Και εμένα μου την έχουν πει πολλες φορες και για σχέσεις και για δουλειά που δεν εχω αλλα δε το εχω παρει κατάκαρδα.
Printable View
Δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Ακόμη και αν είναι λάθος. Αφού βλέπεις λοιπόν πως μια σχέση δεν ειναι ολη μας η ζωή τότε να μην φοβάσαι την απόρριψη.
Θα ήταν καλό να αρχίσεις πρώτα απο το κομμάτι που αφορά τους φίλους σου. Πιστεύεις πως είσαι ενα άτομο που μπορεί να φοβάται κάποιος να προσελκύσει;
Δεν νομίζω, πιάνω εύκολα κουβέντα . Το θέμα είναι να μην ειπωθεί κάτι που δεν θα μου αρέσει. Από εκεί και πέρα θα θέλω να ξεκοψω.
Ποιος ο λογος να βασανίζεσαι αμα οι αλλοι λενε κατι επιτηδες για να σε κανουν να νοιωσεις ασχημα; Εκτος αν πικαρεσαι εσυ χωρις λογο.
Ε όσο και να λες δεν με νοιάζει κάποια στιγμή επηρεάζεσαι. Δεν τα είχα καλά με τον εαυτό μου και τα πίστευα αυτα
Δεν ξέρω αν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη η μοναξιά δεν είναι λύση έχω περάσει παρόμοια.Πρεπει να μιλήσεις σε κάποιον και να χτίσεις αυτοπεποίθηση η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν.Δωσε ευκαιρίες στους γύρω σου να σε γνωρισουν
Ολα ωραία! Πρέπει να καταλάβεις ότι έχεις πολύ εγωισμό όμως και ότι πλησιάζει τον ναρκισσισμό. Δεν λέω όλοι μας θέλουμε να αρέσουμε και να μας επιθυμούν όλα είναι εικόνα βλέπεις και ας υπάρχει κενό στα εσωτερικά χαρίσματα. Μπορείς να υπερασπίζεις τον εαυτό σου εφόσον έχεις δίκιο κόσμια και όχι να γίνεσαι αυτοκαταστροφική για μια παρατήρηση η μια κακία. Τον να μην σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου είναι ψυχοφθόρο για τους γύρω σου αλλά περισσότερο για εσένα. Τώρα για την εμφάνιση δεν έχω να πω κάτι σίγουρα υπάρχουν ομορφότερες κοπελιά και με τη φθορά του χρόνου δεν θα είσαι πάντα αυτή που δηλώνεις. Εχε αυτό στο νού. Ισως σε βοηθήσει να δαμάσεις κάπως τον εγωισμό και να σταματήσεις να τον ταίζεις.
Ναρκισσισμό είναι δύσκολο να έχει η συγκεκριμένη κοπέλα....απλά παλιότερα οι συνθήκες ήταν τέτοιες που άφησε η ίδια πολύ χώρο στους έξω...να την κρίνουν και να την κοροϊδεύουν και τη τραυμάτισε αυτο και της δημιούργησε ανασφάλεια...Τώρα θέλει να γίνει όπως αυτές που την έκριναν γτ κατάφερε μέσα σε όλο αυτό να δει πράγματι τον εαυτό της ως κατώτερο και εκείνες ως ανώτερες και ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει και θέλει να τους μοιάσει ......προσπαθεί να δείχνει με αυτοπεποίθηση και αυτό ίσως είναι μια αρχή όμως την πραγματική αυτοπεποίθηση και σιγουριά την έχουμε όταν βαδίζουμε σταθερά στα πόδια μας
Το να σέβεσαι αγαπάς και να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου το καταλαβαίνω. Το να νιώθεις ανώτερος λόγω εμφάνισης-ομορφιάς δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Ναι συμφωνώ ότι δεν έχει ναρκισσισμό αλλά εκεί οδέυει με τόσο εγωισμό. Με λίγα λόγια από θύμα πάει να γίνει θύτης στο σκεπτικό με την χαιρεκακία. Nice body Big Ego. Δεν ξέρω τι θα καταφέρει με όλο αυτό. Οσο και να χοντραίνουν οι φίλες και να πετάνε κυτταρίτιδα δεν θα κερδίσει κάτι μόνο ικανοποίηση και χαρά για το "κακό" που τις βρίσκει. Στην τελική αυτό θα είναι μπούμερανγκ έχει συμβεί σε πολύ καλή φίλη.Η οποία πέρασε ακριβώς το ίδιο παχουλή να δέχεται bullying από "καλές" φίλες να αλλάζει να γίνετσι η ωρσία της παρέας με αποτέλεσμα να αρχίσει αυτή να κάνει ότι της έκαναν και να τους κάνει όλους πέρα λατρέυοντας τον εαυτό της. Σήμερα είναι μόνη με κατάθλιψη κοινωνικό αγχος κρίσεις πανικού και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι. Παίρνει αγωγή και πάει σε ειδικό κάθε τόσο και όποτε μιλάμε να μου λέει ότι θα μείνει μόνη και τι θα γίνει και ότι τα χρόνια περνάνε.Λόγω τον φαρμάκων πάχυνε και δεν έχει όρεξη σχεδόν για τίποτσ. Προσοχή λοιπόν με την λατρεία του εαυτού μας. Ολοι θα γεράσουμε θα γίνουμε παχουλοί άσχημοι κτλ στο τέλος θσ μείνει ή η αγάπη που παιρνουμε και δίνουμε ή η το μίσος και κακία.
Μαξιμε η απάντηση σου είναι ορθή και ολοκληρωμένη.
ο ανωτερος ειναι υποχωρητικος και αν φρικαρει το αντιθετο.
Σε ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να έγινε κατανοητό το μήνυμα μου και από άλλους. Πάντα υπάρχει και μια άλλη οπτική γωνία στα πράγματα που μπορεί να μας βοηθήσει η και να μας κάνει να αναθεωρήσουμε. Ελπίζω να κατάφερα να προβληματίσω την θεματοθέτρια και να της βγει σε κσλό. Καλή συνέχεια!
Με την καμία δεν θέλω να γίνω όπως αυτές που με έκριναν. Δεν έχουν τίποτα παραπάνω από εμένα. Ακόμα και πριν αλλάξω ήμουν η 2η ωραιότερη της παρέας , απλά τώρα θα έλεγα είμαι η 1η.
Και για να μην φαίνομαι ρηχη, ας βάλουμε στην άκρη την εμφανιση. Η ζωή τους γενικά δεν έχει κάτι το ενδιαφέρον: δεν εργάζονται οι περισσότερες, δεν βλέπω να κάνουν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, δεν βλέπω να έχουν κάποιο χόμπι, να φροντίζουν τον εαυτό τους.
Δεν τις ζηλεύω, απλά ήθελα να τους την βγω από πάνω επειδή μου την έλεγαν. Αντιθέτως εκείνες έδειχναν σημάδια ζηλειας.
Και ακόμα και τώρα δεν κάνω τα ίδια με αυτές, δηλαδή να τις φέρνω σε δυσκολη θέση. Κρατάω το επίπεδο μου και δείχνω απλά αδιαφορία.
Θύτης θα γίνομουν αν τους έκανα τα ίδια. Θα μπορούσα ΑΝΕΤΑ να το κάνω τώρα και να τις πονέσω αλλά προτιμώ να αδιαφορησω.
Η κακη τους εμφάνιση δεν είναι "κακό" που τις βρήκε, εκείνες παράτησαν τον εαυτό τους και κατάντησαν έτσι.
Ναι θα γεράσουμε κάποια στιγμή, αλλά όσο προσέχουμε τόσο πιο όμορφα θα γερναμε
Η απόρριψη είναι αναπόφευκτη. Αν σε απασχολεί μόνο για την προσωπική σου ζωή τότε σίγουρα ποτέ δεν θα εμπιστευτείς κάποιον για να νιώσεις ευάλωτη. Υπάρχει κάτι μοναδικό αν αφεθείς γίνεις ευάλωτη και νιώσεις αγάπη. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις γιατί δεν την αντέχεις καθόλου νομίζω είναι η κουβέντα με ειδικό. Δεν είναι σπάνιο το να μην θέλει κάποιος να φάει ήττα απόρριψη αλλά αν δεν ρισκάρεις δεν ζεις. Μπορεί τώρα να νιώθεις πως έχεις τον απόλυτο έλεγχο αλλά παίζεις εκ του ασφαλούς. Άμα ερωτευτείς κεραυνόβολα θα τα ξεχάσεις όλα αυτά. Ίσως να μην ακούσεις κανέναν μας σε αυτή τη φάση διότι νιώθεις κυρίαρχη. Για κανέναν όμως τουλάχιστον από όσο κόσμο εχω γνωρίσει εγώ δεν έχει τύχει να μην έχει υπάρξει αγκάθι απόρριψης. Όλοι μα όλοι έχουν να θυμούνται έναν άνθρωπο που απλά δεν τους φάνηκε αρκετό το άλλο πρόσωπο. Το να σε περιποιείσαι και να νιώθεις ποθητή είναι όμορφο. Μη πέσεις σε κάποιο τύπο που δε σηκώνει αστειάκια όμως πρόσεχε και σε αγριέψει. Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει συστηματικά "ένεση αυτοπεποίθησης χωρίς αντίκρισμα " πλην δεσμευμενων.
Ρε παιδιά δεν είμαι κανένα τέρας που πάει και κάνει μπουλινγκ στις πρώην φίλες της, μην τρελαθουμε.
Δεν αφήνω τίποτα από το παρελθόν να φαίνεται , σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα συνεχίζω τη ζωη μου και αδιαφορώ
Και την σχέση που έκανα δεν άρχισα να τη διαλαλω. Μου έφτανε που ήξερα η ίδια πως είμαι κι εγώ επιθυμητή και μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται για μένα (ο συγκεκριμένος το έδειχνε αρκετά) και να θέλει σχέση μαζί μου
Αφού τα έχεις καλά με τον εαυτό σου τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Σου βγάζω το καπέλο που δεν κάνεις τα ίδια που σου έκαναν πραγματικά. Το κατάντησαν δεν κατάλαβα όμως.Οποιος παχύνει,γίνει άσχημος κσι δεν έχει κάποια ασχολία δεν αξίζει σαν άνθρωπος?Σου φαίνεται κατάντια αυτό? Δεν ξέρω ίσως έχω λάθος κριτήρια για τους ανθρώπους. Παρόλα αυτά σου εύχομαι να γεράσεις και να είσαι όμορφη, εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Μου θυμίζεις στον χαρακτήρα την ψηλή από το είσαι το ταίρι μου! Δεν σε ξέρω βέβαια,αλλά από αυτά που γράφεις έβγαλα αυτό το ηλίθιο και άσχετο συμπέρασμα! Και επειδή πάει να γίνει κατεβατό πάλι η απάντηση, καλή συνέχεια!
Δεν λέω ότι όποιος παχύνει δεν αξίζει σαν άνθρωπος
Για τις συγκεκριμένες μιλάω επειδή ξέρω ότι παχυναν λόγω του τρόπου ζωής τους (κακή διατροφή, τεμπελιά, τουλάχιστον όσο κάναμε παρέα αυτά έβλεπα) και παίζει ρόλο και το ότι έχουν μακροχρόνιες σχέσεις και έχουν "δέσει τον γάιδαρο" (που κανονικά αν δεν έχεις δεδομένο τον άλλο φροντίζεις τον εαυτό σου, όσα χρόνια κι αν είστε μαζί)
Το να είναι κάποιος 24 ετών και να κάθεται όλη μέρα σπίτι χωρίς να κάνει τίποτα δεν είναι ωραίο
Μιας και ανέφερες τη συγκεκριμένη σειρά, ναι μεν η Βίκυ είχε κάποια κόμπλεξ (υπερβολικά εμμονικη με την εμφάνιση, δεν άντεχε την απόρριψη, ήθελε να αρέσει σε όλους - ίσως αυτά εννοείς πως βλέπεις σε εμένα) αλλά αντίστοιχα και η Στέλλα (όπως και η Τούλα) ήταν μες στη ζήλεια και στην κακία για τη Βίκυ κ την έθαβαν, επειδή εκείνες ένιωθαν μειονεκτικα που κατέληξαν με τόσα κιλα από δικό τους λάθος (όλο να τρώνε τις έδειχνε)
Τέλος πάντων εξήγησα γιατί είπα ότι είπα
Σε ευχαριστώ πολύ, καλό σου βράδυ
Μόλις γνωρίσεις κάποιον που τον θέλεις και ξεκινήσετε σχέση, αν έχει φίλους, παρέες και περνάνε καλά, τι θα κάνεις? Πάλι άσχημα θα νοιώσεις γιατί θα μπεις πάλι σε σύγκριση.
Μόλις αντιληφθεί ότι δεν έχεις παρέες και ειδικά όταν ακούσει αυτές τις απόψεις που λες εδω, θα φύγει. Λογικά θα προλάβεις να τον διώξεις εσύ, από δικη σου επιλογή πάντα.
Δεν ακούς τι σου λένε οι περισσότεροι εδώ, όλοι είχαμε είτε κάποια σχέση, είτε γνωστό, είτε φίλο παρόμοιο με εσένα, μιλάμε για τελείως διαστρεβλωμένη αντίληψη στις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορά τελείως απωθητική στους γύρω την οποία αντιλαμβανεσαι λανθασμένα ως ζήλια.
Επίσης δεν γίνεται να έχεις αυτοπεποίθηση και να φοβάσαι την κριτική και την απόρριψη, δεν στέκουν αυτά μεταξύ τους. Είναι σαν να λες ειμαι ο καλύτερος μηχανικός, το πιστεύω, αλλά φοβάμαι να δουλέψω πάνω σε αυτό στην πράξη μήπως τα κάνω μαντάρα και καταρρεύσει η ιδέα που έχω για τις μηχανολογίκες μου γνώσεις.
Τις απόψεις που λέω εδώ εννοείται πως δεν θα του τις πω. Θα αναφέρω απλά ότι έγιναν διάφορα και ξεκοψα.
Το ότι οι τυπισσες με ζήλευαν μου το έχουν πει και άλλοι. Δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου
Και εννοείται δεν το συζητάω με όποιον συναντήσω στη ζωή μου.
Η απόρριψη είναι κάτι που δυστυχώς συμβαίνει ακόμα και στον πιο όμορφο/ικανό/έξυπνο άνθρωπο. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποτρέψουμε και αυτό με φοβιζει
Εργαρα το εισαι το ταίρι μου. Με ποιόν γελουσες περισσότερο; Με την Στέλα ή την Βίκυ; Ποια σε εκνευριζε ; Ποια πηρε αγαπη; Ποια εμεινε στο τέλος μονη;
Προσπάθησε σε παρακαλώ να μην ασχολησε με τους άλλους. Τρωνε; Έχουν περισσότερα κιλα; Εδεσαν τον γάιδαρο τους; Δεν ειναι κατι που αφορα εμας. Αλλα αυτούς.. που εγω δεν βλέπω κατι κακό. Γνωρίζω ανθρώπους που δεν έχουν το σωμα που μας προωθούν οι τηλεοράσεις και εχουν κάποια κιλα περισσότερα και ειναι πάντα η ψυχή της παρέας. Κάθησε μίλησε με τους ανθρώπους, γνωρισε τους χωρις να σε νοιάζει το περιτύλιγμα τους. Κοιτάς τους άλλους γιατί έχεις την εντύπωση οτι κι αυτοί αυτο κάνουν. Χαλάρωσε.
Εκανες την αρχή και παραδεχτηκες κάποια πράγματα. Σου λενε τόσοι άνθρωποι το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο και πιστεύω οτι καταλαβαίνεις ότι έχουν δίκαιο. Για να φύγεις από αυτό πρέπει να παραδεχτείς οτι ειναι λαθος και να προσπαθήσεις να το αλλάξεις. Να μην δικαιολογεις την συμπεριφορά σου. Ξέρω τι είναι απόρριψη. Μπορώ να καταλάβω γιατί φέρεσαι έτσι. Και εγώ ειχα παντα νια επιθετική συμπεριφορά επειδή εχω φαει την απόρριψη με το κουτάλι. Αλλα ειπα φτάνει! Δεν μου φταίει κανένας.. επεσα ψυχολογικά, πηγα και παω ψυχολόγο και πολεμάω αυτο που άλλοι μου έκαναν. Ξερεις ποσο θα σε αλλάξει αυτο; Να είσαι ήρεμη; Να μην βλέπεις παντού εχθρούς; Να μην νευριάζεις με το παραμικρό; Να μην δινεις σημασία σε τόσο ασήμαντα πράγματα ( αν εχει κάποιος περισσότερα ή λιγότερα κιλα);
ναι η Βίκυ μερικές φορές γινόταν εκνευριστικη αλλά αργότερα φαινόταν ότι ήταν ευαίσθητη καταβαθος επειδή κανένας άντρας δεν την είχε αγαπήσει πραγματικά και όλοι στέκονταν στην εμφάνιση της, για αυτό ίσως είχε γίνει κάπως σκληρή. Όταν δεν σε αγαπάει κάποιος σκληραίνεις, εγώ τουλάχιστον έτσι ειμαι , για να μην γενικολογω
Στο τέλος και οι δύο βρήκαν την αγάπη όμως
Δεν ασχολούμαι όλη μέρα με το αν παχυναν ή έχουν μίζερη ζωή οι πρώην φίλες μου. Απλώς επειδή έκανα τη σύγκριση το είπα εδώ. Οκ, μπορεί να φαίνεται ρηχό το ότι σχολιάζω εμφάνιση, αλλά επειδή μου την έλεγαν ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου αφού δεν θέλω να πέσω στο επίπεδο να τους τα πω από κοντά. Αυτό είναι όλο
Ευχαριστώ πολύ όσους απαντησαν και με βοηθήσατε να κάνω αυτό που σκεφτόμουν, να πάω δηλαδή σε έναν ψυχολόγο για να ξεπεράσω εντελώς το άγχος για το τι θα πουν οι άλλοι για εμένα (έχω κάνει μεγάλα βήματα σε αυτό αλλά θέλω να το αποβαλω εντελώς) και για το φόβο της απόρριψης. Το βλέπω κι εγώ ότι πρέπει να χαλαρώσω λίγο
Σας ευχαριστώ και πάλι
Πρώτον ασχολείσαι συνεχώς μαζί τους. Η απόδειξη είναι ότι μιλάς συνεχώς γιαυτές και ξέρεις τα πάντα για τις ζωές τους παρόλο που έχετε ξεκόψει.
Επίσης τις κρίνεις συνεχώς. Κρίνεις το ποια είναι πιο όμορφη (λες και είστε 5χρονα και κάνετε διαγωνισμό), κρίνεις για ποιον λόγο άφησαν τον εαυτό τους, πώς είναι με τους γκόμενους, αν είναι ευτυχισμένες ή όχι...γενικώς κρίνεις τα πάντα. Το ότι είναι καλό για κάποιον δεν μπορείς να το κρίνεις εσύ και ο κάθε εσυ. Το κρίνει ο καθένας μόνος του.
Το ότι σου κόβει όπως λες και δεν τα αποκαλύπτεις αυτά σε όλους στην ζωή σου, δεν σημαίνει ότι δεν ασχολείσαι, σημαίνει οτι ασχολείσαι αλλά ακριβώς όπως το είπες σου κόβει και δεν δείχνεις αυτή την κακία σε άλλους και γιαυτό σε θεωρούν συμπαθητική. Στην ουσία υποκρίνεσαι στους άλλους την καλή. Ξέρεις πως αν τα έλεγες αυτά στους άλλους θα σου λέγανε πως βγάζεις κακία, γιαυτό δεν τα λες.
Στην πραγματικότητα με το φέρσιμο σου γίνεσαι ακριβώς ίδια με αυτούς που σου κάνανε μπούλινγκ. Κι εκείνοι υποτιμητικά σε βλέπανε, έτσι βλέπεις κι εσύ τώρα αυτές. Η διαφορά είναι ότι εσύ υποκρίνεσαι κιόλας πως δεν σε νοιάζει.
εγω δε πολυκαταλαβαινω τι νοημα εχει να εργαζεται καπιος να συγκεντρωνει αγαθα ενω θα τα αφησει ολα εδω μια μερα ας σας θυμισω και τη φραση του χριστου που ελεγε οπιος παλεψει για τη ζωη του θα τη χασει αυτο που παιζει ρολο ειναι οτι ασχολησαι με το περιτυλιγμα μονο γι αυτο δε μπορεις να ταιριαξεις με αυτη γιατι ειναι το ακριβως αντιθετο.και η θεωρεια οτι ειστε ιδιες δε καταλαβαινω καν απο που προεκυψε
ο πιο πιθανος λογος που ασχολησαι μαζι της ειναι μαλον επειδη δεν εχεις ξαναδει ανθρωπο που να αγνωει σε τετοιο σημειο το περιτυλιγμα και να ασχοληται μονο με την ουσια ετσι το εκανες αντεκειμενο υπο μελετη αφου αμφιβαλω αν υπαρχει αλλο