Να κάνεις αυτό που νιώθεις ότι είναι καλύτερο για σένα..
Printable View
Αυτό προσπαθώ. Τις τελευταίες μέρες έχουν μειωθεί αρκετά οι λάμψεις αλλά σήμερα ξύπνησα με άλλο ψυχοσωματικό που είχα και παλιότερα δύο φορές.
Δεν με αφήνουν να χαρώ τιποτα
Καλημέρα Γιώργο. Όχι δεν είμαι καλύτερα. Χειρότερα είμαι. Υπάρχουν στιγμές που ζητάω από τον Θεό να με πάρει για να μην υποφέρω άλλο. Βαρέθηκα και κουράστηκα. Δεν έχω πολλές δυνάμεις. Να με παρει με ένα τρόπο μπαμ και κάτω. Αρκεί να μην ταλαιπωρηθω. Καλύτερα θα είμαι. Τώρα δεν ζω. Δεν απολαμβάνω τη ζωή. Άλλες φορές το ξανασκέφτομαι και λέω ας το προσπαθήσω. Αλλά με τι νόημα? Αφού μπροστά η ζωή μου θα έχει όλο προβλήματα. Ίσως είναι ανώφελο.
Καλησπέρα. Θα σε βοηθήσει να κόψεις σε κομμάτια τα προβλήματα σου και να αρχίσεις να τα λύνεις ένα ένα. Όσο είναι μαζεμένα, σου φαίνεται βουνό. Ποιο είναι το βασικό σου πρόβλημα αυτή την περίοδο; Ποιο δεν σε βοηθα να είσαι τόσο λειτουργικός όσο θα ήθελες;
Το ψυχολόγο θα ήταν καλό να τον βλέπεις πιο συχνά για να σε βοηθήσει. Αν δεν μπορείς λόγω οικονομικού να πηγαίνεις σε αυτόν που είσαι τώρα, βρες άλλο πιο φτηνό. Και να τα πεις ξανά από την αρχή. Δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσετε την ίδια πορεία με τον προηγούμενο, ίσως πάρετε άλλη οδό άρα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.
Έχω περάσει αυτά που περνάς, ξέρω πως είναι να έχεις κουραστεί να παλεύεις συνέχεια με κάτι και μόλις καταφέρεις να το νικήσεις, μετά τσουπ να εμφανίζεται άλλο. Ξέρω πως είναι. Αλλά ο μόνος τρόπος για να βγεις από εκεί είναι να τα αντιμετωπίσεις. Κάποιες μέρες θα είσαι χειρότερα, κάποιες άλλες θα είσαι εντάξει. Έτσι είναι, είναι μέρος της διαδικασίας αλλά κάθε φορά είσαι σε άλλο σημείο, πιο ψηλά από ότι ήσουν πριν.
Αν νιώθεις ότι κουράστηκες, κάνε ένα βήμα πίσω, άσε τον εαυτο σου να παραπονεθεί, να πει δεν αντέχω.. Έχεις το δικαίωμα να νιωσεις το οτιδήποτε. Και μετά συνέχισε. Το μυαλό για να μπει σε μια σειρά, θέλει χρόνο.
Καλημέρα Γιωργαρα. Όλα σωστά τα λες και σε ευχαριστώ. Το πώς τα κάνω είναι το θέμα. Εγώ φταίω σε.αυτο. δεν βρίσκω δυνάμεις. Κουράστηκα 8 χρόνια τώρα και κανένα βήμα μπροστά. Τα προβλήματα τα υπαρκτά είναι με τα μάτια μου. Με εμποδίζουν να κάνω πολλά πράματα. Με έχουν καθηλώσει . Με αγχωνουν καταβάλουν και μετά ερχονταιολα τώρα που είναι βουνό. Αν τα κόψω σε κομμάτια και δω πόσα είναι με αγχωνει περισσότερο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Σήμερα πάλι δεν ξύπνησα καλά .
Τα κόβεις σε κομμάτια για να αρχίσεις να δουλεύεις με ένα πρόβλημα κάθε φορά και όχι όλα μαζί. Και μετά πας στο επόμενο.
Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι να βαλεις τον ψυχολόγο πραγματικά στη ζωή σου και όχι να τον βλέπεις αραιά και που. Αυτός θα σου πει πως θα προχωράς κάθε φορά. Ξέρω τι περνάς, το πέρασα. Ξέρω. Και σου λέω ότι τώρα είμαι καλά. Δεν φοβάμαι πχ αν πονέσω το στήθος μου, ότι είναι η καρδιά μ. Αλλά δεν ήμουν μόνος μου σε όλο αυτό. Είχα την ψυχολόγο διπλα μ. Μόνος δε μπορούσα να δω πέρα από το προβλημα. Αλλά και ο ψυχολόγος μόνος του δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Είναι ο συνδυασμός. Θα σε βοηθήσει να αποδεχτείς το πρόβλημα που έχεις με τα μάτια σου, να μην το θεωρείς μειονέκτημα αλλά μέρος του εαυτού σου. Θα σε βοηθήσει να αποβάλεις όλες τις φοβίες που έχεις. Το μυαλό σου απλά κόλλησε. Δεν θα ξεκολλήσει μόνο του, ούτε αν καθίσεις εκεί και να λες στον εαυτό σου πόσο κριμα είναι που τα περναει όλα αυτά. Και ναι είναι κρίμα. Επειδή πονάει. Ξέρεις πόσα βραδιά κοιμόμουν κλαίγοντας επειδή φοβόμουν? Επειδή δεν ήξερα πως να το κάνω να σταματήσει? Ήταν σαν και περίμενα να έρθει ένας τρίτος να μου δείξει τον δρόμο για να "σωθώ". Δεν μπορεί όμως να σε σώσει κανένας πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό. Η ζωή είναι δική σου. Δες τι θα κάνεις με το θέμα του ψυχολογου, μην υποτιμάς τη βοήθεια που μπορεί να σου δώσει. Και μην νιώθεις άσχημα που κάποιες μέρες νιώθεις ότι δεν μπορείς άλλο. Είναι λογικό να νιώθεις έτσι.
Όταν με πιάνει η αρρωστοφοβια με βάζει κάτω και με πατάει. Χάνω από τα αποδυτήρια.και δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα.εχω αλλαξει 3 ψυχολογους- ψυχιάτρους. Δεν μου άρεσε κανένας. Δεν με βοήθησε κανένας. Μπορεί να φταίω και εγώ.
Κι εγώ έτσι ήμουν. Κάθε φορά που φοβόμουν κάτι, ξαπλωνα στο κρεβάτι και περίμενα απλα να έρθει το τέλος. Δεν ήθελα να κάνω απολύτως τίποτα, δεν είχε ουσία για μένα. Δεν χαιρόμουν με τίποτα. Και που πήγαινα ψυχολόγο το έβρισκα εντελώς ανούσιο, αλλά από κάπου έπρεπε να πιαστώ. Κάθε μέρα ήταν μια μάχη.. Δεν είχα ιδέα με τι παλεύω. Το μόνο που ένιωθα ήταν φοβος..
Η ψυχοθεραπεία θέλει πολυ χρόνο, πααααρα πολύ. Και χρειάζεται όταν φεύγεις από εκεί να επεξεργαζεσαι αυτά που συζητάς μαζί του. Θέλει μια σταθερότητα τον πρώτο καιρό (μια φορά τη βδομάδα), μέχρι να νιώσεις έτοιμος να το κάνεις κάθε δυο βδομάδες. Όταν δεν είσαι καλά να δίνεις το οκ στον εαυτό σου και να μην τον κρίνεις, αλλά μετά να πεισμώνεις περισσότερο και να λες θα το νικήσεις. Θα κουράζεσαι, θα θυμώνεις, θα τα παρατάς θα ξανά αρχίζεις. Είναι μέρος της διαδικασίας. Αλλά κάθε φορά θα είσαι ένα βήμα μπροστά. Βρες ένα ψυχολόγο, επένδυσε σε αυτόν, εμπιστευσου τον.
Τι να πω ρε Γιώργο . Μακάρι να είναι έτσι. Αλλά αν είναι να πάρει τόσο χρόνο , άξιζει? Εγώ θέλω άμεσα αποτελέσματα. Αν υπάρχει αναμέτρηση της κατάθλιψης και της φοβίας με τον ψυχολόγο και ο ψυχολόγος θέλει πολύ χρόνο να νικήσει δεν κάνουμε δουλειΑ?
Αργούμε. Πάω 2 μέτρα μπροστά και 3 πίσω.
Τώρα τι κάνουμε. Αν μου κάνει καλό σε 2-3 χρόνια τι να το κάνω? Μέχρι τότε θα μεγαλώνω, θα σκάνε νέα υπαρκτά προβλήματα και θα διογκώνονται όλα.
Και εγώ θα παλεύω και με τ υπαρκτά και τα ανύπαρκτα.
Καλημέρα Γεώργιε.. Μακάρι να υπήρχε ένα μαγικό ραβδί και να άλλαζαν όλα. Δυστυχως η διαδικασία της αλλαγής θέλει χρόνο και σταθερότητα.. Βάλε ένα ψυχολόγο στη ζωή σου, όρισε μια σταθερή μέρα που θα πηγαίνεις σε αυτόν και συζήτησε μαζί του ότι σε φοβίζει..
Δεν θα σου κάνει καλό σε 2-3 χρόνια, απλά εσύ περιμένεις θεαματική αλλαγή αμέσως και δεν πάει έτσι. Αλλαγές θα βλέπεις συνέχεια, μικρές, αλλά θα βλέπεις. Το να καθίσεις να κλαις τη μοίρα σου νομίζεις θα αλλάξει κάτι? Κάθεσαι και σκέφτεσαι τα χρόνια που θα χαθούν (που δεν το ξέρεις καν αν θα γίνει αυτό) και δεν βλέπεις το τι συμβαίνει τώρα. Έχεις ένα πρόβλημα, που σου δυσκολεύει τη ζωή και είναι ώρα να σταθείς απέναντι του..
Γεια σου George. Ήδη έχω χάσει 8 χρόνια που το παλεύω. Και άκρη δεν έχω βγάλει. Και πήγαινα τακτικά σε ψυχολόγο . Παράλληλα όμως μεγαλώνω και θα σκάνε πραγματικά προβλήματα και εγώ θα προσπαθώ να σώσω τα παλιά και της φαντασίας μου
Στη φάση που είσαι, δεν μπορείς να κάνεις κάτι αλλο. Εχεις ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύση. Θα κλείσεις τα μάτια σου και θα πεις "μεγαλώνω άρα δεν θα ασχοληθώ με αυτό επειδή κάποτε ίσως εμφανιστεί ένα σωματικό πρόβλημα";
Ο ψυχολόγος έδωσε κάποια εξήγηση; Ο ψυχίατρος;
Ela George
Τι να πούνε? Υπάρχει υπόβαθρο από τα πολλά που έχω περάσει. Ξέσπασε το υποσυνείδητο
Δεν ξέρω. Μπορείς να έχεις δικιο
Καλημέρα και καλή βδομάδα Γιώργο.
Είμαι πάλι down. .μια πολύ καλή φίλη έχει κάτι θεματακια και πάει για εξετάσεις και με έριξε. Τα οικιοποιουμαι. Στεναχωρήθηκα και για εκείνην και για μένα μήπως έχω κάτι .
Αισιοδοξία μηδέν. Ρε γαμωτο. Το μυαλό μου στο κακό.
Σάββατο βράδυ πήγα σε ένα γάμο. Πέρασα καλά και ψιλό ξεχάστηκα. Αλλά χθες έπεσα για το παραπάνω λόγο.
Έχω ακόμα αυτές τις φλασιες στα μάτια που και που και με ρίχνουν.
Εσύ καλά.?
Δεν το έχω σκεφτεί το θέμα του ψυχολόγου. Δεν ξέρω τι να κάνω. Ψυχίατρο η ψυχολόγο. ? Η κάποιον και τις δύο ειδικότητες.? Τι προτείνεις?
Ε τώρα παίρνω φάρμακα 7 χρόνια . Δεν νομίζω να μην χρειάζεται. Τι να πω. Σήμερα ξύπνησα χαλια. Είναι αυτή η ώρα που ξυπνάς.και μέχρι να σηκωθείς από το κρεβάτι που σε πνίγουν οι άσχημες σκέψεις και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πολλά πράματα στο μυαλό. Αχταρμας ..και όλα κακές σκεψεις.
Αρρωστοφοβικες
Για μένα
Για τον πατέρα μου που έκανε μια αξονική
Για τον αγαπημένο μου θείο που έχει ένα θέμα.
Για τον αδερφό μου που έχει από μικρός διαβήτη τύπου 1 με την ένεση ινσουλίνης.
Πολλά. Τι να πρώτο σκεφτώ
Πρέπει να σηκώνομαι αμέσως αλλά απλά προσπαθώ να ξανακοιμηθω μπας και φύγουν ετσι οι σκεψεις
Καλημέρα. Σκέφτεσαι και στεναχωριέσαι γι αυτά που περνάνε οι δικοί σου άνθρωποι ή νιώθεις ότι περνάς τα ίδια και εσύ (φοβάσαι ότι μπορεί στο μέλλον ε αν δεν προσέξεις θα "πάθεις" τα ίδια);
Με το θέμα του ψυχολόγου τι έκανες τελικά; Βάλε το στο πρόγραμμα σου, είναι κρίμα να χαλιέσαι ενώ μπορείς να το αντιμετωπίσεις.
Γεια σου Γιώργο
Και τα δύο φοβάμαι. Ευτυχώς του πατέρα μου η αξονική όλα καλά. Όχι όμως για τον θείο μου.
Δεν έκανα κάτι με ψυχολόγο. Δεν ξέρω αν θα βρω κάποιον που θα βοηθήσει η θα χάσω το χρόνο μου και τα λεφτά μου
Αν θες να συζητήσεις αυτό με το θείο σου, εδώ είμαι.
Εμένα τη ψυχολόγο, μου την σύστησαν και βγήκε πάρα πολύ καλή. Ψάξε το έτσι, αν σε αγχώνει τόσο. Πάντως αν δεν ρισκάρεις δε θα μάθεις. Και στη φάση που είσαι ο ψυχολόγος είναι ο μόνος δρόμος για να καταφέρεις να ξεφύγεις.
Καλημέρα Γιωργαρα. Χάθηκα. Είχα κάτι δουλειές.
Με τα δικά μου είμαι μια up δύο down. Το έχω ρίξει στο φαγητό αυτές τις μέρες. Είναι κάτι που με ευχαριστεί. Δυστυχώς κακό φαγητό. Γλυκά σουβλάκια, πίτσες κτλ. Τουλάχιστον να ευχαριστιεμαι κάτι. Προσπαθώ μετά να πηγαίνω γυμναστήριο για να τα καίω.
Με το θείο μου δυστυχώς έχει το κακό στο πάγκρεας. Αλλά πρέπει να είναι αρχικού βαθμού. Θα του πουν τι θεραπείες θα ακολουθήσει.
Με ψυχολόγο δεν έκανα κάτι. Φοβάμαι θα πέσω σε κάποιον που δεν θα βοηθήσει και θα χάσω χρόνο και λεφτά.
Εσύ καλά?
Γειά σου φίλε.
Πάντως αν όλοι είχαν αυτή την σκέψη, ότι μπορει να πέσουν σε κάποιον που να μην τους βοηθήσει τότε κανείς δεν θα πήγαινε στο ψυχολόγο. Στη φάση που είσαι αξίζει να ρισκάρεις να πας.. Πώς αλλιώς θα ξεκολλήσεις; Εκτός κι αν υπάρχει κι άλλος λόγος που δεν θες να πας. Εύχομαι με τον θείο σου να πάνε όλα καλά.
Γιώργο μου τι κάνεις?.χαθήκαμε..είσαι καλά?
Εγώ πέρασα μια.περιοδο 2,5 μηνών που ήμουν σε.μια.σταθερη κατάσταση . Τώρα μου συνέβη πάλι κάτι και ξανακυλισα.
Υπήρξαν δύο φορές που ενώ βρισκόμουν στοεταξυ ύπνου και ξύπνιου ξαπλωμένος στο κρεβάτι , με κλειστά μάτια στη δεξιά πλευρά είδα κάτι τρίχες και ένα κουβάρι . Με κλειστά μάτια. Τα άνοιξα και έφυγαν. Με τρόμαξε παρά πολύ. Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Ο οφθαλμίατρος που με κοίταξε δεν βρήκε κάτι. Ο ψυχίατρος μου είπε ότι ειναι λειτουργικά άνευ σημασίας. Εγώ φοβάμαι μήπως ειναι νευρολογικό και με έχει γίνει εδώ και μια βδομάδα παρά πολύ. Δεν ξέρω αν είναι υπναγωγικη παραίσθηση η παραίσθηση κλειστών ματιων. Δεν βρίσκω άκρη.
Έχεις καμιά ιδέα
Ελπίζω να Σάι καλα.
Ευχαριστω
Καλημέρα φίλε μου. Καλά είμαι.
Δεν νομίζω να είναι κάτι, αφού μίλησες και με τους γιατρούς σου. Εγώ τις προάλλες είδα αστεράκια λίγο πριν με πάρει για τα καλά ο υπνος. Δεν ασχολήθηκα. Σκέφτηκα ότι πιθανόν να είμαι νεράιδα στον ύπνο μου.
Μήπως έγινε κάτι αυτές τις μέρες που να σε επηρέασε και γιαυτό άρχισες πάλι να "ψάχνεσαι"? Κάτι που να σε έριξε ψυχολογικά?
Γεια σου Γιώργο. Ευχαριστώ για την απάντηση. Γενικά είμαι στη τσίτα. Δεν μου έχει περάσει αυτό. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα το άγχος υποβόσκει. Δεν κοιμάμαι και καλά. Τώρα τελευταία φοβάμαι να κοιμηθω και να κλείσω τα μάτια μηπως δω τα ίδια. Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει. Χτυπάει παντού το άγχος ε?
Καλησπέρα.. Ναι, μπορεί να χτυπήσει παντού.
Γενικά όμως είσαι καλά;
Αν ξανασυμβεί...ααααααν..... Τι πειράζει;
Στο μυαλό με πειράζει και με ενοχλεί με την αρρωστιφιβια. Για αυτό.
Γενικά δεν είμαι καλά πάλι. Με έχουν πιάσει τα κλασσικά. Σφίξιμο στο στομάχι βάρος στο στήθος γρήγορη αναπνοή κτλ. Με φοβίζει πολυ
Ξέχασα. Χθες βράδυ ξύπνιος και όρθιος έκλεισα τα μάτια και μου ήρθαν και στα δυο μάτια κάτι φώτα που πάλλονταν. Και αυτό με ξεσκισε
Έγινε κάτι αυτές τις μέρες που να σε έριξε?
Κάτι συγκεκριμένο όχι . Αυτάε τα μάτια που λέω παραπάνω. Αλλά γενικά 7 χρόνια τώρα είναι σπάνιες οι περίοδοι που δεν είμαι στη τσίτα. Δεν περνάω καλά ρε Τζορτζ. Νιώθω μεγάλη μοναξιά. Νιώθω οι δικοί μου άνθρωποι δεν με καταλαβαίνουν και δεν με στηρίζουν. Νομίζουν τα ψυχικα-ψυχολογικα είναι απλά . Ότι επειδή αυτοί έχουν δύναμη πρέπει να έχω και εγώ. Και δεν ασχολούνται. Είμαι μόνος μου σε όλο αυτό. Λίγο με τη δουλειά και το γυμναστήριο ξεφεύγω άντε και λίγο κάποια παιχνίδια του Ολυμπιακού μπάσκετ και μπάλα αλλά μέχρι εκεί. Καμία άλλη ευχαρίστηση. Κανένα άλλο ενδιαφέρον.
Απόγνωση μεγάλη Γιώργο και αδιεξοδο
Ε αυτά είναι αρκετά να πέφτει η ψυχολογία ρε φίλε, πώς να ηρεμήσεις?
Μήπως να βάλεις κανένα χόμπι στο πρόγραμμα? Να γνωρίσεις κι άλλο κόσμο, που να ταιριάξεις? Να μπορείς να μιλάς πιο άνετα.
Δεν ξέρω αν παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή, θα μπορούσαμε να παίζουμε μαζί.
Α ρε Γιωργαρα βοηθάς.και εσύ χωρίς να σε ξέρω και να με ξέρεις.
Παίζω call of duty se PS4. Αλλά τα campaign. Oxi multiplayer. Τώρα τελείωσα το καινούριο. Μου αρέσουν τα fps. Αλλά δεν είναι πολλά. Call of duty Kai battlefield παίζω. Τα υπόλοιπα είναι μάπα.
Έπαιζα και fifa αλλά τα τελευταία δύο χρόνια το σταμάτησα. Νομίζω δεν βγαίνει ΦΙΦΑ πια. Κάπως αλλιώς λέγεται.
Τι χομπι να βρω?.το γυμναστήριο έχω κυρίως. 3 ώρες τη μέρα. Φαντάσου πόσο τσίτα είμαι που κάνω Τζιμ 3 ώρες γυρίζω κουρασμένος σπίτι παίρνω και φάρμακα για ύπνο και πάλι δεν κοιμάμαι.
Και να γνωρίσω άλλο κόσμο πρέπει να μπορώ να τους μιλησω για το θέμα μου και να με καταλαβαίνουν.
Εσύ τι παίζεις στο PC?
Ε πρώτα θα γνωρίσεις κόσμο και μετά θα αρχίσετε να συζητάτε τα θέματα σας.. Θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς. Θα βγαίνεις περισσότερο, ή να μένεις και μέσα αν το θες, αλλά θα έχεις έναν άνθρωπο να πεις μια κουβέντα.
Είχα ps3 μετά αποφάσισα να πάρω lap top gaming.
Παιζω call of duty, uncharted, Gta, assassin's creed, tomb raider, life is strange. Online - με αλλους παίζω- το Left 4 dead (Με ζόμπι).
Παίζεις αρκετά. Περνάει η ώρα.
Πώς να γνωρίσω κόσμο βρε Γιώργο. Γριάς σας ήρθα να γνωριστούμε. Εδώ στο Τζιμ και πάλι με το ζόρι μου βγαίνει. Το θεωρώ βουνο