα οτι πρεπει α συμφωνεις μαζι μας.
Ουτε ομως οτι πρεπει να συμφωνουμε κ μεις με καθε σου επιχειρημα. Εξου κ ο αντιλογος κ για τους μεν κ για τους δε.
Πραγματι πεταξε μεγαλη χοντραδα αυτη τη φορα ο σεριος. Ειναι αλλο πραγμα πανω στην ενταση να κατηγορεις καποιον οτι υποδυεται τον ξερολα χωρις βασικες γνωσεις και αλλο να του λες αν θελει να γινει αρχηγος ναζιστικου μορφωματος.
Υπαρχει παντα η επιλογη της επεξεργασιας δημοσιευσης αν θελει να το σβησει.
Ντροπη σου να μιλας εσυ ειδικα για μπουλινγκ, ενω το εχεις υποστει και να χλευαζεις ψυχολογους και ψυχιατρους ενω σε φιλοξενει φορουμ ψυχολογων. Και τα δικα σου ψυχολογικα προβληματα αυτες τις ειδικοτητες αφορουν, οσο και να τις χλευαζεις. Το να μην τους εχεις επισκεφθει ως τωρα, δε σε κανει ανωτερο, πιο αδυναμο σε κανει.Quote:
Ειδες ποσο ευκολο και γρηγορο ηταν να βγαλεις τον πραγματικο σου εαυτο που κρυβεις πισο απο τη μασκα του καλουλη χριστιανου που αγαπαει αλληλους και δεν τσακωνεται?
Εγώ δεν το βρίσκω καθόλου χοντράδα. Αν κάποιος θέλει να συμφωνούν όλοι μαζί του και δεν ανέχεται καμιά διαφωνία- εν προκειμένω την διαφωνία την αντιλαμβάνεται πάντα ως προσωπική επίθεση, αυτό αποτελεί την βάση του φασισμού.
Νομίζω οτι ο σεριος χρησιμοποίησε σωστά τον υποθετικό λόγο υπερβάλλοντας για να δείξει ακριβώς αυτό.