Originally posted by need2loose
Αποσπάσματα από τα γραφόμενα της Eli
Quote:
Ο λόγος που δεν ξεσπάω και δεν τραβάω τα μαλλιά μου κάθε φορά που διαβάζω απίστευτα άκυρα ποστ είναι γιατί ξέρω ότι αν έχω σύμβουλο την οργή μου πρώτον θα βλάψω τον εαυτό μου και δεύτερον δεν θα βοηθήσω τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου. Ειλικρινά δεν σε κατηγορώ που ξέσπασες, το βρίσκω ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό δεδομένου ότι όντως τον τελευταίο καιρό το φόρουμ έχει πάρει μία μορφή φόρουμ δίαιτας, η ΑΤΚΙΝΣ και οι πρωτεϊνικές διατροφές πρωτοστατούν και όλοι ασχολούνται με βάρος, πόντους, γραμμάρια, θερμίδες κτλ σε μία τρελή κούρσα προκειμένου το καλοκαίρι να είναι όλοι πιο αδύνατοι...Και λυπάμαι που είμαι από τους ελάχιστους που καταλαβαίνουν ότι το ξέσπασμα σου δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά με την γενική κατάσταση. Όμως αν είχαμε λυμένα τα θέματα μας δεν θα είχαμε και πρόβλημα με την διαχείριση της διατροφής μας άρα και αυτό το φόρουμ δεν θα είχε λόγο ύπαρξης...
Για αυτούς που κάνουν λάθος επιλογές και προσεγγίζουν ελλιπώς ή λάθος το πρόβλημα με το να τους μαλώνουμε ειλικρινά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, σίγουρα δεν πρόκειται να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι πόσο μάλλον να βελτιωθούν διατροφικά.
Εγώ διαφωνώ στο 100% ότι η Eli εκτόνωσε την κατάσταση. Εμένα αυτό που με φούντωσε περισσότερο από την Ασημένια ήταν η παραδοχή της Eli ότι τραβάει τα μαλλιά της, ότι δικαιολογεί το ξέσπασμα της Ασημένιας κ.τ.λ Επίσης αυτή η σιγουριά ότι όσοι δεν είναι στις 2αδες-3αδες προσεγγίζουν ελλιπώς ή λάθος το θέμα είναι πολύ υποκειμενική. Δεν καταλαβαίνω ποιος έδωσε το μέτρο του σωστού και του λάθους.
Τα έχουν βάλει κάποιοι με τις πρωτεινικές δίαιτες. Πόσοι από αυτούς το έχουν ψάξει ουσιαστικά και σε βάθος; Στην κοινότητα της Ατκινς υπάρχουν μέλη που συντηρούν τα κιλά τους εδώ και χρόνια και ορκίζονται στο όνομα αυτής τη δίαιτας. Δεν μιλάω για 5 και 10 κιλά. Μιλάω για ανθρώπους που κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε η ζωή τους και έχασαν 50-100 κιλά. Πρέπει να τους πούμε ότι είναι λάθος που δεν τα έχασαν με
2-αδες 3-αδες; Οι άνθρωποι έχουν μια τάση να απορρίπτουν πράγματα προτού τα ψάξουν επαρκώς. Το δέχομαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν δηλώσεις αφορισμού. Χθες ένιωσα τη δήλωση της Eli σαν μιας μαμάς που χάνει την υπομονή της με τα κουτά παιδιά της αλλά κρατάει τη ψυχραιμία της και δεν μας μαλώνει.....