Αυτα καποτε...
Printable View
Δε θα της κάνεις κουμάντο. Θα της δείξεις με τη συμπεριφορά σου ποιο πρέπει να είναι το πλαίσιο, αν θέλει να είστε μαζί.
Με την ίδια λογική, θα πρέπει κι αυτή να σκέφτεται πως, με τόσο ωραίες γκόμενες που κυκλοφορούν, κι εσύ με τη βέρα στο δεξί, αποκλείεται να μην της φυτρώσουν κέρατα.
Καθόλου σεξιστικό ή φαλλοκρατικό αυτό που είπες. Γιατί είναι που η γυναίκα είναι και ηλίθια και δεν ξέρει από μόνη της ποιες είναι οι επιθυμίες της κι έτσι χρειάζεται ένας άντρας για να της τις μάθει. Λογικό. Είναι σα να λέμε όπως εκπαιδεύεις ένα σκυλί. Του λες κάτσε και με τον καιρό μαθαίνει να κάθεται. Απόλυτα λογικό.
Μ' αυτό το σκεπτικό να συνεχίζετε μερικοί εδώ μέσα και μετά να αναρωτιέστε γιατί έγιναν τόσο χάλια οι γυναίκες και δεν σας κάθεται καμιά.
Και για να απαντήσω και στον θεματοθετη, φίλε μου δεν νομίζω οτι έχεις κάποιο πρόβλημα.
Ήδη το περιβάλλον και ο τρόπος που έχεις επιλέξει δεν είναι και το ευνοικότερο περιβάλλον για να λειτουργείς όπως θες, καταλαβαίνω πως είναι λύση ανάγκης για σένα προκειμένου να κάνεις σεξ (δεν το κρίνω καθόλου αυτό, καλά κάνεις) , σου έτυχε και το περιστατικό με την κουλή και κόλλησες.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην το σκέφτεσαι, μη το συζητάς πια, οτι έγινε εγινε, προχώρα και με τον καιρό πιστευω θα επανέλθεις.
Δυστυχώς έτσι είναι. Σε περιπτώσεις που η γυναίκα έχει μάθει πως το αρσενικό είναι χορηγός, θα πρέπει κι αυτός να την ξεμάθει και να της μάθει από την αρχή.
Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα. Αυτή μαθαίνει στον άνδρα τι του αρέσει και τι όχι. Όταν του μάθει πως του αρέσει να κάνει αυτό που θέλει ο ίδιος, άσχετα αν αυτό ευχαριστεί και την κοπέλα, τότε έτσι θα πάει.
Δε φταίει λοιπόν η γυναίκα για την υπερκατανάλωση, ούτε ο άνδρας για την εκμετάλευση. Φταίει το πως μαθαίνουμε το σύντροφο. Κι αυτό ξεκινά με το πρώτο δευτερόλεπτο της γνωριμίας, που λέει ο λόγος. Εκτός κι αν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν σοβαρά θέματα. Τότε οφείλουν τα οικεία πρόσωπα να συμβάλουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Βέβαια θα σκεφτεί κανείς, γιατί να μη ψάξουμε εξ αρχής να βρούμε έναν άνθρωπο με ΟΚ συμπεριφορά; Όλοι ο άνθρωποι έχουν ατέλειες. Ποιο πιθανό είναι να κληθούμε να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις με ανθρώπους, παρά να τους βρούμε έτοιμους χωρίς ψεγάδια.
Αν μια γυναίκα ψάχνει έναν άντρα χορηγό να είσαι σίγουρος οτι θα τον βρει αλλού αν εσύ το αρνηθείς γιατί κυκλοφορούν αρκετοί πρόθυμοι.
Η ιδέα οτι μπορεί να βρεις κάποιον/α και να τον "πλάσεις" όπως θες με βρίσκει εντελώς αντίθετη. Οι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες , είναι αυτοί που είναι έτσι κι αλλιώς. Οι συμπεριφορές μας μαθαίνονται πολύ πριν φτάσουμε να γνωρίσουμε τον/την σύντροφο μας. Το αν αυτός θα τις δεχτεί, ανεχτεί ή θα φύγει τρέχοντας είναι στην δική του ευχέρεια. Αν συζητάς για την ευθύνη που έχει κάποιος δεχόμενος να γίνει χορηγός ή θύμα, φυσικά συμφωνώ αλλά η προσπάθεια να αλλάξεις τον άλλον κατά πως σε βολεύει ή σου αρέσει είναι σχεδόν πάντα μάταιη.
Ασυνείδητα; Για τι ηλικίες μιλάτε;!
Δηλαδή μου λες οτι μια γυναίκα που θέλει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια δεν της κόβει αρκετά ώστε να σκεφτεί πως μόλις κάνει οικογένεια και παιδιά θα χρειαστεί να κόψει κάποια από τα δικά της έξοδα (αν δεν έχει παντρευτεί τον Λάτση). Αν υποθέσουμε δηλαδή ότι έχουν σχέση δύο άτομα που δουλεύουν και οι δύο και παίρνουν από 700 ευρώ ας πούμε, η άλλη πιστεύει οτι με αυτά τα λεφτά, μετά την απόκτηση παιδιών θα συνεχίζει να μπορεί να ζει όπως ζούσε πριν που δεν είχε παιδιά και υποχρεώσεις. Και αυτό χρειάζεται ένας άντρας για να της μάθει οτι δεν μπορεί να το έχει.
Ε με συγχωρείς αλλά δεν μιλάμε για οποιαδήποτε γυναίκα, μιλάμε συγκεκριμένα για ηλίθια. Πριν παντρευτείτε θα χρειαστεί να την στείλεις και στο δημοτικό να πάρει το απολυτήριο και να μάθει απλή αριθμητική.
Δε μιλάμε απαραίτητα για ηλίθια. Μιλάμε για γυναίκα που είχε μάθει να ξοδεύει και δεν είναι εύκολο να το κόψει μαχαίρι.
Βασικά η όλη συζήτηση γύρω από το θέμα ξεκίνησε με τον χρήστη που ανέφερε πως ο άνδρας δε θα έχει δικά του έξοδα και θα δουλεύει μόνο για τη γυναίκα και το παιδί. Σε αυτή τη βάση αναφέρθηκα στο ότι ο άνδρας καθορίζει τις επιθυμίες της γυναίκας, δηλαδή της βάζει κάποια όρια. Το έγραψα κάπως άκομψα και παρερμηνεύθηκε.
Δεν εχει να κανει με αριθμητικη.Εχει να κανει με το πως μεγαλωσες και με γενικες γνωσεις για το πως βγαινει το χρημα.Οι γυναικες δε τα πανε καθολου καλα με την αποταμιευση και ειναι πρωτες σε σπαταλες σε πολλους τομεις.Νομιζω μπορουμε να συμφωνησουμε σε καποια πραγματα,οπως εγω συμφωνω οτι οι αντρες εγκεφαλικα ειναι πιο επιρρεπεις στο να απατησουν ετσι και οι γυναικες ειναι πιο επιρρεπείς στην σπαταλη(και στατιστικα επιβεβαιωμενο).
Βεβαια το αστειο ειναι οτι τον χαρακτηρα της γυναικας σχετικα με τη σπαταλη καποιοι αναλυτες των αγορων σε διαφορα κεντρα ψυχολογιας και αναλυσης της σκεψης τον ηξεραν ΠΟΛΛΕΣ δεκαετιες πριν.Ποτε η χαρα μιας απελευθερωσης δε γινεται τυχαια μεσα απο ''αγωνες''(λολ).Δεν ειναι τυχαια εξελιξη το οτι οι γυναικες γινανε ανεξαρτητες δυναμικες κτλ,ειναι πολυ καλα πληρωμενη και σχεδιασμενη στρατηγικη που εχει να κανει με το οικονομικο συστημα.Και δυστυχως αυτα τα μαθαινουμε 5 και 6 δεκαετιες μετα.
Γι αυτο φυσικα δε συμφωνω και με την αποψη του SB οτι ο αντρας θα βαλει μια σειρα στα οικονομικα της γυναικας απ τη στιγμη που η πορεια της κοινωνιας χαράσσεται διαφορετικα.
Μεγαλωσα σε σπιτι με τερμα σπαταλο πατερα και μητερα που εκανε και κανει ουσιαστικα κουμαντο στα οικονομικα. Ο πατερας μου για καποια χρονια δουλευε 2 δουλειες και μεγαλωσε σε φτωχη οικογενεια με πατερα που δουλευε ολη μερα για να εχουν να φανε. Δεν ειναι οτι δεν ξερει πώς βγαινει το χρημα. Ξερει. Αλλα ηταν και ειναι σπαταλος. Δεν ξερει να κανει διαχειριση, δεν ξερει να βαζει προτεραιοτητες, ειναι γενικα επιπολαιος και επειδη εχει και πολλες ανασφαλειες του αρεσει να σπαταλαει για να κανει φιγουρα(απωθημενα..)
Το να εισαι ή να μην εισαι σπαταλος δεν εχει να κανει με το φυλο σου.
Κραταω τη δικη σου εξαιρεση...εχω και λιγες δικες μου πανω σ αυτο που λες(αντρας σπαταλος...γυναικα οχι).Αλλα μιλαω για την πλειοψηφια.Κανε μια βολτα στα μαγαζια και πες μου τα φυλα που βλεπεις.Ελα μαζι μου οταν θα παω ΙΕΚΑ να παρω ενα πραγμα που χρειαζομαι κα ινα χω παρεα την αδερφη μου και φιλες της που ΔΕΝ ηρθαν για να ψωνισουν κατι(απλα για την παρεα) να δεις πως φευγουν με 10 σακουλες πραγματα.
Δεν αρνουμαι οτι το μαρκετινγκ εχει πολυ περισσοτερα χρονια στοχο τη γυναικα απο ο,τι τον αντρα(τα τελευταια χρονια ξεκαθαρα στοχευει και τον αντρα...), παρολαυτα δε θεωρω οτι ειναι θεμα εμφυτης εκ γεννετης τασης προς σπαταλη.
Θα το δεις αυτο συγκρινοντας αντρες και γυναικες στο σουπερ μαρκετ για αγορα ειδων πραγματικης αναγκης, ο αντρας κοκομπλοκο, ο,τι βρει μπροστα του, ο,τι ειδε στη διαφημιση. Η γυναικα θα συγκρινει τις τιμες απο 4 διαφορετικα σουπερ μαρκετ, θα ξερει τι να παρει απο το καθενα και τι να μην παρει, πότε η προωθηση ειναι μουφα και ποτε οχι και πολλα άλλα που συμμαζευουν κατα πολυ τελικα το οικογενειακο μπατζετ.
Οσο για τα εξοδα των αντρων, αν υποθεσουμε οτι μιλαμε για αντρες που δεν ασχολουνται ιδιαιτερα με το λουκ τους(ειναι ολο και περισσοτεροι) τοτε τα εξοδα τους μπορει να ειναι ακομα πιο ακριβα απο τα φουστανακια, τα νυχια, τα μαλλια της γυναικας.
Γκατζετ, βιντεο γκεημς, μηχανες, αμαξια, βελτιωσεις, συλλογες, εκδρομες με μηχανες, αγωνες, μινιατουρες, υπολογιστες γκεημινγκ με ολα τα παρελκομενα και δεν τελειωνει η λιστα.
Μα μιλάς για συγκεκριμένα πράγματα! Ναι αν πας στα ΙΚΕΑ, στα χοντος, στα εμπορικά με ρούχα, παπούτσια, τσάντες κτλ φυσικά και θα δεις περισσότερες γυναίκες να ψωνίζουν! Αντίστοιχα αν πας στα καζίνο, στα πρακτορεία οπαπ, στις αντιπροσωπείες αυτοκίνητων κτλ θα δεις περισσότερους άντρες!
Στις εξαιρέσεις βάλε και την δική μου οικογένεια. Μια ζωή η μάνα μου κρατούσε τα οικονομικά του σπιτιού, ο πατέρας μου αν και δεν θα τον έλεγα σπάταλο, επιπόλαιος στα λεφτά είναι σίγουρα, είναι ικανός αν τον στείλεις σουπερμαρκετ για ένα απορρυπαντικό να κουβαλήσει όσα χωράει το αυτοκίνητο χωρίς ποτέ να προσέχει τιμές, να συγκρίνει κτλ. Το σπάταλος ή όχι δεν έχει να κάνει με το φύλο, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα.
Συγκεκριμένο παράδειγμα προ ημερών. Η μάνα μου έξαλλη, γκρίνιαζε για τον πατέρα μου, την ρωτάω τι έγινε και μου λέει το εξής : τον είχε στείλει να αγοράσει μια μπουκάλα για το γκαζάκι που φτιάχνουν καφέ, πήγε μόνο σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί που έτυχε να μην έχει το γκάζι που ήθελε και τι έκανε; Πήρε καινούργιο γκαζάκι!!! 30 ευρώ παρακαλώ, γύρισε σπίτι και τον έψελνε για καμιά ώρα η άλλη χαχαχαχα
τα στατιστικα ειναι απο καρτες τραπεζων με γυναικειο ονομα...ακομα και τα αντρικα καστρα,αυτοκινητα και pc, τους δινουν και καταλαβαινει.Οι γυναικες οδηγοι ειναι πιο πολλες απο τους αντρες,παρατηρησε το την αλλη φορα που θα κυκλοφορησεις.Οποτε και τις αντρικες βελτιωσεις να βαλεις μεσα σημασια εχει οτι η γυναικα θα τα σκασει μια χαρα για αμαξι.Για ταξιδια και αλλες κατηγοριες δε το συζηταμε καν.
https://i.imgur.com/wfXDw6W.jpg
Ο αντρας στο supermarket θα παρει λιγα πραγματα εστω κι αν αυτα ισως ειναι λιγο πιο ακριβα επειδη βαριεται να ελεγξει...ειναι γνωστο οτι το αντρικο εργενικο σπιτι ειναι ''αδειο'' απο πραγματα...ανοιγεις ντουλαπια σε αντρικο σπιτι και βλεπεις μια χλωρινη ανοιγεις σε γυναικειο και βλεπεις 500 διαφορετικα καθαριστικα.
Συμφωνα με τα παραπανω στατιστικα το 85% των προιοντων που αγοραζονται(οχι οτι τα καταλαωνουν ολα αυτες εννοειται) ειναι απο τις γυναικες
εχει κι αλλα ενδιαφεροντα στατιστικα https://girlpowermarketing.com/stati...g-power-women/
Εστω οτι οι γυναικες αγοραζουν περισσοτερα πραγματα ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ.
Ο αντρας αγοραζει πολυ λιγοτερα πραγματα απο το σουπερ μαρκετ και εχει αδειο σπιτι επειδη ΒΑΡΙΕΤΑΙ να τα χρησιμοποιησει. Αφου δεν προκειται να μαγειρευει, ποσα τροφιμα να παρει? Παιρνει μπυρες και τρωει απο τη μαμα του ή παιρνει απ'εξω.
Ποσα καθαριστικα να παρει? Αφου δεν προκειται να καθαρισει. Ποσα χαρτικα να παρει? Αμα εχει το σπιτι σχεδον σα ξενοδοχειο, σιγα την καταναλωση που κανει.
Οταν ομως τρεχει να βαλει ζαντες, εγκεφαλο, φιμε, λεντ, εξατμιση, να χαμηλωσει το αμαξι και να του αλλαξει τα φωτα εκει δινει πονο γιατι αυτο οντως τον ενδιαφερει. Δεν τον ενδιαφερει η σημερινη προσφορα στο μοσχαρισιο κιμα, τον ενδιαφερει ομως η ανακοινωση για το PS4, το νεο pc game που θα σαρωσει, η ειδικη καρεκλα gaming, ο υπολογιστης των 4000€, η νεα ντουκατι αφου παλιωσε η προηγουμενη μετα απο εναν ολοκληρο χρονο.
Μπορει να αγοραζει λιγοτερα πραγματα και πιο σπανια, αλλα τα παιχνιδακια του ειναι ακριβουτσικα.
Και εξακολουθω να μην αναφερομαι σε ολους αυτους τους αντρες (που επαναλαμβανω ειναι ολο και περισσοτεροι) που εχουν 823 ζευγαρια παπουτσια, 53251 μπλουζες με σηκωμενο γιακα, 4698729871 παντελονια με τον αστραγαλο φατσα φορα και πανε κομμωτηριο καθε βδομαδα, αποτριχωνονται ανελλιπως, διαβαζουν μενς χελθ μην τους ξεφυγει κανενα νεο τρεντ και πανε με τους φιλους τους για σοπινγκ θεραπυ(ω ναι...)
Τωρα με τα στατιστικα που εβαλες, τρομαζω να συμπερανω οτι οποτε οι αντρες θελουν αυτοκινητα, μηχανες, υπολογιστες, γκατζετ, παιχνιδια και ο,τι αλλο, τα αγοραζουν με καρτες της γυναικας τους ή της μανας τους ή τα ζητανε κατευθειαν σα δωρο :P χαχαχαχ
Αμάν ρε savantage μας περιγράφεις το αγοράκι του πλούσιου μπαμπά...οχι τον μέσω άνδρα...
Ποιος νοήμων άνθρωπος θα πάει να δώσει 4.000 για gaming pc??μόνο το αγόρι που τα φυσάει ο μπαμπάς του.
Ποιος θα πάει μέσα σε 1χρονο κι όλας να ανταλλάξει το ducati επειδή πέρασε μόνο ένας χρόνος??μονο ο γιος του πλούσιο και αυτό γιατί του έκανε ο μπαμπάς δώρο το νέο μοντέλο της χρονιάς...άντε να συμφωνήσω στο ps4...καλά για χαμηλοματα και εξαμισεις δεν το συζητάμε καν μάλλον μιλάς για τα 18 που λόγο ηλικίας το έχουν κάνει σκοπό ζωής να έχουν φτιαχμενα αυτοκίνητα επιρρεασμενοι απτην ταινία the fast and furious..
Ουτε καν. Αμα ζεις με τη μαμα και δουλευεις και δεν εχεις εξοδα και υποχρεωσεις, πού τα σκας? Σε διασκεδαση και αντρικα παιχνιδια.
Επισης υπαρχει και μια αλλη επιλογη εκτος απο τον πλουσιο μπαμπα, τη λενε Δ Ο Σ Ε Ι Σ.
Η κουβεντα ξεκινησε απο το τι γινεται μετα στο σπιτι με τα εξοδα της γυναικας και του αντρα. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ως ελευθεροι εχουν πολυ περισσοτερα εξοδα και εχουν υποχρεωση να μαζευτουν οταν κανουν οικογενεια.
ΣΩΠΑΙΝΕ ΓΥΝΗ ελα σπιτι να δουμε Power of love και να καθαρισεις και τιποτα κοντευουν να με φανε τα σκουλικια.Φερε καθαριστικα με ενεργο οξυγονο και αρωμα φρουτα του δασους...κι ενα αρωματικο κερι...και γαντια μιας χρησης
Α και φερε και την καρτα σου,θελω εξατμιση για τη μηχανη μουχεχε
Με όσα γράφετε περί αντρών-γυναικών με κάνετε να νιώθω σαν να έπεσα με αλεξίπτωτο στον πλανήτη Γη. Όχι ότι είναι πρωτόγνωρο αίσθημα βέβαια. :P
Εχω σκοπο να μαζεψω αρκετα λεφτα (κανενα χιλιαρικο μεσα σε 5-6 χρονια) Και να πληρωσω καποια που να κανει την κοπελα μου για 24 ωρες. να δω πως ειναι να εχεις κοπελα. Να παμε για φαγητο, σινεμα, να δουμε ταινια στο σπίτι και μετα να κανουμε ερωτα. Αυτα ειναι τα όνειρα που κανω πλέον....
Δοκιμαζω να αλλαξω πραγματα πανω μου, αλλα όχι πως βλέπω και προκοπη ως τωρα....
Να μην το σκεφτομαι;
Δεν μπορω! Εδω απο το αγχος που έχω (πριν γινει εκεινο το περιστατικο) δεν μπορω να τελειωσω ευκολα. Μια Γιαπωνεζα που ειχα παει την ειχα μιαμιση ωρα σε σημειο να μην αντεχει αλλο αυτη. Ποσο μαλλον σε αυτο το θεμα που με ποναει καθε φορα. Ακομα και αν δεν το σκεφτω απο την αρχη κατα την διαρκεια θα μου έρθει στο μυαλο, και μόλις μου ερθει, παει....
Δεν ειναι ικανοι οι αντρες που κυνηγανε και τα φτιαχνουν με παντρεμενες... ανικανοι ειναι. Ανικανοι να βρουν μια ελευθερη κοπελα. χειρότεροι κι απο μενα. Τουλαχιστον εγω δεν κυνηγώ παντρεμενες!
Αν μια γυναικα ειναι δυσαρεστημενη απο τον αντρα της επειδη ειναι αδιαφορος, ή οτιδηποτε αλλο, ας χωρισει και μετα ας τα φτιάξει με όποιον θελει. Το ιδιο ισχυει και για τους αντρες αντιστοιχα.
Δεν χρειαζεται να εχουν την αναπληρωση ετοιμη, ας κάτσουν και για λίγο ελευθεροι, δεν ειναι κακο....