Σε κατηγορούν επειδή σε υπολογίζουν. Σε αξιολογησαν ως καλυτερο τους. Να λυπασαι οταν δεν ασχολούνται καν μαζί σου, διότι σημαίνει πως σε κάτι θελεις βελτίωση.
Printable View
Ο Σωκράτης ηταν δυστυχισμενος για δυο λογους. Επειδή ηταν έξυπνος και ειχε αρχές.
Με το πρώτο είχε ακριβή αντιληψη των πραγμάτων. Ετσι, αναγνωριζε πως υπήρχε χάσμα αναμεσα στις αρχές με βάση τις οποίες λειτουργούσε η ζωή και η πολιτεία στην Αρχαία Αθήνα και τις δικές του αρχες. Για να κατασταλαξει σε εκείνες τις αρχες τις οποίες σήμερα παραδεχομαστε ως ιδανικες σημαινει πως ηταν έξυπνος.
Άλλη μια απόδειξη του οτι ειχε αρχές το οτι έμεινε ακλονητος σ αυτες. Δεν συμβιβαζόταν με τα ήθη της εποχής του ώστε να αξιοποιούσε τη νοημοσύνη του, πχ για να αποκτησει αξιώματα ή πλούτο. Σε τι αλλο άραγε οδηγει ένας υψηλος δεικτης νοημοσύνης οταν εκμεταλλευται τα ήθη των καιρων του προς ίδιον όφελος (!), κι αρα δεν έχει αρχές. Έτσι, ο Σωκράτης, αρκέστηκε να ελεγχει. Επειδή έμεινε σταθερός στις αρχές του διώχθηκε.
Αφού παραδεχομαστε το Σωκράτη σημαίνει αναγνωριζουμε πως η αρχαία Αθηναϊκή πολιτεια δεν ηταν πρότυπο ηθών.
διαφωνώ. όταν δεν ασχολούνται καν μαζί σου σημαίνει πως κατάλαβαν ότι θέλεις την ησυχία σου επιτέλους. αλλά μάλλον εννοείτε άλλα πράγματα.
Κάποτε βρισκόμουν στην Αθήνα για δουλειές της μονής.
Πριν λίγο καιρό είχε συμβεί ένα δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ένας αγιορειτης μοναχός.
Είχα πάει στο κοσμηματοπωλείο του Χρήστου Παπαρούπα στο κέντρο της Αθήνας, επειδή ήξερα ότι
ο κατατηματάρχης συνδέεται με τον Αγιο Πορφύριο και τον παρακάλεσα να πάρουμε τηλέφωνο στο Μήλεσι.
Ηθελα να του ζητήσω να προσεύχεται για τον μοναχό που σκοτώθηκε και ήταν μόλις 22 χρόνων.
Ηταν σχεδόν μεσημέρι και σήκωσε το ακουστικό ο Αγιος.
Πριν προλάβω να του μιλήσω,μου λέει
-Ο πάτερ Σισώης είναι άγγελος!...Εφυγε στην υπακοή του...Μην τον λογαριάζετε αυτόν και μην λυπήστε...Είναι στα χέρια του Θεού.
Εγώ εμεινα άναυδος,δεν το περίμενα...Σε λίγο μου λέει
-Ελα λέγε,τι θέλεις?
-Γέροντα,ήθελα να προσεύχεστε για αυτον τον μοναχό.
-Δεν έχει ανάγκη αυτός από προσευχές.
Είναι τρομερό πράγμα να έχεις μια τέτοια μαρτυρία από έναν άγιο άνθρωπο...Δεν σου μένει καμμία αμφιβολία.
αρες- μαρες, κουκουναρες...
με αυτα κοροιδευαν τους αγραμματους πιστους, οταν ακομα το δημοτικο σχολειο ηταν πολυτελεια.
δεν μπορω να το πιστεψω οτι ακομα με αυτα κοροιδευουν μερικους.
ή εχει αυξηθει ο αναλφαβητισμος, ή η βλακεια... δεν εξηγειται αλλιως.
Βρε,θα πεθάνετε μέσα στα σκοτάδια στο τέλος από την στενομυαλιά σας...Χωρίς να έχετε ποτέ γνώση ότι και άλλες διαστάσεις πραγματικότητας υπάρχουν,και υπερφυσικές δυνάμεις υπάρχουν,και θεικές οντότητες .
Για να βρείς θα πρέπει να ψάξεις πρώτα...Μόνο οι τολμηροί ανταμείβονται!
Παλαιότερα άκουγα τραγούδια και έκλαιγα. Τώρα αυτό έπαψε πια να συμβαίνει. Μου λείπει τόσο αυτό το πράγμα, το να κλαίω δηλαδή.
''Αυτος που εξυψώνει τον εαυτό του θα ταπεινωθεί...Και αυτός που ταπεινώνει τον εαυτό του θα εξυψωθεί''.
Κατεβαζω για τριτη φορα το ιδιο παιχνιδι. (αλλη εκδοση) Δεν μπορω να το κανω εγκατασταση και μου χει σπασει τα νευρα. Ολο κατι γινεται. Ελπιζω αυτη τη φορα να παιξει χωρις προβληματα. Δεν παει αλλο.
Έχω πάει από το 2018 σε τρεις- τέσσερις ψυχιάτρους ο τελευταίος με βρήκε καλά είπε δεν έχω κάτι το σοβαρό αλλά ήταν και ο πιο ακριβώς 70 ευρώ το κεφάλι.
Των άλλων το διώξανε από την δουλειά γιατί έμαθα ο εργοδότης του ότι παίρνει αγωγή, αντικαταθλιπτικά. Αν είναι δυνατόν!!
Να βιώνεις την ζωή ως προοπτική, γεμάτος ελπίδα και ενθουσιασμό για το μέλλον...Αξία ανεκτίμητη.
Αύριο έχω ενα σημαντικό ραντεβού και πρέπει να παρουσιάσω τον καλύτερο εαυτό μου.
Προβάρω όλη μέρα το τι θα πω και πως θα συμπεριφερθώ και πως θα αντιδράσω σε ερωτήσεις που θα μου κάνουν για να μην με πιάσουν απροετοίμαστο.
Για να δύμε πως θα πάει και αυτό...
Wish me luck,guys!
Οπτική ίνα απο σήμερα... 1 Gbps down/up. 125 MB/s και στο ανεβασμα και στο κατέβασμα.
28/02/2025 ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
https://youtu.be/WPIm__FlbPA?si=-aGz88ESebm39L44
Καλά πόσα μέλη έχει το φόρουμ;; Ανεβάζω δημοσιεύσεις μου κατά καιρούς αλλά δεν βρίσκω ανταπόκριση από κανένα μέλος η στην καλύτερη ελάχιστη ανταπόκριση.
There are currently 9017 users online. 26 members and 8991 guests... Τotal members that have visited the forum in the last 24 hours: 58.
The most members online in one day was 204, 23-10-2012.
Σε καθημερινη βαση το φορουμ το επισκεπτονται 50-60 μέλη. Οπότε ειναι αναμενόμενο το να βρίσκεις ελάχιστη ανταπόκριση.... Η εποχη των φορουμ εχει περάσει....
Προ πολλού μάλιστα. Αν και επιζούν ακόμα μερικές online κοινότητες, αρκετά ενεργές ως σήμερα, κυρίως γύρω από θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής.
Κάποτε υπήρχε το βασικό ίντερνετ που δούλευε με FTP, Telnet και Gopher. Στη συνέχεια έφτασε το WWW με το Mosaic, τον πρώτο web browser με in-line graphics. Ακολούθησε ο Netscape Navigator, που εξελίχθηκε στον Netscape Communicator δημιουργώντας τη βάση για τα σημερινά Firefox και Thunderbird.
Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν οι «λίστες» (mailing lists). Ήμουν εγγεγραμμένος σε διάφορες. Είχε ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην επικοινωνία που παρείχε πρωτοφανή υποστήριξη στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων, πέρα από τη γενικότερη ανταλλαγή γνώσεων. Παράλληλα εμφανίστηκαν και τα forums. Συνυπήρξαν για κάποια χρόνια με τις λίστες.
Αλλά με την έλευση των ψηφιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυτή η εποχή πέρασε επίσης, γιατί εντωμεταξύ η ανθρώπινη βιολογία δεν αναβαθμίστηκε :D, ούτε και οι γήινες μέρες, που παρέμειναν με μόνο 24 ώρες :cool:.
Εκανα μια βολτα σημερα προς Κηφησια και μετα Κεφαλαρι (Αθηνα). Για οσους δεν ξερουν περιοχη Βορ. προαστεια για φραγκατους. Μου αρεσε η ησυχια και οι βιλες. Πραγματικα θαυμασα αρκετα κτισματα. Πολλοι εργατες στη περιοχη δουλευαν σε διαφορες οικοδομες. Πισινες, πρασινο - οτι μπορουσα να δω πισω απο τις περιφραξεις. Αχχχ μου ανοιξε η ορεξη εμενα του κοινου θνητου. Να τα χουν να τα χαιρονται.
Μου πυροδοτησες αναμνησεις με αυτο το ποστ! Πριν χρονια ημουνα σε δουλεια που εμπαινα σε πολλα τετοια ¨σπιτακια¨ (οχι διαρρηκτης) :D
Ειχα παθει σοκ! Σπιτια εκατομυριων ευρω, θεματικα δωματια με εκλεπτυσμενη διακοσμηση, πανακριβα τελειωματα δαπεδων, κρυφους φωτισμους, κρεβατοκαμαρες με dressing room και επιφανεια οσο ενα μικρο διαμερισμα… Να τα χουν να τα χαιρονται οντως!
https://www.spitoskylo.gr/2008/05/11/greekmegahomes4/
Πω ρε φιλε τι λες τωρα....
Τι είναι η λοβοτομή;; Βλέπω την ταινία το νησί των καταραμένων και στο τέλος κάνανε λοβοτομή στον πρωταγωνιστή. Το έψαξα στο ίντερνετ αλλά δεν πολύ κατάλαβα.
Η εποχή των φορουμ δεν έχει περασει, ολο και αναπτύσσονται υπο νέες μορφές, είναι η εποχη της επικοινωνίας που εχει περάσει. Η επικοινωνία που να καλύπτει το βαθύτερο είναι του ανθρώπου, ιδίως για ατομα με βιωματα και δη αρνητικα που θέλουν να τα μοιραστούν, να βρουν κατανοηση και να πάρουν τουλάχιστον μια ενθάρρυνση. Αυτος είναι ο σκοπός αυτου του φόρουμ και πιστεύω πως το επίπεδο δεν ειναι όπως παλια εξακολουθεί ομως να ναι πολύ καλό.
H λοβοτομη ήταν μια μέθοδος που χρησιμοποιουσαν οι ψυχιατροι και νευρολογοι κατα τον προηγουμενο αιωνα, διοτι πιστευαν οτι "ηρεμουσε" ενα ατομο με παράνοια, παραισθήσεις και ψυχωτική συμπεριφορά. Στην πραγματικοτητα ηταν καταστροφική μέθοδος, αφου συχνα προκαλουσε ακομα μεγαλυτερη νοητικη αναπηρία, ενώ καποιοι κατέληγαν να γίνουν φυτά.... Εχει απαγορευτει φυσικά.
Πετάξατε λαγάνα;; Φάγατε χαρταετό;;
Η λαγάνα, δυστυχώς, έπεμενε να πέφτει συνέχεια κάτω όση προσπάθεια κι αν κάναμε να σηκωθεί ψηλά. Ίσως αν ήτανε πιο πεπλατυσμένη να μπορούσε να σηκωθεί λίγο. Το φάγωμα του χαρταετού ήταν κάπως πιό εύκολο σε γενικές γραμμές. Το χαρτί ήταν σχετικά εύκολο στη μάσηση, εκεί που είχαμε πρόβλημα ήταν στον ξύλινο σκελετό, απαιτήθηκε πολλή προσπάθεια αλλά τα καταφέραμε τελικά. Εσύ πως τα πήγες;
Χαχα ωραία
Τελικά νομίζω ότι η ψυχοθεραπεία δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα!! Εδώ και κάποιο διάστημα κάνω συνεδρίες με μια ψυχολόγο δωρεάν από το μίλα μου. Αλλά μου φαίνεται ότι είναι χαμένος κόπος, έχω φτάσει στο σημείο που δεν έχω κάτι να πω και σκέφτομαι αυτό είναι η ψυχοθεραπεία, συζητάς το πρόβλημα σου με τον/ην ψυχολόγο και εκεί τελειώνει το θέμα μόνο αυτό είναι, γιατί εάν είναι μόνο έτσι τότε δεν έχω τίποτα να πω τα έχουμε εξαντλήσει όλα τα θέματα.
O στοχος της ψυχοθεραπείας ειναι να βοηθησει τον ασθενη να βγαλει τα σωψυχα του και να κατανοησει πως εχει επηρεαστει η ψυχοσυνθεση του μέσα απο τις εμπειριες και τα βιωματα του. Βοηθαει στην αυτογνωσία και εν μέρει μπορει να μειωσει συμπτωματα αγχους κτλ. Απο μονη της η ψυχοθεραπεια εχει περιορισμενες δυνατοτητες στο να βοηθησει σε ψυχιατρικης φυσης προβληματα. Οταν εχουμε ψυχοσωματικα συμπτώματα, δεν αρκει απο μονη της και ο ψυχολογος συνηθως σε παραπεμπει σε ψυχιατρο για διαγνωση και θεραπεια με φαρμακευτική αγωγη.