Originally Posted by
alexandros3
Αν τα πάρουμε ψυχρά, εδώ είμαι, λειτουργικός, "εξασφαλισμένος" (τι αστεία λέξη) και αντικειμενικά με ένα ορίζοντα δυνατοτήτων μπροστά μου.
Όλοι όσοι μπλέχτηκαν, συμμετείχαν στη ζωή μου, μοιράζονται αυτό το αποτέλεσμα. Δεν θα αποκλείσω ούτε εκείνον λοιπόν.
Όμως επειδή όπως είπες μερικές φορές στη ψυχανάλυση σαν τα πάντα να συμβαίνουν στο μυαλό, ενώ δεν είναι έτσι, απέτυχε τρομαχτικά πολύ στο να με αποτρέψει από κάτι που πολύ δύσκολα θα ξαναπάρω. Έξω στον κόσμο, που είναι και η ουσία.
Και νομίζω ότι καθυστέρησε. Καθυστέρησε πάρα πολύ.
Η ευτυχία μου, η πληρότητα μου, η ηρεμία και δημιουργικότητα μου, βασίζονταν σε δύο πόλους, που τους είχα. Μία γυναίκα που αγαπούσα και μια δουλειά που αγαπούσα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για αυτή την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Αν ο ειδικός υποτίθεται ότι προφυλάσσει, σ' αυτό πραγματικά βαθμολογείται με πολύ μικρό βαθμό.
Από τον πατέρα μου δεν περίμενα και πολλά, από ένα σημείο και μετά. Ο άνθρωπος ουρλιάζει από μέσα του, δεν μπορεί ν' ακούσει. Αλλά καταλαβαίνει τη σκοτεινή μου πλευρά καλύτερα από τον καθένα, αυτό πρέπει να το παραδεχτώ.
Όμως αυτό ήταν κάτι που εγώ ήθελα να σβήσω.
Ήταν και η κύρια διαφωνία μας με την κοπελιά μου τότε. Εκείνη την αγκάλιαζε, εγώ την άφηνα έξω.