Ναι,αυτό πιστεύω, ότι είναι απλά άγχος όλο αυτό. Απλά γίνεται εύκολα φαύλος κύκλος. Ουσιαστικά αγχώνεσαι γιατί αγχώνεσαι.
Printable View
Ναι,αυτό πιστεύω, ότι είναι απλά άγχος όλο αυτό. Απλά γίνεται εύκολα φαύλος κύκλος. Ουσιαστικά αγχώνεσαι γιατί αγχώνεσαι.
Ίσως θα πρέπει να πω την μάνα μου να μιλήσουμε με κάποιον ψυχολόγο δεν μπορώ να υποφέρω αλλο απο αυτο τωρα τελιωνουν οι εξετάσεις πρέπει να περάσω καλα
Καλημερα Logic,
Πολύ ωραία στα έγραψε η Σόνια.
Κάθεσαι και διαβάζεις στο ιντερνετ για ένα σωρό αρνητικά πράγματα και αρρώστιες...παιδί πράγμα!! Την ξέρεις την παροιμία...αν κοιμηθείς με τυφλο το βράδυ το πρωί θα αλληθωρίζεις? Ετσι και εσύ...τωρα που έχεις αυτό το άγχος, πρέπει να διαβάζεις πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι να γίνουν δυνατο, πετυχημένοι και ευτυχισμένοι.
Εσύ αυτή τη στιγμή τι θέλεις? Δε θέλεις να προγραμματισεις το μυαλό σου να μη σκέφτεται και να είσαι οπως πριν?
Προσεξε πως πάει...το μυαλο θέλει απο 21-40 μερες (ανάλογα με τον άνθρωπο) ν αλλάξει νευροσυνδέσεις. Δηλαδή να κάνει ρουτινα τις καινουργιες χαλαρές σκέψεις ας πουμε και να μην κολλάει στις παλιες.
Ξύπνα το πρωί...φάέ κάτι πολύ ελαφρυ, Μετά κανόνισε με κάποιον φίλο σου να παίξετε ένα μπασκετάκι ή να τρέξετε 2-3 χιλιομετρα. Αν σου έρθει η σκέψη μπορείς να του την εκφράσεις. Μην ντρέπεσαι για τίποτα. Ολοι οι άνθρωποι έχουμε και κάτι.
Κατι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να προσφερεις λιγη εργασία κάπου, ή με χρήματα ή χωρις χρήματα. Αυτό θα σου δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το ξερω οτι αυτό που περνάς ειναι πάρα πολυ δυσκολο, το καταλαβαίνω γιατι και εγώ είχα το ίδιο πράγμα, δεν έκανα εμμετους βέβαια αλλα αγχωνόμουν οταν μιλουσα με κάποιους ανθρώπους στα καλά καθούμενα ενώ είμαι πολυ δυναμική και κοινωνική στην πραγματικότητα και σιγά σιγά το ξεπέρασα και τώρα ειμαι μια χαρα και καλύτερη απο πριν. Πήγα όμως σε ψυχολόγο δε το άφησα στην τύχη.
Και θα σου πω τι μου ειπε...μη βάζεις ταμπέλες στον εαυτό σου οτι έχεις ιψδ...οκ εχεις μια σκέψη που σε ταλαιπωρεί, αλλά εκτός απ αυτή τη σκέψη, εχεις τη δυνατότητα να κάνεις και άλλα πράγματα...δεν είσαι μόνο αυτή η σκέψη...είσαι πολυ δυνατός άνθρωπος και το έχεις αποδείξει στη ζωή σου.
Το ίδιο και εσύ....είσαι ένα έξυπνο παιδί, μπήκες σ' αυτή την ομάδα για να ζητήσεις στήριξη και καλά έκανες, θα κάνεις κάθε πρωί πραγματάκια που σου δίνουν δύναμη, και οταν έρχεται αυτή η σκέψη θα της κάνεις και λίγο πλάκα...θα της λες? ήρθες εεε...καλά κάνε εσύ τη δουλειά σου και θα κάνω και εγώ τη δική μου τώρα...αυτο που έχεις θέλει τωρα κοινωνικότητα...προσπάθησε όσο μπορείς να κάνεις πραγματα και δραστηριότητες να μη σκεφτεται το μυαλό χαζομάρες και ναι μη διαβάζεις τιποτα στο ιντερνετ. Μιλησε και εσύ με κάποιο γιατρό και θα δεις τι γρήγορα που θα ξεμπλοκάρεις...είσαι πολυ δυνατό και έξυπνο παιδί!!!
Ευχαριστώ πολυ έκατσα χθες το βράδι και είπε οχι δεν μπορεις να με ρίξεις εσυ.σηκωθηκα το πρωί και προσπάθησα να εχω θετικη ενέργεια έφαγα βγήκα έξω τωρα ειμαι πολυ καλύτερα νιώθω πιο δυνατός απο αυτο.ολοι είμαστε διαφορετική για κάποιο λόγο και πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτο
Μπραβο παιχταρα μου
Οχι ότι έφυγε ο φόβος μου βέβαια αλλα προσπαθώ να το ξεχνάω ετσι πιστεύω και με το καλοκαίρι τωρα θ περάσει
Παιδιά καλησπέρα.Να σας πω καταρχάς πως ειμαι πολυ καλύτερα αυτο το πράγμα δεν εμποδίζει πλέον την καθημερινότητα μου.Απλα δεν μου έφυγε εντελώς οταν ειμαι σπίτι δηλαδή κάποιες φορές το σκέφτομαι.καποιες συμβουλές;να κανω πιο πολλά πράγματα στην ζωή μου ώστε να το ξεχάσω; Σκέφτομαι να παω και γυμναστήριο
Θα φύγει, αλλά για να φύγει πρέπει και να το αφήσεις... υπάρχουν καλύτερα πράγματα να σκεφτείς, να διαβάσεις, να βγεις για ένα περίπατο και γενικώς να βρεις κάποια δραστηριότητα που σ' ευχαριστεί, Πχ ένα χόμπι.
Το γυμναστήριο μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά αν κάτσεις ν' ακούσεις την κάθε σαχλαμάρα μπορεί και να σε βλάψει.
Δοκίμασε ν' ασχοληθείς με υγιεινή διατροφή (όχι δίαιτα), ξέχνα τις τσίχλες απ' το περίπτερο πάρε μαστίχα Χίου, κι αν ξανακάνεις εμετό θυμήσου να πιείς μια λεμονάδα... από λεμόνια.
Έχεις κάποιο χόμπι; Με τι ασχολείσαι;
Αδερφε εισαι μικροσ αλλα εισαι αντρασ πρεπει να φερεσαι καλα οταν μπαινεισ σε ενα χωρο μεχρι να σε γνωρισουν μετα μπορεισ να χαλαρωσεισ κ να γινεισ ενασ πολυ ωραιοσ μαλακασ αυτα δεν ισχυουν για μεγαλουσ εμεισ ειμαστε αρχιμαλακεσ γτ οταν ειμασταν μικροι παιζαμε ξυλο κ δουλευαμε
elis «φτωχομπινέ της διπλανής πόρτας», μήπως μπορείς να με κατευθύνεις για τη χρήση του φόρουμ γενικά; είναι κάποια πράγματα που δεν τα βρίσκω, Πχ δεν λαμβάνω ειδοποιήσεις όταν κάποιος απαντά σε μια ανάρτηση, και δεν ξέρω με ποιο τρόπο στέλνουμε ή λαμβάνουμε προσωπικά μηνύματα... μπορείς να μου στείλεις ένα πμ δοκιμαστικά Πχ??
Οχι αγαπη μου τα ιδια ξερουμε εμεισ οι δυο κι ευχαριστω που μου απευθυνθηκεσ εισαι υπεροχη
Κι ευχαριστω που νευριασεσ
Νομιζα ησουν μια γνωστη μου
Παιδακια ειστε κ να με σκοτωσετε παλι το ιδιο θα λεω φλωροι κ παιδακια
Προς το παρόν γράφω ακόμα δεν ασχολούμαι με κατι ιδιαίτερο αλλα βγαινω αρκετά έξω
Τι αλλο να κανεισ βρεσ κ καμια δουλεια για να εχεισ λεφτα
Εχω βρει δουλειά αλλα αυτο το πράγμα δεν λέει να με αφήσει.ολα γενικά μου πάνε καλα και αυτο προσπαθεί να κανει το αντίθετο
Ψεματα σου ειπαν ο πατερασ μου ειναι εχθροσ μου απο τοτε που γενηθηκα εγω τον εκτιμησα αλλα αυτοσ με εχει για σκουπιδι
Φίλε δεν ξέρω τι λες δεν μπορώ να καταλάβω αν δεν θες να βοηθήσεις μην απαντάς
Φιλε εχουμε πολεμο οι φλωροι που τουσ ειπε η μαφια οτι ειναι μαγκεσ με τουσ αληθινουσ που δουλευουν απο 7 χρονων και τουσ γνωρισαν ολουσ πριν καν ακομα αυτοι βγουν απο το αυγο
Για να σ δωσω να καταλαβεισ ειναι μια γυναικαρα πανεμορφη που την ερωτευτηκα κι αντι για ερωτα ηθελε πολεμο πολυ λυπαμαι αλλα εγω την αγαπησα οποτε τησ ανηκω θελει δε θελει
Ειστε βουτηρα ολοι η νεολαια μεσα σασ δεν ειστε σκληροι αυτοσ που περασε δυσκολα γινεται πετρα η καρδια του δεν τον νοιαζει ζησει πεθανει ακομα και να κανεισ πολεμο και να εχεισ εχθρουσ ειναι αδυναμια
Μ αρεσε κ μενα ο πολεμοσ οταν ημουν μικροσ πηγα στρατο κατι εχασα κατι κερδισα εχασα τον καιρο ειρηνησ δηλαδη να βρω κοριτσι κ κερδισα οτι σε καιρο πολεμου εγω θα επιβιωσω
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να σε βοηθήσει, κι ίσως αρκετοί «εδώ μέσα» να μην μπορούν να το κάνουν για ευνόητους λόγους. Φρόντισε να φιλτράρεις τις πληροφορίες που λαμβάνεις απ' το ιντερνέτ γενικά και ειδικά απ' τα φόρουμ, φυσικά υπάρχουν και οι καλές περιπτώσεις χρηστών που μπορούν να σε βοηθήσουν. Ιδανικά μίλα με τους γονείς σου, ή μ' έναν ψυχολόγο.
Ποιοι ειναι οι ευνοητοι λογοι που δεν μπορεισ να τον βοηθησεισ εγω ξερω να τον βοηθησω του ειπα ξεχνα το δεν ειναι προβλημα εσυ τι θα του πεισ
Και τόση ώρα γιατι γράφεις ασυναρτησίες;;ο καθένας που μπαίνει εδω εχει το πρόβλημα του αυτο που πρέπει υποχρεωτικά να κανεις ειναι να το σεβαστείς.τι προσπαθείς να κανεις ;
Αλεκο πολεμο θελαν ολοι οποτε θα φυγω να ησυχασουμε
Γεια σου logic! Θα εκφρασω την γνωμη μου με αρκετη αυτοπεποιθηση,παρολο που δεν ειμαι γνωστης,ψυχολογος η οτιδηποτε τετοιο κι αυτο με σκοπο την δημιουργια μιας ρεαλιστικης συνειδησης της καταστασης αυτης,δηλαδη το που κυμαινεσαι σε πραγματικα πλαισια. Η αληθεια ειναι οτι το αγχος προκαλειται απο το φοβο. Εαν το σκεφτεις, ολα τα ηδη αγχους ξεκινανε απο την ερωτηση "τι θα γινοταν εαν..?". Δεν γνωριζω εαν σου ειχε συμβει πιο παλια κατι παρομοιο και ειναι αποθηκευμενο στη μνημη σου, η εαν εκεινη τη στιγμη που βρισκοσουν εξω συνεβη κατι που σε ταραξε πολυ και ειχε αυτα τα αποτελεσματα, η εαν οι προηγουεμενες μερες σου ηταν γεματο αγχος το οποιο σε ... χτυπησε στο στομαχι. Ο οργανισμος προειδοποιει. Το αγχος σου βρηκε διεξοδο απο το στομαχι σου. Εφιδρωση, Αφυδατωση, Ταση για εμετο, Εντονη Ναυτια κοκ. Η ηρεμια, η ξεκουραση και ο υπνος ειναι μια καλη συνταγη.Και μονο αυτη. Δεν παιρνουμε χαπια ανευ λογου, μη συνταγογραφουμενα, χωρις αυτο να σημαινει πως το ανευ λογου προσδιοριζει τη βαρυτητα στο γεγονος που ειπες. Να εισαι σιγουρος, πως καταλαβαινω την θεση που βρισκεσαι οπως επισης πως εαν οντως χρειαζοταν να χρησιμοποιησεις καποια φαρμακα, διαγνωσμενα, θα εκανες πρωτα οτι ηταν δυνατον για να μην τα ξεκινησεις. Φανταζομαι πως η συνταγη"ξεκουραση" ισως μοιαζει εξωπραγματικη. Προσωπικα εαν εβλεπα εναν ανθρωπο να κανει εμετο στο δρομο, θα ειχα την αντληψη οτι κατι του συμβαινει. Απο το να εφαγε κατι που τον πειραξε στο προηγουμενο μαγαζι που καθοταν εως και το αγχος. Ο οποιοσδηποτε στην κοινωνια, δεν ειναι σε θεση να κατανοησει μια δυσκολη κατασταση σαν κι αυτην ακομη κι αν ειναι ξενος και μπορει να κοιταξει περιεργα αντι να βοηθησει, δν ειναι σε θεση να καταλαμβανει καμια θεση στο μυαλο σου. Την επομενη φορα λοιπον,που θα βγεις εξω, απο το να πεις πως ντρεπομαι γιατι φοβαμαι πως θα κανω εμετο μπροστα στον κοσμο, προετοιμασου πως οντως θα κανεις εμετο μπροστα στον κοσμο και θα χαρω πολυ, να επιστρεψεις σε 10 μερες και να μας πεις εαν το να αντιμετωπισεις το φοβο σου κατα μετωπο και το να σε βγαλεις απο αυτην την προκαταληψη τον εαυτο σου, ειχε μονο θετικα αποτελεματα. Ωστοσο, εαν δεν εισαι πολυ κουρασμενος, πηγαινε για ενα τρεξιμο. Και εαν εισαι πολυ κουρασμενος ξαπλωσε λιγες ωρες παραπανω!
Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου δεν φοβάμαι ότι θα κανω εμετό έξω μπροστά σε κόσμο αλήθεια δεν με νοιαζει.ΑΑπλα εχω αγχωθεί γιατι φοβάμαι μην κανω γενικά εμετό γιατι μου εχει κολλήσει σαν σκέψη αν και εχω να κανω μια εβδομάδα.και τις προηγούμενες τις προκαλούσα εγω.με τρώει όμως αυτο το άγχος με καταστρέφει περίμενα πως κ πως να τελειώσει το σχολείο γιατι τωρα προς το τέλος του το έπαθα γιατι δεν άντεχα αλλο να παθαίνω αυτο το πρόβλημα εκεί πέρα.και αν τον Σεπτέμβρη ειμαι ακόμα ετσι; Δεν θα το αντέξω εχω ταλεπωρηθει πολυ
Το μαθημα σου λοιπον,ειναι πως γνωριζεις πλεον τι σημαινει αυθυποβαλλομαι. Η ταση να το αποβαλλεις ειναι αυτο που σου δημιουργει την αυθυποβολη. Ολα ειναι φυσιολογικα. Ολοι οι ανθρωποι ειναι προιοντα του παρελθοντος τους και δεν υπαρχει ουτε ενας ανθρωπος στον πλανητη που να μην αποτελειται απο τα.. "ψυχολογικα" του. Προτιμω την εκφραση ιδιαιτεροτητες που χρηζουν αναλογη αντιμετωπιση γιατι τα "ψυχολογικα" εχουν πολυ αρνητικη χροια. Η διφορα στους ανθρωπους γυρω σου ειναι οτι υπαρχουν αυτοι που το γνωριζουν και αυτοι που δεν το γνωριζουν. Μου κανει φοβερη εντυπωση που εισαι 16 χρονων και αντιληφθηκες πως πηγαζει απο εσενα και οτι δεν ειναι παθολογικο. Σαν ευστροφος ανθρωπος λοιπον, κι ετσι οπως κανουν ολοι αυτοι με μια αλφα αυτοεπιγνωση, μαθαινεις πως να διαχηριζεσαι τις ιδιαιτεροτητες σου.
Βημα Νουμερο πρωτο! Αποδεχεσαι την κατασταση.
Βημα νουμερο δευτερο! Ξεκινας τη γυμναστικη. Αμεσα. Υπαρχει πιθανοτητα να ανακατευτεις στην αρχη λογο της πιεσης η εαν δεν τρως καλα. Μην τρομαξεις καθολου. Δεν τρεχει τιποτα. Συνεχιζεις με τη γυμναστικη.
Βημα νουμερο τριτο! Μην τρως αργα το βραδυ. Μεχρι τις 9 το πολυ.
Νουμερο τεταρτο! Τρως λιγη ποσοτητα, και συχνα.
Υ.Γ. Πριν κατι μηνες ειχα την ιδια ερωτηση. Θα το εχω ολη μου τη ζωη; Δημιουργει δυσλειτουργιες.
Οταν καταλαβα ακριβως τι ειναι και το αγνωστο εφυγε απο το μυαλο μου, τα πραγματα αλλαξαν κατα παρα πολυ.Ξεκινησα να σκεφτομαι... πως θα ειμαι καλα; τι μου αρεσει και τι οχι. Λιγα παραπανω ορια στους γυρω μας δεν βλαπτουν και παραπανω φροντιδα στον εαυτο μας. Ετσι, δημιουργεις αυτοεπιγνωση που κατα συνεπεια συμβαλει και στη διαμορφωση της προσωπικοτητας σου.
Δεν εισαι μονος. Υπαρχουν πολλοι που ξεπερνανε εντελως τετοια ζητηματα, ενω αλλοι που συμβαδιζουν με αυτα. Σε οποια περιπτωση κι αν ανηκεις, το μονο σιγουρο ειναι οτι οχι, δεν θα εχει τις ιδιες συνεπειες σε ολη σου τη ζωη. Το κλειδι ειναι η αυτοεπιγνωση και στο τονιζω ξανα, η προστασια η φροντιδα του εαυτου και η υπευθυνοτητα του εαυτου.
Μπραβο σου καλισι γτ εμενα η γυμναστικη μου εσωσε τη ζωη επρεπε να εχω ενα καρο ψυχολογικα αλλα εγινα μποντι μπιλντερ και ειμαι κουκλοσ τα αντιμετωπιζω ολα πολυ ηρεμα και παιρνω αγωγη να ειμαι ηρεμοσ μονο αυτο κανει η αγωγη με κραταει ηρεμο κατα τα αλλα ειμαι αρχιμαλακασ σα χαρακτηρασ λογω αυτων που εχω περασει
Ειναι και δύσκολη φάση της ζωής μου αυτη γιατι γράφω και εξετάσεις και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου.Συνεχιζω παντως να βγαινω καθε μέρα έξω με τους φίλους είτε ειμαι λίγο καλύτερα είτε δεν ειμαι γιατι με ήρεμη λίγο αυτο.απο την πρώτη στιγμή εχω καταλάβει ότι το μυαλό τα προκαλεί ολα και πάλι δεν μπορώ να τα ξεχασο
Δεν ξερω εαν υπαρχει καποιος ειρωνικος τονος, και βασικα αυτη ειναι ερωτηση γιατι δεν μπορω να το διακρινω. Η γυμναστικη βοηθαει στις ορμονες. Εκρηξη αδρεναλινης και τεστοστερονης. Ορμονες που επηραζουν το στρες. Και επισης βοηθαει στην υπερδιεργεση του νου.
Η αντιμετωπιση της υπεραναλυσης ειναι η πραξη. Οχι, μην γινεις ρομποτ. Ξεκινα να κινεισαι.
Καλισι δεν υπαρχει ειρωνικοσ τονοσ για να θεραπευτεισ μεσω γυμναστικησ γινεσαι μποντι μπιλντερ μεσω εκκλησιασ ταπεινωνεσαι διαλεξε και παρε επισησ μερικοι το κανουν με συνδυασμο ουσιων παντωσ το να παρεισ φαρμακα ξεπεραστηκε γι αυτο κ κοψαν τισ ψυχοθεραπειεσ φαρμακα παιρνει οποιοσ νευριαζει για να καθετε ησυχοσ κανενασ αλλοσ δεν παιρνει φαρμακα
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.