Ναι αλλά δεν σου είπαμε όμως ότι επειδή παίρνεις φάρμακα μας πουλάς κλισέ.. Δική σου επιλογή και εμπειρίες..
Και θυμησε μου λίγο που ακριβώς έγινα προσβλητική..
Printable View
Αποδειξη ότι δεν διαβαζεις καν το γράφω είναι ότι σου απάντησα δυο φορες για το χρόνο τις ψυχοθεραπείας. Δεν δεχεσαι την απόψη ότι δεν τους βοηθά ολους προφανώς.
Αν διαβάζεις τα θέματα που ανοιγω τωρα θα εβλεπες ότι όλα έχουν ως κεντρο την ορθοστατικη γιατί φοβαμαι ότι σχετίζονται με αυτό το θέμα υγείας μιας και δεν ξέρουμε ακόμα τι το προκαλει.
Ζαλιστηκα και πρεπει να φύγω,οπως είπα,ας μην γραφει στο τοπικ μου οποιος δεν θελει.
Αννα η προσβολή ,οπως το εξελαβα εγω, είναι ότι λες ότι "κοιμιζουν" το προβλημα. Οι ψυχιατρικες παθήσεις είναι γενετικες,δεν γιατρευονται ούτε πρεπει απαραίτητα να τις θεωρούμε ως κάτι που πρέπει να γιατρευτει και ως στίγμα. Να μετριασουμε τα αρνητικά συμπτωματα θέλουμε.
Αντώνη καλησπέρα! Φίλε σε κατανοώ 100%! Δυστυχώς η Υποχονδρίαση και συγκεκριμένοι τύποι της δεν μπορούν να ωφεληθούν από τη Ψυχοθεραπεία! Κάτι μπορεί να κάνει η Συμπεριφορική αλλά ίσως περιορισμένα. Και από την στιγμή που λες πως δεν σε ωφέλησε και σένα, είναι αποδεκτό.
Κι εγώ είχα περάσει φάσεις που νόμιζα πως είχα Όγκο στο Εγκέφαλο, ΣΚΠ, ALS κι ένα σωρό άλλες ασθένειες!Το δούλεψα ΜΟΝΟΣ μου και μετά από 15 περίπου χρόνια το έχω υπό πολύ καλύτερο έλεγχο.
Έχω 2 χρόνια να κάνω εξετάσεις που το θεωρώ θαύμα για μένα!
Πιο πολύ χρειάζεσαι επιστημονικές και ιατρικές συμβουλές που να μπορούν να σε καθησυχάσουν απλά να ξέρεις πως αυτό ενέχει το ρίσκο της χειροτέρευσης της κατάστασής σου αν η εκτίμηση πχ ενός μέλους σε αγχώσει περισσότερο αντί να σε καθησυχάσει!
Εγώ πάντως που έχω καρδιοφοβια όπως ο Αντώνης λόγω Ιστορικού στην οικογένεια και ΓΑΔ τον καταλαβαίνω. Στην περίπτωση μου αποφάσισα ένα πρωί πως δε θα ζω με ένα κάρο φόβους. Έκανα συμπεριφορική και εργοθεραπεία με καθοδήγηση ειδικού και βελτιωθηκα πολύ. Για να γίνει αυτό όμως έπρεπε να αποδεχθώ πως υπάρχει θέμα ψυχολογικό. Αν με ρωτουσες το έλεγα πως έχω ΓΑΔ αλλά μέσα μου υπήρχε ακόμη η άρνηση πως άλλαξε η ζωή μου και εγώ μαζί της και χρειάζεται να το αντιμετωπίσω.
Είναι πάντα πιο εύκολο να ζητάς επιβεβαίωση από τρίτους ή να τους κατηγορείς , γιατί πάντα είναι πιο εύκολο να κάνεις ανάθεση ευθυνών.
Και ο Αντώνης που τον παρακολουθώ από την πρώτη μέρα που μπήκα εδώ, δεν το έχει παραδεχτεί στον εαυτό του ότι είναι υπεύθυνος ο ίδιος. Συνεχίζει να ψάχνει αιτίες και υπεύθυνους αλλού.
Εχω περασει κι εγώ άγχος υγείας στο παρελθον και το ξεπέρασα για έξι χρονια, σε σημείο να παθαινω μολυνση στο χερι και να μην βαζω ούτε μπεταντιν.
Αλλά δεν είναι το ίδιο πραγμα,γιατί τώρα με αγχωνει το ίδιο το προβλημα υγείας.
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις για "ευθυνες", σαφώς και δεν φταίει ο πασχων ούτε και καποιος αλλος,έτσι έχει η κατασταση. Εγώ θεωρω ότι θα με βοηθήσει η αγωγη αρκετά γιατί τα θέματα που έχω είναι γενετικα.
Εγώ όταν άρχισα να κατανοώ μόνος μου τις παθήσεις που φοβόμουν και τα συμπτώματα που αυτές παρουσιάζουν άρχισα να τις νικώ! Θέλει γνώση αρκετή για να μπορείς να νικάς τους φόβους σου στην Υποχονδρίαση.
Δεν ξέρω σε τι αγωγή αναφέρεσαι αλλά έχε το νου σου γιατί τα SSRIs προκαλούν ταχυκαρδία.
Ναι, σε αντικαταθλιπτικά αναφερομαι, ζολοφτ συγκεκριμένα. Το ξέρω ότι προκαλούν ταχυκαρδια και καποια διευρυνουν και το qt,για αυτό και έχω καθυστερησει να τα ξεκινησω, αλλά θα το δοκιμασω μήπως και με βοηθησει καπως.
Ταχυκαρδια προκαλουν μονο τις πρώτες ημέρες ή γενικά αυξάνουν τους παλμους;
Φιλαράκι έπαιρνα το Effexor (Βενλαφαξίνη) το διάστημα 2009-2014. Μου έδινε σταθερά περίπου +10 χτύπους/λεπτό! Η Βενλαφαξίνη όμως που λάμβανα εγώ έχει ένα από τα χειρότερα Side Effect Profiles.
Υπολογίζω πρόχειρα το Zoloft που είναι και πιο ήπιο,να σου δώσει +5 χτύπους. Αλλά αυτές είναι πρόχειρες εκτιμήσεις, απλά για να έχεις μία εικόνα. Εμένα μου έδινε ΜΟΝΙΜΑ +10 χτύπους.
Εσύ για ποσο διάστημα τα επαιρνες;
Εγώ απο τοτε που επαθα την ορθοστατικη, έχω +20 χτυπους ακόμα και καθιστος , εκεί δηλαδή που ήμουν 50-65 καθιστος τώρα έχω μέσο όρο 70-85 (τις καλές μερες), τις κακες 85-100 καθιστος. Το τελευταίο που θέλω είναι κι άλλη αυξηση! Αλλά θα κάνω μια προσπαθεια μήπως δω καποια βελτιωση. Αν δω ότι γινομαι χειροτερα,θα αλλαξω τακτικη.
5 χρόνια το έπαιρνα! Από 2009 έως και 2014. Μπορεί και να μην σου φέρει αύξηση ρε συ. Κάνε μία δοκιμή και βλέπουμε.
Αντώνη και εγώ αυτό ήθελα να σου πω που σου είπε και ο Σταυρός....
Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι με το που θα ξεκινήσεις θα έχεις πιο συχνές ταχυκαρδίες οι οποίες βέβαια θα φύγουν μετά το πρώτο διάστημα...
Εγώ που είμαι υποτασικη και με χαμηλούς σχετικά χτύπους το πρώτο διάστημα εφτασα μεχρι και 130 χτύπους αλλά επειδή το ήξερα δεν αγχωθηκα και κράτησαν μόνο λίγα λεπτά και μετά έφευγαν....
Ακόμα και τώρα οι ταχυκαρδίες και η υπόταση πάνε και έρχονται αλλά οκ κάνω υπομονή μέχρι να σταθεροποιηθουν όλα .
130 σε ορθια θέση; Γιατι ορθιος/ηπιο περπατημα παω μέχρι 150 τις άσχημες μερες,πόσο παραπανω να πάνε δηλαδή;
Δεν ξερω τι ήταν αλλά ξέρω ότι τον πρώτο καιρό που ήμουν και παλιότερα στο ξεκίνημα της Αγωγής τα ίδια είχα και μετά όλα ομαλοποιηθηκαν......Επειδή έχω και ενα θεματάκι με την βαλβίδα ,ασήμαντο όπως ο περισσότερος κόσμος, είχα φοβηθεί γιατί νόμιζα ότι έχω και εκεί θέμα αλλά έκανα τριπλές και όλα καλα....Τώρα απλά όταν με πιάνουν τις προσπερνω...
Καλησπέρα Αντψνη αν μπορείς στείλε μου μήνυμα γιατί εγώ δεν μπορω
Tο γυμναστηριο μπορει να ειναι υπερβολη αλλα το ιδιο ειναι και να λες οτι δε μπορεις να κανεις τιποτα αν πρωτα δε λυθει το προβλημα. Κανε αυτα που μπορεις. Επισης οταν λες συνεχεια ειμαι αρρωστος ειμαι αρρωστος κανεις τον εαυτο σου χειροτερα. Το ξερω γιατι το ιδιο λαθος εκανα κι εγω. Πρεπει να κοροιδεψεις λιγο τον εαυτο σου, να πεις ενταξει μωρε δεν ειμαι και τοσο χαλια. Τουλαχιστον καποιες μερες. Αντε καλη συνεχεια και καλα αποτελεσματα. Μη φοβασαι τιποτα!
Σε ευχαριστω, προσπαθω οσο μπορω.
Γυμναστήριο προς το παρόν δεν πάω,αλλά σε σχέση με αρχές/μέσα Οκτωμβρη που ήταν αρχές που το είχα παθει και δεν μπορούσα να παρω τα ποδια μου, περπαταω κανονικά πια,κουβαλαω πραγματα,ανεβαινω στο πατινι κλπ κλπ.
Σε καμια δεκαρια μερες μετακομιζω στο καινουργιο μου σπιτι και θα φτιαξω ένα δωμάτιο μινι γυμναστήριο,έχω ηδη μπαρες,θα παραγγειλω και ένα στατικό ποδηλατο που προτεινεται σε ασθενεις με ορθοστατικη, αλλά θα κανω πολυ λίγα αρχικά για να δω πώς αντιδρά ο οργανισμός μου. Στο τεστ κοπωσεως με ορθοστατικη σε πεντε λεπτα είχα φτάσει 150 παλμους ενω τον Μαρτιο,πριν το παθω, επρεπε να το βαλει ο γιατρός στην ανηφορα για να ανεβουν οι παλμοι μου πάνω απο 100 μετά απο ένα εικοσαλεπτο! Το σκέφτομαι και στεναχωριεμαι.
Ακουσα και για αυτόν στην Αυστραλια που έπαθε ανακοπη και είχε orthostatic intolerance και έχω αγχωθει. Ηταν μεγάλος βεβαια και λογικά είχε και κάποιο άλλο προβλημα, αλλά και παλι ανησυχησα.
Μακαρι να βρεθεί κάτι ,να μου δώσουν μια αγωγή, αλλά κραταω μικρό καλαθι για να μην απογοητευτω.
Ωραια ακουγονται αυτα. Νεα αρχη, νεα ζωη. :)
Ε τωρα ανασφαλειες λιγο πολυ εχουν ολοι νομιζω, οχι μονο εμεις οι τρελοι. :p