Originally Posted by
mesh88
Γεια σας, εγω ειχα ιλλιγγο και ζαλη τα τελευταια 3 χρονια σχεδον ασταματητα. Προσφατα εδωσα λυση στο προβλημα οταν επισκευτηκα εναν ωρυλα που ξερει πολυ καλα την ειδικοτητα του. Δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να βρεις τον σωστο γιατρο. Εχω κανει ενα σωρο μαγνητικες και αξονικες και ολα ηταν φυσιολογικα. Λοιπον, η μεθοδος που εκανε πανω μου ο γιατρος λεγεται μανουβρα Βιταλ και σαν σκοπο εχει να μετατοπισει τους ωτολιθους που εχουν ξεκολλησει (δεν θυμαμαι την επιστημονικη εξηγηση). Με τον καιρο λοιπον αυτοι οι ωτολιθοι δημιουργουν μαζα και ειναι ανεξελεγκτοι δημιουργωντας ζαλη και ιλλιγγο. Τα συμπτωματα μου πιο συγκεκριμενα ηταν οτι ενιωθα σαν να πεφτω σε λακουβες οταν περπατουσα και σαν καποιος να με κουναει οταν καθομουν με ενα χασιμο στο κεφαλι σαν να ειμαι μεθυσμενος ειδικα οταν το εστριβα αποτομα. Ο γιατρος ο ιδιος εχει βγαλει αυτην την μανουβρα και ειναι αποδεκτη απ ολη την Ευρωπη και την ονομασε με το επιθετο του (το λεω ετσι επειδη δεν ξερω αν επιτρεπεται να λεμε ονοματα γιατρων). Μου ειπε αμα με ξαναπιασει ιλλιγγος να την κανω μονος μου στο σπιτι. Στριβουμε αποτομα το κεφαλι αριστερα και δεξια σαν να κουναμε shaker για frape πολυ βιαια, συνεχομενα και γρηγορα για 20-30 δευτερολεπτα, σκοπος ειναι να ακουμε τα μαγουλα να χτυπουν στα δοντια (φλαπ φλαπ) και ανακουφιζεσαι αμεσως. Καντε την ασκηση καθιστοι κι επαναλαβετε αν χρειαστει. Σας καταλαβαινω ολους απολυτα. Επειτα για 9 μερες λαμβανω κορτιζονη για να ηρεμησει ο λαβυρινθος. Να ειστε ολοι καλα!!!