Quote:
Originally posted by giorgosdelta
Συμβουλή 1: "έλα βρε παιδί μου, δεν πειράζει τώρα, σε καταλαβαίνω, δεν έγινε τίποτα, πόσο σε καταλαβαίνω, τα περάσαμε όλοι, πόσο πολυ στενάχωρο είναι για την κακή σου ψυχολογία, κλπ"
Συμβουλή 2: "για κάθε φορά που το κάνεις αυτό 1 παιδί θα πεθαίνει από την πείνα στην Αφρική, θα έπρεπε να ζούσες εκεί και δεν θα είχες τέτοια θέματα. Επίσης θα καταστρέψεις τον οισοφάγο σου με αυτά που κάνεις"
Γιώργο γεια σου. Όσον αφορά στο πρώτο που αναφέρεις, σαφώς όποιος καταλαβαίνει την ουσία των λόγων και κυρίως των πεπραγμένων της Ελι, σίγουρα δεν ερμηνεύει τη θεώρησή της για τα πράγματα έτσι όπως εσύ το τοποθετείς. Είμαι της άποψης ότι ουδέποτε η Ελι χάϊδεψε τα αυτιά των ανορεξικών ή των βουλιμικών ή των υπολοίπων εδώ μέσα, ίσα ίσα που τα λέει ευθέως όσα πιστεύει , ίσως τελικά για μερικούς το να διαθέτεις ενσυναίσθηση, να έχεις μια φυσική ευγένεια και να είσαι σε θέση να κρατήσεις το χέρι αυτού που "πέφτει"δίπλα σου, πια να θεωρείται απλοϊκό ή η εύκολη λύση. Εγώ το βρίσκω εξαιρετικά ανθρώπινο, βαθιά στοχαστικό και απόλυτα εναρμονισμένο με τις δικές μου αξίες που είναι αποστασιοποιημένες από τη δημιουργία ενοχών στους ανθρώπους που έχουν τέτοια προβλήματα.