Originally Posted by
crazy_diamond
Κύκνε, ναι, δεν είναι να βρεθείς σε τέτοια φάση εκεί έξω.. αυτή η αίσθηση ότι δεν μπορείς να αναπνεύσεις, ο πανικός.. δεν περιγράφονται :/
Σχετικά με τα άλλα που αναφέρεις..
Το να μπορεί ο πολίτης να διαμαρτυρηθεί, να διαδηλώσει, υποτίθεται είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα.. υποτίθεται!
Δε συμφωνώ με τις ακραίες συμπεριφορές και τη βία που αν αρχίσει απλώνεται σα κύμα και ξεσπάει όπου βρει, όχι,
όμως είναι σημαντικό όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε μια διαδήλωση να μπορούν να το κάνουν χωρίς να κινδυνεύουν να καταλήξουν στο νοσοκομείο.
Τα πράγματα έχουν αρχίσει και αγριεύουν επικίνδυνα και ας πούμε ότι όσα θα έπρεπε να είναι δεδομένα αρχίζουν να μην είναι άλλο πια. Αυτό βέβαια, δεν άρχισε χθες.. γίνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και αυτή η μετάβαση, δυστυχώς, δε δείχνει να βγάζει σε καλό δρόμο!
Οι διαδηλώσεις ναι, συνεπάγονται και μερική ταλαιπωρία και κάποιες φορές υπάρχει μια εντελώς μονόπλευρη οπτική ότι ''αδικούμαι - αντιδρώ - διαμαρτύρομαι - κι ας πάνε όλοι οι άλλοι να πνιγούν'', αλλά κι αυτό είναι συνέπεια, νομίζω, μια χρόνιας αδιαφορίας, τόσο από τη μεριά των ιθυνόντων όσο και από τη μεριά του κόσμου.
Αλήθεια, θα προσέχαμε μια πορεία αν δε μας έκλεινε το δρόμο, αν δε μας εμπόδιζε να κινηθούμε;
Θα μας ενδιέφερε ποιοί είναι αυτοί, γιατί βγήκαν στο δρόμο, τι γράφει η προκήρυξή τους;;
Και γράφω σε πρώτο πληθυντικό αφού κοινωνία είμαστε όλοι εμείς ΜΑΖΙ καθώς και ο καθένας χωριστά ως μονάδα.
Δεν ξέρω, ίσως είναι που έχω την ελπίδα ότι τώρα η επιθυμία για συμμετοχή και η αλληλεγγύη θα γίνουν πιο έντονα.
Είναι ανάγκη να γίνουν πιο έντονα. Ίσως περισσότερο από ποτέ.
Και αυτό δεν βάζει στην άκρη τα μικρά ούτε τα μεγάλα του δικού μας μικρόκοσμου, της δικής μας καθημερινότητας με όλα τα καλά και τα κουλά της.
Έτσι και ο σεβασμός, είναι υπόθεση που αφορά και τους από δω και τους από κει. Ιt takes two to tango!
Όσο για την ''άμυνα'' της αστυνομίας.. τι να πω;;;
Να πω ότι τέτοιες συμπεριφορές που αποτελούν ξεκάθαρα τον κανόνα και όχι μεμονωμένα περιστατικά είναι απάνθρωπες και απαράδεκτες;;; Αρκεί μόνο να το λέμε;
Λυπάμαι, μα νιώθω και θυμό..