καλημερα κοσμεεεε
τι κανετε?70,6 σημερις,,,
ναι πηγα,ειχα παει κ περσυ...πολλα φαγια ρε παιδι μου,,,
Printable View
καλημερα κοσμεεεε
τι κανετε?70,6 σημερις,,,
ναι πηγα,ειχα παει κ περσυ...πολλα φαγια ρε παιδι μου,,,
μια συζήτηση είδα που είχατε για το ανεβοκατέβασμα θερμίδων.
εγώ έχω πάρει 10-15 κιλά μέσα σε διάστημα 1,5-2 χρόνων. αυτό σημαίνει ,οτι τρεφόμουν με 2400-2500 θερμίδες την μέρα τουλάχιστον(τις έγραφα κάτω τις θερμίδες μου ,δν το λέω έτσι αυθαίρετα)(ο φίλος μου τρώει λιγότερο από μένα και είναι 92 κιλά άνθρωπος). στην φάση που είμαι τώρα ,παρατηρώ οτι αν φάω έστω κ λίγο κάτω από 2000 θερμίδες κ κάνω κ γυμναστική ,και δουλέψει καλά κ το έντερο ,μπορεί να με δείξει η ζυγαριά και 2 κιλά κάτω σε μια μέρα. φυσικά μόλις την επόμενη ξαναφάω 2500 θερμίδες και την βγάλω όλη μέρα κωλοκαθισμένη κατευθείαν ξαναεπιστρέφω στο βάρος μου.
φυσικά επειδή τώρα τρώω μια 2500 θερμίδες μια 1800 και κάνω και γυμναστική ,το μόνο που καταφέρνω είναι να συντηρούμε στα 78-79 κιλά. θεωρώ οτι 2500 θερμίδες είναι πάρα μα πάρα πολλές .και αν δν πρόσεχω έστω και τόσο και δν κάνω γυμναστική θα είναι θέμα χρόνου να γίνω 90 κιλά
δν έχω καταφέρει να φάω δυο συνεχόμενες μέρες κάτω από 2000 θερμίδες.αν ποτέ το κάνω θα σας πω πως αντιδρά η ζυγαριά μου
είμαι σίγουρη οτι σε περίπτωση που καταφέρω να τρώω έστω κ λίγο λιγότερο θα έχω γρήγορη απώλεια κιλών.και μετά θα κολλήσω.απλά άλλο να κολλήσω στις 1800 θερμίδες και άλλο στις 1100.
προτιμώ να φτάσω 90(εντάξει ούτε αυτο το θέλω) παρά να τρώω 1100 θερμίδες την μέρα και να ξαναπάθω κάποια διατροφική διαταραχή.
bouliana, καταλαβαινω απολυτα τα οσα λες και ειναι κατι που με απασχολει συνεχεια. Οχι οτι πιστευω οτι θα πεσω ποτε στην παγιδα της βουλιμιας η της ανορεξιας (αυτο καταλαβα οτι εννοεις στην τελευταια γραμμη του μηνυματος σου-οτι προτιμας τα παραπανω κιλα απο των κινδυνο αυτων των διατροφικων διαταραχων). Παντα ομως σκεφτομαι οτι δε θα μπορω μια ζωη να ζω με 1800, ακομη και 2000 θερμιδες. Αυτο σημαινει οτι μονιμως θα ειμαι σε διαιτα (δε λεω διατροφη γιατι κακα τα ψεματα οταν απολαμβανεις γλυκα, αλκοολ, τζανκ φουντ η εστω τον καλομαγειρεμενο μουσακα της μαμας και τα στερησε/περιοριζει δραστικα, δεν ειναι διατροφη και τροπος ζωης αλλα διαιτα). Κι επειδη με ξερω δεν μπορω να ζησω ετσι. Θελω να βγω με την παρεα μου το βραδυ για κρασια και να μην σκεφτομαι οτι επειδη το μεσημερι εφαγα βαρια θα πρεπει να περιοριστω στο ενα ποτηρι κρασι, χωρις το μεζε βεβαιως. Και φυσικα την επομενη μερα στην αποτοξινωση. θελω μετα το ξενυχτι οταν πηγαινει η παρεα μου για κρεπα, να μην τους κοιταζω ολους να τρωνε κι εγω να τους κοιταζω... Δε λεω να "ξεκοιλιαζομαι" στο φαγητο, αλλα εφοσον αποδεδειγμενα, πλεον, παιρνω ευκολα βαρος ,σκεφτομαι ωρες ωρες "ωραια, τωρα ειτε καλα ειτε κακιν κακως ειμαι σε ενα προγραμμα. Τι θα γινει οταν σταματησω;"
τον κίνδυνο το έχω εγώ ,δν τον έχεις εσύ ή ο οποιοσδήποτε κάνει δίαιτα.
απλά κάποιος που κάνει δίαιτα των 1100 θερμίδων έχει μεγάλες πιθανότητες να καταστρέψει τον μεταβολισμό του.
πιστεύω οτι μπορώ να τρέφομαι με 1800 θερμίδες και να διατηρώ το επιθυμητό βάρος τον 62-63 άντε και 65 κιλών που τελικά είναι το ιδανικό βάρος μου(όπου η ψυχολογία μου ,η εμφάνισή μου,η υγεία μου βρίσκονται σε ένα καλό αναλογικό επίπεδο)
μαρέσει δν μαρέσει.
Ωστοσο, 2500 θερμιδες για μια γυναικα που αθλειται και στα κιλα που εισαι εσυ ειναι ενταξει για να σε διατηρησουν στα κιλα αυτα. Οποτε δεν υπαρχει ο κινδυνος να ξανανεβεις στα 90 (ουτε βεβαια και να χασεις βαρος αν τρεφεσαι συστηματικα με τοσες θερμιδες)
ευελπιστώ οτι αν τρέφομαι με 1800 θερμίδες και γυμνάζομαι έστω και λίγο κάθε μέρα,άντε να κατέβω και για λίγο στις 1400-1500 θα μπορέσω να φτάσω τα 65 κιλά σε βάθος χρόνου
Quote:
Originally posted by bouliana
ευελπιστώ οτι αν τρέφομαι με 1800 θερμίδες και γυμνάζομαι έστω και λίγο κάθε μέρα,άντε να κατέβω και για λίγο στις 1400-1500 θα μπορέσω να φτάσω τα 65 κιλά σε βάθος χρόνου
Ανετα! Εγω απο 84 πηγα 64 χωρις γυμναστικη (λαθος μου το ξερω-ελπιζω να αναπληρωσω το χαμενο χρονο τωρα) με διατροφη 1600 θερμιδων. Βεβαια καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα
α δν έχω φτάσει ποτέ 90. 78 είναι το μεγαλύτερο βάρος που έχω πάρει ποτέ και είναι το τωρινό.Quote:
Originally posted by anastasia__
Ωστοσο, 2500 θερμιδες για μια γυναικα που αθλειται και στα κιλα που εισαι εσυ ειναι ενταξει για να σε διατηρησουν στα κιλα αυτα. Οποτε δεν υπαρχει ο κινδυνος να ξανανεβεις στα 90 (ουτε βεβαια και να χασεις βαρος αν τρεφεσαι συστηματικα με τοσες θερμιδες)
είμαι σε φάση που προσπαθώ να καταλάβω τι μου συνέβη.
τελευταία άρχισα να συνειδητοποιώ οτι δν είμαι πια 65 κιλά.
το ήξερα δηλαδή αλλά δν το είχα αφομοιώσει ούτε ένιωθα 78 κιλά.
η συνειδητοποιηση ειναι το μεγαλυτερο βημα!
Ωραία όλα αυτά που λες να τρως. Μπορείς να τα τρως αλλά όχι κάθε ημέρα! Χρειάζονται και οι ημέρες που θα προσέχεις για να διατηρήσε. Επειδή το θέμα βάρος με απασχολεί παραπάνω από τη μισή μου ζωή εδώ και χρόνια παρατηρώ πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που έχουν φυσιολογικό βάρος και έχω πάρει πολλές " συνεντεύξεις " για να καταλάβω τι είναι αυτό που δουλεύει και τους κρατάει σε φυσιολογικά επίπεδα. Μάντεψε! Δεν είναι μυστικό, γενικά μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει κανέναν που τρώει πολύ και δεν παχαίνει. Αν κάτσεις και συζητήσεις σε βάθος τις διατροφικές τους συνήθειες θα βρεις τα μυστικά. Όλοι μπορεί να φάνε μια ημέρα και άλλες 2-3 να πέσουν πολύ πιο χαμηλά στις θερμίδες. Οχι εσκεμμένα απλώς έτσι λειτουργούν. Αν είναι σκασμένοι από μια ημέρα δεν πεινάνε πολύ την άλλη ημέρα. Στη δουλειά είχα μια συνάδελφο που έτρωγε μαζί με το φαγητό της πάρα πολύ ψωμί και πολλές φορές το πρωί φέτες με μερέντα. Ολοι λέγαμε τι τυχερή που είσαι, τρως τόσο πολύ και δεν παχαίνεις και το πίστευε και αυτή ότι είναι τυχερή. Μετά από μια συζήτηση όμως το μυστήριο λύθηκε! Από τις 5μ.μ που σχολούσαμε και γυρνούσε σπίτι ασχολιόταν με δουλειές κ.τ.λ και όταν πια τελείωνε βαριόταν να ετοιμάσει κάτι να φάει όπως είπε. Αρα ουσιαστικά το φαγητο που έτρωγε ήταν ως τις 5 και κάτι ψιλό μετά. Κανένας δεν την βγάζει καθαρή αν τρώει κάθε ημέρα πολύ, αργά ή γρήγορα θα παχύνει.Quote:
Originally posted by anastasia__
bouliana, καταλαβαινω απολυτα τα οσα λες και ειναι κατι που με απασχολει συνεχεια. Οχι οτι πιστευω οτι θα πεσω ποτε στην παγιδα της βουλιμιας η της ανορεξιας (αυτο καταλαβα οτι εννοεις στην τελευταια γραμμη του μηνυματος σου-οτι προτιμας τα παραπανω κιλα απο των κινδυνο αυτων των διατροφικων διαταραχων). Παντα ομως σκεφτομαι οτι δε θα μπορω μια ζωη να ζω με 1800, ακομη και 2000 θερμιδες. Αυτο σημαινει οτι μονιμως θα ειμαι σε διαιτα (δε λεω διατροφη γιατι κακα τα ψεματα οταν απολαμβανεις γλυκα, αλκοολ, τζανκ φουντ η εστω τον καλομαγειρεμενο μουσακα της μαμας και τα στερησε/περιοριζει δραστικα, δεν ειναι διατροφη και τροπος ζωης αλλα διαιτα). Κι επειδη με ξερω δεν μπορω να ζησω ετσι. Θελω να βγω με την παρεα μου το βραδυ για κρασια και να μην σκεφτομαι οτι επειδη το μεσημερι εφαγα βαρια θα πρεπει να περιοριστω στο ενα ποτηρι κρασι, χωρις το μεζε βεβαιως. Και φυσικα την επομενη μερα στην αποτοξινωση. θελω μετα το ξενυχτι οταν πηγαινει η παρεα μου για κρεπα, να μην τους κοιταζω ολους να τρωνε κι εγω να τους κοιταζω... Δε λεω να "ξεκοιλιαζομαι" στο φαγητο, αλλα εφοσον αποδεδειγμενα, πλεον, παιρνω ευκολα βαρος ,σκεφτομαι ωρες ωρες "ωραια, τωρα ειτε καλα ειτε κακιν κακως ειμαι σε ενα προγραμμα. Τι θα γινει οταν σταματησω;"
1800 - 2000 είναι πάρα πολλές θερμίδες αν μάθεις να τρως έξυπνα!
Δεν χρειάζεται άλλωστε να είναι σταθερά τόσες. Μπορεί την ημέρα που θα βγεις να πάρεις και 2500 και 3000 θερμίδες αλλά τις άλλες 2 ημέρες να φας από 1500 και να διατηρήσε μια χαρά!
Στο τέλος τέλος είναι όλα θέμα επιλογών! Αν θέλουμε κάθε μέρα να κατεβάζουμε ότι μας έρθει στο μυαλό, είναι μια επιλογή, αλλά έχει και ένα κόστος , τα επιπλέον κιλά. Διαλέγουμε τι είναι πιο σημαντικό, τι θέλουμε περισσότερο και το ακολουθούμε. Ολα δεν μπορεί να τα έχει κανένας!
ναι συμφωνώ. αυτοί που είναι μια ζωή αδύνατοι έχουν άλλα μέτρα σύγκρισης. εγώ νόμιζα οτι μου λέγαν ψέματα όταν λέγανε οτι παράφαγαν ή οτι τρων πολύ.
απλά για μένα το τρώω πολύ ,είναι αδειάζω ένα ψυγείο στην καθισιά μου. γιαυτούς είναι οτι μια φορά το μήνα χτυπάω ένα γύρο αφήνοντας το 1/3 στο πιάτο.
τα κιλά τα έβαλα όταν (διατροφικά) κάθε μέρα για μένα ήταν σάββατο.
Ακριβώς! Έχω περάσει μια δεκαετία διατηρώντας το βάρος μου στα 53-55 κιλά και σπάνια σε αυτή τη δεκαετία σκαρφάλωνα στα 60. Υπήρχαν άτομα που με έβλεπαν να τρώω και έτριβαν τα μάτια τους! Είχα όμως σύστημα όταν έβλεπα να ανεβαίνει 1-2 κιλά έκανα δίαιτα. Κανείς δεν συντηρείται χωρίς θυσίες. Όταν έκοψα τις θυσίες και άρχισα τις μ@λακίες (κάθε μέρα Σάββατο όπως λες) τα τσίμπησα τα κιλάκια μου. Δεν θέλει πολύ σκέψη αν τρως πολύ παχαίνεις, μπορεί να μην τρως τόσο πολύ αλλά αν τρως σκουπιδοτροφές πάλι παχαίνεις. Αν παχαίνεις στα 20+ δεν θες καν να ξέρεις τι θα γίνει αργότερα! Αν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα για τις δίαιτες και τη διατροφή θα είχα ελάχιστα προβλήματα!Quote:
ναι συμφωνώ. αυτοί που είναι μια ζωή αδύνατοι έχουν άλλα μέτρα σύγκρισης. εγώ νόμιζα οτι μου λέγαν ψέματα όταν λέγανε οτι παράφαγαν ή οτι τρων πολύ.
απλά για μένα το τρώω πολύ ,είναι αδειάζω ένα ψυγείο στην καθισιά μου. γιαυτούς είναι οτι μια φορά το μήνα χτυπάω ένα γύρο αφήνοντας το 1/3 στο πιάτο.
τα κιλά τα έβαλα όταν (διατροφικά) κάθε μέρα για μένα ήταν σάββατο.
Έκανα δίαιτες μετρώντας θερμίδες και τρώγοντας αγαπημένες τροφές (μακαρόνια , πατάτες, ψωμιά) , έχανα μεν αλλά έχανα και πολύ μυικό ιστό! Η πείνα ήταν μόνιμη. Έχω κοιμηθεί άπειρες νύχτες με πόνο στη κοιλιά από την πείνα επειδή είχαν τελειώσει η θερμίδες που δικαιούμουν! Κάποια στιγμή αυτό γυρνάει μπουμερανγκ με τόση ορμή που είναι δύσκολο να το ελέγξεις. Έχω κάνει πολλές μ@λακίες όσον αφορά τις δίαιτες μου. Τώρα επιτέλους έμαθα. Αυτή είναι η κεντρική μου ιδέα, αν βοηθήσω έστω και έναν να μη κάνει τις μ@λακίες που έκανα θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ πολύ σημαντικό!
το θέμα τώρα είναι να στερηθώ και λίγο.αλλά μου είναι αδύνατον. και μόνο στην ιδέα αγχώνομαι!
Τι σε αγχώνει η ιδέα της στέρησης ή η ιδέα της πείνας;Quote:
το θέμα τώρα είναι να στερηθώ και λίγο.αλλά μου είναι αδύνατον. και μόνο στην ιδέα αγχώνομαι!
Στερούμαι κάτι όταν το θέλω και μου το απαγορεύω. Σκοπός είναι να κατανοήσεις βαθιά μέσα σου γιατί πρέπει να βγάλεις κάποιες τροφές από τη διατροφή σου και να νιώθεις χαρούμενος για την επιλογή σου να μην τις τρως. Κατανοώντας π.χ το κακό που σου κάνει η ζάχαρη σε βάθος θα πρέπει από μόνη σου να τη μετριάσεις. Δεν λέω να μην τη ξανακουμπήσεις, ας είμαστε ρεαλιστές κάτι τέτοιο έιναι σχεδόν αδύνατο! Αλλά να τη χρησιμοποιείς με μέτρο και συνείδηση γνωρίζοντας τα κακά που κουβαλάει από πίσω της.
με αγχώνει το γεγονός οτι πρέπει να περιοριστώ και να βάλω κανόνες. αμέσως νιώθω στερημένη πριν στερηθώ.